China lego - test

Založil chadzi, 23.03.2005, 07:59:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

chadzi

Cus, tak jsem ze 'studijnich' duvodu zakoupil china-lego (Brick) set s cislem 0099 (originalne od lega to je Imperial Outpost http://www.brickset.com/search.aspx?Query=imperial+outpost). Chtel jsem vyzkouset kvalitu dilu a pouzitelnost pro moje pirate-kreace, stalo to 350,- kc, tak jsem do toho sel  ;) Meli tam toho vic, napriklad pirate skull island, Sail'n'fly marina (oboje za 570), atd...

Tady jsou moje dojmy:
- Plast o dost horsi nez lego
- S barvama si moc hlavu nedelaji (zluta je az moc zluta, atd...)
- Nektery dilky maji jinou barvu nez original
- Baseplate je jaksi vyssi, ne klasicka placka
- Jsou videt zbytky po lisovani
- Dilky na sobe nesedi tak dobre jako lego
- Palma suxxx - rozpada se a listy sou pruhledny

Proste shrnuto, jedina vyhoda je cena a fakt ze se daji sehnat stavebnice ktery lego uz nedela. Nevyhod je ale mnohem vic (alespon pro me), takze zustavam u klasickyho Lega z ebay nebo BL. Vic na obrazcich

Napiste jestli mate taky zkusenosti s necim podobnym  ;)

chadzi

...

chadzi

ten pirat vlevo je fake, vpravo original...

PS: Lego se k tomu postavilo po svym  :D

' A bulldozer ran over the many boxes of copy products.

Afterwards, the copy products went through a big crusher '

otaznik

Citace od: chadzi kdy 23.03.2005, 08:05:50
ten pirat vlevo je fake, vpravo original...

PS: Lego se k tomu postavilo po svym  :D

' A bulldozer ran over the many boxes of copy products.

Afterwards, the copy products went through a big crusher '

Tak to má být správný přístup! Při pohledu na ty obrázky mě napadá, že si toho 8459 musím pořídit :-)

Colonel32

tak ted jste me dostali... ja myslel, ze pouze pouzivaji stejny koncept, ale ze jsou ty sady uplne identicke.... tak to je sila, ale uz se vubec nedivim, ze se to legu nelibi

chadzi

jj ale ja bych to radsi dal do rozvojovych zemi nebo do Iraku detem ktery maji prd, nez to takhle nicit. Stejny jako kopie adibas apodobne - je to sice suckage  ;) ale hodne lidem by to pomohlo tak proc to nicit....

Panther

Já jsem tyhle napodobeniny u nás v Neratovicích viděl taky. Bohužel jsem taky neodolal a koupil si nepodobeninu 6232. Kostky fakt neseděj, plast je dost špatnej, listy jsou průhledný a s barvama si hlavu taky moc nelámali. Zlatý Lego.  :)

muzzo

Tak to bych asi neudělal. Nechtěl bych si zašpinit zbírku nějakejma falsifikátama. A ještě podporovat otrockou práci na délném východě.

Panther

Já to zkusil ze zvědavosti. A už to raději nikdy neudělám.  ;D

muzzo

Jó i Tvoje zkušenost možná ostatním napoví. A co jsi stím šmejdem udělal?

Panther

Zatím to mám doma, ale dám to asi dětem známejch na hraní. Je to potěší a já se toho zbavím.

muzzo

No jenom abys je nenaučil na špatnou značku :-[ Já bych to rači poslal komínem.

Panther

Rodiče teď nemají na Lego peníze a děti to stejně za chvíli poztrácejí.  :)  Až budou větší a budou si toho víc vážit, tak dostanou od strejdy i nějaké malé Lego.  ;D

muzzo

Néééééééééé. Děti je dobrý naučit ten správnej přístupk k Legu. A navíc i levnej set je velmi variabilní. Třeba nedávná akce 1000 kostek z a500,-.

Panther

No dobře. Uvidím co s tím ještě udělám. Třeba to opravdu půjde komínem.  ;D  ;D

muzzo

Nebo to zabakl a pošli Legu a něco hezkého jim vzkaž ;D

Panther

Mohl bych jim to poslat s žádostí o originál.  ;D

muzzo

Jo to je ono, já bych to zkusil :D

Bryan

já mám taky faleš lego ale jedinej rozdíl  je v tom že na nich není nápis lego jinak plně totožné a jsem snimi spokojen dobrý dárek pro menší děti na návštěvě (aby mi nebrali originál)

Radical

To by se mi naramne hodilo.. :o
Budu delat LegoFilm, a potrebuju neaky "shity" na destrukcni sceny! >:D
Old lego , good lego.

myth

Toto som našiel na e-bay. Je to Best-Lock, žiadne iné informácie k tomu neboli uvedené. Myslím, že to vyzerá veľmi dobre - hrad pre dievčatá. Keby to bolo lego a keby som mal dcéru(a k nej aj nejakú mamičku  ;) ) tak by som jej to kúpil. Ako tu už bolo spomenuté, lego by si z plagiátov mohlo občas vziať aj príklad.
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.