Autor Téma: Plugin do Firefoxu - Hledání setů  (Přečteno 31143 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Lomax

  • Trade Count: (0)
  • mazák
  • ***
  • Příspěvků: 128
  • Pohlaví: Mužské
    • Nástroje pro Kostky
Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« kdy: 20.02.2005, 20:08:19 »
Napsal jsem plugin do webového prohlížeče Firefox (resp. spíš plugin pro plugin ConQuery, a nejen pro Firefox, ale i pro ostatní Mozilly), který umožňuje prostě kdekoli na webové stránce označit myší číslo Lego setu (nebo i jméno apod.) a pravým tlačítkem nechat vyhledat (volba: Query to... / LEGO Set References) na službách:
  • Peeron
  • Lugnet
  • Brickset
  • (další jsem zatím nepřidával, protože třeba z Bricksetu je možno kliknout na spoustu dalších odkazů; ale jsem otevřen návrhům) ;)

Pokud chcete zvolit jinou službu než výchozí Peeron, musíte při kliknutí na položku menu "LEGO Set References" podržet CTRL.

No, možná už něco takového někde roste, ale já o tom nevím.
(Slovníky jsem si taky musel takhle udělat sám -- ten přechod z IE je fakt náročný). :)

Požadavky a instalace:
  • Firefox (nebo česká verze)
  • ConQuery -- malinký plugin, který umožňuje právě tu interakci kontextového menu po stisknutí pravého tlačítka myši s různými webovými službami (lze instaloval i přímo z mé stránky)
  • a ten můj plugin "LEGO Set References"
    Zatím pro něj nemám instalátor (neumíte někdo dělat ty XPI?), takže si jej sami nakopírujte do složky Firefox\searchplugins\, kde Firefox je místo, kde máte Firefox nainstalovaný.
    Automatický instalátor je již hotov, stačí tam kliknout na ten správný odkaz "instaluj".

Pár názorných screenshotů:
  • označit text, pak pravým tlačítkem myši:

    (pokud chcete (jednorázově) nakonfigurovat ConQuery, poklepejte 2x na položku "Query to...", já tam mám např. nastaveno, aby se mi výsledek zobrazil v novém tabu a byl jsem do něj přepnut -- Preferences / ... a new tab, focused)
  • tohle se objeví pouze pokud při výběru z menu podržíte CTRL, jinak se hledá vždy na Peeronu:

  • a tady je výsledek:


Připomínky vítám (nejlépe sem), pokud bude zájem/potřeba, mohu napsat podrobnější návod.

EDIT: -instalátor mého pluginu je hotov
-přímý odkaz na instalátor ConQuery
-screenshoty + konfigurace ConQuery
« Poslední změna: 21.02.2005, 01:38:32 od Lomax »
Před odesláním příspěvku jej obohaťte automaticky o odkazy na Lugnet, nebo dokonce o české názvy, ceny a výpočet slevy.
Nechte svůj Firefox vyhledávat sety pravým myšítkem na serverech Lugnet, Peeron a dalších.

Offline peter

  • organi
  • Trade Count: (22)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 3261
  • Pohlaví: Mužské
  • Jiný už nebudu
    • ARTpeter.net
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #1 kdy: 20.02.2005, 21:48:44 »
:o wow tak to je bomba. Opravdu skvělá práce - jednoduché, ale výkonné. Už nebudu muset mít stále otevřené okno Peeronu a dalších ;D
Vřele všem doporučuji.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Offline Colonel32

  • Trade Count: (176)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 5751
  • Pohlaví: Mužské
  • Barding Collector
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #2 kdy: 21.02.2005, 22:51:16 »
mam dotaz... jde nejak nastvavit, aby defaultni lego vyhledavac nebyl peroon ale lugnet? ( bez drzeni ctrl a scrolovani?)

Offline Lomax

  • Trade Count: (0)
  • mazák
  • ***
  • Příspěvků: 128
  • Pohlaví: Mužské
    • Nástroje pro Kostky
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #3 kdy: 21.02.2005, 23:01:49 »
jde nejak nastvavit, aby defaultni lego vyhledavac nebyl peroon ale lugnet?

Nevím, jak jsi s PC zkušený, ;) ale když otevřeš ten soubor lego_reflinks.cqr (třeba v poznámkovém bloku), tak stačí prohodit řádky se slovy "peeron" a "lugnet" + tu část s grouptitle="..." přemístit k tomu, co dáš jako první.
Před odesláním příspěvku jej obohaťte automaticky o odkazy na Lugnet, nebo dokonce o české názvy, ceny a výpočet slevy.
Nechte svůj Firefox vyhledávat sety pravým myšítkem na serverech Lugnet, Peeron a dalších.

Offline Lomax

  • Trade Count: (0)
  • mazák
  • ***
  • Příspěvků: 128
  • Pohlaví: Mužské
    • Nástroje pro Kostky
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #4 kdy: 21.02.2005, 23:06:20 »
Protože Rob na můj návrh malinko upravil svého Skrblíka, mohl jsem jej doplnit to mého pluginu jako další volbu, kde hledat.
Pro jeho doplnění ve vašem Firefoxu stačí znovu kliknout na instalaci "LEGO Set References".
Užijte si to. :)
Před odesláním příspěvku jej obohaťte automaticky o odkazy na Lugnet, nebo dokonce o české názvy, ceny a výpočet slevy.
Nechte svůj Firefox vyhledávat sety pravým myšítkem na serverech Lugnet, Peeron a dalších.

Offline Colonel32

  • Trade Count: (176)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 5751
  • Pohlaví: Mužské
  • Barding Collector
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #5 kdy: 21.02.2005, 23:15:36 »
OK, povedlo se. Diky moc - tohle bude zatracene uzitecna vec ;-)

Offline Marek

  • Trade Count: (0)
  • bažant
  • **
  • Příspěvků: 24
  • Pohlaví: Mužské
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #6 kdy: 22.02.2005, 01:00:10 »
 :o No, ta vecicka funguje skvele!!
Good Job, Lomax!!

diky moc.

Offline Lomax

  • Trade Count: (0)
  • mazák
  • ***
  • Příspěvků: 128
  • Pohlaví: Mužské
    • Nástroje pro Kostky
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #7 kdy: 02.08.2005, 18:40:42 »
Hodil jsem na web novou verzi, která už umí hledat i na lego.com (a navíc je nyní výchozím webem Lugnet -- pro ostatní klikněte zároveň se stisknutým CTRL).

Tak šupky instalovat novou verzi. ;)
Před odesláním příspěvku jej obohaťte automaticky o odkazy na Lugnet, nebo dokonce o české názvy, ceny a výpočet slevy.
Nechte svůj Firefox vyhledávat sety pravým myšítkem na serverech Lugnet, Peeron a dalších.

Offline peter

  • organi
  • Trade Count: (22)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 3261
  • Pohlaví: Mužské
  • Jiný už nebudu
    • ARTpeter.net
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #8 kdy: 02.08.2005, 18:55:49 »
Hodil jsem na web novou verzi, která už umí hledat i na lego.com ...

No jo, je to prostě skvělé, ještě jednou díky za všechny 8)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Offline eNTy

  • Trade Count: (5)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 903
  • Pohlaví: Mužské
    • Blog
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #9 kdy: 02.08.2005, 19:49:57 »
Udelal jsem neco podobneho pro IE. Takze ma-li nekdo dalsi z nas, beznadejnych uzivatelu IE, zajem o podobny plugin pro kontextove menu (vyhledava jen na peeron.com), stahnete si prilozeny soubor (musite zmenit koncovku na .zip, forum zipy nedovoli uploadovat) a rozbalte (ale uz pak nikdy nemazte) nejlepe do C:\scripts a pustte install.reg.
Ulozite-li si to jinam, musite si upravit cesty k souborum editaci souboru install.reg.

Je to hodne narychlo, zrikam se veskere odpovednosti  :)

UPDATE: soubor je odstranen, porusuje pravidla, ma-li nekdo zajem, napiste mi
« Poslední změna: 03.08.2005, 12:43:48 od xtepn01 »

Offline myth

  • Trade Count: (6)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 1020
  • Pohlaví: Mužské
  • Futuron
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #10 kdy: 04.08.2005, 00:53:05 »
A do tretice plugin pre Operu. Stiahnite archív a vypnite Operu. Archív rozbaľte a súbor search.ini nahrajte do _disk_:\Documents and Settings\_user_\Application Data\Opera\Opera. Pozor! Ak ste už inštalovali nejaký search plugin, tak týmto vám zmizne (ak budete aj tak chcieť tento plugin tak mi napíšte PM). Potom znovu spustite Operu.

1) Teraz statčí napísať do adresového poľa pre vyhľadanie setu:
Kód: [Vybrat]
skratka cislo_setu
Skratky:
lu - Lugnet
pp - Peeron Parts
ps - Peeron Sets
bs - BrickSet
bl - BrickLink Items for Sale
bc - BrickLink Catalogs

Takže napríklad po zadaní lu 6090 nájde daný set na Lugnete, bl 6090 nájde všetky obchody s daným setom na predaj na BrickLinku, ps 6090 vypíše zoznam dielov tohto setu, pp hinge nájde všetky dieliky ktoré majú toto slovo v názve etc.

Skratky som sa snažil urobiť logické, ale ak ich zabudnete tak choďte do Tools -> Preferences -> Search.

2) Pre zobrazenie vyhľadávacích okien v Personal Bare - klik pravým tlačítkom na personal bare, zvoliť možnosť Show Searches a tam navoliť ktoré vyhľadávacie okná sa ukážu.

Dúfam že to bude aspoň pre niekoho užitočné. Privítam akékoľvek nápady na zlepšenie.
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Online otaznik

  • Trade Count: (174)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 5672
  • Pohlaví: Mužské
  • ?
    • Moje sbírka na BS
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #11 kdy: 04.08.2005, 09:22:09 »
Je to bezva, nechceš to udělat i pro IE?  ;)

Offline Jindroush

  • Velký vezír
  • Administrátor
  • Trade Count: (22)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 3609
  • Pohlaví: Mužské
  • Le Grand Visier
    • Jindroushova Brickshelf galerie
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #12 kdy: 04.08.2005, 09:42:15 »
Není to škoda práce, MSIE snad už nikdo nepoužívá?  >:D
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Online otaznik

  • Trade Count: (174)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 5672
  • Pohlaví: Mužské
  • ?
    • Moje sbírka na BS
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #13 kdy: 04.08.2005, 09:42:47 »
Není to škoda práce, MSIE snad už nikdo nepoužívá?  >:D

Tak to se díváš asi na špatné statistiky.

Offline Colonel32

  • Trade Count: (176)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 5751
  • Pohlaví: Mužské
  • Barding Collector
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #14 kdy: 04.08.2005, 09:44:23 »
no, ja ho mam jako rezervu, pac online banking prez FF nejde...

Offline peter

  • organi
  • Trade Count: (22)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 3261
  • Pohlaví: Mužské
  • Jiný už nebudu
    • ARTpeter.net
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #15 kdy: 04.08.2005, 09:49:38 »
no, ja ho mam jako rezervu, pac online banking prez FF nejde...

I já ho mám jako rezervu, sice né kvůli bankingu, ale kvůli např. Legáčkovi. Z FF se mi totiž dosud nepodařilo připojit ke svému účtu, takže používám IE.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Offline myth

  • Trade Count: (6)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 1020
  • Pohlaví: Mužské
  • Futuron
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #16 kdy: 04.08.2005, 09:53:42 »
Je to bezva, nechceš to udělat i pro IE?  ;)

Mám pochybnosti že by to takto išlo spraviť aj pre IE. Opera má takto defaultne vyriešené vyhľadávanie cez Google, Yahoo etc., kdežto IE nemá žiadne takéto komfortné nástroje. Ja som iba upravil zoznam vyhľadávačov a priradil im tie skratky. Hlavná práca bola odvedená pri programovaní Opery. A neviem o tom, že by pri programovaní IE bola odvedená nejaká kvalitnejšia práca >:D
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Offline Dickie

  • Trade Count: (1)
  • mazák
  • ***
  • Příspěvků: 244
  • Pohlaví: Ženské
  • Almost a Media Star
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #17 kdy: 04.08.2005, 09:58:53 »
online banking prez FF nejde...

nepletu-li se, máme stejnou banku. já do ní chodím přes Operu.
Ceterum autem censeo Carthaginem delendam esse.

Offline myth

  • Trade Count: (6)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 1020
  • Pohlaví: Mužské
  • Futuron
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #18 kdy: 04.08.2005, 10:01:10 »
Práve som to chcel povedať - používajte Operu. A na stránky ktoré sa mi nezobrazia v Opere korektne používam FF a keď to ani tam nejde (made in Mrkvosoft Word/Frontpage) a stránka je bezpečná použijem IE.
« Poslední změna: 04.08.2005, 10:09:24 od myth »
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Offline Colonel32

  • Trade Count: (176)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 5751
  • Pohlaví: Mužské
  • Barding Collector
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #19 kdy: 04.08.2005, 10:06:57 »
to je pravda, IE je opravdu blbuvzdorny...

Offline Dickie

  • Trade Count: (1)
  • mazák
  • ***
  • Příspěvků: 244
  • Pohlaví: Ženské
  • Almost a Media Star
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #20 kdy: 04.08.2005, 10:09:42 »
Práve som to chcel povedať - používajte Operu. A na stránky, ktoré sa mi nezobrazia v Opere korektne, používam FF, a keď to ani tam nejde (made in Mrkvosoft Word/Frontpage) a stránka je bezpečná, použijem IE.

naprosto stejný postup.
navíc miluju Opera mouse gestures
Opera ruleeezzzzzzzz

Ad čárky - promiň, ale neodolala jsem...  ;)
Ceterum autem censeo Carthaginem delendam esse.

Offline Jindroush

  • Velký vezír
  • Administrátor
  • Trade Count: (22)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 3609
  • Pohlaví: Mužské
  • Le Grand Visier
    • Jindroushova Brickshelf galerie
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #21 kdy: 04.08.2005, 10:11:03 »
Já jsem to zjednodušil na Mozillu, můžu odtud prakticky kamkoli a pokud je stránka vytvořená tupounem, tak se rozhoduju - pokud je to prodejce, kterejch je mraky, tak jdu pryč; pokud to fakt potřebuju, tak použiju 'View in IE' plugin, kterej mě jedním klikem přenese do tý modrý zoufalosti...

Operu ignoruju, protože na Netscape jsem začínal a v Mozille mi nechybí vůbec nic.

Jinak bych neřek, že je MSIE blbuvzdorný, ale pitomci kvůli svojemu omezenýmu rozhledu svoje stránky testujou jen proti němu.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Offline Dickie

  • Trade Count: (1)
  • mazák
  • ***
  • Příspěvků: 244
  • Pohlaví: Ženské
  • Almost a Media Star
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #22 kdy: 04.08.2005, 10:12:28 »
to je pravda, IE je opravdu blbuvzdorny...

neexistuje nic blbuvzdorného. blbci jsou totiž ohromně vynalézaví  ;D
Ceterum autem censeo Carthaginem delendam esse.

Offline Aki

  • Trade Count: (45)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 1977
  • Pohlaví: Mužské
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #23 kdy: 04.08.2005, 10:17:09 »
v Mozille mi nechybí vůbec nic.
Taky ji používám (ale asi jen proto, že mi to doporučili, pro mne je to španělská vesnice).  :)

Offline myth

  • Trade Count: (6)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 1020
  • Pohlaví: Mužské
  • Futuron
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #24 kdy: 04.08.2005, 10:24:14 »
Jinak bych neřek, že je MSIE blbuvzdorný, ale pitomci kvùli svojemu omezenýmu rozhledu svoje stránky testujou jen proti němu.

Jj, v Opera sa korektne nezobrazia stránky napísané podľa "IE štandardov". Občas sa niektoré zobrazia, ale keď sú priveľmi zmrskané tak nepomôže nič.

to je pravda, IE je opravdu blbuvzdorny...

Ja tomu nehovorím blbuvzdornosť, ale nerešpektovanie štandardov...

Ad čárky - promiň, ale neodolala jsem...  ;)

Nevadí ;) , ale je tam jedna chybička - v slovenčine sa pred a nedáva čiarka 8)
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Offline Dickie

  • Trade Count: (1)
  • mazák
  • ***
  • Příspěvků: 244
  • Pohlaví: Ženské
  • Almost a Media Star
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #25 kdy: 04.08.2005, 10:38:41 »
Nevadí ;) , ale je tam jedna chybička - v slovenčine sa pred a nedáva čiarka 8)

ani u vložené věty? o tom mě fakt nepřesvědčíš...

ale i kdyby - víc chyb jsem opravila než vnesla  :P ;D
Ceterum autem censeo Carthaginem delendam esse.

Offline Lomax

  • Trade Count: (0)
  • mazák
  • ***
  • Příspěvků: 128
  • Pohlaví: Mužské
    • Nástroje pro Kostky
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #26 kdy: 04.08.2005, 17:25:43 »
Je to bezva, nechceš to udělat i pro IE?  ;)

Pokud tedy mluvíme o tom, co udělal myth pro Operu, tak Internet Explorer stejně jako Firefox má tuto funkci zabudovanou.

V IE se to jmenuje Quick Search a ve standardní "holé" instalaci k ní chybí jen nastavovací rozhraní (AFAIK). To si můžete stáhnout zde. Nenechte se zmást na stránce uvedenou pětkou. Jinak si to ani nemusíte instalovat, stačí soubor "Quick Search.exe" dát do folderu Links (obvykle "C:\Documents and Settings\VASEJMENO\Favorites\Links\" v anglické verzi) a z panelů nástrojů IE kliknout. Pak New, Shortcut: lu, Search: Custom URL, URL:
Kód: [Vybrat]
http://guide.lugnet.com/set/?q=%sOK, Save.
Pro další web podobně, mohu rozvést.

Ve Firefoxu se to jmenuje Custom Keywords a nastavuje se to pomocí bookmarků. Mohu rozvést.

Všechny moje rady jsou bez záruky a jestli se vám přeformátuje harddisk apod., tak se zříkám odpovědnosti. ;)
« Poslední změna: 04.08.2005, 17:29:36 od Lomax »
Před odesláním příspěvku jej obohaťte automaticky o odkazy na Lugnet, nebo dokonce o české názvy, ceny a výpočet slevy.
Nechte svůj Firefox vyhledávat sety pravým myšítkem na serverech Lugnet, Peeron a dalších.

Offline myth

  • Trade Count: (6)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 1020
  • Pohlaví: Mužské
  • Futuron
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #27 kdy: 04.08.2005, 17:34:47 »
ani u vložené věty? o tom mě fakt nepřesvědčíš...

A vieš že máš vlastne pravdu? Ona to je vložená veta a tam tá čiarka patrí. Mal by som sa ísť hambiť :-[
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Offline Dickie

  • Trade Count: (1)
  • mazák
  • ***
  • Příspěvků: 244
  • Pohlaví: Ženské
  • Almost a Media Star
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #28 kdy: 04.08.2005, 17:39:16 »
kdyby to nebyla vložená věta, ani v češtině se čárka před a zpravidla nepíše  ;)
Ceterum autem censeo Carthaginem delendam esse.

Offline GNOSIS

  • Trade Count: (5)
  • mazák
  • ***
  • Příspěvků: 157
  • Pohlaví: Mužské
Re: Plugin do Firefoxu - Hledání setů
« Odpověď #29 kdy: 09.07.2007, 19:52:06 »
Potřeboval bych poradit s pluginem ConQuery. Píšou že je s Firefox 2.0 compatible, ale já mám 2.0.0.4 a na té to nejde nainstalovat. Přitom v práci, kde mám taktéž Firefox 2.0.0.4 mě ConQuery jede, ale tam byl nainstalován ještě před verzí Firefoxu 2.0.