8075 - Neptune Carrier

Založil Robbed, 11.03.2011, 19:13:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Robbed

Název: Atlantis Neptune Carrier
Číslo: 8075
Počet dílků: 445
Počet figů: 4
Rok vydání: 2010
Katalogová cena: 1599 Kč

Tento set mě zaujal už v době, kdy vyšel. Za plnou cenu jsem ho ale kupovat neplánoval, doufal jsem, že se objeví ve slevách. Teď ho mají za 50% ve sparkysu, takže se čekání vyplatilo.

Samotná krabice je poměrně velká (47x37cm). Otevírá se klasicky z boku (já si ji otevřel z vrchu abych v ní mohl uschovat dílky). Obsahuje 4 očíslované sáčky, 3 volně ležící velké díly, 2 sešity návodu a arch samolepek (vložený do návodu).

První sáček obsahuje dílky na stavbu 3 atlantis minifigů (všichni tři mají oboustranné hlavy - druhá strana je s vyděšeným výrazem), 1 minifig manta warrior, vozidlo, skútr a manta. U manty mě zaujalo chytré použití dílků běžných spíše u aut (racers) jakožto hlavy.

Další sáček obsahuje dílky pro stavbu kostry lodě. Už zde jde poznat hlavní funkce modelu - rozevírání nákladového prostoru. Velmi mě potěšily 4 kusy zakulacených archů (horní i dolní).

Přichází na řadu třetí sáček. Zde se staví ocas a spodní část (nákladový prostor), která se celá zespodu připojí k trupu a po bocích se zajistí pomocí tiles 1x8.

Zbývá poslední sáček k dokončení. Zde se staví příď. Ta je konstrukčně hodně povedená. Horní zakulacený díl je nahnutý, takže vytváří krásně zakulacenou nepřerušenou linii, přičemž nikde neodstává. Na přídi se nachází ještě okna, bohužel uvnitř nic není.
Celá příď se jednoduše napojí na zbytek trupu pomocí technic pinů.

Zbývá nasadit boční "míchačkové" díly, sklo a nějaké doplňky a je hotovo.

Celkově mi stavba zabrala cca 30minut, na žádný zádrhel jsem nenarazil.

Klady a zápory:

+ velice zajímavý design, z některých úhlů vypadá dost "cool"
+ zajímavé stavební techniky
+ funkce otevírání a zavírání nákladového prostoru
+ hodně minifigů
(+ cena po slevě)

- některé části mohly být více propracované (otevřená zadní část nákladového prostoru, prakticky prázdný kokpit, prázdná okna na přídi)
- z některých úhlů vypadá zvláštně

Osobně se mi set moc líbí a vůbec mě nezklamal. Díky doplňkům (skútr, vozidlo) a funkcím se s ním dá celkem dobře vyhrát.
Hodnotím 8/10

Robbed

Ještě přidávám animaci zobrazující zavírání nákladového prostoru, zajímavé/nové díly a pár celkových fotek:

(poznámka: DBG panel 1x2x1 jsem tam umístil proto, že se jedná nový typ se zakulacenými rohy (bohužel :())

Celá galerie je na BS (ale většina fotek je vidět už tady)

Anatyt

Tak tá animácia je super! :D To by mohol byť zaujímavý prvok v recenziách.

Robbed

Vyloženě můj nápad to není, už jsem to viděl někde na eurobricks tuším ;). Každopádně jsem ji dělal v Ulead GIF animatoru, má tam strašně moc možností komprese a optimalizace výsledného gifu.

Icewalker

Pěkná recenze, díky. Já zlevněné Atlantis 8060 použil na stavbu vlastních lodiček ;D
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

AdamKo

Citace od: Anatyt kdy 11.03.2011, 19:22:52Tak tá animácia je super! :D To by mohol byť zaujímavý prvok v recenziách.

Ano, dává to recenzi úplně jiný rozměr!  Pochvala ;)

Set znám jen z fotek z katalogu / e-shopů;  vůbec jsem netušil, že se dá nákladový prostor tak pěkně rozevřít a umístit do něj podmořské vozítko... plavidlo u mě stouplo v ceně.

Robbed

Děkuji ;),
Ivewalker: 8060 jsem zlevněné neviděl, ale třeba na něj ještě někde narazím, je to taky celkem hezký set :).