(Vlastní) Grejdr

Založil peter, 14.01.2006, 20:20:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peter

Tak jsem po měsíci konečně dokončil svůj další MOC. Tentokrát jsem uposlechl několik přání od pár členů, kteří mi navrhli jestli bych nezkusil nějaký stavební stroj. Po prostudovávání CAD stránek jsem si vybral Grejdr.

Ani ve snu by mě nenapadlo, že jsem si vybral jeden ze snad nejsložitějších stavebních strojů. Ani nyní přesně nevím jak to vlastně přesně funguje a co vše je u tohoto stroje ovladatelné. Po několika menších, ale i velkých komplikacích, jsem se přeci jen dohrabal k tomuto výsledku.

Model je 47cm dlouhý, 21,5cm široký a 22cm vysoký. Tento model jsem se od počátku snažil udělat tak aby byl co nejvíce pohyblivý a funkční. Bohužel tento cíl se mi stal největším zdrojem problémů, ale i tak se mi podařilo v modelu zprovoznit:

• 6-ti válcový funkční pístový motor (stejný počet má i skutečný stroj)
  • 9V motor pro ovládání jízdy dopředu/dozadu
  • hnané jsou všechny 4 zadní nápravy (oddělené diferenciálem)
  • 9V micro-motor pro ovládání směru jízdy doleva/doprava (přední náprava)
  • regulace přední nápravy nahoru/dolů (nastavení úrovně záběru radlice)
  • pneumatické ovládání radlice - 3x píst (2x velký, 1x malý)
  • přední a zadní osvětlení
  • majáky
  • otevírací dveře do kabiny

No a závěrem zde ještě uvedu pár prvních fotek (spoustu dalších obrázků si můžete opět prohlédnout v mé galerii na Brickshlef):

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

otaznik

No tak na tom je tedy vidět kus práce! Klobouk dolů!

Raistlin M

Na to opravdu není co říct jiného, než skvělé. Vzhledem k tomu, že do Techniců a tedy reálných konstrukcí v Legu vlastně nedělám, ale v reálném životě ano, to obdivuji ještě víc.

Colonel32

do-hos-po-dy! do-hos-po-dy! do-hos-po-dy!

peter

Citace od: Colonel32 kdy 14.01.2006, 22:18:01
do-hos-po-dy! do-hos-po-dy! do-hos-po-dy!

Neboj, za tím účelem jsem na tom hlavně dělal. Takže všem už teď mohu slíbit, že Ti kteří přijdou na sraz, tak si tento Grejdr budou moci prohlédnout na vlastní oči.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

corelxt

hustopeklo !! ;D

fajn vymodelinovany, musim rict.. klobouk dolu ;)

werrac

Tak tohle je opravdu skvela prace :-).
Bude serie stavebnich stroju pokracovat ?

franta

Oči mně vypadávají, to je přesně to, čemu bych se chtěl jednou přiblížit.
Skvělý.

J_BOB

teda...to je fakt nadherne...neviem co by som mohol ine povedat :)
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

peter

Citace od: J_BOB kdy 16.01.2006, 15:39:44
teda...to je fakt nadherne...neviem co by som mohol ine povedat :)

Tak zkuste také nějakou kritiku. Neříkejte mi, že se Vám všem na tom všechno líbí :-X

rdk

Citace od: peter kdy 16.01.2006, 15:56:53
Tak zkuste také nějakou kritiku. Neříkejte mi, že se Vám všem na tom všechno líbí :-X

Dobře: přední kola mají jinou barvu středů než zadní. ;D ;D 8) Zdrcující kritika, já vím. ;)

TomG

Dodej fotky realneho stroje at je to s cim porovnat.
Only the best can survive.

rdk

UTFG 8) Např.:

TomG

No mozna by to chtelo tu kabinu celou zlutou, ale pokud si mel podklady, kde byla cerna.
Only the best can survive.

rdk

Těch graderů bude halda druhů. Peter dělal nějaký Caterpillar a tamto je Deere...

Cat např. tady:

JOHN

srovnatelný s originálem . že tě napadnul zrovna tenhle stroj ? není moc známej ..

peter

Citace od: JOHN kdy 16.01.2006, 17:28:06
... že tě napadnul zrovna tenhle stroj ? není moc známej ..

Právě proto. Většinou jsem viděl, jen nakladače, buldozery nebo nákladní auta či jeřáby. Jinak vždycky se mi tenhle stroj líbil, asi právě proto, že není moc často vidět. Bohužel jsem nevěděl do čeho jdu a jak je ten stroj ve skutečnosti složitý. Dnes bych se vrhl asi také na něco jednoduššího - třeba buldozer :-\

Když už jsem to ale začal, tak jsem to chtěl dokončit. Výsledek vidíte sami, ale ke skutečnému stroji to má stále ještě daleko.

JOHN

no mě se to líbí  ;D

JOHN

jinak já znám tenhle stroj pod názvem : SKREJPR . ale grejdr nebo skrejpr , je to stejný ... ;D

rdk

Citace od: JOHN kdy 16.01.2006, 18:18:13
jinak já znám tenhle stroj pod názvem : SKREJPR . ale grejdr nebo skrejpr , je to stejný ... ;D

Kdepak, grader rozhrnuje hlínu na zemi, ale scraper ji nabírá a odváží pryč.

JOHN

tak to děkuju za vysvětlení . já myslel že to je to samý . ::)

peter

Citace od: Mišák kdy 16.01.2006, 19:06:23
Hodně povedený stroj.Máš ponětí kolik jsi na něm strávil času?

Tak to vím naprosto přesně. Materiály jsem si sháněl už sice dřív, ale poprvé jsem se do něj pustil o Vánocích a sice 28.12. Přibližně jsem se stavbě věnoval každý den po práci, tak 2-4 hodiny. Takže jsem u něj strávil opravdu dost času :-\

peter

Dnes jsem Grejdr kompletně rozložil. Na obrázku jsou všechny dílky, které byli zapotřebí na jeho stavbu. Pro některé to bude zklamaní, pro některé možná překvapení, ale celkem jich je 1507.

Millan

S nekolika dalsimi VYVOLENYMI jsem mel to stesti videt TO na vlastni oci na kostkypubu.Byl to zazitek...

Ale nechtel bych kvuli absenci blatniku
takovej stroj umejvat  od blata:) :) :) ;D ;D ;D

Cekal jsem,ze si s tim jeste par tydnu pohrajes  :'( :(

peter

Citace od: Millan kdy 29.01.2006, 21:46:47
S nekolika dalsimi VYVOLENYMI jsem mel to stesti videt TO na vlastni oci na kostkypubu.Byl to zazitek...

Ale nechtel bych kvuli absenci blatniku
takovej stroj umejvat od blata:) :) :) ;D ;D ;D

Cekal jsem,ze si s tim jeste par tydnu pohrajes :'( :(

Tak zámáčkni slzu, já to také udělal, třeba zase na příští sraz něco donesu. Jinak ten typ Grejdru, který mi byl předlohou také žádné blatníky nemá. Jinak podle obrázku je jistě patrné, že jsem u svého nudělal volitelné příslušenství v podobě přední radlice a zadního rozrývače půdy.

Michal Moučka

Tak tomu říkám profesionální dílo!

expertik

Krasa...moja krvna skupina...autor a aj MOC.

Konecne uz aj ja budem mat teraz trochu viac casu, kedze moja dcerka dovrsila jeden rok a moj 2 rocny plan postavit svoj vlastny - jedinecny MOC zacinam naplnat. (prekuchal som cely web a nik to nema postavene, najma nie vo vo funkcnej verzii-co ma tesi  ;) ). Zatial si to necham pre seba...bude to prekvapko...aj pre mna samotneho, ked sa to podari :-)