(vlastní) Ferris Wheel MK2

Založil Chairudo, 02.11.2014, 00:05:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Chairudo

Hlavně díky sawanovi, který má teď na BL 50% slevy a ušetřil mi dobrých 10k na nákupu materiálu na Ferris Wheel jsem se rozhodl kolo postavit znovu, ať je vidět i na jiných výstavách než jenom Lipně.

Kolo bude téměř stejné jako předchozí, ale z finančních důvodů budou nosné pilíře White místo původních LBG a spoje mezi provázky místo White budou Trans-Clear. To by mohlo celému okruhu dodat samostatnější a impozantnější vzhled.

Jako obvykle se potýkám s nedostatkem zelených provázků x127c41, bohužel jich někdo pár dní přede mnou 230 vykoupil a tak mi ještě 310 chybí.
Když na ně někde narazíte ve slušném množství dejte mi prosím vědět, v nejhorším případě budu muset za draho nakoupit černé :-[
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Chairudo

Moje megalomanství se prostě nezapře...haha ;D... pohrávám si s myšlenkou ještě většího kola.
Nadesignovaný kruh má průměr 3,82m, obvod 12m = 100x liftarm 15.
Mělo by to 50 kabinek a váhu hotového kola včetně středové osy bych odhadl kolem10-12 kilo.

Myslím, že je to proveditelné, ale už trochu nepraktické. Každopádně se alespoň pokusím vytvořit hotový design a kdyby to po mě někdo chtěl postavit, rád se do toho pustím  ;) samozřejmě za vaše peníze >:D

Jo ty malé červené tečky jsou figurky ;D

Chairudo

Dokončil jsem design rámu s kabinkami, víc dělat nebudu protože LDD se při prostorných stavbách nad několik tisíc dílů trochu seká, já už jsem přes14,000 dílů :D
S kabinkami má kolo výšku cca 3,95m, s podstavou by bylo kolem 4,3m.
Váha rámu a kabinek je 11,65 kg + 1,75 kg na 500 figurek + cca 1-1,5 kg na provázky a spoje provázků, + cca 0,4kg středová osa by bylo kolo se středem asi 15 kilo.

Pro porovnání to 2 metrové FW co stavím má kolo se středem asi 6,3 kilo a jednoduchý rám z liftarm 1x11
toto 4 metrové FW by mělo dvojitý rám z liftarm 1x15, tak co do nosnosti si myslím, že je to reálné, jen najít investora na stavbu  ;D

Liftarmy 1x15 jsem našel na BL v Trans-clear - to by vypadalo zajímavě  ;D