(vlastní) Staroměstská radnice a orloj

Založil matka, 15.07.2015, 18:46:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

matka

Stavba Orloje byla na zakázku, podle předem daných maximálních rozměrů. Jedná se jen o čelní pohled, domy a věž jsou dělané jen na hloubku pěti studů, protože model je umístěn ve vitríně na zdi. Ač stavba Orloje už na kostkách proběhla, myslím, že zpracování je hodně odlišné. Velký díky patří Mártymu, který skvěle zapracoval na potisku dílů ciferníků a hodin.
Více fotek na http://www.mocpages.com/moc.php/416245
Doufám, že se bude líbit.
Paní na Žlutém hradě

matka

Přišel mi dotaz na rozměry, tak ještě doplním: výška 100 cm, šířka 115 cm.
Paní na Žlutém hradě

tage

nádhera, moc pěkné. V tomto případě i samolepky udělaly hodně   :)

Foton

Parádní. Líbí se mi umírněná barevná kombinace "cihel" na Staroměstské věži.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Hardegon

Neni pochyb o tom, že je to asi nejlepší verze (včetně té, co jsem viděl v kladenském obchodáku stavěnou TLC).

šipka

Luxusní. Moc pěkná práce Matko, jak je již zvykem  ;) :D

matka

Moc děkuji za uznání, jsem ráda, že se líbí.
Je pravda, že dobré potisky dělají hodně - ne lego díly nepoužívám, ale k potisku se občas přikloním, a tady to bylo jedině dobře.
Paní na Žlutém hradě

Tomik

Ta radnice se ti povedla a hlavně orloj vypadá výborně. Když jsem vyděl fotky na mocpages bez doplňujícího popisu, tak mi to přišlo trochu nedodělané - mám na mysli nízké střechy domů. Nepřemýšlela jsi o tom, dát za ty střechy třeba jen kus papíru nebo nálepku v barvě dané střechy do výšky hřebene? Myslím, že by to pomohlo celkovému vzhledu...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Hana129

Mně se to moc líbí, velmi zajímavé řešení jako "obraz" na zeď.

davroman

Nádhera, skvělé zpracování včetně potisků, které to posunuly ještě o level výše. K těm střechám - trochu mi tam taky chybí, ale je to daň za požadovanou hloubku.

PS: Co je to za Black díl nalevo od věžních hodin na prvním obrázku? Pure lego nebo nějaký vetřelec?   ;D
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

matka

Ještě jednou díky  :)
Davromane, ani nevím, tipuju to na zákeřnou mouchu...
Paní na Žlutém hradě

Bruno

Opravdu nádhera, moc povedené, super jako vždy  ;)

milanv

Krása. Už jsem se nemohl dočkat, až to uvidím hotové, a nezklamalo to. Máš výborný cit pro detail a pro výtvarnou zkratku - jak naznačit různé detaily na fasádách. Fakt povedené.
Pán na Žlutém hradě

peki

Citace od: Hana129 kdy 17.07.2015, 12:11:56
Mně se to moc líbí, velmi zajímavé řešení jako "obraz" na zeď.

Stavba se mi líbí, kamenné pozadí vypadá super. Co bohužel sráží výsledný dojem je ta absence střechy. U věže orloje to opravdu působí jako že je to nedodělané. Chtělo by to přidat pár centimetrů  na hloubce  (tedy přesvědčit zadavatele)a více přiznat ty střechy.

Tradiční dotaz kolik to má dílků  ;D ?

skmaand

Výšku strechy by som naznačil použitím plates a hinge. Bolo by to strmšie ako v reáli, no pri čelnom pohľade by to mohlo vyzerať dobre.

Jamesek

#15
Taky se přimlouvám za naznačení střech. Nemusí mít opravdový sklon, mohly by být mnohem strmější, až svislé - umělecká licence z důvodu lepšího vyznění takto úzkého modelu.

Hloubka orloje je už také výrazně upravena.


hobby

Ano, naznačení střech postrádám také. Použil bych zde techniku sochařského reliefu, což je specifická technika plastického obrazu vystupujícího z plochy (jak každý ví). Relief má však dané geometrické zákonitosti, vyučuje se na uměleckých školách i v deskriptivní geometrii. Ale to není nutné brát tak vážně, ovšem zdejší připomínky mají pravdu.

Igorus

Musím se přidat k pochvalným názorům co do zpracování. Ale také souhlasím, že ty střechy tam opravdu chybí.

matka

Díky všem, vážím si vašich názorů.
Tak mi to vrtalo hlavou celou noc. Při stavbě jsem se držela dvou věcí - co nejvíc napodobit realitu a postavit to jako "obraz" na zeď. Tudíž se střechy nemohly vejít a víc jsem to neřešila. Tím to neomlouvám, ale vysvětluji svůj přístup.
Shledávám, že "nestřechy" vypadají divně - ačkoli v reálném umístění vidíte nejdřív model lehce shora a střechy jsou viditelnější. Teď co s tím. Střechy domů - řešení hinge + plates a zvednutí střech není problém. Horší je to s věží, protože odsunout se to nedá. Nebo max. o jednu řadu navíc, což nic neřeší, pořád to nebude střecha do špice. Změnit krytinu a změnit tak úhel střechy, který je už tak dost velký, mi přijde už trochu násilné, navíc se sbíhajícími boky - podle mě by to vypadalo spíš hůř než líp. A navíc, dosahovat střechou až do špice, když tam je prostě jen necelá půlka stavby...
Takové nejreálnější mi připadá řešení alá Hobby. Proberu to se zadavatelem.

Peki, dílky bohužel nevím a netipnu ani zhruba. Nejsem holt počítač dílků. Na hodiny práce tak 280.

Omlouvám se za slohovku. Pokud máte ještě nějaký nápad, sem s ním.
Paní na Žlutém hradě

Tommi

Model jsem viděl tady na stránkách a velice se mi líbil. Ale když jsem na něj o víkendu narazil na jednom schodišti, byl jsem nadšen  a to schodiště na dlouhou dobu zablokoval  ;D Být ještě hlubší, aby tam byly celé střechy, tak už by se tam podle mého názoru nevešel a nehodil.
Super stavba  ;)