gravírování kostek (k 10 výročí )

Založil peki, 25.02.2014, 12:54:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

měte o to zájem

Ano
28 (71.8%)
záleží na ceně
9 (23.1%)
je to blbost
2 (5.1%)

Celkem hlasů: 39

peki

V rámci Lego podpory jsme dostali i kostky 1x8 (a další jsou na cestě) v různých barvách. Bylo by možné nechat udělat gravírování viz obr.

kostky.org
(jméno výstavní akce i zpětně)
nick
jméno přímení

Máte někdo nějaké možnosti/kontakty ověřit kolik by to stálo? Ke gravírování (vyrytí) je potřeba ještě barevný tisk zpravidla černé nebo bílá podle podkladu kostky. Kolik by to stálo? Je to dobrý nápad?

Aki

Mtron

Tohle má málo členů kostek, získal jsem to na výstavě TSL v Berlíně (1000steine-Land 2007) Dalo se to přichytit na tričko mělo to poměrně dost silný magnet jako sponu. Tuším , že Peter to měl na výstavě v Berouně na triku.  ;D
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Togaran

Citace od: Mtron kdy 25.02.2014, 21:21:02
Tohle má málo členů kostek, získal jsem to na výstavě TSL v Berlíně (1000steine-Land 2007) Dalo se to přichytit na tričko mělo to poměrně dost silný magnet jako sponu. Tuším , že Peter to měl na výstavě v Berouně na triku.  ;D

Spíš prozraď, kde sis nechal udělat ty svoje kostky a na kolik to vyjde. Myslím, že je to super nápad. Hlavně se mi líbí ta varianta udělat i zpětně všechny výstavy. Kdyby to bylo možný, měl bych zájem i o kostku s nickem, ale asi bude přístupnější udělat 1000x Lipno 2013 než 100 unikátů s nicky.
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

peter

Citace od: Togaran kdy 26.02.2014, 07:24:13
... ale asi bude přístupnější udělat 1000x Lipno 2013 než 100 unikátů s nicky.

Už jsem to s Pekim probíral. Ve svém minulém zaměstnání jsem mimo jiné pořizoval i číslovaná kolečka pro označení háčků v šatnách. Jednalo se přesně o stejný postup jen s trochu větším fontem, tedy vyrytá čísla a ty následně vybarvené bílou nebo černou barvou. Co se týká unikátu, tak si myslím, že to nehraje absolutně žádnou roli. Mohu se tedy pokusit rozpomenout se a pokusit se vyzjistit cenu u firmy, kterou jsem využíval já a jestli by to v této velikosti také zvládli.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

germik

Mně se líbí představa že by na výstavě měl každý u svého exponátu něco jako Mtron - tzn. jméno, nick, popř. kostky.org či svojí sekci - přijde mi to hezky stylový :D
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

peki

První výsledek. Za mne je to OK. Přesto že byla použita acetonová barva. Je možné si zvolit druh písma,barvu.

Orientační cena výroby:

1 kusu  35 Kč (např. Nick, jméno)
100 kusů   18 Kč

Je jedno kolik je písmenek. Bricky mám v rámci Lego podpory.

peter

Fajn, za mne v tom také nevidím problém. Jen by pak chtělo sjednotit tu barevnost. Osobně bych např. na červené raději viděl bílou, přijde mi to více kontrastní - viz kostky z TSL.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Ondrej

Osobně bych byl taky rád za 4 bricky 1 x 8, kde na nich bude uvedeno jméno, nick, město odkud pocházíme a www.kostky.org.

germik

Jen pro informaci - 100ks znamená 100 kusů s různým, nebo stejným textem?

Jinak se mi to líbí též...
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

peki

Citace od: peter kdy 04.03.2014, 16:19:25
Fajn, za mne v tom také nevidím problém. Jen by pak chtělo sjednotit tu barevnost. Osobně bych např. na červené raději viděl bílou, přijde mi to více kontrastní - viz kostky z TSL.

Zjistím jaké barvy mají k dispozici a jaké kostky máme k dispozici. Pak se domluvíme na kombinacích

Citace od: Ondrej kdy 04.03.2014, 21:00:18
Osobně bych byl taky rád za 4 bricky 1 x 8, kde na nich bude uvedeno jméno, nick, město odkud pocházíme a www.kostky.org.

S tím se počítá. Jenom to bude draží viz. cena "kusovka"

Citace od: germik kdy 04.03.2014, 21:39:52
Jen pro informaci - 100ks znamená 100 kusů s různým, nebo stejným textem?

100 ks = 100 stejných kusů. 

DarkDrago

Já v tom nevidím žádný problém.
Klidně zaplatím 35 za nick a jméno sekce (bionicle budu mít asi jediný  ;D ) a 18 za reklamu pro fórum  ;D
Dračí páni s mocí ohně...

pryb

Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál

TUKE

Viem,že som sa zatiaľ žiadnej výstavy nezúčastnil, ale ak by sa dalo, tak by som mal tiež záujem o vlastné kocky. Ja by som chcel tiež potom nick, ale ak by sa dalo tak na viac druhov kociek. Akože 1x8 červena, čierna, biela ... ak to bude možné.

Togaran

Citace od: darkdrago kdy 04.03.2014, 22:58:20
Já v tom nevidím žádný problém.
Klidně zaplatím 35 za nick a jméno sekce (bionicle budu mít asi jediný  ;D ) a 18 za reklamu pro fórum  ;D

Jméno sekce mi přijde už navíc, osobně bych to nejradši takto:

Nick
[logo] www.kostky.org (pokud by bylo možné dát logo - obrysově v jedné barvě - vektorový obrázek rád připravím, pokud bude třeba)
Svitavy
Brno
Roztoky
Království železnic
Lipno 2013
Beroun
Lipno 2014

S tím, že každý si dá výstavy, kterých se účastnil, můžou tam být i roky, možná by to vypadalo dobře.
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

MiHo

Citace od: Togaran kdy 05.03.2014, 08:51:00

Jméno sekce mi přijde už navíc, osobně bych to nejradši takto:

Nick
[logo] www.kostky.org (pokud by bylo možné dát logo - obrysově v jedné barvě - vektorový obrázek rád připravím, pokud bude třeba)
Svitavy
Brno
Roztoky
Království železnic
Lipno 2013
Beroun
Lipno 2014

S tím, že každý si dá výstavy, kterých se účastnil, můžou tam být i roky, možná by to vypadalo dobře.

Vystavoval jsem na sedmi výstavách kostek, ale z tvého seznamu bych měl jen jednu. Takto to nelze omezovat.

Kuba

Nápad se mi líbí, taky jsem už o tomhle přemýšlel. Ale pokud se to bude organizovat hromadně, tak za sebe bych bral, 4 kostky:
Místo bydliště
Jméno a Příjmení
Jméno na kostkách
jméno fóra.

35kč je dobrá cena.

Možná bych uvažoval i 3 kostkách::
Castle
Western
Název výstavy

DarkDrago

Výstavám bych se ani nebránil, ale roky mi přijdou navíc. Už vidím jak ten menhir předemnou každým rokem o něco povyroste a za nějakou dobu už nebudu k nalezení  ;D

Hacislav

Toto by mě také zajímalo.

Myslím si, že u menších výstav nemá moc smysl uvádět i letopočty, ale u monstr akcí jako je Lipno to asi smysl má. :-)
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

MiHo

Citace od: Hacislav kdy 05.03.2014, 12:29:57
Myslím si, že u menších výstav nemá moc smysl uvádět i letopočty, ale u monstr akcí jako je Lipno to asi smysl má. :-)

Takže ty myslíš jako, že bych si dal nad sebe tři kostky Boskovice bez letopočtů, místo Boskovice 2012, Boskovice 2013, Boskovice 2014 . A u Lipna by letopočty byly. To mi tedy přijde dost uhozené, navíc když cena není závislá na počtu znaků.

Co tě k tvému názoru vede ?

DarkDrago

Citace od: miho kdy 05.03.2014, 14:14:28

Takže ty myslíš jako, že bych si dal nad sebe tři kostky Boskovice bez letopočtů, místo Boskovice 2012, Boskovice 2013, Boskovice 2014 . A u Lipna by letopočty byly. To mi tedy přijde dost uhozené, navíc když cena není závislá na počtu znaků.

Myslím, že Hacislav se mnou souhlasil v tom smyslu, že je nesmysl mít na sobě 20 kostek na nichž se budou stále opakovat stejné akce jen s jinými ročníky.
Já si myslím, že bohatě stačí každoroční akce zmínit bez roku a ty větší jak psal dát s lety.

Ale pokud někdo chce i roky, tak bych navrhnul něco jiné. Udělat kostky jen s roky a ty ještě rozdělit...
Představoval bych si to asi takhle:

[Brno] [2014][-][20][50]

[toto jsou samostatné kostky]

Aki

Citace od: Togaran kdy 05.03.2014, 08:51:00
Svitavy
Brno
Roztoky
Království železnic
Lipno 2013
Beroun
Lipno 2014

Království železnic není město, ale jméno muzea. Takže tam by měla být Praha, ne?

Jsem za letopočty za názvem obcí. Případně ještě lépe s názvem výstavy.

MiHo

Citace od: darkdrago kdy 05.03.2014, 14:27:35
Citace od: miho kdy 05.03.2014, 14:14:28

Myslím, že Hacislav se mnou souhlasil v tom smyslu, že je nesmysl mít na sobě 20 kostek na nichž se budou stále opakovat stejné akce jen s jinými ročníky.
Já si myslím, že bohatě stačí každoroční akce zmínit bez roku a ty větší jak psal dát s lety.

Ale pokud někdo chce i roky, tak bych navrhnul něco jiné. Udělat kostky jen s roky a ty ještě rozdělit...
Představoval bych si to asi takhle:

[Brno] [2014][-][20][50]

[toto jsou samostatné kostky]

To považuji za nesmysl. Ta kostka by měla být něco jako diplom za účast a památka. To co popisuješ je jako kdyby na mistrovství světa dávali stále stejné medaile s tím, že ať si tam každý sám dopíše rok.
To si ty nápisy rovnou můžu skládat sám z tiles s písmenky.

Za jednu výstavu by měla být jedna unikátní kostka. Zúčastníš se, máš kostku. Nezúčastníš se, kostku nemáš.

peki

Přátelé klid. Není problém vytisknout cokoliv a troufám si říci že to není ani finančně náročné. Pro vystavovatele bude materiál = kostky zadara. Zaplatí pouze cenu práce (u akcí zpětně) u nových to "strhnu " z nájmu.

Domluvíme se na jménech nicích adresách.

Co je tzv základ
================
Název akce v četně data.
logo kostek

Rozšíření
===========
Nick
jméno Příjmení
Adresa
Sekce
Název modelu
.
.
.
.
.

Dáme dohromady seznam akcí kostek, pochopitelně včetně letopočtu případně datumu. Ceny gravírování je prý identická pro jedno písmenko jako pro nápis s datem. Datum je důležité.

april.lix

Na vlastní oči jsem to viděl v Roztokách na super modelu Mtrona a už tenkrát se mi to moc líbilo. Docela jsem se divil, že je osamocen...
  A určitě by to měla být v podstatě unikátní kostka, která se jen tak někomu nedostane do ruky (i když, kde kdo si kdekoli může vygravírovat co chce  :) ).
Mělo by to být takový ocenění nebo vyznamenání pro vystavovatele, že se aktivně podílel na určité akci.
Přesně to popsal Miho.

Mtron

Dobrý den

prosím mrkněte na tu fotku. Zde je názorně vidět jak třeba na vystavě v Berlíně nosí Afolové vizitky. Nejenom ti co vystavují, ale ti co ji navštívili jako hosté viz návštěva Kostek.org v Berlíně, Vídni a podobně.

Já bych navrhoval u výstav toto znění Svitavy 2007, Brno 2008, atd. u Království železnic bych nedal Praha, ale právě Království železnic + rok. Víte vemte to jako čítanku výstav. Udělal bych u dalších i kostky navíc na prodej, aby si mohl někdo založit další sbírku. Přijede Afol z Vídně a může si to vesele připnout na svojí vizitku. Stejně jako Mtron, Peter a další.

Pokud to, ale chcete mít u staveb pak postráda smysl název výstavy. Max Vasykův parník jo ten by to tam mohl mít  ;D

Můj návrh a názor

Jméno a příjmení
Nick
www.kostky.org
výstavy pořádané kostky org. Od Svitav, přes Jeseníky až do Roztok s rokem... jinak co si pamatuji tak název pro Svitavy a další byl Hračka i Hobby 2007, 2008 a další.....

dal bych to jako vizitku na nosení na triku jako hodnost či medaile. Pokud k nám zavítá nějaký Afol z jiného klubu z Německa či Rakouska bez pozvání, aby si mohl v shopu zakoupit brick s názvem výstavy nebo místem konání.

http://www.flickr.com/photos/14115494@N00/3011200802
http://www.flickr.com/photos/14115494@N00/3010469425

Mtron

Citace od: april.lix kdy 05.03.2014, 16:27:19
  Na vlastní oči jsem to viděl v Roztokách na super modelu Mtrona a už tenkrát se mi to moc líbilo. Docela jsem se divil, že je osamocen...
  A určitě by to měla být v podstatě unikátní kostka, která se jen tak někomu nedostane do ruky (i když, kde kdo si kdekoli může vygravírovat co chce  :) ).
Mělo by to být takový ocenění nebo vyznamenání pro vystavovatele, že se aktivně podílel na určité akci.
Přesně to popsal Miho.

děkuji, to ale byl dárek za Berlín 2007 kde bylo pár členů kostek pozváno respektive k ceně vstupenky . Otazník, Jindroush, Peter, Vasyk, Mates a další. Já to mám u modelu, proto abych to neztratil v té haldě kostek :-)

april.lix

...díky za vysvětlení. Já myslel, že zmíněné bricky jsou za aktivní účast na výstavě.

Mtron

Citace od: april.lix kdy 05.03.2014, 17:53:48
...díky za vysvětlení. Já myslel, že zmíněné bricky jsou za aktivní účast na výstavě.

Za účast ano, ale ne protože někdo z nás vystavoval. Ve světě je to tak provázané. Rád bych tím navázal i proto je to na každé mé vystavené základně. Je to památeční kostka. Už jsem toto téma nadhazoval několikrát, ale bez úspěchu :D  Jak říkám je třeba vědet zda to budete chtít mít u modelu a nebo jako ostatní na triku což mi příjde lepší.

Já v té době se stavbou začínal a měl jsem pár kostek strašně jsem chtěl postavit něco jako oni, dneska kdybych to přivezl tak by asi zírali a ostudu bych si tím jistě neuřízl.  ;D ;D  MTRON navždy :D

peki

Druhá verze (www.kostky.org) použití vodou ředitelně barvy. Předtím (Lipno 2014) acetonová.