Hodnocení výstavy v Boskovicích

Založil Mičánek, 26.02.2011, 17:32:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mičánek

Právě jsem se vrátil z Boskovic a musím přiznat, že vše bylo na jedničku. Škoda že se této výstavě na Kostkách nevěnovala větší pozornost. Ani mě nenapadlo, že bych se měl této výstavy zúčastnit jako vystavující, když Technik je pro mě jen okrajová záležitost. Byla to chyba. Prostoru bylo dost a většina vystavených exemplářů byly nové velké stroje a další část tvořily vlastní výrobky, které byly skoro všechny pohyblivé.
Nejprve mě mile překvapil prostor, kde se výstava uskutečnila. Když se psalo. Že to bude Zámecký skleník, tak jsem si představil prosklenou kovovou konstrukci. Přitom to byl velký zděný sál s jednou prosklenou stěnou směřující na jih a protože bylo slunečně, byl sál velmi dobře prosvětlen a příjemně vyhřátý.
Po každé straně sálu byly seřazeny stoly jeden vedle druhého a tak tvořily výstavní plochu po celé délce sálu. Délku sálu odhaduji na 20-25 metrů. Na konci sálu bylo vyvýšené pódium. To bylo moc šikovné, protože se na něm předváděli jednotliví vystavovatelé, kteří měli pohyblivé a funkční modely různých nakladačů, buldozerů, tereních a nákladních aut. Hromada knih tvořila složitou překážku a kupa polystyrénové výplně byla dobrá na nakládání a rozhrabávání. Příště 2x více. Nejvíce mě zaujala vlastní konstrukce pásového vozidla, které bylo velice pohyblivé a přitom lehké a rychlé.
Také zázemí bylo na úrovni. Sociální zařízení na hotelové úrovni, na občerstvení bar a pro zájemce prodej stavebnic o které se postarala firma Legenio. Protože byl jediný prodejce, kdo tam nabízel na prodej Lego stavebnice, měl stále frontu a nestačil prodávat. Také jeden z vystavovatelů nabízel přebytek kostiček a i ten neměl za hodinu co prodávat.
Návštěvnost asi pořadatele mile překvapila, předpokládám že s tak velkým zájmem nepočítali. Můj skromný odhad je cca 300 lidí, možná i více, to ví pořadatelé kolik bylo platících diváků. Bylo to podobné, jak když byly v Brně soutěžní dny při výstavě Lega. Stále plno lidí a přicházeli další a další. Byla škoda, že nebylo více prodávajících, tak jak tomu bylo v Brně. Určitě by vše prodaly. Zájemců bylo hodně. Toto bylo snad jediné mínus tohoto dne. Nedovezl jsem si jedinou postavičku a ani jediný dílek Lega.
Když vše shrnu, tak to byl nádherný slunný den s příjemnou a pohodlnou cestou na velmi dobře zorganizovanou výstavu, kde jsem se setkal a popovídal s přáteli kteří mají stejný koníček a to stavebnici Lega. Ať lituje každý, kdo tam mohl být a nebyl. Stálo to za to a všem pořadatelům děkuji za příjemný den.
Jakmile bude více času, tak připojím foto.

Rhox

#1
Musím se připojit s velice, velice kladným hodnocením. Prostory byly po všech stránkách výborné, lidí plno a jako vystavovatel jsem se sice nezastavil, ale pobavil sem se při předvádění a vše bylo velice příjemné.
Zejména bych chtěl vyzdvihnout perfektní organizaci ze strany Legase a tímto mu velice děkuji!
Také děkuji všem stavitelům s jejichž modely jsem si mohl zajezdit :)

+ Vše výše Slávkem i mnou zmíněné.
+ Technic si sice nikdy kupovat nebudu, ale je s ním docela sranda ;D

- Subjektivní - setkal sem se poprvé s PF vlakovým systémem a je to naprostá hrůza. Nechť žije 9V!!

germik

Výstava byla skvělá - fotky jsou sice hezké, ale některé věci na nich vidět prostě nejsou... ;).
Myslím že Legas a všichni ostatní vystavovatelé to zvládli na výbornou.
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Robbed

Citace od: Mičánek kdy 26.02.2011, 17:32:11
Když vše shrnu, tak to byl nádherný slunný den s příjemnou a pohodlnou cestou na velmi dobře zorganizovanou výstavu, kde jsem se setkal a popovídal s přáteli kteří mají stejný koníček a to stavebnici Lega. Ať lituje každý, kdo tam mohl být a nebyl.

Pod to se podepisuji, byla to naprosto parádní akce. Těším se na další ročník :D.

Co jsem slyšel, tak bylo cca 850 platících návštěvníků.

tRilobit

Suprová zkušenost, která se určitě vyplatila a ta zábava! Prostě úžasné.
Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

Měch

#5
Nejlepší záležitost s Legem jakou jsem zatím navštívil. Kam se hrabou Roztoky. Atmosféra byla bezvadná, lidi skvělí, organizátor úžasný, modely perfektní...
Jako vystavovatel nemůžu hodnotit který model byl nejhezčí, ale myslím, že největší úspěch měly modely na IR/RC, které si mohli lidi sami vyzkoušet.
Celkově to byla neuvěřitelně vydařená akce, hromada krásných modelů z nichž o polovině jsem pouze slyšel a nikdy neviděl, jsem si jistý že i prodejce Lega - Legenio měl obrovskou tržbu, protože každé druhé dítě co jsem viděl mělo malou stavebnici pod paží.
Pevně doufám, že se z téhle akce stane tradice a příště třeba ještě větší  ;)

A pár fotek, než se načte Brickshelf:
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Robbed

malý Měch:
Roztoky byla skvělá výstava. Jestli to srovnáváš s zahájením, tak to samozřejmě srovnat nejde, protože se jedná o úplně něco jiného. Roztoky byla dlouhodobá výstava převážně na dívání. Tady bylo všechno koncentrováno do jednoho dne, vše se hýbalo, lidi si to mohli sami vyzkoušet.
V cizině jsou takové výstavy celkem běžné. U nás je to první taková, a myslím, že lépe to dopadnou nemohlo :).

Legas

#7
Děkuji Mičánkovi za nádhernou recenzi a ostatním za povzbudivá hodnocení. Já sám jsem s výstavou velmi spokojen. Především bych chtěl ještě jednou všem poděkovat za účast a to jak vystavovatelům, tak návštěvníkům z kostek.

Platících návštěvníků bylo téměř 900 + děti do 5 let vstup zdarma, takže můžeme počítat klidně 1 000 - 1 100 návštěvníků. Já počítal se 400, takže překvapení jako hrom.  :)
Největší sběratelská vášeň už opadla, ale stále rád stavím.

Legas

#8
Videoreportáž sestříhána a k vidění zde: http://btv.boskovice.cz/index.php?id=406.

Fotky mého fotografa zde: http://kzmb.rajce.idnes.cz/Lego_Technic_show_Stroje_v_pohybu/.

Fotky a pár vět zpravodaje Města Boskovice zde: http://www.boskovice.cz/index.php?page=rs/podrobnosti&id=6196.

Další fotky od jedné pracovnice MěÚ: http://monikash.rajce.idnes.cz/Lego_Boskovice_2011/.

Fotky od kamaráda mého kamaráda: http://www.flickr.com/photos/59220229@N08/5482761656/in/photostream/.

Zde je článek Blanenského deníku: http://blanensky.denik.cz/zpravy_region/vystava-lega-kdyz-se-z-otcu-stanou-kluci20110226.html.
Největší sběratelská vášeň už opadla, ale stále rád stavím.

tRilobit

 ;D ;D Ta fotka jak mám vyceněné zuby je hustá :D:D
Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

hobby

Rád jsem shlédl videoreportáž a prohlédl si fotky z Boskovic. Chci složit kompliment pro organizátory a vystavovatele; věřím, že to byl úspěch a za tu starost to stálo. Být to blíž, přijel bych, i když Lego-technik nesbírám a nepostavil jsem z něj jediný model. Rád jsem viděl a slyšel Frantu Moravce, jak nadšeně technika zbožňuje jako nejlepší lego. Ano, v takovém případě s Tebou Franto souhlasím! ;D.
Tak snad někdy příště.
Jinak, taky bych moc nesrovnával tuhle akci s výstavou v Roztokách atd. Smysl a účel těch akcí byl jiný.

Daniel

Když jsem si přečetl první zmínku o výstavě: "Dám s kamarádem z Boskovic dohromady seznam, co jsme z oficiálních Technic setů schopni všechno vystavit a pokud by měl někdo něco jiného, než my, případně by se chtěl někdo pochlubit se svým MOC výtvorem..." , tak jsem si v žádném případě nepředstavoval, že to bude takováto velká akce... :o

To tedy čumím, jak jste to výborně zvládli. BRAVO! ;)

grohl

Opravdu smekám klobouk. Z videa i fotek to vypadá na velmi povedenou akci.

peki

Seznam účastníků (od Legase):

Organizátoři:
Legas

Vystavovatelé:
Legas
MeNadruhou
Franta
malý Měch
tRilobit
Robbed
Rhox