(vlastní) Yubihama 2

Založil HD, 18.06.2015, 16:08:49

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

HD

Tak, konečně jsem postavil něco jako superauto.

Více fotek: https://www.flickr.com/gp/112259733@N07/UW004k





Disponuje snad vším (krom převodovky), co by ve výtvoru nazývaném "supercar" nemělo chybět - pně funkční odpružení - vepředu nezávislé s pokusem o pokročilou geometrii, vzadu si našla  své místo náprava držící na dílu z Unimogu, nebo Crawlera; HOG systém řízení doplněný o (na správnou stranu a rozumný počet otáček mezi krajními polohami) se otáčející volant v kabině, otevíratelnou kapotou, víkem zavazadlového prostoru a dveřmi se svéráznou a nehezkou pojistkou proti otevření, řadového tříválce před přední nápravou (tam stojí za zmínku způsob realizování přenosu otáček na zadní nápravu).









Netvrdím, že je vše, jak by mělo být, mohlo by to být provedené i mnohem lépe. Nicméně, že se projekt dostane až takovéhoto stádia, jsem na začátku stavby nepočítal.






Hodně zdraví a košík citrusových špekáčků zdejšímu Alíkovi v domnělém kómatu, přeji (ačkoli jsem zásadně proti přebujelé a zdravý rozum popírající veterinární péči).

Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Tomik

Designově mi to přijde jako povedený model. Trochu mi to připomíná Nisan Skyline nebo Lancer EVO a podobná auta oblíbená nadšenci do tuningu. Mám k tomu jen jednu otázku: K čemu tam je ta růžová guma na přední nápravě, případně jedná se o originální "Lego gumu"?
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

HD

Díky; jo, Lancer mi asi stál, při tvorbě karoserie, podvědomě předlohou. Původně gumička červená podává pomocnou ruku neustále stlačeným tlumičům, a se značkou Lego se pravděpodobně setkala až na modelu :)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Engine

#3
JDM rulez   ;D
Všechny detaily, který má mít správná kára ze země vycházejícího slunce (mezichladič, uhlíkovou kapotu s rychloupínákama, klec, otáčkoměr, láhev s nitrem, vzadu velké křídlo, vpředu naopak lízátka...) To je prostě super. Ještě volant by měl být na "špatný" straně.
Ale nejvíc se mi líbí přední náprava. Sám jsem zrovna před pár dny vymyslel, že posunutím horního ramena dozadu vytvořím záklon rejdového čepu. Ale posunout horní kuličku doprostřed a zkrátit rameno mě už nenapadlo. Geniálně jednoduchý! Jenom ta gumička vypadá ošklivě.
Proporcemi karoserie ( je poměrně krátká) mi to připomíná starou Toyotu Corollu.
Celkově prostě hodně dobrý.

Edit: Ještě jsem si všiml brzdového světla vpředu? Nářez.

HD

 ;D Díky. No, volant mě nenapadl předělat... Co se předního zavěšení týče, musím přiznat inspirace VK-ovým Mustangem (https://www.flickr.com/photos/vktechnic/14493975570/in/dateposted/) a Piterx-ovou Fiestou (http://2.bp.blogspot.com/-J_7QbQ6pj-g/Uc3TUX3uXSI/AAAAAAAAAOw/KKdjANFeL_0/s1600/DSCN7329b.jpg) a při instalaci gumičky jsem vycházel z předpokladu, že nebude na podvozku vidět a bude jenom fungovat ;D )
Osobně jsem v jednu chvíli přemýšlel o tom, že z něho udělám Civic, nebo CRX, ale nakonec vyhrála karoerie tvaru neurčitého :D

A jaké brzdové světlo vpředu máš na mysli?
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Engine

Citace od: HorcikDesigns kdy 18.06.2015, 21:51:41
A jaké brzdové světlo vpředu máš na mysli?
Červený tile před chladičem pod pravou mlhovkou.
Brzdové světlo vpředu používají drifteři. Snad aby bylo vidět, jak při driftu brzdí.

HD

Aha - no, abych se přiznal, nevěděl jsem kam s ní - taková hezká, tuningově vypadající, samolepka... a tak skončila vepředu (slepovat a lepit ji na kapotu se mi ji nechtělo)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns