71006 - The Simpsons House

Založil Darth, 01.02.2014, 20:05:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

71006 - The Simpsons House
Rok vydání: 2014
Počet dílků: 2523
Cena: 4.999 Kč (199 EUR)

Dostupnost
Lego shop (od 17.1.2014 pro VIP, od 1.2.2014 pro všechny) - v současné době téměř stabilně vyprodané. V CZ obchodech cena kolem 6.999 Kč až 7.999 Kč (dle heureka.cz) - pravděpodobně kvůli limitu 1 kusu na zákazníka a dlouhodobé nedostupnosti setu.

Objednávka:
Nějakou dobu jsem váhal, jestli do setu jít, nakonec jsem se však rozhoupal. Díky ceně setu získáte 199 VIP bodů, které se dají v dalším nákupu proměnit za 250 Kč slevu (za 200 bodů), tzn. teoreticky celková cena cca 4.749 Kč.

Krabice:
Po několika dnech od objednání (měl jsem štěstí, že jsem vyčíhal moment, kdy byl set skladem) dorazila standardní krabice, ve které Lego shop posílá většinu modelů. Co mě však překvapilo, byla mohutnost krabice setu (58x 47,5 x12 cm). Na krabici není třeba nic vylamovat, jak je u větších setů dobrým zvykem, bok tvoří klasické chlopně, v tomto případě zajištěné třemi plombami - průhlednými lepícími páskami. Po otevření se vysype hromada sáčků, které jsou dle dobrého zvyku číslované - nečíslovaný sáček s velkými dílky, 2x sáček číslo 1, vždy 3 sáčky s čísly 2 až 5, po dvou sáčcích s číslem 6 a 3 sáčky číslo 7. Kromě toho tři návody v odděleném sáčku a podložené tvrdým kartonem a bolest všech Lego setů - samolepky. Nejsou velké, ale bohužel je jich dost - veškeré plakáty, obrazy, TV obrazovka, značky auta, 3x Property of Ned Flanders. Dohromady 18 samolepek.

Do dokončení recenze si dovolím téma zamknout, aby recenze byla celistvá

Darth

Sáček číslo 1

První sáček obsahuje hlavní figy Homera a Barta, dílky na auto, zahradní gril, skateboard, kolečka a dva květináče, dvě lehátka a jakousi rampu pro Barta. Oranžový oddělovač kostek.

Figové
Bart i Homer mají částečně potištěné (či dvoubarevné) ruce, jak už si všichni všimli, poměrně velké hlavy. Hlavy jsou umístěny každá ve svém sáčku, které jsou konečně perforované (takže není třeba používat nůžky jako dříve – perforace jde přes celý sáček).

Příslušenství
Gril připomíná ten z domečku Friends, kolečka jsou pěkným doplňkem (v sáčku je i náhradní pneumatika), skateboard nepřekvapí, rampa je zbytečná, dvě lehátka mi přijde, že také. Na předměty z prvního sáčku se vyplácá poměrně hodně samolepek, téměř čtvrtina (2x Property of Ned Flanders, červená čára na skateboard, 2x license plate pro auto, rádio do auta a na rampu nápis El Barto.

Auto
Homerovo auto je poměrně solidně zpracované, má otevírací kufr, je na něm využito hodně růžových cheese dílků (až začnou praskat, bude docela těžké je sehnat, je zde jen jeden náhradní). Značky, rádio jsou samolepky. Zajímavě je řešená střecha, která je otevřená. Bohužel jsou zde jen přední dveře.

Darth

Sáček číslo 2
Druhé sáčky obsahují dílky na stavbu garáže. Podložka pod garáž je v nečíslovaném sáčku s plates. Drobné dílky jsou v menších sáčcích, umístěných v sáčcích větších.

Stavba
Stavba garáže poměrně rychle odsýpá. Až při samotné stavbě si člověk uvědomí, že set místo drobných dílků používá poměrně velké díly (celé stěny o základně 6x1 a výšce 5 kostek, dlouhé kostky 1x16). Samotná garáž vydá na domek, o kterém si LOTR může nechat jen zdát.
V garáži je spousta nepořádku, pracovní ponk, stěna na nářadí. Samotné nářadí se už nevylamuje, ale je ve vlastním sáčku a při srovnání s nářadím používaným ve starších setech mi přijde, že je mnohem lépe zpracované.

Zbytek garáže se staví téměř sám, vše nádherně odsýpá, vrata se otevírají jedna báseň, vše je do detailů promyšleno včetně drobných oken na štítech garáže (naležato). Zajímavá je i střecha – tmavě hnědá a černá barva vždy při stavění dělala potíže, rozeznat, co bylo přidáno u stavby jednolité barvy je někdy problém. Naštěstí návod na toto pamatuje a nové dílky jsou ohraničeny žlutou barvou, takže je na první pohled jasné, co kam patří.

Střecha se nasazuje zvlášť, nemá žádné panty, jen kopule na spodní straně ji drží na místě. Ani obě strany střechy nejsou spojeny, takže jde oddělat třeba jen polovinu střechy. Ale není to na škodu, drží pevně, takže transport garáže je bez nebezpečí, že něco upadne.

Co mě zklamalo je vstup do domu – je příliš velký, nejsou tam dveře, které Homer v seriálu prorazí (navíc nejsou na opačné straně proti vratům, ale na straně levé – což se dá pochopit vzhledem k uspořádání domku.

Zajímavé dílky: plate bez studů 2x2 ve tvaru L v bílé barvě

Darth

#3
Sáček číslo 3

Obsah sáčků s číslem 3 zahajuje stavbu samotného domu. K této části domu je přidán i fig Flanderse s potiskem kuchařské zástěry a příslušenstvím k vaření (kterého je požehnaně, podobně jako u Friends – malé kupuji Friends a pomáhám je stavět, proto srovnávám z vlastní zkušenosti ) – bohužel ze stejně matného, na pohled méně kvalitního, plastu.

Dům bohužel nemá podložku. Každá část domu stojí na plates (podlaha), pod kterou je ještě jeden brick. Samotná stavba velmi připomíná stavbu modularů, jsou použity podobné techniky (okna, dlaždice na podlaze). Přední stěna domu je členitá, proto je zde použito hodně krátkých dílků (bricky 1x2, 2x2 L, 1x4, 1x6. Vše pevně doléhá a nejsou ve stavbě volné dílky, které by hrozily ulomením při přenášení. Bohužel z herního hlediska je domek málo vhodný kvůli nízkým, zakrytým stropům. Aby domek odpovídal skutečnosti, chtělo by to, aby bylo patro včetně oken o takové 3 bricky vyšší.

K této části domu patří ještě poštovní schránka, která sice není použitelná (není dutá, dopis drží jen v jedné součástce 1x2, ale má pohyblivou vlaječku oznamující, že je uvnitř pošta).

Stavbou této části domu také končí návod číslo 1.

Darth

Sáček číslo 4

Dílky ze sáčků s číslem 4 tvoří zadní část domu. V těchto sáčcích je přiložena Marge s látkovou sukní (ta je v papírové krabičce spolu se sukní pro Lízu).

Zadní část domu je mnohem prostornější, než strana přední. Navíc je tady veranda a zadní část pokoje s gaučem (pominu, že všechny místnosti v domě jsou oproti seriálu na špatných místech, ale to je dáno omezením velikosti domu). Spodní část se staví dobře, opět je podlaha pokrytá dlaždicemi bez studů. V části domu u verandy je kuchyňka, v prodloužené části je gauč a televize, plus schody do patra. Mezi gaučem a televizí je vstup do garáže.

Problém nastane u stavby stěn. V dolní části se spojí stavba kloubem s přední částí domu a najednou je přenášení a manipulace mnohem obtížnější. V této části domu opět začínají samolepky – obrazovka televize (Itchy and Scratchy), obraz loďky nad gaučem.

Prostor nad obývákem je odkrytý. Televize, gauč, stolek s telefonem jsou upevněny na podlaze, stůl a židle v kuchyni jsou volně, navíc tam není k hnutí (daň zmenšení pro Lego model).

Nyní už je třeba opravdu rovný povrch, jinak jsou problémy s panty (protože malý spí vedle mé filmové místnosti, kde nemůžu rachotit kostkama, stavím na matraci, což je trochu problém). Po zavření domu drží zavřený pomocí ,,packy", která se chytí konstrukce ve spodní části přední poloviny domu.

Jen poznámka – za těch pár hodin, co jsem měl samolepky na stole, se začal aršík kroutit, proto jej bylo třeba zatížit. Doufám, že samolepky za dva tři měsíce neslezou samy od sebe.

Tím končí stavba přízemí domu (sklep bohužel není) a pro dnešek končím i já. Dokončení recenze zítra.

Darth

Sáček číslo 5

Sáčky číslo pět obsahují dílky pro stavbu prvního patra, konkrétně ložnice rodičů, koupelny a Lízina pokoje. Navíc je zde fig Maggie.

Stavba je napevno prováděna na přední části domu (sáčky 3) a nad kuchyní ze zadní poloviny domu. Podlahy jsou opět pokryty dlaždicemi bez studů, s několika málo výjimkami, které tvoří základnu pro postele, postýlku. V koupelně jsem narazil na další zvláštní díl, který tvoří základnu sprchy – 2x2 L profil se základnou tvaru L (nevím, jak se na BL označuje).

Stavba je opět velice jasná, není kde se splést, dílky jsou logicky rozděleny do jednotlivých sáčků (které obsahují menší sáčky s drobnějšími dílky, tentokrát ve větším počtu).

Horní patro opět trpí stísněností, domek by zasloužil zhruba dvojnásobnou velikost, aby vše vypadalo jako v seriálu, ale to už by se cena vyšplhala na málo prodejnou úroveň. I tak ale okna jsou příliš malá, minimálně výška patra by zasloužila zvýšit o 3 bricky.

Dokončením této části stavby končí návod číslo 2.

Darth

Sáček číslo 6

Sáčky s číslem šest obsahují dílky na dokončení štítů a stěn uvnitř domu, zástěnu sprchy a hlavně větší část střechy (přední část a část nad zadní verandou).

Tato část stavby je hodně rychlá, sáčky jsou jen dva a mnoho stavění není třeba. V této části se použije další samolepka, jazzový plakát do Lízina pokoje. Střecha je připojena opět podobně jako u garáže, přední a zadní část střechy jsou na sobě nezávislé.

V této části stavby nebyly žádné zvláštní dílky ani zádrhele při stavbě.

Darth

Sáček číslo 7

Sáčky s číslem 7 obsahují dílky pro poslední, modulární část domu (tj. část horního patra, která je jen nasazena a pro přístup do ostatních místností jde oddělat – ovšem může zůstat i při otevření domu). Tato část obsahuje část pokoje Lízy, Bartův pokoj a horní část schodiště.
Ze začátku mě trochu zklamala podlaha, která je z více menších dílků – ale podobně to bylo i u modularů, asi nebylo možné čekat speciální díl jen kvůli podlaze. Stavba probíhá mimo zbytek domu, až později se nasadí. Podlahy jsou opět z kachlíků bez studů, pár studů je jen na strategických místech, kde bude stát nábytek.

U nábytku v Bártově pokoji mě zaujalo vtipné použití párku – ohnuté tělo noční lampy je právě párek  . V části pokoje Lízy je kulaté zrcadlo. Bohužel zrcadla jsou u domku řešeny prostřednictvím šedého plate – tady mají náskok Friends, kde jsou zrcadla řešena (alespoň) stříbrnou samolepkou. Zrcadlo je takto řešeno u Lízy v pokoji a v koupelně.

Po dokončení patra následuje střecha, jak jinak, nasazovaná jako v ostatních částech domu. Celé modulární patro jde poměrně snadno nasadit na obývák (nikam neujíždí, stěna, na kterou se nasazuje, je poměrně členitá, tak není potřeba žádných studů, aby patro dobře drželo.

V této části stavby se využije zbytek samolepek – plakát a nástěnka u Barta, obrázky Maggie a dědy nad schody. Lízino vysvědčení a Bártův komiks jsou tištěné. Z toho usuzuji, že se tyto objeví znovu ještě u CMF. Dá se od toho přejít k různým spekulacím, pokud nepočítám s tím, že budou jako příslušenství u Bárta a Lízy, tak by vysvědčení mohlo být u Edny a komiks u komiksáka. I když to uvidíme.

Tím končí stavba celého domu, návod 3 a jdeme k závěrečnému hodnocení.

Darth

#8
Hodnocení modelu

Úvahy
Domek je moc pěkný, na první pohled působí podobně jako modulary – lidi se nad ním rozplývají (dokonce i máti a ségra, které Simpsonovy moc nemusí). Pokud narazíte na fandu seriálu, je nadšený. Stavba je poměrně těžká, s garáží i velká a hůř se přenáší. Po otevření domku nestačí konferenční stolek. Na druhou stranu je stavba díky absenci různých kloubů a hejblátek docela pevná, dokonce i spoj přední a zadní strandy domu. Jediné kousky, které pravidelně odpadávají (při manipulaci), je hlava komína (drží jen na dvou studech), anténa a ,,zobáček" ve spodní části, který má držet obě části u sebe. Zbytek je pevný, většina nábytku drží také pevně (volně jsou jen kuchyňský stůl a židle, pro které je kuchyň moc malá), foťák u Lízy, židličky u stolků v dětských pokojích a venkovní příslušenství jako schránka, lehátka, gril, atd. Momentálně probíhá zatěžkávací zkouška (na domek se vrhli neteř a synovec (3 a 9 let), uvidíme, kolik toho přežije a co budu muset opravovat.

Na druhou stranu, kvůli nedostatku prostoru (omezení dílky i cenou) je domek poměrně malý ve srovnání s figama a s tím souvisí i přeskládání prostoru proti originálu. Například už jen to, že dveře z garáže mají být naproti vrat a z nich se má vcházet přímo do pokoje, že garáž nemá být oddělená, ale má nad ní být zbytek horního patra a lomená střecha má trčet jen kousek před domem, že schody nahoru nemají být v obýváku, ale v chodbě hned za vchodem, že kuchyň má být vlevo od vchodových dveří a z ní se má jít dozadu do pokoje, kde je gauč a televize (a odtud jdou dveře na zadní verandu), že koupelna rodičů je vedle ložnice vzadu nad verandou, pokoje Lízy a Bárta mají být proti sobě, Maggie má mít vlastní pokoj, v patře má být druhá koupelna, už zmiňovaná výška pokojů a oken, absence sklepa (to se dá pochopit) a půdy (mohl být alespoň náznak.

Domek volá po přestavbě (takové dva modely spojené do jednoho a přestavěné by byly přibližně akorát – škoda, že u tohoto modelu se slev nedočkáme), ale i samotný model je moc pěkný a osobně jej ponechám na čestném místě mé sbírky.

Myslím, že prodejnost tohoto modelu předčila očekávání výrobce a spolu s chystanými CMF přesvědčí management (pokud to tedy není omezeno licencí) v budoucnu vydat i další modely (namátkou Vočkovu hospodu, Kwik-e-mart, Komiksákův obchod, kousek elektrárny nebo drobnější sety by neměl být problém udělat. Na e-bayi se dokonce už teď objevují podnikavci, kteří staví a nabízejí custom verze těchto obchůdků a chtějí na tom vydělat).

Hodnocení 9,5/10

Pro:
The Simpsons
Rozměry domku
Věrnost zpracování (barvy, pocit komiksovosti)

Proti:
Jisté nedostatky proti originálu (ale to bude každý model podle licence)
Dostupnost (jen přes lego.com, stále vyprodané)
Cena (ovšem kvůli počtu dílků a licenci nešla čekat jiná cena, navíc to máme levnější než v EUR)


Téma odemknuto. Děkuji za zájem o recenzi.

Johny650

Peťo moc děkuji za recenzi :)  Od začátku do konce jsem to sledoval.  Set budu 100% kupovat jen čekám na nižší cenu.

Nelibí se mi věci, které i ty zmiňuješ. Musíme to brát tak jak to je :)

otaznik

Skvělá, poctivě napsaná recenze, díky moc za ni.

Anatyt

Ja tiezž ďakujem za obsiahlu recenziu. Vďaka nej moje počiatočné nadšenie z tohto setu opadlo a set si nekúpim.

havlik.jakub666

Velmi pěkná recenze. Set bych rád koupil, bohužel je trochu mimo mé finanční možnosti. Jinak to ale LEGO už opravdu přehání se samolepkami.
LEGO forever

peki

Dobrá práce  ;) Díky za postřehy. Odhaduji že na tu přestavbu budou stačit "obyčejné" kostky. Myslím na rozšíření budovy. U těch dalších setů (které budou následovat) je to asi hlavně o minifigách. Nebo ne?

Robi

Parádní recenze, docela mě překvapilo to označení nových kostek v návodu, jsem celkem zvědav jestli Lego rozšíří tuto sérii o zmiňované stavby či nikoli, pokud ano začnu o nákupu i uvažovat :)

Darth

#15
Citace od: peki kdy 02.02.2014, 14:12:50
Dobrá práce  ;) Díky za postřehy. Odhaduji že na tu přestavbu budou stačit "obyčejné" kostky. Myslím na rozšíření budovy. U těch dalších setů (které budou následovat) je to asi hlavně o minifigách. Nebo ne?

Ideálně by byla asi dvojnásobná podlahová plocha a každé patro zvýšit o 3-4 kostky. S větší podlahovou plochou bude třeba zvětšit i plochu střechy (a tím by vlastně vznikl i prostor pro půdu pod špičkou střechy). Vzhledem ke spoustě netypických pastelových barev především na podlahách by myslím bylo ideální opravdu koupit 2 kousky setu a tyto využít na přestavbu. Přijde mi, že nákup potřebného množství nových kostek z BL ve specifických barvách vyjde na takové 3-4 tisíce, to už může člověk vzít celý set a rozprodat figy a tím se dostat na stejnou cenu (pokud teda nezvažuje jen obyčejné zvýšení domku, tam se vyplatí spíš dokoupit dílky - pokud by uvažoval o opravdu pořádné přestavbě, vyplatí se druhý set).

K dalším setům - záleží, jestli by udělali jen náznak - například Vočka, pult, stoličky, nebo zpracovali celou budovu. Nepředpokládám budovy jako škola, celá elektrárna. Ale hospoda, komiksákův obchod, Kwik-e-mart nejsou tak velké, aby nešly zpracovat jako středně velké sety.

Přidávám odkaz na uspořádání domku ze seriálu, jak by měl vypadat (i když i v seriálu se občas umístění místností mění, jak se jim to hodí, jednou Bart vidí z okna na ulici před domem, jednou má pokoj do zahrady):

Přízemí
http://fc04.deviantart.net/fs71/i/2012/247/5/7/simpson__s_house_cutaway_first_floor_by_ajdelong-d5di5hs.jpg

Patro
http://fc06.deviantart.net/fs71/i/2012/292/d/4/simpson__s_house_cutaway_second_floor_by_ajdelong-d5ib3qa.jpg

Nebo ještě věrnější plánek
http://th09.deviantart.net/fs71/PRE/i/2013/037/c/8/house_of_simpson_family___both_floorplans_by_nikneuk-d5tzvau.jpg

ejancar

Děkuji s rodinkou za perfektní a profesionální recenzi!!
Lego = každý den nový model/hračka!

Robi

No myslím si že když takhle "upravili" dům, proč by nemohli udělat i školu, hospodu, market (elektrárnu asi ne) Flandersův dům atd... přeci jen stavba je hodně velká a zmenšit ostatní není problém. Co mě u tohoto domu trochu chybí je Bártův strom s jeho skrýší :( Otázkou jen je jak moc se do toho Lego pustí a co jim dovolí licence.

mesje

Ja si myslím, že ďalšie sety nebudú. Jednak som niekde na legoshope čítal, že licencia pokrýva set (v jednotnom čísle) a CMF figy, a jednak by nedávali logiku dať na začiatok modular a až potom menšie domy, najmä ak do modularu narvali vsetky kľúčové postavy - ak malo byt v pláne viac setov, tak by to robili na sposob iných licencií - rozhodit hlavne postavy do viac setov kvôli zvýšeniu predaja + malo by to klasickú strukturu miniset - malý set - stredný set - veľký set a na konci exkluzivita.
Ale mozno sa dočkáme len samých exkluzivit vyrábaných kazdy rok :-)

Mr. Cube

Díky za skvělou a podrobnou recenzi.

mesje: Já si naopak myslím, že další sety budou, protože Simpsonovi jsou, podobně jako SW, zlatý důl. V tomhle setu jsou sice hlavní postavy, ale nejsou v jejich klasickém vzhledu, takže prostoru pro další verze hlavních postav je ještě dost.

Anatyt

Ja si myslím to isté, čo mesje. Už by boli aspoň rumory. Tie sety sa nepripravujú mesiac dopredu.

Mr. Cube

Ano, nepřipravují se měsíc dopředu. S tím souhlasím. Ale potenciál Simpsonů vyčerpat jen na jeden set a jednu CMF je prostě málo. Na to si tu licenci podle mě nekupovali.

mesje

Citace od: Mr. Cube kdy 03.02.2014, 09:01:45
Díky za skvělou a podrobnou recenzi.

mesje: Já si naopak myslím, že další sety budou, protože Simpsonovi jsou, podobně jako SW, zlatý důl. V tomhle setu jsou sice hlavní postavy, ale nejsou v jejich klasickém vzhledu, takže prostoru pro další verze hlavních postav je ještě dost.

iny vzhlad postav mozu realizovat v ramci CMF serie - to by som nebral ako dovod pre dalsie sety.

Citace od: Mr. Cube kdy 03.02.2014, 10:40:05
Ano, nepřipravují se měsíc dopředu. S tím souhlasím. Ale potenciál Simpsonů vyčerpat jen na jeden set a jednu CMF je prostě málo. Na to si tu licenci podle mě nekupovali.

tazko povedat, co sa im v hlave odohrava... mozno si povedali, ze simpsoni su viac AFOL zalezitost, takze to vybavia jednym exkluzivnym setom a ako bonus CMF figy...
ja neviem, mozno sa mylim, ale mne nejako nesedi, ze by zacali licenciu rovno exkluzivnym setom - kde sa moze vacsina ludi uspokojit, a potom nebude kupovat bezne sety s nejakou malou scenou a s 1-2 figami...

Mizu


Villa Legina

#24
Citace od: mesje kdy 03.02.2014, 11:25:59
...tazko povedat, co sa im v hlave odohrava... mozno si povedali, ze simpsoni su viac AFOL zalezitost, takze to vybavia jednym exkluzivnym setom a ako bonus CMF figy...
ja neviem, mozno sa mylim, ale mne nejako nesedi, ze by zacali licenciu rovno exkluzivnym setom - kde sa moze vacsina ludi uspokojit, a potom nebude kupovat bezne sety s nejakou malou scenou a s 1-2 figami...

Mesje, je možné i to, že si chcú otestovať, ako sa im bude predávať práve ten veľký drahý set. Možno rozmýšľajú tak, aby si ho kúpilo čo najviac ľudí, ktorým sa to finančne dá, čiže rátajú s tým, že nielen samozrejme afoli, ale aj že i decká dootravujú rodičov (ktorí na to majú, ale za iných okolností ak by bolo na výber lacnejšie, by kúpili deťom práve to). A až potom keď im predaj začne stagnovať (alebo sa im naplní očakávaný predaj) spustia menšie sety, pre menej solventných. Možno chcú predaj exkluzívneho setu takto nepriamo zdvojnásobiť - aby si afoli kúpili set pre seba a druhý deťom. Bežní rodičia, tiež s tým nevypečú, lebo ak si myslia, že deťom bude stačiť veľký set definitívne, po vyjdení ďalších, deti dootravujú rodičov zas. A keď na to majú, tak im to samozrejme i kúpia (veď už to nie je tak drahé jak ten prvý, čert to ber, povedia si)

Možno i preto špekulujú, že aj napriek prieskumom, ktoré iste robili, nie sú si istí, či im niečo nenaruší predaj. Myslím nejakých aktivistov, ktorí v USA majú nemalý vplyv, a vedia sa organizovať a ovplyvniť i spotrebiteľov, napríklad rôznymi výzvami bojkotovať nejaký produkt, či firmu. Určite majú záujem prieskumami potvrdený, ale prieskumy dopredu neodhalia, čo sa môže v budúcnosti udiať, zober si mesje len to, akú kampaň spustili americké mužatky (emancipátorky a spol.) pokiaĺ šlo o Friends...nakoniec sa to ukolísalo, lebo skutočný záujem a oduševnenie dievčat totálne prevalcovalo tú feministickú ideológiu...V prípade Simpsonovcov tam bude určite odpor istých skupín a myslím si, že pred tým sa majú na pozore, ustriehnuť tie nálady okolo toho - a aj preto mne sa zdá logické, že lego ide cestou najmenšieho rizika, ak by sa skutočne prevalila nejaká strašná vlna "antisimpsonizmu" a že čo to servírujete deťom a tak podobne, povedali by, aha, veď náš set je pre adolescentov a afolov, nie pre deti...Zberateľské figúrky detto.

Ale skôr si myslím, že hlavne platí to prvé, budú chcieť predať veľký exkluzívny set čo najviac ľuďom.

mesje

Tak mozno je to tak ako vravis, Legina, ze chcu vybuchat maximum z modularu... len mi do toho nesedia tie CMF figy - ak by aspon teoreticky uvazovali o dalsich setoch, vydat vsetky postavy v CMF serii za par supov je komercna sebevrazda - lebo by tym vyrazne ohrozili predajnost setov. Co si budeme navravat, veci ako ninja turtles, heroes a simpsoni su najma o figoch - aj preto rozhodia vzdy figy do setov tak, aby nikde neboli spolu - uplne to bolo vidiet pri turtles, kde tie 4 želvy su obzvlast previazane na seba a 90% filmu su spolu, a aj tak ich porozdelovali, aby nikde neboli vsetky. Ak by mali vsetci moznost kupit vsetky postavy simpsonov po 2 eura, malokto bude tuzit kupit set s nejakou miniscenkou, 3 figami, 300 kockami za ludovych 40 eur... kocky su nahraditelne, figy nie. Preto ani neuvidime ziadne ine tematicke CMF serie, hoci by sa paradne hodili napr na LOTR a Hobitov (tam je tak vela postav, ze mnohe su zastupene len v 1 sete, a casto tie sety maju nadstandardne vysoky pocet figov).

Villa Legina

Citace od: mesje kdy 10.02.2014, 09:49:25
...Ak by mali vsetci moznost kupit vsetky postavy simpsonov po 2 eura, malokto bude tuzit kupit set s nejakou miniscenkou, 3 figami, 300 kockami za ludovych 40 eur... kocky su nahraditelne, figy nie.

Píšeš pravdu mesje, ale neplatí to všade. V krajinách s menšou kúpnou silou tomu tak je určite, ale americký, či nemecký trh? Kde decká dostávajú len vreckové mesačne od 20 až 300 eur? Podľa Spiegel, len minulý rok nemecké decká disponovali 5 miliardami euro v hotovosti (vreckové, peňažné darčeky ku Vianociam, Veľkej noci, narodeninám, niečo z toho pravda i sporenie). Koľko z tej sumy minú deti na hračky? A ktoré si sami vyberú, samozrejme. To som už vypozorovala aj ja, že deti chcú sety aj hlavne kvôli minifigom. Ale sú nevyspytateľné. Dostanú minifigy, a aj tak ich to láka chcieť ďalšie a ďalšie veci.

Nemyslím si, že CMF Simpsoni sa budú predávať za menej ako za 2,99 eur...

Mitak

Mohl bych poprosit o detailní fotku Maggie a její postýlky, prosím ?

Darth

#28
Citace od: Mitak kdy 15.02.2014, 17:44:54
Mohl bych poprosit o detailní fotku Maggie a její postýlky, prosím ?

Mám zrovna foťák na nabíječce, ale  na netu je toho spousta:
http://1.bp.blogspot.com/-8cr7D9qevfs/UuWpd8CssSI/AAAAAAAAsaI/F6FKEKwij9I/s1600/maggie%2Bin%2Bcot%2Bbag%2B5.jpg
http://www.bigbadbob113.com/wp-content/uploads/2014/01/lego-simpsons-marge-maggie.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-DczjdEq-17M/UtCq7-TuJDI/AAAAAAADJSA/6E8b_dTUZdA/s1600/Maggie%2BSimpson%2BLEGO%2Bminifig%2BIIHIH.jpg

Co tě zajímá? Způsob konstrukce postele? Plate 2x4, na tom na krajích plate 1x2 with Handle, na koncích nožičky (1x1), na tom 2x plate 2x2 do L (na výšku jen 1, běžnější jsou L profily 2x2 a 2x2 na výšku), zevnitř kruhové 2x2 se study nahoře, z vnější strany oranžové žebříky a a zakončeno modrým plate.

Případně odtud http://service.lego.com/cs-cz/buildinginstructions si můžeš stáhnout kompletní návod v pdf (je rozdělen do 6 souborů) - jen do vyhledávání dej číslo setu 71006. Postýlka je na straně 60 toho souboru 3016/80 (poslední soubor).

Mitak

Díky, stavím si model vlastního domu, zatím jen virtuálně, než nakoupím dostatek kostek (na ploše 48x48 studů to vychází řádově na tisíce kostek) a protože máme doma jedno nemluvně, tak sháním inspiraci na postýlku ve správném měřítku k minifigům, ale aby se do ní nějaký polominifig taky vešel. Asi jsem jen byl líný najít si návod a konkrétní stranu  ;) Díky.