Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
24.05.2013, 08:52:10
Domů Nápověda Vyhledávání Mapa členů Nepřečtené Přihlásit Registrovat
Casto kladene dotazyPravidla

+  LEGO fórum
|-+  Diskuse o stavebnicích
| |-+  Archivní ročníky
| | |-+  2012
| | | |-+  Minifigures series 8
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 2 [3] 4 5 Dolů Tisk
Autor Téma: Minifigures series 8  (Přečteno 12728 krát)
mesje
furťák

Pohlaví: Mužské
Zaměření: Sběratel i stavitel
Počet hodnocení: 9

« Odpověď #60 kdy: 13.07.2012, 17:19:25 »

O battle packu už se tu mluvilo opakovaně, to je prostě nesplnitelné. To jen AFOLové tvrdí, jak je to hrozné, když chtěli mít sto vojáků a mají jich jen padesát. Občasné úlety typu sběratelský box pěti nejlepších beru s rezervou, to už by mohli rovnou prodávat figurky v průhledných sáčcích. Myslím, že to hrotíme víc jak ty děti.

Volakedy sa nám zdalo nemysliteľným aj také veci, ako CMF séria, UCS a exclusives sety, a pod. Vývoj ide dopredu, a aj kritika či podnety od ludí vedia posunúť veci vpred. Mimochodom, v rámci Cuusoo sa dá hlasovať za brutal mega pack stormtrooperov, takže až také nereálne to nemusí byť, že sa dočkáme „armádnych“ megapackov...

Že by vydělávali na tom, že sáček je neprůhledný a dítě si nakoupí sto pytlíků, dokud nemá všechny? Hloupost.

Ale veď presne kvôli tomuto dôvodu to dávajú do nepriesvitných sáčkov a zhoršili identifikáciu podľa kódov. Na čo by to inak robili, ak nie preto, aby decká drankali od rodičov ďalšie a ďalšie sáčky s cieľom nájsť všetky figy, resp. aspoň tie zaujímavé. A ako takú barličku k tomu majú decká možnosť si tie figy vymienať...

Přesně tak. Když se to nelíbí, je to normální zkritizovat. Já mám ale dojem, a už to tu zaznělo několikrát, že vy ne že se neklaníte před vším, ale před ničím. Nevšiml jsem si, že by to někdo jiný dělal, ani ve světě.

Opakuji, že neskládám ódy, jen se mi to líbí. Jako asi veškeré většině světa, co tak pročítám fóra. Ale vám ne že by se nelíbila část figurek, podle vás se opakují všechny a je to "nejslabší série". A to je u všeho. Malé, velké, drahé, takové, makové.

Nuž realita je už iná ako pred 25 rokmi, keď sme mohli o legu len snívať a brali sme každý set, na ktorý rodičia vystáli radu v hraškárstve. Takisto nespí konkurencia a chŕli alternatívne stavebnice a hračky. Takže latka sa zvyšuje a máme právo kritizovať, keď sa niečo nevydarí, podcení alebo odflákne. Zároveň nerobí problém pochváliť vydarené veci (napr. za monsters vynášam TLC do nebies, takisto za lode z POTC).
A naopak, niekedy mám pocit, že sa tu nekriticky baští všetko, čo vzíde z TLC, a len sa pokrčí ramenami, keď tomu dajú aj brutálnu cenu. Apropo ceny – tam je kritika plne na mieste, keďže vidíme aké ceny sú v USA, a teda že vedia ísť hlboko pod súčasnú úroveň, a súčasne že nejsú schopní klesnúť cenovo v Ázii a chudobnejších krajinách a tým pádom nezmyselne púšťajú obrovské trhy v prospech fejkov a clonov z Číny.

Zaznamenáno
otaznik
furťák
Czech Republic

Zaměření: Sběratel
Počet hodnocení: 161

?

« Odpověď #61 kdy: 13.07.2012, 20:50:10 »

My sa totiž neklaniame pred všetkým, čo má logo LEGO. LEGO veľa vecí spraví zle, chybne (podľa nášho názoru) a my ich len pomenujeme. Mrk
A tady snad někdo takový je? To, že na (skoro) každou novinku nepíšeme, jak je to hrozný, a že to mohli udělat stokrát lépe, jako vy dva experti, přece neznamená, že jsme z toho na větvi.
Zaznamenáno

otaznik
furťák
Czech Republic

Počet hodnocení: 161

?

« Odpověď #62 kdy: 13.07.2012, 20:53:07 »

Apropo ceny – tam je kritika plne na mieste, keďže vidíme aké ceny sú v USA, a teda že vedia ísť hlboko pod súčasnú úroveň, a súčasne že nejsú schopní klesnúť cenovo v Ázii a chudobnejších krajinách a tým pádom nezmyselne púšťajú obrovské trhy v prospech fejkov a clonov z Číny.
Neplete si tu někdo pojmy s dojmy?
Zaznamenáno

mesje
furťák

« Odpověď #63 kdy: 13.07.2012, 21:52:38 »

My sa totiž neklaniame pred všetkým, čo má logo LEGO. LEGO veľa vecí spraví zle, chybne (podľa nášho názoru) a my ich len pomenujeme. Mrk
A tady snad někdo takový je? To, že na (skoro) každou novinku nepíšeme, jak je to hrozný, a že to mohli udělat stokrát lépe, jako vy dva experti, přece neznamená, že jsme z toho na větvi.

Nuž niekto musí vyvážiť tých, čo na každú novinku napíšu len chvály, TLC je pre nich nekritizovateľné aj keby zrovna skrachovalo, a na každú cenu len pokrčia ramenami, aj keď už bude štandardnom 4 eura za 1 CMF figa a 100 eur za stredne velký set  Škleb
A všetko sa nekritizuje, to si len niekto všimne to negatívne čo sa mu nehodí do krámu...
Zaznamenáno
Systematik
USC boss
furťák

Počet hodnocení: 6

_USC AFOL_

« Odpověď #64 kdy: 13.07.2012, 22:02:17 »

Za mě: robot / pirát / potápěč / možná ještě ten angličan s buřinkou,
možná i zlá mimozemšťanka, ale víceméně jen kvůli torzu.
Holt na 8 sérii ušetřím...  Škleb

... čistá opakovačka a vydávajú to, len aby to vydávali...
A přitom mohli vydat třeba nějakýho ufona
s http://www.bricklink...alogItem.asp?P=30214 nebo http://www.bricklink...talogItem.asp?P=x182
v nějaké úlet barvě, třeba TransNeonOrange  Škleb

...A může udělat jen jeden tým, protože má jen jednoho hokejistu s výraznými znaky a barvami...
...a stejným číslem - přitom by je mohli dávat s různejma číslama nebo s vinylovejma nálepkama čísel na dolepení...

Ráno jsem ty tři obrázky nahrál do galerie na http://lego.wikia.co...Minifigures_Series_8...
a dal link na ten příspěvek tady na kostkách  Škleb
« Poslední změna: 13.07.2012, 22:04:42 od Systematik » Zaznamenáno

fidous
bažant
**

Počet hodnocení: 108

« Odpověď #65 kdy: 13.07.2012, 23:05:17 »

Určitě bude z čeho vybírat Smajl. Pro mě jsou minifigurky zdrojem velkého množství doplňků, které jinde nenajdete. Každá série má své kvalitnější/upotřebitelnější figurky a naopak několik spíše komerčních.

Je třeba si uvědomit, že minifigurky jsou určeny především pro děti od 4 let. Svůj účel tedy plní dobře. Mrk

Zaznamenáno

Asi z toho LEGA jednou dočista zblbnu !
Ojík
suprák

Počet hodnocení: 1

« Odpověď #66 kdy: 13.07.2012, 23:38:20 »

Volakedy sa nám zdalo nemysliteľným aj také veci, ako CMF séria, UCS a exclusives sety, a pod. Vývoj ide dopredu, a aj kritika či podnety od ludí vedia posunúť veci vpred. Mimochodom, v rámci Cuusoo sa dá hlasovať za brutal mega pack stormtrooperov, takže až také nereálne to nemusí byť, že sa dočkáme „armádnych“ megapackov...

Ale k tomuto prostě nedojde. Tato řada má určitý systém prodeje, ale kolem něho to celé je. Proto považuji Beach set a pětice figurek za úlety. To už by rovnou mohli prodávat kompletní staré série v krabici s průhledným čelem a členitým vnitřkem. A co se týče Black Bucketu, tak ten už svého dočasného úspěchu dosáhl před mnoha týdny a stalo se přesně to, co všichni čekali a před čím varovalo i LEGO v oficiálním komentáři. LEGO je společnost na výrobu hraček, nikoliv akčních figurek, a na to mají licenci s Lucas Filmem. Kyblík se sto figurkami by tak neprošel (jakože doopravdy neprošel) a navíc by byl strašlivě drahý. Když bychom řekli, že jeden Stormtrooper bude za 50 Kč, což by od LEGA bylo hodně štědré, byl bys hned na pěti tisících.

Nuž realita je už iná ako pred 25 rokmi, keď sme mohli o legu len snívať a brali sme každý set, na ktorý rodičia vystáli radu v hraškárstve. Takisto nespí konkurencia a chŕli alternatívne stavebnice a hračky. Takže latka sa zvyšuje a máme právo kritizovať, keď sa niečo nevydarí, podcení alebo odflákne. Zároveň nerobí problém pochváliť vydarené veci (napr. za monsters vynášam TLC do nebies, takisto za lode z POTC).
A naopak, niekedy mám pocit, že sa tu nekriticky baští všetko, čo vzíde z TLC, a len sa pokrčí ramenami, keď tomu dajú aj brutálnu cenu. Apropo ceny – tam je kritika plne na mieste, keďže vidíme aké ceny sú v USA, a teda že vedia ísť hlboko pod súčasnú úroveň, a súčasne že nejsú schopní klesnúť cenovo v Ázii a chudobnejších krajinách a tým pádom nezmyselne púšťajú obrovské trhy v prospech fejkov a clonov z Číny.

Ceny jsme spolu řešili před pár měsíci v dlouhé konverzaci a dobrali jsme se toho, že to je zkrátka hrůza, ale že to zároveň nezměníme. Sem to ale, řekl bych, nepatří. Jistě, je to drahé, a pokud má ještě někdo dojem, že špatně udělané, chápu jeho rozhořčení. Ale aspoň ušetříte.

Nuž niekto musí vyvážiť tých, čo na každú novinku napíšu len chvály, TLC je pre nich nekritizovateľné aj keby zrovna skrachovalo, a na každú cenu len pokrčia ramenami, aj keď už bude štandardnom 4 eura za 1 CMF figa a 100 eur za stredne velký set  Škleb
A všetko sa nekritizuje, to si len niekto všimne to negatívne čo sa mu nehodí do krámu...

Ale tady nikdo takový vážně není. A jestli narážíš na mě, budiž. Pořád mám dojem, že za pár pochvalných slov na něco, nač jsem dlouhé měsíce čekal, se asi musím stydět.

Ale kritizuje, prolistuj si některé hot topicy, určitě najdeš nějakou kritiku ve slovenštině a odpovídající reakce.

Zaznamenáno

All work and no play make Jack a dull boy.
Ojík
suprák

« Odpověď #67 kdy: 13.07.2012, 23:45:10 »

...a stejným číslem - přitom by je mohli dávat s různejma číslama nebo s vinylovejma nálepkama čísel na dolepení...

Ráno jsem ty tři obrázky nahrál do galerie na http://lego.wikia.co...Minifigures_Series_8...

Samolepky asi ne, ale holt bez čísla. Totéž přichází s hráčem amerického fotbalu. Mimochodem, pěkně odfláknutým. Ramenní chrániče hokejisty se asi daly čekat, aspoň to znovu zužitkovali, ale helma se mi nezdá (za předpokladu, že opět nepoužili tu hokejovou, tahle mi přijde nějaká jiná) a chybějící míč je teda něco.

Aha, já si říkal, kde se tam vzaly, protože prohnání Googlem mi nedalo žádnou shodu. A pak, zrovna když jsem to chtěl udělat, se objevily na Eurobricks a zdrojem byla právě Brickipedia. Ale moc by mě zajímalo, kde k nim Pecco přišel.
Zaznamenáno

mesje
furťák

« Odpověď #68 kdy: 14.07.2012, 01:15:21 »

Aha, já si říkal, kde se tam vzaly, protože prohnání Googlem mi nedalo žádnou shodu. A pak, zrovna když jsem to chtěl udělat, se objevily na Eurobricks a zdrojem byla právě Brickipedia. Ale moc by mě zajímalo, kde k nim Pecco přišel.

možno odtiaľto ich má:
http://www.pixmania-...-sa-kov-4648591.html
pixmaniu checkujem dosť často, a zrovna dnes som to tam objavil, hneď ako to oznámil pecco... a zaujímavé je, že na normálnej pixmanii nejsú, iba na tej pre firmy...
A tiež je zaujímavé, že obrázky figov sa objavili súčasne s tým, ako je ich možné v nejakom shope objednávať - tentokrát sa TLC podarilo dokonalé utajenie...
Zaznamenáno
Izmael10
suprák

Zaměření: Stavitel

« Odpověď #69 kdy: 14.07.2012, 17:16:59 »

Detailnejšia  fotka dobyvateľa a potápača.

* 122580.jpg (92.52 KB, 615x1053 - prohlédnuto 150 krát.)

* 122586.jpg (57.62 KB, 640x886 - prohlédnuto 125 krát.)
Zaznamenáno

Systematik
USC boss
furťák

Počet hodnocení: 6

_USC AFOL_

« Odpověď #70 kdy: 14.07.2012, 17:39:34 »

Fotbalista / ZloRobot / Kovbojka/kovholka

* Football_Player.jpg (50.28 KB, 640x719 - prohlédnuto 82 krát.)

* Enemy_Robot.jpg (74.72 KB, 640x985 - prohlédnuto 77 krát.)

* Cowgirl.jpg (61.01 KB, 640x863 - prohlédnuto 105 krát.)
Zaznamenáno

Aki
furťák
Czech Republic

Počet hodnocení: 32

« Odpověď #71 kdy: 14.07.2012, 17:49:40 »

Tak to vidím na velké hony na Španěláka a herce. To super rozšíří mojí třicítkovou armádku.  Pusa
Zaznamenáno
Izmael10
suprák

« Odpověď #72 kdy: 14.07.2012, 19:39:26 »

Tomu dobyvateľovi sa moc nehodí ten kord. Mohli mu dať mušketu do ruky a šabľu do toho postroja z POTC.
Zaznamenáno

Filipkod
mazák

Počet hodnocení: 12

« Odpověď #73 kdy: 14.07.2012, 19:56:07 »

DOBYVATEĽ s kordom ? Škleb Takto toho asi moc nedobyje  Škleb
Zaznamenáno

Nech vás lego sprevádza !
FilipS
Vinětář
furťák
Czech Republic

Počet hodnocení: 11

Narodil jsem se s Legem v ruce

« Odpověď #74 kdy: 14.07.2012, 20:18:12 »

Za mě dobyvatel, herec a Bavor. Líbil se mi i potápěč, ale helma je Pearl gold místo chrom, fotka zase klamala.
Zaznamenáno

Colonel32
Zakázán
furťák
Czech Republic

Počet hodnocení: 176

Barding Collector

« Odpověď #75 kdy: 14.07.2012, 20:24:01 »

Líbil se mi i potápěč, ale helma je Pearl gold místo chrom, fotka zase klamala.

Tak tak. Nebude zase nějaké survey? Mám chuť jim to omlátit o hlavu.
Zaznamenáno

Izmael10
suprák

« Odpověď #76 kdy: 14.07.2012, 20:49:17 »

Potápač je dobrý aj keď má helmu pearl gold.
Zaznamenáno

juraj909
bažant
**

« Odpověď #77 kdy: 14.07.2012, 20:54:14 »

Ja budem kupovať iba dobyvateľa a kapitána pirátov.
Zaznamenáno
Ojík
suprák

« Odpověď #78 kdy: 14.07.2012, 21:38:55 »

Za mě dobyvatel, herec a Bavor. Líbil se mi i potápěč, ale helma je Pearl gold místo chrom, fotka zase klamala.

Kdepak Chrome, Metallic Gold. Ale dobře by fungovala i Speckle Black-Gold, případně Copper. Pro mě velké zklamání, i když se to dalo čekat. Pearl Gold ošulí všechno a i tady se najdou další případy, jako třeba pohár či helma. I když by bylo bláhové domnívat se, že upustí od zavedeného a třeba brnění udělají Metallic místo Pearl, totéž šavli, hák... Navíc to na každé fotce vypadá jinak, ale zrovna té "reálné" se základnami se to hodně blyští, a to mě štve.
Zaznamenáno

killco
mazák

« Odpověď #79 kdy: 14.07.2012, 21:59:52 »

Mám trochu zmiešané pocity. Španielovy by asi skôr pasovala strieborná helma. Bavor mohol mať aj pohár pivka a bol by dokonalý. Ten španielov kord je tiež dobrý vtip. No čo už, hlavne aby bola séria dostupnejšia ako posledné.
Zaznamenáno

Aki
furťák
Czech Republic

Počet hodnocení: 32

« Odpověď #80 kdy: 14.07.2012, 22:21:54 »

Ten španielov kord je tiež dobrý vtip.
Nechápu, jak vtip? Rapír je zcela OK.

Dobově figurka barokního vojáka odpovídá třeba mušketýrovi. To byste mu taky chtěli dát šavli?

Jediné co by se mi k němu líbilo víc je pořádná píka, ale ta by se asi zase nevešla do sáčku.  Vypláz

« Poslední změna: 15.07.2012, 22:40:33 od otaznik » Zaznamenáno
Izmael10
suprák

« Odpověď #81 kdy: 14.07.2012, 22:46:35 »

Ešte by bola dobra mušketa s podperou.
Zaznamenáno

Ojík
suprák

« Odpověď #82 kdy: 14.07.2012, 23:01:31 »

Hádám, že ty detailní fotky jsou z onoho BL obchodu, který už je nabízel? Mně se to nějak nezobrazuje, ale ten prodejce začal pořizovat další snímky a dávat je na svůj Flickr. Jsem šokován, ale tím lépe, mít den po objevení se obrázků i fotky od někoho, kdo už je má. Mnoho z nich hned vypadá lépe.
Zaznamenáno

mizdas
Momentálně
suprák

« Odpověď #83 kdy: 14.07.2012, 23:14:28 »

No mě upřímně tato série nezaujala. Autorům už dochází nápady na minifigurky, a proto již od druhé série omývají staré nápady a nových přibývá málo. Tak třeba figurka ,,Mimozemšťanky" , která už je asi 6tý /tá figurka z Vesmíru akorát v novém kabátě, dále ta ,,Červená roztlezkávačka" , ta je jen poupravení té z 1. série, ,,Lyžařka" je obnovení lyžaře z 2. série ...  Kuliočko. Nemyslíte si, že už opravdu autorům minifigurek dochází nápady? Jestli to takhle pude dál, tak končím s nakupováním minifigurek..   Nevim
Zaznamenáno

mesje
furťák

« Odpověď #84 kdy: 14.07.2012, 23:16:11 »

Hádám, že ty detailní fotky jsou z onoho BL obchodu, který už je nabízel? Mně se to nějak nezobrazuje, ale ten prodejce začal pořizovat další snímky a dávat je na svůj Flickr. Jsem šokován, ale tím lépe, mít den po objevení se obrázků i fotky od někoho, kdo už je má. Mnoho z nich hned vypadá lépe.

Mňa prekvapuje, že fotky prenikli na verejnosť prakticky až v čase, keď je možno tieto figy objednávať v prvých shopoch - to je pomerne zriedkavá záležitosť, ako sa to TLC podarilo utajiť...
Zaznamenáno
mesje
furťák

« Odpověď #85 kdy: 14.07.2012, 23:20:32 »

No mě upřímně tato série nezaujala. Autorům už dochází nápady na minifigurky, a proto již od druhé série omývají staré nápady a nových přibývá málo. Tak třeba figurka ,,Mimozemšťanky" , která už je asi 6tý /tá figurka z Vesmíru akorát v novém kabátě, dále ta ,,Červená roztlezkávačka" , ta je jen poupravení té z 1. série, ,,Lyžařka" je obnovení lyžaře z 2. série ...  Kuliočko. Nemyslíte si, že už opravdu autorům minifigurek dochází nápady? Jestli to takhle pude dál, tak končím s nakupováním minifigurek..   Nevim

Nápadov je milión, len rôznych typov vojakov a z rôznych období sú desiatky... plus rôzne filmovo-literálno-rozprávkové postavy, atď. Skôr ide o to vyplniť pekné a nové kúsky "vatou", aby namiesto 10 sérii s unikátnymi figami bolo 30 sérii aj s opakovačkami či hlúposťami... AFOLom to nevadí, tí si vyberú podľa hmatu a kódov, ale decká a najmä peňaženky rodičov asi trpia...
Zaznamenáno
mizdas
Momentálně
suprák

« Odpověď #86 kdy: 14.07.2012, 23:31:38 »

Ano jsou lidi, kterým to nevadí, já mám na to však svůj názor  Mrk.
Zaznamenáno

Ojík
suprák

« Odpověď #87 kdy: 14.07.2012, 23:37:02 »

Tak sáčky s osmou sérií prý objevil v krabici se sedmou, domnívá se, že jde o balící omyl. Jakožto člověk, co je normálně nekupuje, si myslel, že jde o zbytky z nějaké staré série a jaký skvost získal zjistil až na internetu.

Ano jsou lidi, kterým to nevadí, já mám na to však svůj názor  Mrk.

Nevšiml jsem si, že by ti ho někdo bral, tak není na místě mávat tímto ojetým argumentem.

Zaznamenáno

SpCasPi000
suprák

Počet hodnocení: 13

« Odpověď #88 kdy: 15.07.2012, 09:39:58 »

A čo ak sa väčšina figúriek predá náhodne kupujúcim? V tom prípade je úplne jedno či už nejaký robot alebo potápač či roztlieskavačka boli a kedy, lebo to ľudia ani netušia.
Napr. ja tipujem že v našom veľkom meste som jediný čo má zatiaľ komplet všetkých 7 sérií, ak sa nájde ešte niekto tak to budem považovať za zázrak (a budem rád že nie som sám).

Nenáhodní kupujúci (zberatelia) si to vedia vychytať v obchodoch sami alebo nakúpia cez web (BL a vybrané e-shopy), no a ak je niekto znechutený z posledných sérií, má viacero možností. Buď prestať kupovať úplne alebo sa zamerať len na tie figy čo sa mu páčia a ostatné ignorovať, alebo zbierať ďalej a neskôr predať nechcenú sériu (pravdepodobne za vyššiu cenu) iným zberateľom keď už nebudú kúpiteľné.
Zaznamenáno
Zoufalec
mazák
Czech Republic

Počet hodnocení: 24

« Odpověď #89 kdy: 15.07.2012, 10:08:19 »

...Bavor mohol mať aj pohár pivka a bol by dokonalý...

Přesně. Těžko říct, jestli je pro Bavorsko typičtější tuplák piva nebo preclík, mě by to pivko potěšilo taky víc. No a kdyby měl obojí, tak je to pro mě kvůli doplňkům jednoznačně no.1!
Zaznamenáno
Stran: 1 2 [3] 4 5 Nahoru Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
Stránka vytvořena za 0.095 sekund, 52 dotazů.