5763 - Lego Creator - Dune Hopper

Založil Tomik, 03.03.2011, 19:12:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Ač se ze mě stal skalní přívrženec Technicu, mým posledním přírůstkem do sbírky je tahle malinkatá bugina ze stáje Creatoru. Pohnutky pro koupi byly velmi prozaické, ba směšné – potřeboval jsem gumičky pro zatáčení, které se bude samo vracet do střední polohy, a chtěl jsem ty originální od Lega. Tento set nabízí hned dvě a k tomu ještě pár další dílů použitelných pro stavbu z Technicu (piny s kulovou hlavou, béžové piny délky 3 study, liftarmy). Jinak se zde nenachází žádné zvláštní díly.

Z malé krabice vypadnou po otevření dva pytlíky s dílky a dva návody – jeden pro buginu a druhý napůl pro čtyřkolku a motorku. Stavba jde bez problémů a hlavní model jsem poskládal volným tempem za půl hodiny. Vzhled modelu hodnotím velmi pozitivně, a i když se jedná o velmi malý set, je zde dostatek detailů a funkční odpružení zadních kol, každého zvlášť pomocí výše zmíněných gumiček. Co se týká hratelnosti, tak tu vidím potenciál právě v odpružení kol (dětem se určitě bude líbit).

Rok vydání: 2011
Počet dílů: 137
Doporučená cena: 259,- Kč

+ odpružení kol
+ díly z Technicu
+ 3 modely v jednom

- těžko něco vytýkat

Hodnocení: 8/10

Závěr: Pokud scháníte gumičky, je to výborná volba; pokud scháníte pěkné malé vozítko za pár stovek, je to dobrá volba; pokud si nepotrpíte na malé modely, kupte si něco většího :)


krabice se svým obsahem


zajímavé díly (aspoň teda pro mě)


z průběhu stavby...


hotová bugina


podvozek s odpružením zadních kol
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Kiko97

Normálne premýšľam nad kúpou. Nebolo jedna gumička náhradná, lebo v sete 8290 http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?S=8290-1 bola náhradná.  :)

grohl

Poměrně zajímavá kolekce Technic dílů na takového mrňouse.
Obecně mám Creator po Technicu nejraději. Nekupuji ho jen z finančních důvodů a omezeného skladovacího prostoru.

Tomik

Citace od: Kiko97 kdy 03.03.2011, 19:56:36
Normálne premýšľam nad kúpou. Nebolo jedna gumička náhradná, lebo v sete 8290 http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?S=8290-1 bola náhradná.  :)

Bohužel, jsou tam opravdu jenom dvě, zabalené do takové papírové obálky...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr