(Vlastní) Vesnická škola - společný projekt Vesnice

Založil milanv, 01.06.2016, 13:32:49

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

milanv

V Kostkově u školy to žije. Šprti mají ještě odpoledku, učí se chemii prakticky. Jeden pár se učí důsledky trochu jiné chemie, také velmi prakticky :) Venku zatím radostně vyběhli ti, kteří odpoledku nemají a buď spěchají na autobus nebo se věnují nejrůznějším zálibám: pouští draky (s větším či menším úspěchem) nebo jen poslouchají nejnovější hity na Spotify. Dospělým se o "zábavu" postaral staletý vodovod ve spolupráci s aktivní pracovní četou. Místní Einstein pohrdá kolektivním vyučováním a dumá nad svou poslední geniální myšlenkou o samotě. Ostatní kluci se věnují zálibě méně geniální, o to bolestivější - obzvláště pro někoho...

suma sumárum: takové bězné odpůldne...

Budova je inspirovaná budovou bývalé jednotřídky v obci Klokočí v Olomouckém kraji, dnes obecního úřadu.



Detaily:









Pán na Žlutém hradě

Robkteryten

Tak škola je fakt povedená, přiznám se nejvíce se mi líbí strom :D Upozorňuji SDH Kostkov nemá dost žebříků na sundavání koček a i draků ze stromů :D
Jen aby nebyl problém s cigaretou na zastávce, není to již zakázané? Naštěstí vesnice prozatím nedisponuje městskou policií.

MÍLA

#2
SDH Kostkov má na Tatře dva žebříky, pokud by jich bylo potřeba víc tak by se muselo zavolat pro posily s automobilovým žebříkem z Kostovic.

Kostkov ani městskou policii mít nemůže protože není městem, může mít pouze obecní policii.

builder

Velmi pěkné, moc se mi líbí škola a ten strom! Jak jsi ho udělal? Interiér je taky pecka  :)
Jen bych možná podotkl že je na poměr velikosti dioráma je tam příliš panáčků, ale to je drobnost :D

builder

Petronel

Milane hluboká poklona!  :o
To je naprosto dokonalé! A tolik detailů...
Jsem rád, že jsi se vydal stejnou cestou jako já a v prezentaci uvedl i co vše se vlastně na tomto kousku vesnice děje. A navíc s humorem.  :D

Stavba má spousty fantastických prvků: draci, strom z hadiček (sám jsem je zkoušel použít jako větve, ale nepovedlo se. Ty jsi to zvládl dokonale), stříkající voda, plot který jsem ti už chválil, interiér...  :P

Osobně mi jen nesedí ty klečící minifigové (celkem asi 5) co mají opačně nožičky, do očí mě trochu bijou, ale to je můj problém. To bude asi ta Legodegenerace, kdy člověk má v hlavě jasnou představu o podobě minifigů a když je něco jinak, tak mu to v hlavě hlásí chybovou hlášku.  >:D

Jediné vylepšení které mě napadá je dát pracantům s krumpáčem a lopatou nějakou sváču. :D

HD

Tam to žije... A to je dobře.
Jedinou věcí, která mě trochu tahá za oko, je volba opěrátka Kostkovských "kanálmajstrů". Osobně bych se, obzvláště o lopatu, tímto způsobem neopřel, ale nutno přiznat, že o nejnovějších trendech v tomto oboru lidského konání nejsem dostatečně informován.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

milanv

Díky všem za milé komentáře!

Jsem opravdu rád, že jsem se nechal uvrtat do tohoto projektu. Pro mě jako vinětáře byla doslova a do písmene výzva zaplnit poctivě plochu 48x48 i s přilehlou silnicí. Což odpovídá na dotazy, jak vzniklo, že tam toho žije tolik. Samozřejmě mi je jasné, že na Lipně si diváci nebudou moct všimnout všeho. Ale Igorus sliboval víc pohledových stran na dalších výstavách, tak mám "strýčka" :)

Díky taky za nápady. Samozřejmě vím, že opírat se takhle o lopatu by mohlo být i smrtelné - obzvlášť až kolem půjdou lidi s kýbly - ale je to nejlepší, jak jsem vymyslel symbolické ztvárnění odpočívajících pracovníků. Až na svačinu - jistě. Jak jsem na ni mohl jen zapomenout? A přitom mi to bylo samotnému divné, že mají prázdné ruce. Takže díky, Petře, už jsem to napravil.

Jak jsem stavěl strom: dlouho :) Je to můj experiment, který mám promyšlený už skoro dva roky, ale možným se stal až díky malému lugbulku. Takže to byla opravdová radost - dávat dohromady něco, co jsem se už smiřoval, že zůstane navěky jen na papíře. Vivat lugbulk!
(Kež by v něm šly objednat i hnědé ručičky...)
Pán na Žlutém hradě

Igorus

Milane, musím říct, že na tvůj příspěvek jsem se těšil. Už návrhy budovy vypadaly dobře a tvůj smysl pro detail a příběhy toto dílo celé podtrhují.

Jak bylo řečeno, snad bude někdy možnost ukázat i vnitřek budovy (nicméně nic slibovat nebudu  >:D )

otaznik

Citace od: Petronel kdy 01.06.2016, 19:33:09
Osobně mi jen nesedí ty klečící minifigové (celkem asi 5) co mají opačně nožičky, do očí mě trochu bijou, ale to je můj problém.
Vnímám to naprosto stejně.