7936 Železniční přejezd

Založil peki, 24.01.2011, 21:59:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

Obecná charakteristika

Rok vydání: 2010
Počet dílů: 142
Počet minifigů: 1
Obsah setu   
Cena: od 310 – 399 Kč

Dojmy před koupí

O rozpacích nad vlakovými sety se tu na fóru již na několika místech diskutovalo. Tento na první pohled nenápadní setík byl v podstatě jedinou věcí, který mne z nabídky roku 2010 opravdu potěšil. Drážní vozítko, železniční přejezd s funkčními závorami, jeden minifig a 4 rovné koleje za 400 Kč?  V rámci předvánočních akčních slev se ho Ježíškovi podařilo sehnat dokonce za 330 Kč. Na internetových E-shopech byl nejlevněji tou dobou dokonce za 310 Kč.

Obsah balení a vlastní stavba

Krabice je vzhledem k velikosti setu na LEGO poměry přiměřená, řekl bych až nezvykle malá. Najdete v ní dva očíslované sáčky, návod, aršík samolepek a balení kolejí (4 rovinky).
Stavba drážního vozidla a přejezdu je opravdu jednoduchá. Oceňuji že k je k drážnímu vozidlu přidaná alternativní koncovka ramene – lžíce.

Hratelnost

Hratelnost skvělá závory se funkční. Kabina vozidla je posazená na turn table  díky čemuž se otáčí o 360 stupňů.

Závěr

Set 7936 je přesně typem setu které u vlaků postrádám  - malý doplňkový set (za rozumnou cenu). Pokud bych ho měl porovnat s dřívějšími sety tak jde o povedenou kombinaci setu  4525 Road and Rail Repair a 4532 Manual Level Crossing. Domnívám se že koupí tohoto setu nebude žádný vláčkař zklamán. Já osobně jeho koupi vřele doporučuji.


RebelYell

Ahoj, pěkná stručná recenze. Tento set se mi taky moc líbí, hlavně bagřík, který je možno také využít na stavbu. Tento set však nevlastním, chtěl jsem si ho pořídit po vánocích ve slevách, no a on už je fuč, nikde ho nemají. V katalogu 2011 už také není zařazen. No, snad se mi ho někde na netu podaří sehnat.

Anatyt

Kde sú tie časy, keď vodič ešte sedel na sedadle a nemusel sedieť na zemi. Ach jo... ::)

SpCasPi000

Nové sety sú síce nádherné, ale práve takéto zámerné nedostatky im trochu uberajú na celkovej kvalite, tiež tým nie som nadšený. Chýbajúce otvárajúce sa dvere príp. strecha, sedadlá, figúrka zakliesnená medzi brickmi či panelmi tak že ruky poriadne dole nedá aby dosiahla na volant (pritom stačí dať ich trochu nižšie)....
Hrať sa s tým síce dá, ale pre deti to určite nie je dobré, asi chcú aby sa prílišnou manipuláciou nezničili figovia  ;D  Ale našťastie si to každý môže pri prispôsobiť že to ani tvorca nespozná.
Mne to vadí len z logickej stránky že tam niečo nie je v poriadku, ale zase na vystavenie a pozeranie to je dobré. Ale aj tak to štve!  ;)

peki

Citace od: RebelYell kdy 25.01.2011, 17:12:16
... chtěl jsem si ho pořídit po vánocích ve slevách, no a on už je fuč, nikde ho nemají...

Internet máš? Psát umíš? Jdi s dobou  ;D e-shop

AdamKo

Já jsem si tento set pořídil někdy v polovině září. Recenzi jsem chtěl udělat, ale pořád jsem si na ni nějak neuměl udělat čas – tj. co můžeš dnes odlož na pozítří, ať máš zítřek volný...  >:D  No výsledek je ten, že za mě musel udělat recenzi se zpožděním někdo úplně jiný (alespoň je od fochu).

Přednosti tohoto setu byly zmíněny.
Já bych s dovolením doplnil i ty stinné stránky, které ovšem nejsou nijak omračující:

- mechanizmus sklápěcích (kolejnicových) koleček u vozidla - kloubní spojení je docela pevné, jde ztuha sklápět - při porovnání s drezínou ze setu 10128 mi toto řešení připadá jako méně vhodné;

- 2 žluté tiles 1x4 s reflexní nálepkou na podvozku ...kde jsou ty časy, kdy to byla takováto tile i s reflexním potiskem ::)

- opravdovou drobností je nesmyslná díra (1x2 study 1 plate) pod střechou na zadní stěně kabiny a paradoxně přebývající černá plate mřížka (1x2) na střeše motoru za kabinou;

- oproti setu 10128 nepůsobí mechanizmus zámku závor konečně tak těžkopádně (dokonce i náznak protizávaží), bohužel samotné rameno závory už se mi tak nelíbí - není jako u 10128 složené na střídačku z jednotlivých dílů (bílá a červená) ale polepené...