Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
20.05.2013, 00:24:53
Domů Nápověda Vyhledávání Mapa členů Nepřečtené Přihlásit Registrovat
Casto kladene dotazyPravidla

+  LEGO fórum
|-+  Obecné
| |-+  Sbírky
| | |-+  Kam s tím? (skladování)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 [2] 3 4 ... 15 Dolů Tisk
Autor Téma: Kam s tím? (skladování)  (Přečteno 59444 krát)
Shi-So
furťák
Czech Republic

Pohlaví: Mužské
Počet hodnocení: 25

« Odpověď #30 kdy: 08.03.2006, 19:25:21 »

Nevíte kde bych koupil  boxy na ukládaní kostek samozřejmě za dobrou cenu.

Doporucuji IKEA.Spousta plastovych krabic s vikem ci bez ,ruzne druhy papirovych ,myslim ,ze si vyberes Škleb
Ceny celkem normalni Mrk
Zaznamenáno
Anakin
Don´t archive it!
suprák
Slovakia

Zaměření: Sběratel i stavitel

Beware...

« Odpověď #31 kdy: 08.03.2006, 21:06:54 »

ja na skladovanie lega star wars používam krabice HÅBOL a na všetko iné krabice EMU.A na súčiastky z HP používam krabicu z 4709 (no to ked vlastníte všetky sety z HP 1 tak tých súčiastok je vela)
Zaznamenáno

Tomášek
Now only Matchbox collector, cars lover
furťák
Czech Republic

Blink 182

« Odpověď #32 kdy: 09.03.2006, 19:57:07 »

Ja mam lego v pikslach z IKEA (Glis) - ted jsou jedna za 99 Kc. Opravdu vsem doporucuju!!!
Krabice je rozdelena do tri casti a jsou k ni prilozene takové plastove karticky, kterýma jde vytvorit prepazky.
Krabice, na sebe skvele nasedaji, a tak i pri sebevetsim pohybu nesklouzavaji.
Dilky tridim dle barvy.
Presne toto mam taky-ale mam jen jednu  Pláč .Jinak davam lego do plastove krabice s uzaviracim vikem taky z Ikei (nevim nazev),ale to se me posledni dobou zda neprakticky ze dvou duvodu:1.)Lega mam cim dal tim vic a uz se mi to tam nevejde, 2.)kdyz hledam nejakou urcitou kostku tak tam musim hrabat jako *****

« Poslední změna: 09.03.2006, 19:58:39 od tomasek » Zaznamenáno

Procházím DARK AGE.
Codename19
bažant
**
Slovakia

Zaměření: Stavitel

« Odpověď #33 kdy: 10.03.2006, 10:31:31 »

Ja LEGO ako také skladujem v drevených bedničkách s priečinkami vlastnej výroby Smajl Podobné bedničkám na náradie, alebo na súčiastky.
Zaznamenáno
Cavelon
furťák
Slovakia

Počet hodnocení: 26

Lego & Trains Maniac

« Odpověď #34 kdy: 10.03.2006, 10:45:45 »

Ja LEGO ako také skladujem v drevených bedničkách s priečinkami vlastnej výroby Smajl Podobné bedničkám na náradie, alebo na súčiastky.

Hoď sem foto prosím. Smajl
Zaznamenáno
Codename19
bažant
**
Slovakia

« Odpověď #35 kdy: 10.03.2006, 10:54:44 »

Hodím Škleb

V utorok  Smutnej Smutnej Smutnej

Keď bude, tak bude....
« Poslední změna: 15.03.2006, 13:44:55 od Codename19 » Zaznamenáno
muzzo
furťák
Czech Republic

Počet hodnocení: 24

Round Shield Collector

« Odpověď #36 kdy: 30.03.2006, 08:42:24 »

Reaguji na diskuzi, která vznikla tady http://www.kostky.or...7;topicseen#msg30067 Taky nemám v lásce Mars skříně. Podle mě jsou moc těžké a humpolácké, lepší systém jsem viděl u Colonela, který sliboval, že to sem hodí a nic Škleb a vůbec nejvíc se mi libí ty plastové skříňky na kolečkách co měl slovenský Lidl, ale nemůžu je nikde sehnat Pláč
Zaznamenáno
Aki
furťák
Czech Republic

Počet hodnocení: 32

« Odpověď #37 kdy: 30.03.2006, 08:59:38 »

Nějaké plastové boxy na kolečkách nabízí nyní Globus. Já jsem si tam pořídil takové plastové krabičky cca 20*20*30 cm se čtyřmi šuplíky za 80,- K jeden. No a zatím se mi to zdá jako super věc.  Sýýýr
Zaznamenáno
betakaroten
radioaktivista
furťák
Czech Republic

Počet hodnocení: 9

Mrkev is not mrtev!

« Odpověď #38 kdy: 09.04.2006, 23:13:02 »

Právě jsem dokončil kosmetickou úpravu skladovacího systému, takže už se na to dá koukat a dokonce to i fotit:
- dva bývalé kancelářské regály (třetí & kus vpravo dole zabírají ne-LEGO věci), výška cca 127 cm
- přepážky 26 × 32 cm, užitečná šířka 23 cm ("kolejnice" zasahují do manévrovacího prostoru), užitečná výška přibližně v násobcích 5,5 cm
- šuplata: z odřezků lepenky, spojené lepidlem Herkulem a tapetou (kvůli pevnosti), některé z originálních krabic od Lega; plastové vaničky: od másla, bonboniér, salátů... co dům dal.

Systém používám už odnepaměti, takže moc dobře znám i jeho nevýhody:
- není místo na modely
- nikdy se tam nevejde vše (skoro všechny koleje jsou ve velkých krabicích od 4558 a 4561 v brachově pokoji)
- složité přeskupování vaniček, když přetečou; každá krabice je totiž jiná, nemluvě o tom, že jsem snad nikdy neměl roztříděné všechno Lego najednou; vždycky je někde něco postavené, co se mi/bráchovi nechce rozebírat...
- omezená životnost cedulek kvůli častému přetřiďování
- malé díly rády padají do škvíry mezi soklem a roletou

* PICT1516.jpg (128.22 KB, 640x611 - prohlédnuto 760 krát.)

* pict1517.jpg (78.02 KB, 640x622 - prohlédnuto 511 krát.)
Zaznamenáno

betakaroten
radioaktivista
furťák
Czech Republic

Mrkev is not mrtev!

« Odpověď #39 kdy: 09.04.2006, 23:13:56 »

.

* pict1514.jpg (96.08 KB, 640x480 - prohlédnuto 548 krát.)

* PICT1515.JPG (79.95 KB, 640x480 - prohlédnuto 527 krát.)

* pict1519.JPG (107.4 KB, 640x480 - prohlédnuto 594 krát.)

* PICT1520.jpg (98.48 KB, 640x480 - prohlédnuto 559 krát.)

* Pict1521.jpg (104.14 KB, 640x480 - prohlédnuto 570 krát.)
Zaznamenáno

Llevelyn
Taková normální rodinka
Prodejce
furťák
*
Czech Republic

Pohlaví: Ženské
Zaměření: Sběratel
Počet hodnocení: 23

Paní ředitelová zeměkoulová :)

« Odpověď #40 kdy: 10.04.2006, 11:09:13 »

Bravoooooooo.. moc pěkné samodomo.

Zítra budem mít své Mars skřínky rovnou od výrobce.. docela ušetříme a doprava až dom.
Tak to potom nafotíme  Škleb
Zaznamenáno

Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365

Dobří holubi se vracejí :-))
chadzi
furťák
Romania

Počet hodnocení: 2

the balkan connection

« Odpověď #41 kdy: 10.04.2006, 11:14:18 »

bacha na ty mars, neni to samospasny. jak tu nekde psal jindroush, pokud mate vic dilku tak sou stejne potreba velky plastovy boxy a ty mars mit jen na pididilky. btw sem objevil super mars alternativu tady v rumunsku - cely plastovy nahore s uchem (skladacim) + suplicky s pojistkou, cena tak 15% nizsi nez mars. vecer hodim foto
Zaznamenáno
Llevelyn
Taková normální rodinka
Prodejce
furťák
*
Czech Republic

« Odpověď #42 kdy: 10.04.2006, 11:20:24 »

Tož v Rumunsku je mi to platné jak mrtvýmu zimník  Škleb Škleb .. marsky máme jen na menší díly a na paňáky a tak. Obyč kostky jsou už v takovém množství, že by nám zabraly v marskách moc místa. Ty zůstanou nadále v krabicích. Ale pytlíkokrabicový systém už je na palici, při tom množství co máme..a budeme mít. Škleb
Nevýhody marsek znám, ale zatím jsem pro nás nic lepšího neobjevila.

A marsky rovnou z fabriky jsou taky levnější než v krámě.. jeden typ u nás 800.- z fabriky asi 600.-, no nekupte to. A taky dodávají ty dělící přepážky v libovolným množství, šuplíčky navrch a tak...prostě pohoda. Vypláz
Zaznamenáno

chadzi
furťák
Romania

Počet hodnocení: 2

the balkan connection

« Odpověď #43 kdy: 10.04.2006, 11:27:50 »

jj me sou zase marsky na pytel, stacilo mi kdyz sem jednu tahal v prirucnim zavazadle a musel sem vysvetlovat co to je protoze to na skeneru vypadalo podivne  Škleb btw uz asi taky mate peknou sbirecku co? kolik v tom uz mate nainvestovano? a cca kg?
Zaznamenáno
TomG
furťák
Czech Republic

Počet hodnocení: 10

Only the best can survive

« Odpověď #44 kdy: 10.04.2006, 11:31:54 »

Ja mam marsku jen jednu malickou, kterou jsem dostal. Takze v ni mam jen nektere dilky, jinak neco v plastovych krabicich od lega, neco papirove krabice a neco takove ty zakladace  na sroubky co maji pohyblive pricky, roztrizene podle typu ci barvy. Pri staveni krabice rozlozim po mistnosti a sahnu kam potrebuju. Az budeme pryc z pronajmu, tak to budu resit jinak.
Zaznamenáno

Only the best can survive.
Vasyk
furťák
Czech Republic

Počet hodnocení: 127

Dreamer...

« Odpověď #45 kdy: 11.04.2006, 17:04:03 »

Nechal jsem se inspirovat Jindroushem, a koupil jsem si v IKEA jejich plastový úložný boxy. Trochu jsem si je ale uvnitř upravil, protože systém RAMA a spol mi nevyhovuje. Použil jsem umělohmotnou desku, jak se na ně polepují reklamy a udělal z ní přepážky. Je silná 3 mm, pěkně se řeže a dá se i lepit. No, sice to není výrobek roku, ale funkční to je. Na vzhledové provedení moc nekoukejte, jeden nůž, jedno lepidlo a jedna izolepa a bylo hotovo. V tom větším jsem si udělal vyndávací patro, takže je to krásně dostupné.  Smajl

* Ikeasystem_01.jpg (99.5 KB, 800x589 - prohlédnuto 576 krát.)

* Ikeasystem_02.jpg (92.98 KB, 800x616 - prohlédnuto 534 krát.)
Zaznamenáno

betakaroten
radioaktivista
furťák
Czech Republic

Mrkev is not mrtev!

« Odpověď #46 kdy: 11.04.2006, 21:37:56 »

No vida, mně zase nevyhovujou pevný přepážky. "Hare Rama" má výhodu: když už se tam další díly nevejdou a chtějí přendat do větší, tak je jednoduše přesypu. S pevnou přepážkou bych je musel vyhrabávat.
Zaznamenáno

J_BOB
SW Collector
furťák
Slovakia

Počet hodnocení: 1

« Odpověď #47 kdy: 12.04.2006, 09:24:49 »

vyzera to fakt moc dobre.....asi by som mal tiez nejak preorganizovat lego Vypláz Smajl
Zaznamenáno

"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader
marian20
mazák
Germany

Počet hodnocení: 6

« Odpověď #48 kdy: 24.07.2006, 13:48:06 »

Chcel by som sa opýtať či niekto oddeľujete aj nové farby od starých, napr. MdStone od OldGray a pod. a či máte zvlášť staré a nové lego, lebo som sa konečne rozhodol urobiť si poriadok v legu a keď som prisypal k starému nové tak bolo vidieť rozdiely napr. aj na čiernej farbe.
Zaznamenáno

weiter, weiter ins Verderben, wir mussen leben bis wir sterben...
otaznik
furťák
Czech Republic

Počet hodnocení: 161

?

« Odpověď #49 kdy: 24.07.2006, 13:50:20 »

Chcel by som sa opýtať či niekto oddeľujete aj nové farby od starých, napr. MdStone od OldGray a pod. a či máte zvlášť staré a nové lego, lebo som sa konečne rozhodol urobiť si poriadok v legu a keď som prisypal k starému nové tak bolo vidieť rozdiely napr. aj na čiernej farbe.
Stará a nová šedá jsou různé barvy, takže je, samozřejmě, odděluju.  Smajl
Zaznamenáno

betakaroten
radioaktivista
furťák
Czech Republic

Mrkev is not mrtev!

« Odpověď #50 kdy: 24.07.2006, 14:14:44 »

Třídím podle druhu dílů, ale pokud je dílů jednoho druhu hodně a mezi barvami je výrazný nepoměr, tak je dělím následovně:
1.) jedné barvy je skoro tolik jako všech ostatních dohromady (nebo dokonce víc) -> převažující barva dostane zvláštní krabičku
2.) některých barev je podobně mnoho, jiných je málo -> dělím na krabičku "běžných" a "vzácných"; všechny díly s potiskem nebo samolepkou jdou ke vzácným
Nové díly od zašlých se dají rozeznat na pohled nebo na omak. Tmavě šedé a hnědé se rozeznávají snadno, naopak světle šedá je případ sám pro sebe, tam jsou rozdíly i v rámci staré barvy.
(jen pro zajímavost: barevné třídění podle pravidla 1 mi dopadlo vždycky jako "stará tmavě šedá / ostatní", podle pravidla 2 pak vždy starý i nový odstín přišly spolu buď do běžných, nebo do vzácných)
Zaznamenáno

expertik
suprák
Slovakia

Počet hodnocení: 5

LEGO Technic pacient :-)

« Odpověď #51 kdy: 25.09.2006, 23:12:14 »

Mne sa doposiaľ veľmi dobre osvedčujú tie IKEA boxy a Mars šuflíčkový systém...viď foto (akurát mi už opäť začína byť tesno, takže počet IKEA boxov sa zrejme znova zvýši).

P.S.: Na úprave vzhľadu "LEGOLOGGIE" :-) sa intenzívne pracuje, aj keď zatiaľ z časových dôvodov len teoreticky...

* 8861.JPG (140.6 KB, 1280x960 - prohlédnuto 364 krát.)

* 8871.JPG (195.53 KB, 1280x960 - prohlédnuto 330 krát.)
Zaznamenáno

Llevelyn
Taková normální rodinka
Prodejce
furťák
*
Czech Republic

« Odpověď #52 kdy: 26.09.2006, 10:57:46 »

Totk nejsou Marsky..  Škleb Mrk Cool Vypláz Toto jsou plasťáky, Marsky mají plechový korpus. Zlej
Zaznamenáno

expertik
suprák
Slovakia

« Odpověď #53 kdy: 26.09.2006, 11:27:40 »

Totk nejsou Marsky..  Škleb Mrk Cool Vypláz Toto jsou plasťáky, Marsky mají plechový korpus. Zlej

Já Vím "Bohumile" já vím  Mrk
Ale nazvať to plastová mars skrinka alebo ešte divnejšie, že "plasťák" mi prišlo zbytočne komplikované...
Ale skôr som čakal reakciu na samotné "šuplíčky" ako na ich pomenovanie, posledné mesiace mám totiž pocit hraničiaci s presvedčením, ba až istotou, že sa tu píše viac o tom, kto, ako a čo spravil alebo napísal alebo čo ako kto myslel namiesto toho aby sme sa tu venovali, zrejme, najprioritnejšej téme na fórume o LEGU ... a to o LEGU ! Vypláz

P.S.: Nič osobné, pls.
Zaznamenáno

Cavelon
furťák
Slovakia

Lego & Trains Maniac

« Odpověď #54 kdy: 26.09.2006, 11:35:52 »

Čo to je vlastne za systém, tie plasťáky? Škleb Aký výrobca, kde sa to dá kúpiť a dá sa to stohovať = prikladať poschodia do skrinky?
Zaznamenáno
betakaroten
radioaktivista
furťák
Czech Republic

Mrkev is not mrtev!

« Odpověď #55 kdy: 26.09.2006, 11:46:35 »

Mne sa doposiaľ veľmi dobre osvedčujú tie IKEA boxy a Mars šuflíčkový systém...viď foto (akurát mi už opäť začína byť tesno, takže počet IKEA boxov sa zrejme znova zvýši).

P.S.: Na úprave vzhľadu "LEGOLOGGIE" :-) sa intenzívne pracuje, aj keď zatiaľ z časových dôvodov len teoreticky...
Jak jsou praktické ty IKEA boxy při stavění? Mně to připadá, že při tomto množství zabere přeskládávání víc času než samotná stavba. Neuvažuješ o nějaké konstrukci s kolejničkami, aby se daly vysouvat?
Zaznamenáno

Llevelyn
Taková normální rodinka
Prodejce
furťák
*
Czech Republic

« Odpověď #56 kdy: 26.09.2006, 11:48:21 »

Tuná na čehůňoch to mají v Hornbachu.. cena podobná, bytelnější plast, ale celkově lehčí, tedy nedoporučuju moc do vejšky. Marsky mají forové ty šuplata, ale dají se koupit extra... Kuliočko

Ale doma mám marsky Smajl takže více asi majitel plasťáků. Zlej

Ikea krabky moc gut, rastr třeba nechat u truhlíka vyrobit, origo je drahý a v jediném rozměru.
Zaznamenáno

expertik
suprák
Slovakia

« Odpověď #57 kdy: 26.09.2006, 11:52:47 »

Čo to je vlastne za systém, tie plasťáky? Škleb Aký výrobca, kde sa to dá kúpiť a dá sa to stohovať = prikladať poschodia do skrinky?

Výrobca mi nieje úplne jasný, pretože obe skrinky majú rôzny názov (to samolepiace logo v pravom dolnom rohu) a asi aj z dôvodu, že sa to predáva v Hornbachu.
 Stohovať - áno, spôsobom takým, že sa odpojí vrchná časť obsahujúca sklopnú rúčku a namiesto nej sa pricvakne ďaší "plasťák". Toto je možné len vertikálne, do nekonečna (kým to nedrbne na zem)  Škleb Inak včetky poschodia sú odpojiteľlné a zameniteľné a zameniť je možné aj veľké zásuvky (na celú šírku poschodia) za 2 polovičné.
 Box je možné pripevniť aj o stenu, totiž každé poschodie má 2 polkruhové otvory pre prichytenie.
 V markete (Hornbach) majú rôzne kombinácie zásuviek a počtu poschodí, cena od cca 300,-Sk ... najmenší počet poschodí do 1000,-Sk za najvyššiu, ak sa dobre pamätám, tak to je tá napravo na fotke.
Zaznamenáno

Cavelon
furťák
Slovakia

Lego & Trains Maniac

« Odpověď #58 kdy: 26.09.2006, 11:56:12 »

Ešte sa chcem skúsených opýtať, či Mars skrinky sa predávajú s prepážkami alebo bez nich? Lebo v Baumaxe majú skrinky iba bez nich a vraj sa dajú dokúpiť zvlášť, ale akej veľkosti, to nikto nevedel, bo tam z nich nemali ani jednu... Nevim
Zaznamenáno
Llevelyn
Taková normální rodinka
Prodejce
furťák
*
Czech Republic

« Odpověď #59 kdy: 26.09.2006, 12:00:28 »

Přepážky se dají koupit extra.. v obchodě /občas/ na stránkách určo.
Zaznamenáno

Stran: 1 [2] 3 4 ... 15 Nahoru Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
Stránka vytvořena za 0.083 sekund, 51 dotazů.