(vlastní) Gasser - Žádnoproudá asfaltka

Založil HD, 10.02.2016, 21:12:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

HD

Ahoj!
________________________________________________

EDIT: příspěvek #11 ukrývá vizuálně vylepšenou verzi!

________________________________________________

Už dlouho jsem si chtěl postavit něco podobného.

(Dozajista) ohromující výkon dodává Buggy motor zpřevodovaný 12z na nový diferenciál, ovládaný spolu se servem z IR-R V2, oboje krmeno z nádrže s kódovým značením Li-Po. Spotřeba paliva neznámá. Váha činí 810g.
Vozidlo je vybaveno odpružením obou náprav, vepředu chabou atrapou per listových, vzadu měkké pružiny. Dále stojí za zmínku snadno odmontovatelná kapota držící pouze na půlpinech, která drží na místě díky zámkům známým již z Baja Truck-u (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=48947.msg225614#msg225614)

Více fotek je k nalezení v Albu na Flickru: https://flic.kr/s/aHskuhKNrw
________________________________________________________________

Video bylo natáčeno v těsném okolí Národního památníku na vrchu Vítkově.

https://youtu.be/nukAgAet-YI

______________________________________________











Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

HD

To jsem se natolik dotkl vlasteneckého cítění všech přítomných i nepřítomných tím, že jsem využil rovinné plochy na památníku pro natáčení a focení tohoto shluku pinů, liftarmů, panelů a motorů?

Jestli ano, stačit bude klidně jenom SZ.

Nebo shluk stojí pouze za brzké rozebrání?  ::)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

stricekfido

Mě se to teda líbí. Barevná kombinace je super, bílá se mi poslední dobou dost zamlouvá. Rychlost je taky slušná.

Sice jsem spíše na offroad vozítka ale za mě určitě palec nahoru, ostatně jako u většiny tvých kreací.

matka

No mně se to líbí také, ale necítím se do toho kecat, protože v tomto tématu se příliš nevyznám  ;)
Paní na Žlutém hradě

milanv

matka to napsala přesně i za mě. Já můžu zhodnotit jen obecný stavitelský dojem a ten je samozřejmě pěkný - vyhrál sis. Na Technic je to celkem málo děravé, barevná kombinace je pěkná (i když za cenu samolepek), auto působí příjemně kompaktním dojmem. Vidím tam pár věcí, co MNĚ přijdou jako dobré k vylepšení - jenže to přesně narážím na to, co nadhodila matka. Vůbec nevím, jestli naopak nejsem mimo mísu já :)
Vidím vzadu díry nad blatníkem a zadní nárazník je nepřirozeně málo široký. Ale jak říkám, v tomhle oboru se vyznám asi jako ve Space :) Naopak předek je nejen propracovaný, ale i celkově povedený (proporčně atp.).

No a samostatnou kapitolou jsou fotky. Ty máš vždycky pěkné, ale tentokrát se ti povedly i na tebe nadprůměrně. Nebo je to tím, že mi "sedlo", jak sis víc vyhrál s prostředím a kompozicí a míň s počítačovými efekty? V každém případě se mi líbí ještě víc než tvoje fotky obvykle.
Pán na Žlutém hradě

HD

Mockrát díky všem :)
A moc se omlouvám za tu slabší chvilku.  :-[  ::)

Blatníky jsem už vylepšil (lépe řečeno zaplnil) a tak čekám jen na vhodnou příležitost k vytvoření druhé série fotek a videa.

Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Niripe

Stejně jako matka a milanv. Neodvažuji se komentovat díla, která mi přijdou jako z jiné planety. Koupil jsem synovi Technic na minulé vánoce, aby se naučil chápat některé technické věci. A zatím z toho maturuju hlavně já. Někdy si připadám jako úplný retard. Tvoje dílka včetně tohoto jsou naprosto famózní a moc rád se na ně podívám. I opakovaně. Jsou zdrojem inspirace jak po technické, tak i po dizajnérské stránce. Jen tak dál.

Engine

Mě se to taky líbí, to je jasný. Je to krásnej MOC, vzhledově i funkčně. A dle videa i zábavný. Mě by se ještě na zadní nápravě líbily kola z Tumblera, ale to neni podstatný. Aktualizovaný fotky určitě přidej. To že nikdo nekomentuje neznamená, že to nikoho nezajímá.

Martins

Auto se mi nelíbí, nekoupil bych si ho... ale tvoje zpracování je velmi povedené. V Technicu jsem začátečník, rád bych také něco takového uměl. Focení i prostředí perfektní. Tak nějak se to k sobě hodí. Zhlédnul jsem i video... je to trochu nuda, ale jako prezentace fungování toho auta je to výborné...

Mamut

Tvoje modely sa mi páčia, chcel by som mať tvoju fantáziu a schopnosť realizovať ju. Funkčnosť modelu je vyborna, ale mám výhrady k posadeniu na podvozok, zdá sa mi že predná náprava je moc napružená a kôli tomu je hrana prednej kapoty skoro vo výške strechy a sklon samotnej strechy vyzerá viac skosený ako keby bolo auto viac v rovine. Celé mi to pripomína moment, keď som do formanu naložil asi 300kg tehál a pozeral či nevidím lietadla :D. Inak detaily auta sú nápadité a videl by som to na nejaký vytunovaný mustang. Prepáč za kritiku, model sa mi páči, len ten sklon nie. Čítam všetko, ale nechcem písať len príspevok v ktorom len hovorím že toto sa mi páči, radšej nechám skúsenejších aby vyzdvihli klady modelu alebo navrhli zlepšenia.
TECHNIC občas CREATOR

HD

Jej, díky :) (a ještě jednou se velice omlouvám za tu slabší chvilku, sám moc dobře vím, že mlčení je nejméně konfliktním a náročným způsobem vyjadřování. A proto ještě jednou velké díky )

@Engine: Tumblerácká kola, ač zcela jasně vyzývající ke stavbě vozidla tohoto typu, by pro toto konkrétní byla příliš přerostlá a původnímu záměru by neodpovídala. Ale hned, jak se mi dostanou pod ruku, pustím se do stavby Gasseru o velikost většího, kam budou patřit bez výhrad.

@Martins: Jo, video jsem točil s celým štábem a řidičem v jedné osobě, a tak kvalita a různost není příliš nad průměr vyčnívající - spíše naopak :)

@Mamut: Předek je tak vysoko, aby se vešlo vše potřebné dozadu a zároveň, aby byl zachován právě takovýto náklon. Šlo mi o něco na způsob toho, co je na první fotce pod tímto textem - vozidlo, které je primárně určeno na čtvrtku míle, současně ale s takovými vymoženostmi jako je odpružení zadní nápravy - to půjde ven před přestavbou na verzi 1.9 jako první (mezitím chystám ještě 1.1, kde přibude zaplnění blatníků a "wheelie bar".
A při porovnání s druhou fotkou zase takový rozdíl v náklonu (střechu neuvažujme) snad není ;) A za kritiku díky, slova chvály potěší, kvůli nim nepůjde projekt do kopru, ale kritika posune celou věc o úroveň výše. :)

Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

HD

Namontoval jsem černé nárazníky, zaplnil zadní blatníky a 'přivařil'.... eh, "připinoval" protipřevracecí konstrukci, která postrádá význam - ale je odpružená, a vypadá vskutku "krutě">:D
Tak snad to je posun k lepšímu :D





Video: https://www.youtube.com/watch?v=IdrhzpGPf2w
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

milanv

Auťák super, teď vypadá o dost líp!

Fotky na flickru taky pěkné, i když ne tak superdokonalé jako předtím. Chtělo by to stejně dobře vyfotit novou verzi jako tu starou. A dát bacha na sluníčko - na té první fotce jsi evidentně nedal bacha a osvítil se ti film. Orwo na to bylo vždycky háklivé a ty barvy pak šly do háje - pamatuju z dětství...

>:D
Pán na Žlutém hradě

peter

Citace od: milanv kdy 21.03.2016, 22:41:57A dát bacha na sluníčko - na té první fotce jsi evidentně nedal bacha a osvítil se ti film.

Jestli ono to není nečím jiným ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

HD

Slunce tentokrát bohužel vysvitlo až v programu na úpravu fotek, a svítilo tak dlouho, i přes všemožné filtry, dokud se mi "styl" nezamlouval (a použitá kombinace filtrů nezakryla občasné nedokonalosti :D)

Díky!
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

HD

Přidávám ještě fotku odstrojeného podvozku.

Pouze pro starší 18ti měsíců.

Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns