|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stalker
furťák

Pohlaví: 
Zaměření: Sběratel

Pressburg 4ever
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 28.05.2012, 21:26:28 » |
|
Díky za tento poznatek,ano koukal jsem se na různé hradby,palisády,které dělali římané,hlavně jsem odkoukal pevnost z filmu Orel 9 legie,ale podle toho jak pevnost stavím tak to opravdu nevypadá na dlouhodobé ležení.
Chces postavit cely tabor? Dost velka vyzva. Pre ucely tejto stavby sa mozme tvarit, ze sa napr. jedna o drevo-zemny tabor spred markomanskych vojen, napr. v Brigetiu.  Opevnenie tvorili dve hlboke priekopy (ku koncu Rimskej rise ich bolo az 5) a zemne valy s drevenou hradbou. Baraky kasarni boli z nepalenych tehal, sedlove strechy mali pokryte pravdepodobne trstinou alebo rakosim. Dlazku tvorila udupana hlina. Po ukonceni markomanskych vojen bola vacsina znicenych taborov prestavanych do kamena. Predmostie Brigetia malo podorys pravidelneho stvorca so zaoblenymi naroziami. Kamenne hradby dosahovali vysku 4-5 metrov a boli ukoncene cimburim, z vnutornej strany sa po cekom obvode nachadzal hlineny nasyp, ktory sluzil ako ochodza. Uprostred kazdeho muru nachadzala brana chranena dvoma vezami obdlznikoveho podorysu, ktore ciastocne vystupovali pred liniu hradieb. Hlavna brana bola rozdelena na dve casti, klenbu v strede podopieral pilier. Dalsie veze na naroziach a medzi naroziami a branami boli pristavane k hradbam z vnutornej strany.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
linhi
furťák

Pohlaví: 
Zaměření: Stavitel

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 03.06.2012, 16:56:45 » |
|
I ty megalomane, budu ti fandit, abys to dokončil. A rychle dokončil, chci vidět, jak to dopadne! První fotky vypadají slibně, je vidět, že jsi to studoval.  No snažím se,nevím zda postavím celí tábor,nyní jsem předělal ty kůly,dal jsem tam kopí,také jsem už postavil další věž,věže jsem také předělal,jsou o něco větší. Také už se na věž leze po žebříku. Možná udělám spíše jednu polovinu tábora a krajinu před ním. Přihodím včerejší rychlé fotky mobilem... později nahradím a vymažu.
|

pev 8.jpg (199.58 KB, 1224x832 - prohlédnuto 355 krát.)

pev 6.jpg (159.49 KB, 1240x594 - prohlédnuto 222 krát.)

pev 7.jpg (109.39 KB, 897x597 - prohlédnuto 268 krát.)
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ulrich14
bažant

Pohlaví: 
Zaměření: Sběratel i stavitel

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 04.06.2012, 22:21:38 » |
|
A co se týče těch barev štítů (koukal jsem do chytrých knížek, které mám doma), tak legie měly štíty většinou červené (aspoň v době, kterou je inspirován tento minifig, tzn. kolem 100 n.l.), pomocné sbory měly různé barvy a různý tvar, stejně jako různou výzbroj - lišilo se to výzbrojí původních obyvatel dané provincie - tzn. pomocné sbory v Galii používaly trochu jinou výzbroj než pomocné sbory třeba v Palestině, stejně jako i jiný tvar štítů - od obyčejných kulatých po keltské obdélníkové. Pokud to chceš datovat do konkrétního roku (nebo císaře), napiš mi do SZ, zkusil bych to vyhrabat, popř. poslat obrázky.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|