(Vlastná) Skala pod farebne modifikovaný hrad 6085

Založil Villa Legina, 13.10.2013, 14:30:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Villa Legina

Samotný farebne modifikovaný (LG/Y - Black/W) hrad 6085 som predstavila už vo svojej zbierke (niektoré fotky som i tam doplnila), a, hoci stavba vyznieva na prvý pohľad detsky, trochu naivne,  neprekáža mi, ale ma teší.

Majiteľom hradu nie je Black Monarch ale patrí rytierom Lion Knights. Samotný hrad je inak upravený minimálne, je doplnený o nejaké brown prvky (koleso, sudy, rebríky) a zábradlie nad cpz.

Je to aj taká moja snaha o poctu jednak legendárnemu setu 375 (použitie Yellow farby) a takisto farebná kombinácia inšpirovaná 6276 Pirates Eldorado Fortress.

Stavba bola doplnená i o farebne modifikovaný koč (postavený podľa 6023 Maiden Cart) s dvornou dámou, čo by som ďalej nerozvádzala, keby ona nebola príčinou celej tej parády: ako dieťaťu mi prišlo vždy absurdné, čo vlastne rytieri v pevnosti bránia, keď vnútri nič vlastne nie je, čo by stálo za to.

A tak mi pred časom skrsla myšlienka postaviť si hrad na skale (veď načo inak je tam padací most?) v štýle Castle 80ych rokov s tým, že by bol otvárací, ale zároveň i umiestnený na nejakej skale, čo nutne vyžadovalo vlastnú tvorbu skaly. Keďže hrad mal byť otvárací spolu so skalou, automaticky sa pýtalo, aby mala skala i vnútro.

Chcem sa poďakovať akimu, ktorý ma povzbudzoval na začiatku jej vzniku, a vyvrátil moju sebanedôveru, že niečo také nebudem schopná dokončiť.

Stavba prebiehala paradoxne tak, že som vytvorila niečo, čo sa mi zdalo strašne komplikované, preozdobené, príliš veľa dielikov, a tak som vlastne tú skalu prerábala a skresávala tak, aby použitých dielikov bolo čo najmenej - len toľko koľko je naozaj nutné. Snažila som sa, aby skala bola farebne skromná (LG, DG) a nové farby (LBG a DBG som použila len na dlažbu-tiles)

Keďže je hrad na vyvýšenine, chýba mu ešte prístupový mostík, ale momentálne nie som v stave ho dovyhotoviť. Na druhej strane už nechcem dlhšie otáľať s fotením, veď keď bude aj ten, doplním.

Skala pod hrad je výborná podľa mňa v tom, že presne je šitá na tento hrad a spolu s ním sa otvára. Ale naviac, je s hradom aj funkčne spojená, z nádvoria sa dá zísť do podzemia - po oboch stranách sú zdvíhacie poklopy ku 2 schodištiam. Plocha nádvoria je tiež odnímateľná, tak aby bolo dobre viditeľné podzemie. Sú tam chodby, podzemná sála, kobka s pokladom, malá hladomornička, a tajný východ z hradu.

V nadzemnej časti si možno všimnúť i jednoduchú vežičku, opretú o kúsok skaly, ktorá je tiež "rozoberateľná" na prízemí je miestnosť s kozubom, malá modlitebňa a hore spálňa dvornej dámy. V skale je i hradná studňa, ktorá siaha až na spodok skaly a končí v hĺbke s medium blue tile.

Fotky nie sú dokonalé, ale hádam aspoň trochu sprostredkujú tú atmosféru ktorá zo stavby vychádza.

 

Villa Legina

#1
Otváranie skaly a zábery na podzemie:

Villa Legina

#2
Vežička a dvorná dáma:

Villa Legina

#3
A nakoniec pohľad zhora po odobratí plochy nádvoria hradu:

Kuba

Jako set by to bylo super. Kdychym měl doma něco takového jako maléj, určitě bych s tímto hradem strávil pěkný kus života   ;)

Mr. Cube


frantoka

Super hrad, pekne sa Ti to podarilo zmeniť. ako set by sa mi to veľmi páčilo vymenil by som si tam rytierov za vojakov z pirates a bolo by  ;D.

Gratulujem k tomuto dielu.