Akce - den otevřenych dveři LEGO v neděli 12/4 Kladno (hledáme brigádníky)

Založil peki, 25.02.2015, 11:06:10

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Petronel

Citace od: peki kdy 10.04.2015, 11:18:13
4) od řidičů budu potřebovat nahlásit ujeté Km (příspěvek na dopravu - nejedná se o proplacení dopravy)

Na dopravu jinými prostředky bude také nějaký příspěvek? Všiml jsem si, že je nás víc co jedou do Prahy busem či vlakem, po praze MHD a pak teprv s ostatními autem.

peki

Citace od: Petronel kdy 10.04.2015, 13:12:50

Na dopravu jinými prostředky bude také nějaký příspěvek? Všiml jsem si, že je nás víc co jedou do Prahy busem či vlakem, po praze MHD a pak teprv s ostatními autem.

Ne

Jamesek

Citace od: Hardegon kdy 09.04.2015, 10:18:16
Pojedu trasa Plzeň - Praha v sobotu a v neděli zpět. Je tu někdo po cestě?

Ahoj, svezl bych se zitra rano s tebou z Plzne do Kladna, v nedeli pak s nekym do Prahy, pokud mas jeste misto, diky J.

linhi

Vasyk

Citace od: linhi kdy 10.04.2015, 17:12:17
Co konkretne vlastne budeme delat na te brigade?

Stavět si z Lega, protože toho máme doma málo  ;D ;D.

Hana129

Si spíš myslím, že bořit stavby dětí a třídit kostičky  ;D . Užijte si to tam, určitě velmi zajímavý víkend.

Hacislav

Citace od: Hana129 kdy 10.04.2015, 18:59:58
Si spíš myslím, že bořit stavby dětí a třídit kostičky  ;D . Užijte si to tam, určitě velmi zajímavý víkend.

No v Kladně asi ještě neznají Colonelovo heslo: "Lego do rukou dětem nepatří!"  >:D
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Mrs.Tygris

Citace od: Hacislav kdy 10.04.2015, 21:21:56
Citace od: Hana129 kdy 10.04.2015, 18:59:58

No v Kladně asi ještě neznají Colonelovo heslo: "Lego do rukou dětem nepatří!"  >:D
Stejně to dopadne tak, že si tam bude hrát jenom 40 ( v pár případech skoro) dospělích v Lego tričkách >:D

pryb

Kdyby ještě někdo sháněl odvoz z Prahy, tak se ozvěte...
Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál

Hacislav

Nyní již všechny fotky

Hardegon

Farky_cz

Akce skvělá a rád bych si ji zas někdy zopakoval :-) a parta lidí náramná. Díky Peki, že jsem mohl být součástí týmu.
Zpět u Lega po třicítce.

davroman

Díky všem za skvělý víkend, největší díky ale patří pekimu za zorganizování celé akce za Kostky a té naší bandy po oba dny. Bylo to super.
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

mirek

Hardegon, Farky_cz, Davroman, akci jste ohodnotili skvěle, ANO, připojuji se s pochvalou PEKI mu.

Hacislavovi za skvělé fotky patří také dík.

Neřád :-)

Vasyk

hawran

Ahoj, děkuju všem za možnost být součástí týmu, Pekimu obzvlášť za skvělé zorganizování, náramně jsme si to užili!
hawran
Bricks Forever!

Mrs.Tygris

Akci super, a myslim že poděkování patří všem , Pekimu hlavně
a co se týče průběhu. Moje předpověď se vyplnila do posledního písmenka  ;D

davroman

Nemáte prosím někdo e-mail na Petru? Někde jsem ho vytratil. Předem díky za SZ.

skmaand

Ja sa chcem tiež poďakovať všetkým organizátorom tejto super akcie .

Daniel

Jo, pohodová a vydařená akce! Dost společných akcí vynechávám, takže sem rád, když mi nějaká časově vyjde (jako tato) a můžu se potkat s tolika "blázny" :).
Klasicky díky Pekimu za zorganizování a Linhimu díky za spolupráci v nedělním programu 8).

milanv

Byla to skvělá akce. Díky Pekimu za skvělé zorganizování a všem zúčastněným za super atmosféru. Myslím, že jsme perfektně ukázali TLG, jak umíme s nimi spolupracovat, a za sebe můžu říct, že mě to ohromně bavilo. Nejen s dětmi, ale i kolik se nám podařilo "pobláznit" rodičů, že stavěli taky!
Pán na Žlutém hradě

peki

Citace od: Mrs.Tygris kdy 13.04.2015, 09:06:09
Akci super, a myslím že poděkování patří všem....

Přesně tak, byl to úctyhodný výkon a především opravdu hodně velká legrace. Pro ostatní aspoň stručně nastíním průběh akce.

Jak bylo psáno na začátku, akce byla součástí programu k 15 výročí otevření Lego továrny v ČR.  Oslava začala pro zaměstnance Lega v neděli, kdy mohli absolvovat spolu s rodinnými příslušníky prohlídkovou trasu po továrně. Součástí této trasy bylo i stavění pro děti (a ty co se k nim chtěli připojit) "Build the change".

"Build the change/postav změnu" je standardní program Lega, který je možné objednat. Skládá se z obrovského počtu Lego kostek různých druhů, dopředu je stanovené téma, několik zam. Lega proškolí "instuktory". Instruktoři pak v podstatě zodpovídají za vlastní průběh akce:
- registrace stavitelů (včetně vyžádání souhlasu k focení/natáčení)
- zábavnou formou představení/vysvětlení aktivity dětem
----------------------------
Tady se musím zastavit a smeknout před všemi AFOly z kostek. Byla paráda vás pozorovat/poslouchat, děti si to opravdu užívaly mělo to šťávu. Zam. Lega kteří to organizovali byli také nadšení z toho jak jste se toho chopili. Je rozdíl když o Lego a stavění povídá/motivuje opravdový fanoušek než na ulici najatý komparz pro který je to hlavně brigáda.

Camilla (čiti Kamila  :) ) mi osobně děkovala a přála si abych vám ještě jednou poděkoval za perfektní výkon, nepropadání panice a v případě potřeby vhodné improvizace
----------------------------  
- vlastní stavění, tématem této akce bylo Kladno v roce 2030 (tedy za dalších 15 let).
- vystavení a zdokumentování postaveného modelu (výstava je připravena na čtvrteční slavnostní program)

V sobotu jsme tedy absolvovali "školeníčko", jehož součástí byl i test:
------------------------
postavit tento set

někteří BL obchodníci, po zjištění tržní hodnoty tento odmítali odmisbovat a skládali ho v sáčku.
------------------------
domluvili jsme se jak to budeme v neděli dělat, připravili si stoly s kostkama  a postavili výstavní soly (3 stoly po 8m2)

Potom následovala prohlídka Lego továrny. Dostali jsem se opravdu hodně blízko i do míst kam se při normálních prohlídkách nechodí. Jen si nejsem jistý jestli je to opravdu zajímavé i pro děti. Kdo v továrně ještě nebyl, tak si může  představit plochu 25 fotbalových stadiónů  >:D po kterých se při prohlídce chodí pěšky.

Sobotu jsme zakončili na parkovišti před továrnou, kde jsem rozděloval sety z Lego podpory za Lipno 2015, každému jsem nasypal 1litr kostek co mám z podpory od Jana, aki rozdal trička.

Ještě jsem si vzpomněl, že mi asi okolo 22:00 volal Hačislav že ho zapomněl milanv na Kladně   ;) , jestli je místo v hotelu. ZA zmínku stojí i výstava Lego modelů obchodním centru na Kadně. Cca 10 velkých staveb, s nějakou funkčností (nic pro lego purysty  ;) ).

Nádraží je prý 2 největší Lego model v ČR. Tak to se asi po Lipně 2015 změní. Nebo je to "jen" v rámci Lego kategorie - stavělo Lego?  ;D

video

info

Neděle pro některé instruktory z řad AFOLů začala brzo, nebo sobota končila hodně pozdě. Soudě podle příspěvků (které jako vždy po takové akci skončí v koši) zde na fóru  ::)

V neděli jsme byli v 8:00 opět v továrně. Proběhlo nafasování triček, dle nahlášených velikostí. V 8:30 začali chodit první návštěvníci. Zpočátku bylo volněji, takže některé stavby jsme postavili i sami. Postupně se stavěcí plocha o velikosti 10 stolů pro cca 100 lidí) zaplnila. A zůstala zaplněná až do samého konce. Ještě nemám přesné číslo ale je odhadováno že nám pošlo za den pod rukama mezi 800 -900 lidmi z toho mměl každý na stavění cca jednu hodinu.

Domluvili jsme se že vytvoříme 20 dvojic po 2, protože bylo připraveno 10 stavěcích a 10 školících stanovišť. Komplikací bylo, že podle dopředu zaregistrovaných lidí nebyli návštěvníci, registrováni rovnoměrně a největší špička byla mezi 12:00 -14:00, kdy bylo zapotřebí ještě protočit instruktory na obědě. V té době jsme museli přidělat dokonce 2 další stavěcí  stoly a skupinku měl na starosti pouze jeden instruktor. Ale vše se zvládlo. Byla při tom sranda. Dokonce jsme si mohli odnést i nějaké dílky. Takže si asi umíte představit to zaujetí, při přehrabávání v podstatně "nekonečného" počtu Lego dílků.

Po akci jsme zase vše uklidili, kromě modelů, ty zůstanou až do slavnostního otevření haly ve čtvrtek.

Došlo k rozdělení  Lego odměny:
set do 160 Eur
architektura Kladno 2015 (ještě ho nesmíme ukazovat)
set "vizitky"
a ta kačenka ze soboty  ;)

Za sebe musím říci že ty sety potěšili, ale ta sranda co při tom byla a ten zážitek (stejně jako na jiných společných akcích) je vždy nezapomenutelný, neopakovatelný a já osobně bych to za žádné sety nevyměnil.

Na závěr chci říci  - jsem opravdu nadšený z toho jaké je zde parta, která ve svém osobním volnu do toho jde doslova po hlavě. Těší mne ta důvěra (Skmaad jel "až" ze Slovenska, či kluci z ostravska , kteří jeli "dokonce vlakem/autobusem a MHD", a  pohodový průběh akcí které kostky pořádají.

Těším se na další společnou akci, letos ještě nějaké v plánu jsou. Z těch větších Lipno 2015 a Kidfest    

milanv

Citace od: peki kdy 13.04.2015, 10:28:46
Potom následovala prohlídka Lego továrny. Dostali jsem se opravdu hodně blízko i do míst kam se při normálních prohlídkách nechodí. Jen si nejsem jistý jestli je to opravdu zajímavé i pro děti.        

Chtěl bych jen krátce dodat k tomuto: moji Moniku prohlídka továrny bavila moc. Až tak, že nachozené kilometry si uvědomila až teprve co bylo po všem, sedla si a zjistila jak ji bolí nohy :)  A hlavně ji moc bavilo s vámi chystat akci. Jediné, co ji mrzelo, bylo že nemohla pomáhat i v neděli. Je zvyklá z jiných dětských akcí být už jako organizátor, a tak nechápala, proč nestojíme o další dvě pomocné paže :)
Pán na Žlutém hradě

Hacislav

a především opravdu hodně velká legrace.
Zážitek to byl úplně neuvěřitelný...

Sobotu jsme zakončili na parkovišti před továrnou, kde jsem rozděloval sety z Lego podpory za Lipno 2015, každému jsem nasypal 1litr kostek co mám z podpory od Jana, aki rozdal trička.
Kdo neviděl neuvěří.
Chumel aut před Legovrátnicí. A tam kdosi nabírá lego kostky, do litrové odměrky, s obrovské krabice v kufru auta. Okolo chumel nesourodých lidí, kteří vypadají jako kdyby konečně přijela cisterna s Vodou do vyschlé oázy.  >:D

Ještě jsem si vzpomněl, že mi asi okolo 22:00 volal Hačislav že ho zapomněl milanv na Kladně   ;) , jestli je místo v hotelu.
Všechno špatné je k něčemu dobré. Díky tomu, že jsem se Já s MilanemV špatně domluvil(chyba byla na mé straně),  mohla vzniknout pokračovací párty "na mém pokoji".

Neděle pro některé instruktory z řad AFOLů začala brzo, nebo sobota končila hodně pozdě. Soudě podle příspěvků (které jako vždy po takové akci skončí v koši) zde na fóru  ::)
Peki je prostě zkušený organizátor praktik. Když jsme nasedli před Hotelem do auta a rozjeli se směr továrna Lego. Tak mne pobavil (ale zároveň potěšil) pohled na Pekiho jak stojí u parkoviště hotelu a bedlivým pohledem ovčáckého psa, dohlíží na své nezbedné Afolské ovečky jestli všechny vyrazili tam kam mají. Prostě jak říkám zkušený praktik.

To vše zachycuje mini galerie

V galerii z Build the Change jsou nyní již všechny fotky.

Igorus

Byla to opravdu povedená akce. Bylo mi ctí s vámi mít stejné triko  ;D

Pekimu bych chtěl poděkovat i za to, jakým způsobem se o naší komunitu stará všeobecně. Myslím že tento víkend byl jakousi třešničkou na dortíku všech těch aktivit, které pro nás realizuje, zařizuje atd. Prostě právoplatný Lego ambasador.

Díky Peki ! <smajlík smekající klobouk>

Kuba

Děkuji, že jsem se mohl akce zúčastnit. Byla hrozně fajn.

Domu jsme jeli s danyboyem jako ověšení vánoční stromečci sety z podpory, za Kladno, či v danyboyově případě i zakoupenými. A na nádraží nás přes ty sety nebylo ani vidět :)

Ale zvládli jsme to bez úhony, i sety, a vše jsme do Ostravy v pořádku dopravili.

Děkuji taky Mihovi, že nás cestou zpět odvezl až přímo před hlavní nádraží v Praze.

davroman

Citace od: milanv kdy 13.04.2015, 10:46:00
Potom následovala prohlídka Lego továrny. Dostali jsem se opravdu hodně blízko i do míst kam se při normálních prohlídkách nechodí. Jen si nejsem jistý jestli je to opravdu zajímavé i pro děti.        

Chtěl bych jen krátce dodat k tomuto: moji Moniku prohlídka továrny bavila moc. Až tak, že nachozené kilometry si uvědomila až teprve co bylo po všem, sedla si a zjistila jak ji bolí nohy :)  A hlavně ji moc bavilo s vámi chystat akci. Jediné, co ji mrzelo, bylo že nemohla pomáhat i v neděli. Je zvyklá z jiných dětských akcí být už jako organizátor, a tak nechápala, proč nestojíme o další dvě pomocné paže :)

Naprosto souhlasím a mohu potvrdit - můj syn byl zcela unešen, a to jak prohlídkou továrny, tak možností nám pomoci s přípravou. Nejvíce ho mrzelo, že tam s námi nemohl být i v neděli, ale pochopil to. Byla to pro něj další obrovská zkušenost, inspirace a motivace do budoucna. Získané informace v rámci prohlídky si připravuje jako referát do školy, takže využití jde i tímto směrem.
Pokud to shrnu - i přesto, že jsem najel přes 800km, spal jen 5hodin a v neděli stával o půl páté ráno, jsem vděčný za možnost ho vzít sebou alespoň na sobotu. Peki, ještě jednou díky za vyjednání této možnosti.

pryb

někteří BL obchodníci, po zjištění tržní hodnoty tento odmítali odmisbovat a skládali ho v sáčku.
Muj dojem z toho byl, že to otevřely jenom děti. :-)

Pepa z toho má hluboký zážitek, doma obsáhle vypravoval. Takže rozhodně bylo.

Peki, díky za celou akci. Rád jsem zase všechny viděl.
Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál