(Vlastní) Jeep Wrangler

Založil Měch, 03.11.2010, 17:47:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Měch

Nedávno jsem na Aukru koupil 8258 se čtvrtým XL motorem a mohl jsem se pustit do dlouho plánovaného projektu: měl to být pseudo monster truck s obrovskými pneumatikami a malou kabinou  ;)

nakonec jsem od miniaturní kabiny upustil a výsledek je tu:

Jeep Wrangler

Pohon: 4XL motory (každý na jedno kolo) 1:1
Řízení: M motor 5:1 na nový hřeben řízení (12z), otáčející se volant
Odpružení: pouze zadní, nezávislé, vepředu to bylo moc složité a vachrlaté (přední náprava měla nepříjemný zlozvyk
                  opouštět vozidlo a pokračovat náhodným směrem
Průjezdnost: má tři rychlosti do předu a dozadu, takže když se pořádně rozjede tak přeskočí i 7cm rantl

za zmínku ještě stojí že bez karoserie to v autě vypadá jako v hadím hnízdě  ;D

VIDEO - ale asi slabá kvalita (filmoval kamarád a třepala se mu v té zimě ruka)

FOTKY
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Anatyt

Bery

Co ty a takhle lehká konstrukce, (na tebe)? Já myslel že se řídíš tím. "Proč to dělat jednoduše, když to de i složitě".
Jinak, neni to špatný.
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Shmade

Povedená potvora. :) Na co tam máš ty 1/2 bushe na těch xl motorech? Jestli to má být opora pro axle, aby ceou hmotnost nedržely rovnou výstupy těch XL motorů? Jestli jo, tak mi tam chybí ještě do kříže ten poloviční 3 beam, nebo to tam je jako "ložisko" to bych tam dal zas piny bez frikce... Každopádně to máš pěkný, věřim, že to bude jezdit slušně. :)

Měch

Citace od: Shmade kdy 03.11.2010, 18:09:47
Na co tam máš ty 1/2 bushe na těch xl motorech?
to je proto aby se to obří kolo neviglalo na jedné osce...tohle ho drží rovně (podívej se do nějaké větší pneumatiky, je tam takové prodloužení z axle, na tom se to kýve)
Fotky

Shmade

Jj, vím co myslíš, tak tam můžeš dát místo tý trojky půlbeamu pětku, kterou chytneš 3/4 pinem za XL motor a pak tam dát ty axle piny bez frikce a máš krásný ložisko, teda takhle ho tam máš v podstatě taky, ale půlka se točí se třenim a půlka vůbec. :) Ale je to jen detail.

grohl

Měchu, u mě dobrý. Líbí se mi to třeba mnohem víc než Sarielův Rubicon (nějak nechápu, proč je kvůli němu tolik povyku). Chci video a hned. Jízdní vlastnosti něčeho takového mě zajímají.

Kiko97

:o Veľmi dobré aj dizajn sa mi páči. Video chcem tiež.    :D

KLR

moooc pěkné ... na těch fotkách to vypadá jako skutečné auto

tRilobit

Nádhera..to je opravdová krása, jsem hrdý že jsi čech  ;D
Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

Pieters

moc se mi líbí karoserie :-) nádherně jsi si pohrál s panely.
a jestli to máš řešené před IR tak zdládá to 4 XL motory v pohodě?

Měch

to Shmade: nevím o jakých ložiskách mluvíš  ??? tam se nic nehýbe, jenom to drží kolo ve svislé pozici...kdyby se tam
                   něco mělo hýbat tak tam dám žluté pin-axly nebo šedé piny (něco co se otáčí)...šak máš doma taky XL
                   motor, vyzkoušej si to  ;)

to Pieters: nemám to na IR je to na RC. Z jednoho konektoru-červeného (ten co jsou na něm normálně 2 buggy
                 motory) mám vývody na 4 XL motory, a protože i 2 XL mají menší spotřebu než jeden buggy, tak to ta
                 krabice v pohodě utáhne. Medium motor je pak zapojený na šedý konektor.

Fotky

Pieters

já si říkal že ta anténa nebude od IR :-) ale ještě jsem se tu nesetkal s radiem. asi to je ohodně lepší než IR?

Měch

Citace od: Pieters kdy 03.11.2010, 19:50:59
já si říkal že ta anténa nebude od IR :-) ale ještě jsem se tu nesetkal s radiem. asi to je ohodně lepší než IR?
měl jsem tak i svoje Ripsaw....RC má výhodu v tom že na něho nemá vliv slunce ani překážky (tvoří vlastně takovou signálovou bublinu okolo ovladače) já jsem s tím ovládal Ripsaw i přes desku stolu
Fotky

Plutoone

Vypadá pěkně. Nad něčím podobným jsem též uvažoval. Jen jsem chtěl použít M motory a udělat něco silničního.

Pieters

Citace od: malý Měch kdy 03.11.2010, 19:55:30
Citace od: Pieters kdy 03.11.2010, 19:50:59
měl jsem tak i svoje Ripsaw....RC má výhodu v tom že na něho nemá vliv slunce ani překážky (tvoří vlastně takovou signálovou bublinu okolo ovladače) já jsem s tím ovládal Ripsaw i přes desku stolu

jj technologii chápu.
ale nevím proč teď lego vyrábí jen IR - je to jako krok zpět. i když zase je výhoda že nové PF prvky mají všechno zlášť a jsi variabilnější !.?

Měch

Fotky

Moon

Á, koukam že se tu někdo díval na Jak vycvičit draka a chytla ho muzika z něj.
Pěkný jízdní vlastnosti, v stoupavosti by se to dalo měřit i s LTTT specilály, jediná škoda u takovéhleho modelu to chtělo, return to center steering, to by pak bylo k nezaplacení!!!
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

Kiko97

Skôr by so povedal väčší reit (polomer otáčania). Jazdné vlastnosti to má dobré sily veľa.  :)

Fairytale

Hej ... to ti závidím !  ;D pěkné

grohl

Dostals´ode mě první palec  k tomuto videu. Dle mého tvůj nejpovedenější MOC.

Pieters

Video je super, ale nemají ty osy snahu vypadávat z motorů??

Měch

Citace od: Pieters kdy 19.11.2010, 01:24:18
Video je super, ale nemají ty osy snahu vypadávat z motorů??

-to spíš motory z auta  ;D ...na bocích moc nedrží
Citace od: Kiko97 kdy 18.11.2010, 21:22:53
Skôr by so povedal väčší reit (polomer otáčania).

-poloměr zatáčení je dle mého víc než slušný....něco přes 45° ale možná to na videu není vidět, ale rozhodně to nevadí při jízdě, resp. nevšiml jsem si  ;)

Citace od: Moon kdy 18.11.2010, 21:01:06
..jediná škoda u takovéhleho modelu to chtělo, return to center steering...
-chci vidět jak uděláš return-to-center žízení s těmato kolama ;D

Každopádně díky za pochvalu  :D
Fotky

Měch

Fotky

Moon

;D jo chápu taky s tim mam problém a mam jen ty z offroadera, a co kola? ještě ty motory, to se nedá právě proto jsem napsal, že by to bylo k nezaplacení ;D
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning