Legohraní 14.3.-18.3. 2011 Kobeřice

Založil Hana129, 01.03.2011, 19:19:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hana129

Ve dnech 14.3.-18.3. 2011 bude probíhat akce Stavíme Lego v místní škole Kobeřice na Opavsku.

Po tuto dobu bude probíhat výstava dílek z domácí tvorby dětí.

Zároveň po tyto dny budeme se školáky od 1-5 třídy tvořit Lego svět očima dětí z creator kostiček. ;)


Kdo má chuť se přijet podívat a  dětem předat své stavitelské zkušenosti, s nimi si zastavět a podívat se na jejich výtvory ať se mi případně ozve SZ.  Budeme se těšit.

Malá ochutnávka dceřiného dílka chystaného na výstavku.

Hana129

#1
Akce byla dnes  zahájena, přikládám prvních pár fotek. Dnes si zastavěli naši čtvrťáci.
Děti byli skvělé a myslím, že si  parádně vychutnali hodiny pracovního vyučování.

Fotky z výstavy, do které se zapojilo cca 50 dětí přidám zítra a taky uvídíte další nové MOCy, tentokrát druháků a třeťáků. ;D

Ve středu pak výtvory prváků a páťáků.

Ve středu nám slíbil přijet pomoci se stavěním, přivést pár věcí na výstavu a zkouknout naše výtvory i JIMb.

Pokud má chuť si někdo zastavět tak může taky. Zatím je z čeho stavět.  ;D >:D

Vlada

Ahoj Hanko, pro děti určitě skvělá příležitost, takto si zpříjemnit praktické vyučování. Za mých školních let, jsme mi kluci, při těchto hodinách pilovali, rýsovali, řezali, dívky zase pletly, vyšívaly, aranžovaly nástěnky, věnce či košíky. V neposlední řadě všichni dohromady pak i opečovávali školní políčka jsme. O Legu jsme tenkrát ani neměli potuchy. To přicházelo až s věkem  ;D.

Je velmi dobře, že se pro děti čas od času takováto akce uspořádá, nicméně všem je dobře známý fakt, že Lego jako takové podporuje tvořivost a rozvoj dítěte. Tato akce má velmi skvělou patronku, pokud mohu Tě takto nazvat, poněvadž vše koordinuje zdatný stavitel. O Tobě je známo, že děti máš velmi ráda, oni Tebe zcela jistě také, takže radost z báječně odvedené práce je na obou stranách. A to je dobře, ale zase na druhou stranu v dnešní době je málo dětí, které si takovýchto chvil váží. Myslím, že největší pocta a radost pro Tebe je v tom momentě, kdy malý školák či školačka s radostí referuje své mamince či tatínkovi, jak byla ta ona chvilka báječná a co při ní postavil  :D.

Hanko, do dalších dvou dnů přeji hodně zdaru a nápadů.

Hana129

#3
Citace od: Vlada kdy 14.03.2011, 19:05:34
Hanko, do dalších dvou dnů přeji hodně zdaru a nápadů.

jo nápadů těch je spousta a děti jich mají ještě víc  :D akorát ty dvě hodinky jsou málo. Na to, že ale mnohé z nich stavěli poprvé, jim to šlo skvěle. Já tam byla potřebná akorát na to najít takové to s takovým tím.... ;D a hlavní problém byl v nedostatku, lidí, pajduláků, postaviček atd. jinak to šlo zatím hladce.

Hana129

#4
Pořád stavíme, čím dál víc a také čím dál líp. Čas je však neúprosný a díla zůstavají nedostavěná.   :'(

Děti stavějí s nadšením. Bourání je bolestné hlavně pro děti. Někteří nechtějí končit. Včera se dokonce kluk i rozplakal, protože nechtěl domů ze školy  :o.

Hana129

#5
Ještě pár obrázků z výstaviště 1. Věcí se nakonec sešlo opravdu hodně. Pomalu jsme to neměli už kam dávat. Výstaviště musela být otevřena dvě  :o

Všichni bez rozdílů věku koukaj. Největší zájem byl samozřejmě o funkční modely.

Hana129

#6
Za přinesené modely na výstavu a jejich předvádění, předání nějakých rad dětem a i praktickou ukázku Lego stavění děkuji moc Jimb, který s námi dnešní Legohraní strávil.  Škoda, že ten den tak utekl. Byl by z toho šikovný hrad, tak máme jen zříceninu.  ;)

JimB

Hani, patří ti velký dík za zorganizování téhle povedené akce. Děti se výborně bavily a přestože někteří Lego doma ani mít nemusejí, alespoň na těch pár hodin ho měl každý přehršel a mohl náležitě popustit uzdu fantazii. I já jsem si vyzkoušel stavění z neomezených zdrojů, i když to z nedostatku času skončilo jen rozpracovaným torzem.

Citace od: Hana129 kdy 16.03.2011, 18:57:08
Největší zájem byl samozřejmě o funkční modely.

Nečekaný úspěch sklízel pneumatický bagr 8455. Přehlídka probíhala stylem: Zvednout přední lžíci -> počkat na,,Áááá"-> položit přední a zvednout zadní lžíci -> počkat na ještě větší ,,Áááá" -> několikrát na prázdno nabrat a vysypat.

Fascinuje mě fantazie dětí neznalých SW světa (to po nich také nikdo nechce). AT-AT 4483 bylo několikrát označeno za dinosaura a soška Yody 7194 byla překřtěna na Shreka. :D
Moje BS galerie k prohlédnutí zde

Hana129

#8
Včera byl náš týden Legohraní úspěšně ukončen. Akce to byla skvělá.

Výstavu připravilo 60 dětí, kteří si své výtvory přinesli z domu, každý z nich za si za to vylosoval jednu z Lego cen a dostal diplom, kousek kostkodortu a možnost zúčastnit se lego soutěží.

Výstavu shlédlo asi 500 diváků.

V naší škole si Lego stavění vyzkoušelo asi 250 dětí. CCa ve 2 hodinových intervalech v rámci školního vyučování 1-6 třída a pak zůstavali děti ještě i po vyučování. Stavělo se a zároveň bouralo od 8.00 - 16 hodin. Děti mohly projevit svou fantazii, se svou radou jsem jim po celou dobu byla k dispozici já. Ve středu pak ještě Jimb a zároveň ve středu shlédli pro mnohé velmi zajímavé stavění profesionála, děkuji Jimb.
Některé stavby se nechávaly a na závěr vzniklo jedno městečko, viz foto. Stavěla se dokonce Eifelovka, nějaký starwars, ale hlavně domečky, parky, auta, letadla.

Ve čtvrtek a pátek pak byl projekt doplněn o soutěžení v Lego mini hříčkách. Tam si mohly děti porovnat svou šikovnost.


Nadšení všech bylo velké. Sama jsem s celou akcí  spokojena a nebála bych se jít do ní znova.
V pátek jsem dětem snad jen neuměla odpovědět na otázku "kdy zas to bude znova?"  ;D



Více fotek naleznete tady: https://picasaweb.google.com/111554559012150102536/LegohraniZSKoberice# případně na http://www.skolakoberice.cz projekty Legohrani


Hana129

#9
Malé perličky a zajímavosti:

Ve středu byl celkem frmol a nějak jsem neuhlídala prváka, který postavil celý domeček z plate.  :D

Děti ač měly díly roztříděny barevně, stejně nejčastěji stavěli pruhované barevné domečky.

Většina dětí se hlavně zabývala zařízením vnitřku, většina z nich stavěla z kostek i podlahy.

Největší zájem byl o dvě hřištní baseplate.

Některé stavební techniky jsou nepopsatelné  ;D.

Na celou akci, hraní i výstava bylo použito cca 100 kg lega.