(Vlastní) Lufťácká chalupa

Založil yanice, 06.07.2015, 18:59:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

yanice

Famílie se mi odjela rekreovat na chalupu, tak jsem si řekla, že když nemůžu jet taky, tak si ji alespoň postavím v menším měřítku.
Půdorys vychází ze skutečného domu, stejně jako barva fasády. Jen střecha mi připadá zbytečně vysoká....nevím, jestli a jak ji zkrátit (a posunout též střešní okénka). Interiéry plně vybaveny, jen voda neteče a elektrika nesvítí.

Baví mne si hrát s interiérem a pak ho ani neumím nafotit :-[

STARHAWK

Uz som chcel napisat ze taky obycajny domcek ale s prepracovanym interierom. Kd je to ale podla skutocnej stavby, tak aspon foto chalupy zvonku by bolo zaujimave na porovnanie jak dobre si sa trafila do fasady.

Mozno by sa dalo fotit interier pri rozpracovanej stavbe, ked niektore steny este nie su na mieste aby sa dalo "vliezt" fotakom aj z ineho uhlu.
So strechou ti tu uz urcite niekto poradi. Asi jedna z jednoduchsich varian je z plates a navrch tiles aby tam nebolo vidno study, taku strechu si potom mozes dat do uhlu aky potrebujes.

yanice

Kupodivu nemám žádné aktuální foto.....tohle je tak cca 10 let staré. Tipuju podle auta.
S tím focením, to je pravda. Já nevím, proč mne tak zřejmá věc nenapadne. Hraju si, hraju a pak si vzpomenu, že fotka by byla fajn.
Ta střecha mě štve, ta půjde dolů určitě, takže první patro budu moci přefotit. Časem. Připadám si v pondělí večer najednou nějaká vyčerpaná.

STARHAWK

Praveze podla foto je ta strecha vpohode vysoka - tak akurat. Este ti tam pod spic ma vliezt aj male okno.

Neviem ako to mas spravene ale zda sa mi, ze nepouzivat tiles na oddelenie poschodi ?
Ked sa uz tolko hras s interierom (ktori ti celkom aj ide) tak to daj oddelovacie cez tiles ako su spravene jednotlive poschodia modularov, aby sa dalo pohodlne pozerat na ten inerier.

yanice

Právě okénko na půdě by mělo jít asi o jednu řadu dolů, podlahu půdy/strop patra jsem dělala z bricků, nikoliv z plates, tak o to mi pak chybí prostor na to, aby se mi tam okénko vešlo. A ano, tiles jsem nepoužila - vlastně ještě nikdy jsem nestavěla tak, aby se dal domeček rozložit. Tak to si ještě pohraju :)

STARHAWK

Oddelovanie poschodi je pomerne jednoduche. Stiahni si z oficialnej Lego stranky navody niektorcy modular domov napr 10182, 10190, 10185, 10224 a uvidis ako tam oddeluju poschodia.