Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
20.05.2013, 19:03:43
LEGO fórum
Diskuse o stavebnicích
Archivní ročníky
2012
The Lord of The Rings
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
« předchozí
další »
Stran:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
11
Autor
Téma: The Lord of The Rings (Přečteno 28192 krát)
QuiGon
Jinn
mazák
Pohlaví:
Zaměření: Sběratel
Počet hodnocení:
1
Lightsaber: ON
Re: The Lord of The Rings
«
Odpověď #180 kdy:
29.03.2012, 20:42:40 »
Tak tady je to pro mě srdeční záležitost. Pán prstenů je u mě něco jako SW. Posbírám je všechny, ať jsou takové či makové.
Zaznamenáno
Force is strong with you...
http://www.brickshel...gallery.cgi?m=QuiGon
grrusa
bažant
Pohlaví:
Zaměření: Sběratel i stavitel
«
Odpověď #181 kdy:
06.04.2012, 14:22:08 »
Citace: QuiGon 29.03.2012, 20:42:40
Tak tady je to pro mě srdeční záležitost. Pán prstenů je u mě něco jako SW. Posbírám je všechny, ať jsou takové či makové.
Přesně tak. Otázka nezní, které sety (všechny, samozřejmě), otázka zní kolikrát navíc set Uruk-hai Army
Ještě nejsou v prodeji tyhle a už teď se těším, co v LOTR licenci přinese LEGO za sety příští rok.
Zaznamenáno
Darth
furťák
Pohlaví:
Počet hodnocení:
28
«
Odpověď #182 kdy:
15.04.2012, 10:43:13 »
Nevím proč, ale měl jsem za měsíc vydání LOTR setů zafixovaný srpen.
V rámci infa o nových konících (a ukončení výroby klasických) se objevila tato informace:
The new horse will appear in the LEGO Lord of the Rings sets will be released in
June 2012
.
Že by bylo třeba naspořit finance už na červen?
EDIT: Tak koukám, že to není nová informace a všichni o červnu píšou, jen já bral jako daný srpenec
«
Poslední změna: 15.04.2012, 10:46:02 od Darth
»
Zaznamenáno
QuiGon
Jinn
mazák
Pohlaví:
Počet hodnocení:
1
«
Odpověď #183 kdy:
15.04.2012, 11:21:08 »
Tak to s tebou musím souhlasit. Také jsem měl v mysli až srpen a chlácholil jsem se, že do té doby naspořím dostatek peněz. To podporovala myšlenka, že i nové SW sety byly označeny jako "available in august". Vydání LOTR setů v červnu by fond snášel těžce
Zaznamenáno
Colonel32
Zakázán
furťák
Pohlaví:
Počet hodnocení:
176
Barding Collector
«
Odpověď #184 kdy:
15.04.2012, 11:23:28 »
Ehm? A to skutečně potřebujete ty sety mít první den po vydání, jinak se svět zboří?
Zaznamenáno
SKYLINE CRUISE LEGO ?
- Bricklink store
nabídka a poptávka
web 4KRAT
Darth
furťák
Pohlaví:
Počet hodnocení:
28
«
Odpověď #185 kdy:
15.04.2012, 11:25:57 »
Nezboří, ale co když mi někdo všechny orky vykoupí ?
Taková armáda obléhající Minas Tirith sežere nějakých setů.
Zaznamenáno
QuiGon
Jinn
mazák
Pohlaví:
Počet hodnocení:
1
«
Odpověď #186 kdy:
15.04.2012, 11:37:24 »
Nezboří, ale někdo to přece první koupit musí
Neříkám, že hned po vydání koupím všechny LOTR sety, ale jeden nebo dva určitě, abych se trochu "nasytil" a ukojil tu nedočkavost.
Zaznamenáno
leganie
Prodejce
zelenáč
Pohlaví:
Zaměření: Nákupčí
Počet hodnocení:
10
Zábava pro děti a dospělé
«
Odpověď #187 kdy:
15.04.2012, 13:29:25 »
Pro ČR jsou sety LEGO The Lord of The Rings výrobcem určené od srpna 2012, nicméně dostupné budou cca. 1-2 týdny dříve.
Zdravím všechny.
RF
Zaznamenáno
Leganie
mesje
furťák
Pohlaví:
Počet hodnocení:
9
«
Odpověď #188 kdy:
15.04.2012, 13:39:05 »
Ja som zvedavý na pomer kupujúcich AFOL/deti - pri tejto sérii to vyzerá, že AFOLovia budú percentuálne zastúpení brutálne nadpriemerne...
A ak sa v budúcnosti dostanú LOTR sety do zliav, tak tipujem že sa predajú behom pár hodín...
Zaznamenáno
Rhox
furťák
Pohlaví:
Zaměření: Stavitel
Počet hodnocení:
14
«
Odpověď #189 kdy:
15.04.2012, 14:24:23 »
Citace: mesje 15.04.2012, 13:39:05
Ja som zvedavý na pomer kupujúcich AFOL/deti - pri tejto sérii to vyzerá, že AFOLovia budú percentuálne zastúpení brutálne nadpriemerne...
O tom dost pochybuju, po filmech je přecejen i Lotr dost masová záležitost a zná ho každé dítě. AFOLové tvoří pro TCL opravdu jen zlomek obratu...
Zaznamenáno
Moje BS:
http://www.brickshel...n/gallery.cgi?m=Rhox
Můj Flickr:
http://www.flickr.com/photos/rhox108/
Black knight
bažant
Pohlaví:
Počet hodnocení:
2
«
Odpověď #190 kdy:
19.04.2012, 23:55:41 »
Teda, jsem mile překvapen. Ti noví koníci poskytnout x možností při rekonstrukcích bitev atd. Vůbec - upřímně když jsem se dozvěděl o koupi licence na LOTR... čekal jsem fail, ale tyhle obrázky mě těžce vyvádí z omylu... Jedním slovem skvost!
Jinak k launch date: Já jsem tedy slyšel, že Launch proběhne ve 2 vlnách - 1) August a 2) December(to bude do kin uveden film). Obchody se ale vždy zavážejí novinkami již o měsíc dříve a tak těžko říct, jestli je LEGO schopno své zákazníky uhlídat.
Zaznamenáno
Never lie, steal, cheat and drink so much. But if you must lie, lie in the arms of those you love. If you must steal, steal away of a bad company. If you must cheat, cheat death and if you must drink, drink in the moments, that take your breath away...
kokin
bažant
Pohlaví:
«
Odpověď #191 kdy:
20.04.2012, 09:40:23 »
http://igra4kibg.com/shipping.php
Zaznamenáno
kokin
bažant
Pohlaví:
«
Odpověď #192 kdy:
20.04.2012, 09:42:13 »
http://igra4kibg.com...6c3fdc8707b867dba213
tenhle bude lepší ... to jsou panečku ceny ...
Zaznamenáno
Darth
furťák
Pohlaví:
Počet hodnocení:
28
«
Odpověď #193 kdy:
20.04.2012, 10:01:50 »
Trochu divoké ceny - 204 EUR za Battle of Helms Deep? 25 EUR za Gandalfův příjezd? Doufejme, že se nejedná o oficiální ceny
EDIT: Tak ne - celý ten obchod je předražený - 102 EUR za Y-Wing, 210 EUR za Republic Frigate, 153 EUR za Podrace.
«
Poslední změna: 20.04.2012, 10:06:52 od Darth
»
Zaznamenáno
kokin
bažant
Pohlaví:
«
Odpověď #194 kdy:
20.04.2012, 10:47:36 »
To jsou ofi ceny pro BG trh prostě čím chudší země a menší kupní síla tím více je sedřem ....
--- vloni se mi dostal do rukou bg katalog s dop. moc a ve srovnání s našim byly všechny ceny o 30% vejš
1leva - 12kč
«
Poslední změna: 20.04.2012, 10:55:55 od kokin
»
Zaznamenáno
mesje
furťák
Pohlaví:
Počet hodnocení:
9
«
Odpověď #195 kdy:
20.04.2012, 11:10:05 »
No neviem, tie ceny su fakt premrštené aj keď ich vydelím dvomi... tie menšie sety neprinášajú veľa nového a za gandalfov príchod nemôžu pýtať viac ako 10-12 eur. Veľmi slabé su aj sety Shelob Attacks (tuctový pavúk, akých už bolo v lego setoch dosť), Uruk-Hai Army (figy sa mi nepáčia), veľkým sklamaním je aj najväčší set 9474 - absolútne tuctová pevnosť. Naopak veľmi sa mi pozdáva - mines of moria, dobre prevedený a krásne figy, ale ak tomu dajú cenu blížiacu sa k 100 eur, tak dovi dopo...
Nejsom fanatik do LOTR, ale mám pocit, že mohli z tej témy viac vytriast.
A som zvedavý, ako nový typ koňa zamáva s armádami AFOLov - či ich nebude pokúšať upgrade :-)
Zaznamenáno
Darth
furťák
Pohlaví:
Počet hodnocení:
28
«
Odpověď #196 kdy:
20.04.2012, 13:47:39 »
Jde o licencované sety - určitě budou podobně natáhnuté ceny jako u SW. Počítal bych se stejným přístupem jako u jiných setů - tj. cena zůstane jako pro US, jen dolary se změní na EURa a pro některé oblasti (ČR) se cena ještě malinko zvedne.
O cenách jsem spekuloval už pár stránek dozadu, tady jsou ceny v GBP (tedy pro Británii), pro nás budou podobné, jen bych řekl zaokrouhlené nahoru na "celé" 99 Kč:
http://www.flickr.co...5372@N00/6766752801/
Zaznamenáno
danyboy2127
Ahoj
suprák
Pohlaví:
Počet hodnocení:
1
jsem sběratel lega ale také stavitel
«
Odpověď #197 kdy:
23.04.2012, 13:53:23 »
c
o si myslíte
,
jak dlouho vydrží lego lotr
?
j
á myslím
,
že to bude jak u pirates of caribbean jeden rok
.
A
hobbit ten myslím taky jeden rok beru to tak že jeden rok je jedna série jo
...dál jsem neměl sílu, ta věta by zasloužila začervenit celá.
Tohle bylo od tebe v sekci 2012 naposledy, další podobné příspěvky budou bez pardonu smazány! Kontrola pravopisu platí pro všechny.
otaznik
«
Poslední změna: 23.04.2012, 21:12:41 od otaznik
»
Zaznamenáno
Žiji pro Lego a Lego pro mě.
grrusa
bažant
Pohlaví:
«
Odpověď #198 kdy:
23.04.2012, 18:27:58 »
Citace: danyboy2127 23.04.2012, 13:53:23
co si myslíte jak dlouho vydrží lego lotr já myslím že to bude jak u pirates of caribbean jeden rok
a hobbit ten myslím taky jeden rok beru to tak že jeden rok je jedna série jo
(Pravopis ponechme stranou.) To by bylo dost smutné - osobně doufám, že to bude odpovídat síle fenoménu - Piráti jsou slušné kasovní trháky s výborným hlavním hercem a inspirované populární atrakcí... LOTR se proti tomu opírá o silnou základnu fanoušků už jako literární dílo a merchandising spojený s LOTR filmy byl určitě mohutnější než s Piráty... konkrétní sílu zájmu AFOLů o LOTRa naznačuje množství MOců (PotC MOC jsem žádný neviděl, což neznamená, že nejsou, ale určitě jich nebude tolik)... na druhou stranu myslím, že LOTR není až tak silné (a pro LEGO vděčné) téma jako Star Wars... Takže bych čekal, že LOTR poběží minimálně 2 roky (v 2013 bude třeba podporovat 2. díl Hobbita, tj. logická by byla zase jedna LOTR a jedna Hobbit vlna) spíš víc, ale šanci na trvání srovnatelné s LEGO Star Wars nemá... škoda, rád bych si připlatil za Helms Deep UCS
Zaznamenáno
Ojík
suprák
Pohlaví:
Počet hodnocení:
1
«
Odpověď #199 kdy:
23.04.2012, 19:35:05 »
Citace: danyboy2127 23.04.2012, 13:53:23
co si myslíte jak dlouho vydrží lego lotr já myslím že to bude jak u pirates of caribbean jeden rok
a hobbit ten myslím taky jeden rok beru to tak že jeden rok je jedna série jo
Řekl bych, že je to dost silné téma a nějaký rok by vydržet mohlo. Na druhou stranu, konec POTC po jediném roce je překvapivý a docela smutný. Filmy byly populární a měly co nabídnout. Vzhledem k tomu, že byly čtyři a každý byl o kus divočejší než jeho předchůdce, tu byl potenciál na zpracování mnoha ikonických akčních scén, které si o "polegovatění" přímo říkaly.
Když se vrátím zpět k tvé otázce, tak opakuji svůj názor na to, že by to pár let být mohlo. Je tu Hobit, rozdělený na dvě části, a k tomu předchozí trilogie. Znalcem LOTR nejsem, ale pokud se nepletu, tak všechny avizované sety jsou ze Společenstva prstenu. To by mohlo leccos znamenat. Takže když to shrnu: slavná a kvalitní rozsáhlá předloha, neméně populární a povedené megalomanské filmové zpracování, masivní fanouškovská základna knih i filmů, bohatý příběh a k tomu velmi dlouho očekávaný odkládaný Hobit, to by mělo vystačit na pár let. Zájem je tentokrát zaručen (i když u POTC se také předpokládal) a když k tomu přičtu tu prestiž, LEGO by bylo hloupé, kdyby si nezařídilo pořádnou licenci. Na druhou stranu, 13 let běžící Star Wars se stovkami setů a koncem v nedohlednu je pro mě extrém.
Zaznamenáno
All work and no play make Jack a dull boy.
QuiGon
Jinn
mazák
Pohlaví:
Počet hodnocení:
1
«
Odpověď #200 kdy:
23.04.2012, 19:49:30 »
Vzhledem k tomu, že se splnil můj tajný sen a LEGO začalo dělat LOTR, zastávám názor:,,Darovanému koni na zuby nehleď". Nebudu si kazit mysl myšlenkou, že LEGO přestane LOTR vydávat, když se ještě ani sety nezačaly prodávat
Budu kupovat to, co je a když LOTR vydrží co nejdéle, bude to pro mě bonus.
Zaznamenáno
Věšák
suprák
Pohlaví:
Počet hodnocení:
1
«
Odpověď #201 kdy:
23.04.2012, 22:12:57 »
Citace: Ojík 23.04.2012, 19:35:05
Znalcem LOTR nejsem, ale pokud se nepletu, tak všechny avizované sety jsou ze Společenstva prstenu. To by mohlo leccos znamenat.
Kdepak...z FOTR jsou pouze sety Gandalf arrives, Attack on Weathertop, The Mines of Moria a prakticky i The Orc Forge. Sety Uruk-hai Army, The Battle of Helm's Deep a částečně i ten The Orc Forge jsou z Two Towers a set Shelob Attacks je z Return of the King.
Zaznamenáno
May the bricks be with you all...
fidous
bažant
Pohlaví:
Počet hodnocení:
108
«
Odpověď #202 kdy:
23.04.2012, 22:20:23 »
Věřme prostě, že se dočkáme dalších setů. Těchto 6 setů + jeden z limitované edice, který asi u nás jen tak nebude, je jen začátek. Tedy doufám. Nedovedu si představit, že by LEGO zůstalo u tohoto počtu.
Zaznamenáno
Asi z toho LEGA jednou dočista zblbnu !
mesje
furťák
Pohlaví:
Počet hodnocení:
9
«
Odpověď #203 kdy:
23.04.2012, 23:04:35 »
Citace: Ojík 23.04.2012, 19:35:05
Řekl bych, že je to dost silné téma a nějaký rok by vydržet mohlo. Na druhou stranu, konec POTC po jediném roce je překvapivý a docela smutný. Filmy byly populární a měly co nabídnout. Vzhledem k tomu, že byly čtyři a každý byl o kus divočejší než jeho předchůdce, tu byl potenciál na zpracování mnoha ikonických akčních scén, které si o "polegovatění" přímo říkaly.
No neviem či TLC plánovalo pri POTC dlhšie ako ročnú produkciu - scény boli tuším zo všetkých dielov, vyčerpali prakticky všetky významné figy, a taktiež dali 2 lode, čo bolo reálne maximum. Neviem čo ďalšie mohli stvárniť - akurát len viac filmových scén. A to by predaju moc nepomohlo - keďže "scénické" sety sa pravdepodobne moc hojne nepredávali. Možno nejakú väčšiu pevnosť mohli urobiť...
Sám som bol prekvapený, že sa POTC až tak nechytilo – filmy boli megaúspešné práve u cieľovej skupiny cca 8-10-ročných, figy boli stvárnené fantasticky, lode boli skvelé. Zrejme tie sety zakapali kvôli prehnane vysokej cene – prakticky každý set bol drahší o cca 30-40 % ako porovnatelne velké ne-licencované sety. A ked sa k tomu priráta zameranosť na filmové scény – čo dosť limituje univerzálnejšie využitie setu – výsledkom je neúspech. Aj tie lode zabila cena – boli pekne spracované, s krásnymi figami, ale cena menšej Čiernej perly atakovala 100 eur a väčšej Anny prekročila 100 eur – to je asi dosť. V našich končinách navyše vybuchla distribúcia týchto setov – Tesco to skoro úplne odignorovalo, Carefour tiež, Dráčik a Alltoys až na poslednú chvílu to dali pred Vianocami, ale tiež v malom počte, a Čiernu perlu som v kamennom obchode u nás ani nevidel – to mal byť zlatý bod série, ale sa len tak mihla... Je to škoda, lebo téma to bola veľmi vdačná.
LOTR je z tohto pohladu velká neznáma – jasne že medzi AFOLami to bude hit, ale to nie je cielová skupina TLC. A záujem o LOTR filmy u detí je otázny... A môže to brutálne zabiť cena, ktorá zdvihne ceny kvôli licencii nad úroveň porovnatelne veľkých setov. A s SW by som to nezrovnával – síce už prešlo dosť času po filmoch, ale SW žije ďalej aj vďaka tomu, že prakticky supluje vesmírnu tematiku u deciek, a tá vždy frčala.
Zaznamenáno
Systematik
USC boss
furťák
Pohlaví:
Počet hodnocení:
6
_USC AFOL_
«
Odpověď #204 kdy:
24.04.2012, 07:18:54 »
Citace: mesje 23.04.2012, 23:04:35
... a taktiež dali 2 lode, čo bolo reálne maximum...
IMHO ne, klidně by se ještě jedna - dvě vešly
Zaznamenáno
mesje
furťák
Pohlaví:
Počet hodnocení:
9
«
Odpověď #205 kdy:
24.04.2012, 11:54:48 »
Citace: Systematik 24.04.2012, 07:18:54
Citace: mesje 23.04.2012, 23:04:35
... a taktiež dali 2 lode, čo bolo reálne maximum...
IMHO ne, klidně by se ještě jedna - dvě vešly
Tak vyšla by aj celá flotila, ale buďme reálni a skromní... veď v priebehu dvoch rokov vyšli tuším 4 lode - klasická pirátska, imperial flagship a 2 POTC - to je asi historicky neprekonateľná bilancia...
Zaznamenáno
Anatyt
furťák
Pohlaví:
Počet hodnocení:
15
«
Odpověď #206 kdy:
24.04.2012, 12:06:58 »
Ty si strašný pesimista mesje.
Inak čo sa tých lodí týka, tak neviem, neviem, či v zlatej ére LEGA nebola tá hustota lodí väčšia. Tam boli totiž aj malé loďky.
Zaznamenáno
mesje
furťák
Pohlaví:
Počet hodnocení:
9
«
Odpověď #207 kdy:
24.04.2012, 12:18:32 »
Citace: Anatyt 24.04.2012, 12:06:58
Inak čo sa tých lodí týka, tak neviem, neviem, či v zlatej ére LEGA nebola tá hustota lodí väčšia. Tam boli totiž aj malé loďky.
Ale veď bolo práveže pozitívne zhodnotené, že sme mali 4 lode za 2 roky... nemôžeme čakať viac, ani by sa to tak nepredávalo. Pravdupovediac sa TLC dosť vyčerpalo, a budú si musieť dizajnéri poriadne máknuť, aby po pomerne netradičných a podarených lodiach došli s niečím čo zaujme.
Zaznamenáno
Systematik
USC boss
furťák
Pohlaví:
Počet hodnocení:
6
_USC AFOL_
«
Odpověď #208 kdy:
24.04.2012, 12:26:09 »
Citace: mesje 24.04.2012, 12:18:32
Citace: Anatyt 24.04.2012, 12:06:58
Ale veď bolo práveže pozitívne zhodnotené, že sme mali 4 lode za 2 roky... nemôžeme čakať viac, ani by sa to tak nepredávalo. Pravdupovediac sa TLC dosť vyčerpalo, a budú si musieť dizajnéri poriadne máknuť, aby po pomerne netradičných a podarených lodiach došli s niečím čo zaujme.
22 lodí v POTC:
Adventure
Black Pearl
Edinburgh Trader
Empress
Flying Dutchman
Hai Peng
HMS Dauntless
HMS Endeavour
HMS Interceptor
HMS Providence
Jack and Angelica's longboat
Jack Sparrow's dingy
Jolly Mon
Noah's Ark
Princess
Queen Anne's Revenge
Santiago
Scuttled ship
Shrimper's boat
Spaniard's fleet
Spanish fishing boat
Turkish fishing boat
a jen 2 (IF nepočítám, není přímo POTC) v LEGU...
Zaznamenáno
Anatyt
furťák
Pohlaví:
Počet hodnocení:
15
«
Odpověď #209 kdy:
24.04.2012, 12:39:29 »
Tak, ak by sme mali byť dôsledný, tak tých lodí v POTC bolo viac.
http://brickset.com/detail/?Set=30130-1
http://brickset.com/detail/?Set=30131-1
Zaznamenáno
Stran:
1
...
5
6
[
7
]
8