Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
24.05.2013, 02:49:36
Domů Nápověda Vyhledávání Mapa členů Nepřečtené Přihlásit Registrovat
Casto kladene dotazyPravidla

+  LEGO fórum
|-+  Obchod
| |-+  Obchody
| | |-+  Lugbulk (Moderátor: otaznik)
| | | |-+  Lugbulk 2012 !!!!
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15 Dolů Tisk
Anketa
Otázka: co se záměnou dílků?
vzit si bíle 1x1 - 23 (65.7%)
vyměnit za menší počet 2x1 v odpovídající barvě - 12 (34.3%)
Celkem hlasů: 35

Autor Téma: Lugbulk 2012 !!!!  (Přečteno 34374 krát)
linhi
furťák
Czech Republic

Pohlaví: Mužské
Zaměření: Stavitel
Počet hodnocení: 120

« Odpověď #330 kdy: 07.06.2012, 14:41:31 »

K tomu neplatiči - předpokládám, že by o jeho kostky zájem byl Zlej

Kdyby o moje kostky zájem byl, tak v této situaci nejsme.

Rád některé dílky z 5 lotů odkoupím... tak ať se C32 vyjádří....
Zaznamenáno

Ethan
mazák

Počet hodnocení: 3

« Odpověď #331 kdy: 07.06.2012, 14:46:29 »

Napsal jsem C32 SZ, tak uvidíme. Mám pocit, že něco z toho, co bral, by se mi mohlo hodit.
Zaznamenáno

William
suprák

Zaměření: Sběratel
Počet hodnocení: 7

« Odpověď #332 kdy: 07.06.2012, 15:36:33 »

Je nekde seznam?
Zaznamenáno

killco
mazák

Zaměření: Sběratel i stavitel
Počet hodnocení: 9

« Odpověď #333 kdy: 07.06.2012, 16:14:12 »

Je toho něco přes 600 Kg (3 plné palety).

Budú nejaké fotky? Či je to tajné?
Zaznamenáno

Mates
stavitel
furťák
Czech Republic

Počet hodnocení: 42

« Odpověď #334 kdy: 07.06.2012, 16:22:20 »

Není to tajné, foto bude... jen dočkej času, jako husa klasu.
Sorry, ale nemám kapacitu na to letět domů, udělat Ti foto, poslat ho a zase jít do práce... to fakt nestíhám Mrk Zlej

Chápu, proč Jindra nedával nikomu informace o příjezdu LB dříve, než bylo nezbytně nutné!!! Kuliočko Kuliočko Kuliočko Zlej
Já jsem tu pitomost udělal... Cool
Zaznamenáno

Colonel32
Zakázán
furťák
Czech Republic

Počet hodnocení: 176

Barding Collector

« Odpověď #335 kdy: 07.06.2012, 16:33:48 »

Seznam?
Seznam toho co je na prodej je přece tady:

http://www.kostky.or...dex.php?topic=1170.0

[/sarkasm]

P.S. Problém je vyřešen, peníze zítra dorazí. Bylo mírně smutné vidět, kolik lidí se mnohdy až s nadšením mých dílů dožadovalo.

Chápu, proč Jindra nedával nikomu informace o příjezdu LB dříve, než bylo nezbytně nutné!!! Kuliočko Kuliočko Kuliočko Zlej

Počítám, že už ji příště neuděláš  Zlej
Ideální je lidem napsat teprve ve chvíli, kd už na ně čekají balíky na poště, nebo kdy jim s nima zvoníš před domem.

« Poslední změna: 07.06.2012, 16:47:25 od Colonel32 » Zaznamenáno

P4tr1cius
furťák

Počet hodnocení: 20

« Odpověď #336 kdy: 07.06.2012, 16:45:12 »

Není to tajné, foto bude... jen dočkej času, jako husa klasu.
Sorry, ale nemám kapacitu na to letět domů, udělat Ti foto, poslat ho a zase jít do práce... to fakt nestíhám Mrk Zlej

Veď si mohol prácu kľudne vypustiť, ostať doma a narobiť nám foto. A bolo by to bez problémov. Nechápem, prečo si to takto neurobil?  Škleb Sýýýr Škleb
Zaznamenáno
peki
Globální moderátor
furťák
Czech Republic

Počet hodnocení: 17

« Odpověď #337 kdy: 07.06.2012, 17:11:28 »

Bylo mírně smutné vidět, kolik lidí se mnohdy až s nadšením mých dílů dožadovalo.

Zapomněl jsi dodat, dílků které jsem nezaplatil. Místo sypání si popela na hlavu, protože svým jednáním si u mne osobně klesl hodně, se ještě navážíš do kostkařů, který se nabídnou vyřešit to co jsi několik měsíců neřešil (přes moje urgence). Sorry ale to je fakt síla.    Coo???
Zaznamenáno
peki
Globální moderátor
furťák
Czech Republic

« Odpověď #338 kdy: 07.06.2012, 17:16:36 »

Asi jsem natvrdlý, já to nechápu? Jakou pitomost jsi udělal? Někdo  (jeden člověk) se tě zeptal na fotku a co ?? Info o příjezdu Lugbulku je snad samozřejmostí  Coo???
Zaznamenáno
honzicek22
mazák

Počet hodnocení: 4

B-U-LDOČEK

« Odpověď #339 kdy: 07.06.2012, 17:28:36 »

P.S. Problém je vyřešen, peníze zítra dorazí. Bylo mírně smutné vidět, kolik lidí se mnohdy až s nadšením mých dílů dožadovalo.

Jsem rád, že se Ti podařilo sehnat peníze a aspoň mohu peníze plánované na "pomoc" investovat do jiného lega, na které mi zrovna došla zajímavá nabídka na email  Sýýýr
Zaznamenáno
Colonel32
Zakázán
furťák
Czech Republic

Barding Collector

« Odpověď #340 kdy: 07.06.2012, 17:49:32 »

Jsem rád, že se Ti podařilo sehnat peníze a aspoň mohu peníze plánované na "pomoc" investovat do jiného lega, na které mi zrovna došla zajímavá nabídka na email  Sýýýr

Jo, jeden člověk mě zachránil odkupem Market Streetu. Sice částečně pod cenou, ale i tak velké díky za to. Stále jsem nevěřil, že budu muset zajít tak daleko, že pustím modulární dům, pořád jsem doufal že to uživím z těch town setů z 80. let.

Tragikomické je, že tento incident prý vážně ohrozil důvěru (to ať každý posoudí sám podle sebe) nejen mojí, a i tzv. "mého projektu". Přitom to byly právě investice do něj, které tuto situaci vytvořily.
Zaznamenáno

linhi
furťák
Czech Republic

Počet hodnocení: 120

« Odpověď #341 kdy: 07.06.2012, 18:52:48 »

Prosím znovu všechny účastníky Lugbulku zda by mě někdo kdo objednával nepřenechal 50 nebo 100 kusů technic bricku 1x1 v hnědé barvě,předem díky moc.....
Zaznamenáno

Colonel32
Zakázán
furťák
Czech Republic

Barding Collector

« Odpověď #342 kdy: 07.06.2012, 19:26:09 »

Nevidím to jako problém, 100ks
Zaznamenáno

Colonel32
Zakázán
furťák
Czech Republic

Barding Collector

« Odpověď #343 kdy: 07.06.2012, 19:36:19 »

Třídění bude mít na starosti Mates. O víkendu si udělá představu jak a co by bylo ke prospěchu věci.  Je toho něco přes 600 Kg (3 plné palety). Potom dáme vědět. Každopádně díky za nab. pomoci jak s tříděním tak pomoci s možnou distribucí. Čím méně toho necháme na poštu tím lépe  Mrk

Někdy v rozmezí 18-21.6 mám státnice, pak už můžu nastoupit na plný úvazek.
Zaznamenáno

peki
Globální moderátor
furťák
Czech Republic

« Odpověď #344 kdy: 07.06.2012, 20:00:21 »

Tragikomické je, že tento incident prý vážně ohrozil důvěru (to ať každý posoudí sám podle sebe) nejen mojí, a i tzv. "mého projektu". Přitom to byly právě investice do něj, které tuto situaci vytvořily.

Ok. Tak Ať si každý udělá obrázek sám.  Ty se k vysvětlení evidentně nemáš. V mailu od tebe si svoji neschopnost zaplatit, popisoval mnohem jednodušeji.

Přiznám se, zvoral jsem to.

Pořádně.

Když jsem začal nahazovat věci do nabídky, překvapil mě obrovský zájem o oba přístavy a z něj jsem předpokládal, že podobný zájem bude i o jiné starší sety a ještě něco jsem v zahraničí objednal během slev. Bohužel se prodává pomaleji než jsem čekal. A druhý problém je, že 18. mám deadline na odevzdání bakalářky, takže teď už také nestíhám stavět a nafocovat sety, ač se chci zbavit ještě relativně velkého množství věcí.

Problém je, že pokud veřejně přizám, že mám problém, že potřebuju peníze, že jich potřebuju hodně, a že je potřebuju rychle... tak mě sedřou z kůže. Měl jsem možnost tohle sledovat mnohokrát - jakmile ucítí slabost, začnou prodávajícího tlačit tak hluboko, jak to jen jde.

Takže aktuálně... nevím kdy budu schopen zaplatit.

Jestli je to u tebe incident, že nězaplatíš svojí objednávku v řádu 18 500 Kč a příde ti to tragikomické tak mně to příde tragické a trapné.   
Zaznamenáno
Colonel32
Zakázán
furťák
Czech Republic

Barding Collector

« Odpověď #345 kdy: 07.06.2012, 20:15:12 »

Ty se k vysvětlení evidentně nemáš.

A na jakém vysvětlení konkrétně ještě trváš?

V mailu od tebe si svoji neschopnost zaplatit, popisoval mnohem jednodušeji.

Ovšem nakupoval jsem pouze díly na stavbu hradu, který má být jednou z hlavních dominant expozice.

A když už jsi tedy začal vytahovat na veřejnost soukromé zprávy:

nevyužito  (Dkk) 73 823.4
Pokud by ještě někdo něco chtěl, ale důvodem je to že nyní nemá peníze, můžeme se domluvit (tisíce - desítky tisíc nejsou problém),ale nemohu do toho narvat 100 000.   Mrk  Podle Jana Beyera bude reálná platba do +- 2 měsíců čili asi duben.

Na druhou stranu je objednáno za hromadu peněz, nedovedu si představit že bychom rovnou nevybírali peníze, s tím že u lidí které známe je dohoda možná (např. vasyk,jarmila)

Kdybys tohle sám nenabídnul, tak jsem měl objednáno ne za 18 ale za 10k, a taky jsem je měl zaplacené do 20.2., jako všichni ostatní.
« Poslední změna: 07.06.2012, 20:36:46 od Colonel32 » Zaznamenáno

Mates
stavitel
furťák
Czech Republic

« Odpověď #346 kdy: 07.06.2012, 21:04:19 »

Veď si mohol prácu kľudne vypustiť, ostať doma a narobiť nám foto. A bolo by to bez problémov. Nechápem, prečo si to takto neurobil?  Škleb Sýýýr Škleb
Joo, to máš pravdu, ale kdo by to za mě v práci udělal?!? Zlej
Zaznamenáno

Mates
stavitel
furťák
Czech Republic

« Odpověď #347 kdy: 07.06.2012, 21:16:03 »

Tak pro zde máte foto... 38 krabiček... Škleb Zlej

* DSC_4521_email.jpg (500.8 KB, 683x1029 - prohlédnuto 193 krát.)
Zaznamenáno

branio
mazák

Počet hodnocení: 3

« Odpověď #348 kdy: 07.06.2012, 21:27:15 »

Krása, už len predstava, že tie krabice sú plné kociek určite nenecháva mnohých členov kľudne spávať a účastníci sa už chvejú rozrušením... Predpokladám, že ako to budete postupne otvárať, tak vás bude zaplavovať endorfín ako za detstva pri otváraní darčekov pod vianočným stromčekom.

Ale máte môj rešpekt, podujať sa potriediť a rozdeliť všetko...  Cool
Zaznamenáno
Matošo
Prodejce
furťák

Počet hodnocení: 47

To je zase vostuda ...

« Odpověď #349 kdy: 07.06.2012, 21:37:05 »

peki: přeposláním soukromých mailů sem jsi to trochu přepísk, ne ?

Pánové, ať to nezajde tam, kam oba nechcete, aby to zašlo...
« Poslední změna: 07.06.2012, 21:42:57 od Matošo » Zaznamenáno

P4tr1cius
furťák

Počet hodnocení: 20

« Odpověď #350 kdy: 07.06.2012, 22:47:48 »

Pozerám na to foto s tými krabicami, a .... , hlavou mi preblesklo, že toto je už vážna psychiatria.  Vyplesklej
Zaznamenáno
Chairudo
mazák

Počet hodnocení: 2

« Odpověď #351 kdy: 08.06.2012, 00:03:02 »

VESELÉ VÁNOCE Škleb

Přes 600 kilo... tak to je zhruba taková hromada jako jsem já loni přebíral to moje kiloware  Škleb

Pozerám na to foto s tými krabicami, a .... , hlavou mi preblesklo, že toto je už vážna psychiatria.  Vyplesklej
žádná psychiatria..... rozumná investice Smajl ..... ikdyž ano... hraničí to s šílenstvím Zlej
« Poslední změna: 08.06.2012, 00:32:04 od Chairudo » Zaznamenáno

Mates
stavitel
furťák
Czech Republic

« Odpověď #352 kdy: 08.06.2012, 07:45:30 »

VESELÉ VÁNOCE Škleb

Přes 600 kilo... tak to je zhruba taková hromada jako jsem já loni přebíral to moje kiloware  Škleb

Ono to možná je jak to tvoje kiloware. Pár krabic jsem zkusmo otevřel (i kvůli poničení jedné z nich) a zjistil jsem, že sáčky s jednotlivými typy dílků nejsou u sebe, ale po více krabicích... Kuliočko Na pět zámků
Nezbývá tedy nic jiného, než to hodit vše na hromadu a zaplavat si v tom jako Skrblík! Škleb
Zaznamenáno

peter
furťák
Czech Republic

Počet hodnocení: 18

Jiný už nebudu

« Odpověď #353 kdy: 08.06.2012, 08:19:30 »

peki: přeposláním soukromých mailů sem jsi to trochu přepísk, ne ?

Velmi mne překvapilo co se odehrálo a navíc s kým se to odehrálo a o kolik tu šlo. Myslím si, že v tomto případě je to naprosto v pořádku a co se stalo je neomluvitelné a s Pekim naprosto souhlasím, udělal bych totéž.

I já měl letos problémy a proto letošní nákup jsem počítal na koruny a vzal si opravdu to pro mne nejdůležitější, abych to mohl řádně a v termínu zaplatit. Pokud tohle někdo nezvládá a ani po několika měsících není schopen dostát svých závazků Coo???

Pro příště jasné varování, kdo na to nemá ať nekupuje!
Zaznamenáno

Další mé výtvory a informace naleznete na webech ARTPeter.net, ARTEC studios.net a v mé galerii na Brickshelf.com pod "pjotr" Mrk
Matošo
Prodejce
furťák

Počet hodnocení: 47

To je zase vostuda ...

« Odpověď #354 kdy: 08.06.2012, 09:20:23 »

no, co si bdueme nalhávat, překvapilo nás to asi všechny...

nicméně si myslím, že zveřejňování soukromé pošty je za hranicí - respektive odůvodnění, že když se k vysvětlení nemá C32, tak to za něj udělá peki, je k smíchu! C32 nikomu nic vysvětlovat nemusí (akorát pekimu a tomu to vysvětlil), je to na něm, jak a jestli se bude chtít před fórem nějak obhájit.

koneckonců o žádný zločin nebo podvod se nejednalo, nakonec to zaplatil a jak se k tomu postaví každý jeden ze zúčastněných je na nich (někomu to holt pijde jako úplně v pohodě, někdo se nad tím pozastaví a někomu to přijde naprosto nepřijatelné).

Já bych to uzavřel, aby se to tu neplevelilo a ještě to nevygradovalo nad přijatelnou míru. (dva kohouti se trohu poklovali, nakonec všechno dobře dopadlo, jede se dál).
Zaznamenáno

Hana129
Prodejce
furťák
*
Czech Republic

Pohlaví: Ženské
Počet hodnocení: 33

« Odpověď #355 kdy: 08.06.2012, 09:23:53 »

No, především to přepísk C32. Je fakt, že do problému se může dostat každý, což je pochopitelné, ale mne víc zarazil jeho postoj a neřešení svého problému. Prakticky to přehodil na Pekiho a forum a starejte se!  Coo???

« Poslední změna: 08.06.2012, 09:32:54 od Hana129 » Zaznamenáno

Micho
furťák
Slovakia

Počet hodnocení: 10

« Odpověď #356 kdy: 08.06.2012, 10:45:26 »

Kopa Lega vyzerá monumentálne, bude čo robiť aby sa to zvládlo roztriediť. Tím, čo to budú triediť, nezávidím, majú vopred moje uznanie. S Cavelonom prídeme koncom augusta na stretnutie do Prahy a Kladna, tak to môžeme na Slovensko zobrať (ak sa to náhodou nepodarí už skôr roztriediť a nájsť iné cesty).  Smajl

Peki problém s C32 riešil podľa mňa úplne správne aj z pohľadu času aj z pohľadu postupu. Som rád, že to C32 rýchlo vyriešil, u mňa sa tým jeho schopnosti a doterajšie zásluhy určite neznižujú.  Cool
Zaznamenáno
Colonel32
Zakázán
furťák
Czech Republic

Barding Collector

« Odpověď #357 kdy: 08.06.2012, 11:34:52 »

Ve středu Peki zveřejnil výzvu, aby poslední dlužník okamžitě zaplatil, v pátek měl Peki peníze na účtě.

...neřešení svého problému.

Pokud někdo za poslední tři měsíce pravidelně sledoval mou inzerci a četl zprávu, kterou Peki vytáhl z naší soukromé inzerce, tak by mu mělo být jasné i to, že jsem se situaci řešit snažil. Možná špatně a neefektivně, ale věděl jsem že peníze neseženu jinak než prodejem části sbírky, a protože staré towny šly na prodej dost mizerně, tak jsem byl postupně ochoten se vzdát i pro mne stále cennějších věcí, až to skončilo vynuceným prodejem modulárního domu. 
Zaznamenáno

peki
Globální moderátor
furťák
Czech Republic

« Odpověď #358 kdy: 08.06.2012, 12:30:04 »

A když už jsi tedy začal vytahovat na veřejnost soukromé zprávy:

nevyužito  (Dkk) 73 823.4
Pokud by ještě někdo něco chtěl, ale důvodem je to že nyní nemá peníze, můžeme se domluvit (tisíce - desítky tisíc nejsou problém),ale nemohu do toho narvat 100 000.   Mrk  Podle Jana Beyera bude reálná platba do +- 2 měsíců čili asi duben.

Na druhou stranu je objednáno za hromadu peněz, nedovedu si představit že bychom rovnou nevybírali peníze, s tím že u lidí které známe je dohoda možná (např. vasyk,jarmila)

Kdybys tohle sám nenabídnul, tak jsem měl objednáno ne za 18 ale za 10k, a taky jsem je měl zaplacené do 20.2., jako všichni ostatní.

Slíbil jsem, že to už nebudu hrotit, tohle je moje poslední reakce na C32 ve spojitosti s lugbulkem2012 . Na mojí nabídku reagoval niže přiloženým mailem:
ja bych jeste tak za 5 tisic i uzivil

- Ani slovo že nezaplatí nic z objednané částky. 
- Březen duben 0 reakce na moje maily kdy hodlá aspoň něco zaplatit.
- Květnová reakce (první) viz. výše.
- C32 se neozval ani ve středu (kdy jsem zveřejnil že vyzývám posledního neplatiče k zaplacení, protože lugbulk je na cestě a je čas platit) jak hodlá situaci vyřešit (C32 Kostky za 15 500 Kč stále nekryté)).
- ve čtvtek po zveřejnění jeho jména kostkách, osobně zavolal cca okolo 11:00 s tím že má 5 000 Kč pošle ihned, dalších 7 000 možná (pokud něco co má již domluveno prodá) příští týden ve středu.
- Začal organizovat rozprodávání lugbulku (protože C32 Kostky za 10 000 Kč stále nekryté) ,našlo se řešení na zbylých 10 000 kč.
- potud "OK" a za sebe (peki) jsem ticho

Na další C32 reakce navážející se do kostkařů a překrucování situace však nešlo nereagovat (za mne tečka).

Zaznamenáno
Colonel32
Zakázán
furťák
Czech Republic

Barding Collector

« Odpověď #359 kdy: 08.06.2012, 20:34:25 »

Ono je zásadní otázka, jestli vůbec má ještě smysl se snažit nějak obhajovat, když cokoli řeknu bude považováno za další výmluvu. Ale dejme tomu:

- Ani slovo že nezaplatí nic z objednané částky. 

Předpokládal jsem, že vzhledem k textu emailu obsahující klauzuli "v řádu desítek tisíc" tedy nepředstavuje tak zásadní problém ani těch prvních 12k, a nesháněl jsem je nijak hekticky.

- C32 se neozval ani ve středu (kdy jsem zveřejnil že vyzývám posledního neplatiče k zaplacení, protože lugbulk je na cestě a je čas platit) jak hodlá situaci vyřešit (C32 Kostky za 15 500 Kč stále nekryté)).

Což je, přiznávám, pravda. Měl jsem ve čtvrtek dopoledne zkoušku rozhodující o mém dalším setrvání na škole a už ne dostatek mozkové kapacity k rozhodování, jak Lugbulk řešit. Ozval jsem se Pekimu hned po návratu.

- Začal organizovat rozprodávání lugbulku (protože C32 Kostky za 10 000 Kč stále nekryté) ,našlo se řešení na zbylých 10 000 kč.

Což je nějaké nedorozumění. Řekl jsem že mám kupce na kolejiště, ne na kostky. Zde asi došlo k nějakému šumu nebo misinterpretaci. Také jsem nikdy neplánoval nechat svoji část rozebrat, byl jsem rozhodnutý sehnat peníze odjinud za jakoukoli cenu. Nesehnat je a připustit rozpuštění mi přišlo jako řádově větší selhání.  (i když evidentně k nevoli lidí, kteří už se na ty kostky nesmírně těšili)

překrucování situace však nešlo nereagovat (za mne tečka).

Nejsem si ale vědom žádného "překrucování". Samozřejmě pozadí bylo relativně dlouhé a přišlo mi zbytečné sem psát rovnou 50ti řádkový příspěvek. Další informace jsem vždy jen doplňoval nebo dovysvětloval ve chvíli, kdy byly aktuální špatně pochopeny nebo zpochybňovány, ale trvám na to, že vše co jsem napsal je pravda.

Pokud nesouhlasíš, tak řekni konkrétní případ.

Připouštím, že jsem udělal chybu. Nebo tedy souvislou sekvenci navazujících chyb. Nemám žádných námitek proti tomu, jak Peki při řešení situace postupoval. Každý nechť si udělá obrázek, jaký sám uzná za vhodný. Alespoň si fórum užilo trochu vzrušení, ne?   

- potud "OK" a za sebe (peki) jsem ticho

- potud "OK" a za sebe (colonel) jsem ticho
Zaznamenáno

Stran: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15 Nahoru Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
Stránka vytvořena za 0.1 sekund, 54 dotazů.