Nominace dílů Lugbulk 2015

Založil Ondrej, 29.09.2014, 18:52:44

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ondrej

Finální seznam dílků (počet 11):

Máte k dispozici +-10 dílků (bude upřesněno), které půjdou za sekci Technic do seznamu dílků.
Finalizaci má na starosti peter. Pokud dílky nevyčerpáte, přejdou do dalších sekcí.

lonská nominace zde

Diskutujme zde o dílcích které by se vám hodili. Kandidátem jsou dílky kterých vezmeme hodně za lepší cenu. Kandidovat se dají pouze tzv. aktivní lego dílky.

Dovolím si založit téma na nominaci dílů do lugbulku.
Byl bych pro kola z Tumblera, myslím že je celkem využitelné a za nějakou rozumnou cenu špatně sehnatelné.

18450, Black, Tire 81.6 x 44 R

HD

No, to abych začal šetřit :D Souhlasím (předběžně), i když nevím, jestli se zúčastním. ;)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

MeNadruhou

To kolo zkusit můžeme, rád bych jich také pár měl. ale myslím si že je to z licencovaného setu a proto to nepůjde :(

Dál bych navrhnul :
panel 3*11 černá ,
panel 3*11 červená,
panel 3*11 bílá,
panel 5*11 modrý nebo červený (těch je ale dost v tom novem 2014 pickupu)
dal pak axlo-doublepin
nová 8zubá kolečka,
dog bone liftarm
a nakonec díropin
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Ondrej

Citace od: MeNadruhou kdy 30.09.2014, 17:21:36
To kolo zkusit můžeme, rád bych jich také pár měl. ale myslím si že je to z licencovaného setu a proto to nepůjde :(

Já myslím, že licence platí jen na díly, které přímo souvisejí s licencí, jako např. figurka Batman, něco s logem licencované věci nebo cokoliv co by jednoznačně spadalo pod ochranou známku licencovaného setu, takže obyčejná guma z toho setu tam nepatří pokud by design toho kola nebyl vyloženě chráněn, což nepředpokládám. Bude to stejný jako Unimog gumy, který byly v pohodě.

Měch

Další kandidát je:

v šedé nebo černé. Raději bych ale šedou...

Dále mě napadá tohle

přecejenom stojí přes 25,- (ale to jenom kdybysme potřebovali zaplnit místo)

Můžem taky jen pro zajímavost zusit článek do pásů

Co nové zavěšení ? Na jedno auto potřebujete 8.

Taky červený pin-díro-pin by nebyl špatný zjistit

To jsou ale jen návrhy, co mě teď napadly. Není to nic, za co bych loboval. Jsem pro kola z batmobilu, axle-doublepin a modré panely. Plus cokoliv v dark blue >:D >:D (PS: ten první by projít mohl, když bude příští rok)

Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

MeNadruhou

Zase bych to asi viděl na tabulku, co vy na to? ( s většíma obrázkama  ;) , udělá ji někdo kdo to umí?)

EDIT: já umím= překopal jsem částečně tu původní.
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

MeNadruhou

Ondrej

Byl bych ještě pro tyhle kola, ty se taky neztratí:
Light Bluish Gray Wheel 62.4 x 20 with Short Axle Hub, with Black Tire 62.4 x 20 (86652 / 32019)

viz. set

peter

Jo, tak tyto kola, vč. disků bych též podpořil.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Farky_cz

Šlo by objednat i PF světla?
Part 61930c01 Electric, Light Unit Power Functions with Black PF Connector Lead

Edit: Přidal jsem je do tabulky. Prosím o kontrolu, zda je to správně. Hlavně u velikosti Lotu si nejsem jistý a za sebe bych bral 4 kusy světel.
Zpět u Lega po třicítce.

peter

Předloni to šlo, tak třeba by mohlo i letos. LEDky bych si také vzal.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

peki

Přesto že je tu celkem živo (na rozdíl od jiných sekcí) bych rád požádal o finalizaci dílků. Napište klidně více pokud nevyčerpá jiná sekce může se na ně dostat.

loňská nominace

Engine

Já bych ještě navrhoval PF kabel, který má na jedné straně tmavě šedý PF konektor a na druhé světle šedý, který se dá připojit na staré 9V kabely. Radši bych kratší verzi 20 cm (60656), ale ani těch 50 cm (58118) by mi nevadilo. Jen nevím, jestli nejsou příliš staré aby šli objednat (dle BL roky 2008-2010).

Edit:
Nacpal jsem 60656 do tabulky. Jestli myslíte, že je díl starej a nepůjde objednat, tak řekněte a zase ho smažu.

peki

Citace od: Engine kdy 18.12.2014, 09:53:03
Já bych ještě navrhoval PF

PF nejsou a asi ani nebudou (zatím nemám přístup do databáze). Píšu proto aby technikáři s PF komponenty jako v předchozích 2 letech (bohužel) nepočítali.

peki

Finalizaci má na starosti PETER.

Engine

Kdy je deadline pro nominace? Šlo by ještě pár dní počkat? Přeci jenom trochu záleží, co přinese Ježíšek.
Mě by hlavně lákali PF prvky a kola. Ale jestli PF opravdu nebudou, tak bych právě přidal ještě nějaké kola nebo i gumové články do pásu, o kterých psal výše Malý Měch.

peter

Je to bohužel fráze, ale stále většina členů to nechápe. LB je především o množství, tedy je to proto, aby se člověk dostal ke stovkám až tisícům kusů stejného dílu.

Během dneška sem hodím finalizovanou tabulku TOP 10 za Technic. Bohužel díly, kterých se v naší sekci dají brát stovky až tisíce je jen minimum, proto si myslím, že Technic pro LB moc vhodný není. Každopádně již nyní jsou v tabulce dvoje kola a to si myslím, že je dostatečné. ;)

MeNadruhou

Citace od: peter kdy 25.11.2014, 15:19:42
Jo, tak tyto kola, vč. disků bych též podpořil.
Tak si je přidejte do tabulky. Zatím tam nejsou.

peter

Níže přikládám finalizovanou tabulku s TOP10 díly za Technic sekci ...

danny01

Citace od: Farky_cz kdy 12.12.2014, 14:25:34
Šlo by objednat i PF světla?
Part 61930c01 Electric, Light Unit Power Functions with Black PF Connector Lead

Edit: Přidal jsem je do tabulky. Prosím o kontrolu, zda je to správně. Hlavně u velikosti Lotu si nejsem jistý a za sebe bych bral 4 kusy světel.
PF LEDky by sa páčili aj mne. Som za.

Citace od: peter kdy 20.12.2014, 08:04:43
Je to bohužel fráze, ale stále většina členů to nechápe. LB je především o množství, tedy je to proto, aby se člověk dostal ke stovkám až tisícům kusů stejného dílu.
Stovku světel bych snesl  >:D
Danny

peki

Jamesek

Ty gumy do pásů - na internetu jsem našel jedno(!) video, které mi nic moc neřeklo.

Jak to funguje, máte s tím někdo zkušenost? Do GBC je to asi nepoužitelné, na modely, které se mají něčemu podobat taky, takže zbývají roboti.

Kdyby byly dobré, vezmu jich klidně 200-300 - modelů a pásů mám hodně. Na druhou stranu by mi bylo líto jich tolik kupovat, pokud by byly k ničemu - to bych vzal jeden pytlík na pokusy.

Ještě mne napadlo - po kolika je dávat? Počítat na každou druhou, třetí pozici? To taky dost mění počty :-)

Díky moc.

MeNadruhou

Citace od: Jamesek kdy 15.01.2015, 10:09:36
Ty gumy do pásů - na internetu jsem našel jedno(!) video, které mi nic moc neřeklo....
Jak to funguje, máte s tím někdo zkušenost? Do GBC je to asi nepoužitelné, na modely, které se mají něčemu podobat taky, takže zbývají roboti.
Jamesi, víme toho tolik co ty  ;D , ale myslím že určitý potenciál mají. Já osobně je budu dávat objeden pro první pokus.