Podzim na starém venkově

Založil matka, 09.12.2014, 09:29:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

matka

Původně to měla být malá staročeská chaloupka s pecí, ale nakonec se mi to neplánovaně rozrostlo ve větší MOC...
Velmi ráda uvítám vaše názory a připomínky, návrhy na zlepšení. Více fotek na http://www.mocpages.com/moc.php/402097
Díky moc.
Paní na Žlutém hradě

Anatyt

Tak toto je paráda! :o Len asi by to malo byť v inej sekcii.

linhi

Je to parada,jako kazde tve dilko,opravdu skvost!

šipka


Hardegon

Úžasný. Spousta moc pěkných detailů a nápadů, ostatně jak bývá zvykem, u tebe. CCC bude?

arnold

Moc pěkná stavba...studna,postel a kachlová kamna jsou opravdu parádně udělaný!!

milanv

Jako živé! Nejdřív jsem viděl jen první fotku a musel jsem čekat na signál. A pak ten interiér! Kamna jsou úžasná, truhla vlastní, stav pěkný, lucerna jak z chaloupky pod jalovcem :D

Gratuluji k nádhernému dílu, Dito.
Pán na Žlutém hradě

Aki

Budu se opakovat, ale tohle je opravdu skvělé. V žádném případě to nerozebírej. To musí absolvovat alespoň jednu výstavu!
Nápad s kachlemi je úžasný. Tkalcovský stav je vynikající. Naštípané dřevo je taky skvělý detail.

Pokud bych měl nadhodit nějakou kritiku, tak mi chybí hospodářská část stavení - ideálně ta naše obvyklá, od středověku neustále opakovaná, trojdílná dispozice.
Druhá výtka je spíše uživatelská - ta první fotka by potřebovala předělat. Detaily zanikají, oráč vidět prakticky nejde.... :-\

klubo


Igorus

Pecka! Z tvojí produkce se mi tohle líbí nejvíc.

Jinak souhlasím s Akim. Tvoje nádherné stavby bohužel trpí fotkami, kde nejsou vidět mnohdy úžasné detaily.


milanv

Citace od: Aki kdy 09.12.2014, 11:23:30
Pokud bych měl nadhodit nějakou kritiku, tak mi chybí hospodářská část stavení - ideálně ta naše obvyklá, od středověku neustále opakovaná, trojdílná dispozice.
Druhá výtka je spíše uživatelská - ta první fotka by potřebovala předělat. Detaily zanikají, oráč vidět prakticky nejde.... :-\

Já našel jedinou nelogičnost - hladina podzemní vody je taková, že jim musí doma všechno plesnivět :) Ale samozřejmě chápu, že je to umělecká nadsázka, ztvárnění studny.

Fotky jsou lepší na mocpages (viz link), ale zase jsem nenašel, jak je tam zvětšit víc než je na stránce se samostatnou fotkou. Jde to nějak?
Pán na Žlutém hradě

richchie

perfektne dielo, je tam vela veci co ma inspirovalo. podla mna Tvoj najlepsi MOC, hned som dal like na mocpages, verim ze kvalitu diela oceni co najviac ludi. Co sa tyka vystavy, urcite by som to dal na nejaku vystavu , je to dielo co si zasluzi byt prezentovane  :)

matka

Tak teď jste mě teda úplně zaskočili....Díky moc! Prozatím jsem přidala jednu snad lepší celkovou fotku.
Vaše reakce mě udivují i těší, mám obrovskou radost! Na CCC jsem nepomýšlela, ale pokud se to líbí, podívám se na pravidla a zkusit to můžu...
Díky!
Paní na Žlutém hradě

Hacislav

#13
Dobré to je, velmi dobré. Zaujala mě spousta zajímavých nápadů, ať už zmiňované kachle nebo štípané dřevo, tak třeba obložení studny, nebo zemědělské náčiní.

Vytknul bych tomu přiznání toho, že je to "Potěmkin", mohla jsi u štítů domu naznačit i druhou půlku střechy, klidně to mohla být jen jedna nebo dvě řady došek. Můžeš dělat volně přímé řezy, ale divák by měl mít dojem, že z jeho uhlu pohledu je stavba "kompletní".
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

pet

Už to tu zaznělo mockrát, ale chvály není nikdy dost. Úplně z toho jde ta příjmeně podzimní atmosféra. Super výtvor a být to v krabici v regále, nebudu moc dlouho váhat.

Bard

Připojuju se k obdivovatelům, protože je co obdivovat. To, co mě hned uhodilo do očí, byla skvělá souhra názvu MOCU s jeho atmosférou.
Nápady a originalitu už vyzvedli jiní. A jestli jsou tam nějaké nelogičnosti, to nehodnotím. Stavění z LEGO beru tak, že nejde o realistické ztvárnění situace, i když to tak na první pohled může vypadat. Spíš bych ho připodobnil k ztvárnění umělecko-pohádkovému a to se ti podařilo.

matka

Tak podle vašich názorů jsem došla k následujícímu:
Dám na Hacislava a přidělám z každé strany ještě kousek střechy. Určitě to z bočního pohledu bude působit lépe. Následně to znovu nafotím, snad se povedou lepší fotky. Nakonec to tedy zkusím poslat na CCC, je tam pěkná kategorie hospodářství, tak uvidíme. No a na nějakou výstavu to můžu zapůjčit určitě.
Ještě jednou vám všem díky!
Paní na Žlutém hradě

Mr. Cube

Co více říct, než už bylo řečeno. Je to prostě nádhera. Líbí se mi nápaditost s použitím určitých dílků. Světnice jak od Lady. Držím palce v CCC.  ;)

Šejmus

Zkoušela jsi šňůru na prádlo? Možná ještě kočku (na pec?)
Jinak mě už nic nenapadá, všechno tam je  ;)
Fool of a Took!

matka

Tak na ukázku střecha po úpravě. Myslím, že to fakt vypadá lépe. Dovnitř ještě přišla kočka na pec...
Paní na Žlutém hradě

milanv

Pěkné, i fotka se povedla. Jen - když už to vylepšuješ - tak by ještě pomohlo, kdybys dotáhla hřeben střechy, aby to nevypadalo zubatě.

Už se těším, až to někde uvidím naživo. Kam to povezeš?
Pán na Žlutém hradě