(Vlastní) Alternativní modely ze setu 60115

Založil Tomik, 24.01.2016, 15:17:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Už je to nějaký pátek, co jsem na kostkách naposledy představil svůj nový model. Né, že bych žádné nepostavil, ale spíš nebyl na to čas... Tady je trojice modelů, na kterých pracuju poslední měsíc a půl. Všechno jsou alternativní modely ze City setu 60115.



Jejich stavbu si u mě objednal Jan Beyer a cílem bylo využít co nejvíce kostek ze setu. Poté následoval poměrně zdlouhavý a náročný proces tvorby animovaných návodů v programu Autodesk Fusion 360. Pokud nejste projektanti ve strojírenství, tak jste o tomto programu asi dosud neslyšeli. Já na tom byl stejně. Jak jsem vydedukoval, tak právě Fusion 360 by se měl stát nástupcem zakonzervovaného LDD. To, jestli tomu tak skutečně bude, ukáže až čas. A teď už zpět k modelům.

Prvním byla sklápěčka. Stejně jako zbývající dva modely je trochu větší, než by měla být v porovnání s minifigem. Má dokonce sklápěcí korbu a některé detaily jsou viditelně nadbytečné (šikmé bočnice korby, "přívěšky" na bocích mezi kabinou a korbou). Ospravedlňuju je pouze striktním zadáním využít maximum kostek. U tohoto modelu se mi to povedlo asi nejlépe, protože zbývající kostky se dají naložit jako náklad na korbu a páté kolo s nářadím tu je v případě, že někde píchnete... :)





www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Tomik

Druhý model je traktor. Ve skutečnosti jsem ho začal stavět jako první, ale zbylo mi příliš mnoho dílů, takže jsem ho po dodělání sklápěčky od základů přestavěl.





www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Tomik

A do třetice jakési závodní auto. Původně to měl být hot rod, ale ta kola na něj byla přeci jenom moc velká. Nakonec vznikl jakýsi kříženec buginy a hatchbacku. ???





www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

milanv

Paráda. Je vidět, že s "trochou" umu jde stavět alternativní modely i ze City. Velká škoda, že jsme se nedomluvili v letošní soutěži na bonusovém modelu ze City, jak navrhoval Marty. Je to fakt zajímavá výzva, zase něco jiného než Creator. A tobě se to povedlo fakt pěkně. Samozřejmě ta kola jsou hodně divná, ale za to nemůžeš. Naopak tam máš hodně pěkných detailů. Nejvíc se mi asi líbí střecha buginy z vlajek. Na buginu se perfektně hodí, dělá ten správný dojem. Ale i jiné detaily máš moc pěkné. A ta šikmá korba by se dala využít, kdybys chtěl postavit vozidlo na odpadky.
Pán na Žlutém hradě