Podezřelý prodejce na Aukro - Kolobocik z Kladna

Založil Systematik, 17.01.2014, 09:39:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Systematik

Z nabídky http://aukro.cz/listing/user.php/run?p=2&us_id=26779161 mám dojem, že je to vyškrabané zpod nehtů někoho, komu to tam v kladenské továrně LEGO uvízlo... proč by někdo skládal takové šílenosti?

DarkDrago

Taky se mi to zdá divné. A vůbec nechápu proč figy skládá tak nesmyslně, už kolikrát jsem viděl v jedné vlně kompletní figurku rozřezanou do pěti jiných.
Můj názor je takový, že prostě někde nakoupí klasické figy a ty dražší a dá je tak dohromady, aby byl člověk nucený koupit několik miksovaných figů kvůli jenom kompletním.
Dračí páni s mocí ohně...

šipka

bude to kradený, má tam i figy friends - princezny, zatím neprodejné.

papluh

Ale treba uznať, že niektoré sú tak šialené až sú zaujímavé  :)

Legolaso-zombie-batman
Robo-Saruman
a ten posledný blond ninja by mohol hrať vo vignette o Karate filmoch z 90-tych rokov ;)

Zoufalec

Jednou jsem od něj pár těch podivností vzal a při osobním převzetí mi přiznal, že mu to lidi nechávají v hospodě místo platby. Těžko říct...spíš mu to tam lidi nosí cíleně, vyinkasují peníze (pivko zdarma) a jsou víceméně čistí - tedy nezatížení nějakou Aukro historií.

Kuba

Typický čech je podezdřívavý a vidí ve všem vždy jen zlodějnu.  ;D Takoví jsme my, On má, já ne, něco je špatně  ;D
Jasně, člověk si musí dávat pozor, ale všeho s rezervou. Osobně nevím jak to v Kladně chodí, ale klidně mohou zaměstnanci občas dostávat nějaké přebytky, případně zmetky. Občas se tak ve fabrikách, ale třeba i velkých supermarketech děje, že vedení něco nechá rozdělit mezi zaměstnance, než aby to zlikvidovali... Popřípadě dostávají zaměstnanci slevy na zboží a výrobky z jejich podniku. Proto bych se zatim nevzrušoval nad několika zvláštně poskládanýma minifigama na Aukru, kteří mají historii ve stylu směny za pivko  ;)
Pokud by se to stupňovalo, tak v tom asi nějaká zlodějna bude...

peki

Citace od: Jukuruku-Kuba kdy 17.01.2014, 13:47:57
Osobně nevím jak to v Kladně chodí, ale klidně.... 

Ale klidně tady mohu rozvíjet teorie jak by to taky mohlo být.   ::)

Pro ty kteří neví jak to v Legu chodí je článek zde. Je to už nějaký pátek, ale můžu vás ujistit že na základě komunikace s Janem Beyrem stále platí.

Věci které nejsou v prodeji se nemohou dostat na trh legálním způsobem. Tečka.  Není to (z mé strany) o nějakém závidění. Ale taky se nebudu tvářit že to nemusí být kradené =kdo to prodává nemusí být zloděj (protože on to jenom dostal/koupil od jiného zloděje).  Je to jako by v té hospodě platili i mobilama a autorádii.

Diskusí jinou je co s tím Lego může udělat a dělá. To ovšem nijak neomlouvá ty co kradené věci kupují čí dále prodávají.

DarkDrago

Citace od: Jukuruku-Kuba kdy 17.01.2014, 13:47:57
Pokud by se to stupňovalo, tak v tom asi nějaká zlodějna bude...

Můžu tě ujistit o tom, že od něj jsem toho viděl víc. Takhle už vystavuje nějaký ten měsíc.
Jak se k tomu dostal neřeším, protože nemám v ruce žádný důkaz. Ale podezřelé to je...
Dračí páni s mocí ohně...

juraj

Takže toto je kradnuté tiež?

Dostupne to bolo už 20.12.

Mr. Cube

No některé kombinace jsou fakt k sežrání  ;D Ale takhle poskládané figurky jsou na Aukru často.

TUKE


peki

#11
Citace od: juraj kdy 17.01.2014, 14:31:27
Takže toto je kradnuté tiež?

Dostupne to bolo už 20.12.


Odpověď je jednoduchá:

1) jsou tyto položky v prodeji myšleno oficiální prodej. Např. S@H ? NE
2) má k tomu doklad o nákupu (resp. kde se to tedy prodává) ? NE, NEVí , Neřekne

pokud nejsou odpovědi na obě otázky Ano je to kradené. Ani zam. lega ( ti co jsou v ČR) to nemohou mít dříve. Zam. obchod prodává pouze to co je v prodeji (mimochodem toto není naskladněno ještě ani v Billundu).

Vít to, protože o  toto zboží mám zájem jako o novinku na Berounskou výstavu 1/2 února. Není schopné dodat ještě ani samotné Lego (Praha ani Billund)  ::)


Přečti ten si ten článek o Emerld night, ne kvůli tomu že jsem to psal já. Je to pořád stejné, akorát s jiným novějším setem.



milanv

Kdyby to bylo jednou a ne několik měsíců v kuse, tak bych chápal. Ale takhle?

Hostinský na Kladně, kterému opakovaně někdo "platí" minifigama a jinýma součástkama z lega? A on si to nechá opakovaně líbit a klidně bere na sebe riziko, že ty figy výhodně prodá, aby se mu zaplatila minimálně ta útrata jimi "krytá"? Přestože s legem vůbec nemá co do činění a nerozumí mu, jen potřebuje zrovna teď prodat něco, čím mu zaplatili v hospodě?

Nejsem Policie a nemám důkazy, ale doporučoval bych ti projezdit pár hodin centrem Prahy. MHD a pěšky samozřejmě, žádným zamčeným autem. Pěkně mezi lid :) A až se podobných historek od žebrajících houmlesů nabažíš dost, tak schválně co napíšeš pak sem :)

Největší drsoň byl ten od nádraží Libeň, který se mi za slunečného dne smál, že jsem idiot, když pracuju a on se může válet na sluníčku, a o pár měsíců později na úplně stejném místě mi nadával za to, že jsem mu nedal aspoň padesát za podobnou historku.

Kolik úsilí a času chce kdo investovat do nahlášení podobných buď TLC nebo PČR, to nechám na každém. Určitě se do toho budou promítat různé emoce atp. Ale rozhodně s informacemi, co tu z fóra máme, je nasnadě, že od něj nic nekoupím a patří sem na černou listinu. Nijak se neliší od jiných zde, ti také nejsou usvědčení soudním tribunálem a tudíž podle presumpce neviny jsou de jure čistí. Jde o to, že tady se sbírají informace o podezřelých, ne o obviněných.
Pán na Žlutém hradě

otaznik

Citace od: Jukuruku-Kuba kdy 17.01.2014, 13:47:57
Typický čech je podezdřívavý a vidí ve všem vždy jen zlodějnu.  ;D Takoví jsme my, On má, já ne, něco je špatně  ;D
Jasně, člověk si musí dávat pozor, ale všeho s rezervou. Osobně nevím jak to v Kladně chodí.
To je alibismus.
V LEGU na Kladně žádné díly zaměstnanci "jen tak" nedostávají. Občas dostanou nějaký specifický set (Kladno Campus, kachničku apod.). Plus mají slevu v jejich interním shopu. Ale žádný z těchto předmětů rozhodně není určen k žádné formě prodeje/směny apod.
To, že se v LEGU na Kladně krade tu řešíme už velmi dlouho, já sám jsem dával dohromady, na žádost centrály TLC, před cca 6-7 lety prodejce na aukru a eBay, kteří např. nabízeli nové Mindstorms (které ještě nebyly v prodeji). Podávali jsme i trestní oznámení, ale nic se nevyšetřilo, nebyla vůle ze strany LEGA v Kladně.
Takže na podobné "ochránce lidských práv" jsem alergický, sorry.

stepan

Tak se po dlouhý době vložim do diskuze. Nejdřiv se přiznám, že sem od něj poměrně slušně nakoupil, díky za odkaz. A za druhé, je mi opravdu uplně volný, jestli je to kradený. Je mi dokonce uplně volný, jestli při tom kradení zastřelil vrátnýho a ochranku v Kladně. Pokud si někdo myslí, že to ukrad, stačí to dojít oznámit na nejbližší služebnu PČR. Určitě se s tim budou zabejvat s tou fůrou důkazů co máte.
 Je zakázána jakákoli diskuse o nelegálních tématech (shánění kradeného zboží, warez etc.).

Ondrej

Citace od: stepan kdy 18.01.2014, 17:57:43
Tak se po dlouhý době vložim do diskuze. Nejdřiv se přiznám, že sem od něj poměrně slušně nakoupil, díky za odkaz. A za druhé, je mi opravdu uplně volný, jestli je to kradený. Je mi dokonce uplně volný, jestli při tom kradení zastřelil vrátnýho a ochranku v Kladně. Pokud si někdo myslí, že to ukrad, stačí to dojít oznámit na nejbližší služebnu PČR. Určitě se s tim budou zabejvat s tou fůrou důkazů co máte.
Takže v podstatě by ti nevadilo kdyby tě doma zastřelili a tvé věci by pak prodávali na aukro. Když to vezmu obecně tak mi docela vadí lidé jako ty, kteří schvalujou krádeže a navíc by to ještě podporovali. Hodně stupidní názor...

Měch

Citace od: stepan kdy 18.01.2014, 18:05:42
Neschvaluju krádeže, ale napsat o někom že je zloděj na základě toho, že je z Kladna a prodává lego je docela ujetý.

Prodává Lego, které se prodávat NESMÍ. Jsou na to zákony a ten kdo to vynesl z továrny by mohl přijít o místo.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Ondrej

Samozřejmě musíme ctít presumpci neviny, na druhou stranu když se logicky zamyslíme, tak jak je možné, že díly které se zatím oficiálně neprodávají jsou k dispozici na aukru? Nebyl by to první případ a myslím, že by si Lego v Kladně mělo dát pozor na vynášení dílů pokud tedy nebyly získány oficiální cestou. Na fóru jsem ale četl, že to moc neřeší ale to už je jejich problém. Pokud to tedy není kradené tak není co řešit, ale pokud ne tak je to obyčejná krádež kterou bych rozhodně nepodporoval. Až budu zítra doma tak si udělám pár screenshotů a pošlu dotaz na Lego do Kladna jestli šly díly sehnat legálně či ne.

Měch

Citace od: Ondra kdy 18.01.2014, 18:20:02
Kdyby ty inkriminované minifigy prodával po době uvedení na trh a s cenou dejme tomu odpovídající reálné bricklink ceně, tak mu nemůžete říct ani popel  ;D a ještě by na tom vydělal.Takhle je to zloděj, vrah a vlastizrádce.

Máš pravdu. Kdyby je prodal až po době uvedení na trh, tak na něj nikdo nepřijde. Takhle je jasné že je to zloděj.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

otaznik

Citace od: Ondra kdy 18.01.2014, 18:26:46
Paranoiu sleduju u všech co začali ten hon a i u tebe, když nedokážeš připustit že to může být i jinak než to někdo řekl a přesto to může být reálné.
Ano, může to být jinak. Ale silně pochybuji. Když někdo v hospodě platí figama, které ještě nejdou žádnou standardní cestou sehnat (tedy pokud ten prodejce nekecá) - no, ať si každý udělá obrázek sám.

Tomtombuy

Vetsinou se v diskusich drzim zpet, ale toto je fakt vrchol! Jak muze Ondra a spol. obhajovat nekoho, navic stylem jako by to byl jeho strejc, kdyz je zcela evidentni, ze uzivatel Koloboczik prodava seknute dily. Jeho aukce jsme zaznamenal jiz pred nejakym casem a v posledni dobe to rozjel opravdu ve velkem. Mate vy obhajci jedine rozumne vysvetleni, nez ze se nejakym zpusobem dostava ke kradenym dilum? Jake mate prosim jine vysvetleni, kdyz lepi ty svoje figy z dosud neprodejnych i pomerne vzacnych dilku? A mimochodem castky, na kterych mu aukce konci nejsou jako privydelek zanedbatelne. Moc nerozumim tomu, kdo to za ty prachy kupuje, sberatel si dilky nakoupi na BL, tak nejspis rodice pro deti. PCR se na to nejspis opravdu vybodne, ale stacilo by aukru napsat o co se jedna a pokud shledaji neco nestandardniho, tak se o to postaraji...

Matošo

Tak standardně je každej z Kladna podezřelej, jelikož se tam toho prostě válí mraky, všude...
Na druhou stranu - kdo ví... způsobů jak se k takovým dílům dostat je spoustu a je otázka odkud to má.

Já jeho aukce prakticky nesleduju (kupovat takové stvůry se mi nechce, jsou to trochu zající v pytli), je to dost nepřehledné, ale mám za to, že kromě těch Friends princezen zatím neprodával nic, co by nebylo v prodeji.

Těch figurek co prodává je hodně, to je fakt, ale je otázka, jestli je to pro TLC množství, které je schopné vůbec zaznamenat. Za jednu směnu se musí vyrobit desetitisíce figurek a dílů, a jestli se jich 50 ztratí, tak to ani nemohou poznat.
Zase je divný, že má absolutní mix, i starší věci, ne pouze aktuální produkci.

Ondra

Varovani?Spis si myslim, ze jste mu udelali reklamu zadarmo a u cloveka s zadnym negativem neni co resit.Lidi co trochu vi jak to chodi v tovarnach, tak se musi smat.

Az se mu neco prokaze a budou hmatatelne dukazy, tak to treba dejte na hlavni stranu, takhle tam asi take nakoupim a muzete mne zalovat jako spolupachatele ;D .Jsem prece taky z Kladna...
 Je zakázána jakákoli diskuse o nelegálních tématech (shánění kradeného zboží, warez etc.).

Aki

Ty Ondro, nepřeháníš to? Tvoje názory na podezřelého prodejce jsme si již přečetli, nemusíš nám je tu podávat znova a znova. Šmejdům jsou čorky jedno a my ostatní jsme si již názor udělali.

peki

#24
Řeknu to ještě jednou a současně naposled.  Pokud někdo inzeruje k prodeji lego set nebo jeho části, před datem jeho oficiálno prodeje NEMOHL K NĚMU PŘÍJÍT LEGÁLNÍ CESTOU

Tyto informace mám opakovaně potvrzené od různých součástí Lega viz otázky odpovědi.

Jonas to shnul přesně:
================
Citace od: Jonas kdy 15.07.2009, 15:15:32
Jestliže ještě do nedávné doby mohli existovat lidé, kterým některé věci nedocházely, tak od uveřejnění odpovědí TLC už mohou existovat jen dvě skupiny lidí:
1) ti kteří se tím či oním způsobem podílejí na existenci a na profitu z krádeží (a proto hledají jak je obhájit)
2) slušní lidé, kteří s krádežemi nechtějí mít nic společného.
Nebudu tady s nikým na toto téma diskutovat, příště budu rovnou BANovat. 

Citace od: stepan kdy 18.01.2014, 17:57:43
...... je mi opravdu uplně volný, jestli je to kradený. Je mi dokonce uplně volný, jestli při tom kradení zastřelil vrátnýho a ochranku v Kladně.....

Takovéto existence tady prostě tolerovat nebudeme.