Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
26.05.2013, 06:50:41
Domů Nápověda Vyhledávání Mapa členů Nepřečtené Přihlásit Registrovat
Casto kladene dotazyPravidla

+  LEGO fórum
|-+  Diskuse o stavebnicích
| |-+  Archivní ročníky
| | |-+  2011
| | | |-+  Minifigs 2011 - serie 3
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 [2] 3 4 5 Dolů Tisk
Autor Téma: Minifigs 2011 - serie 3  (Přečteno 13678 krát)
David Lengyel
zelenáč
*

Pohlaví: Mužské
Zaměření: Nákupčí

Nikdy není pozdě na šťastné dětství.

« Odpověď #30 kdy: 20.11.2010, 15:30:54 »

Ono to nebude zase tak jednoduché. Někteří sběratelé v komentářích píší své zkušenosti a ony výstupky není prý snadné najít nebo nahmatat. Údajně je zapotřebí silné světlo, aby byly jasně viditelné rozdílné odlesky ve sváru sáčku.

Rozmýšlam o čo LEGU ide? Ak chcú, aby ľudia nevedeli, čo je dnu, tak prečo tam dávajú tie čiarové kódy, alebo bodky Coo??? A ak teda chcú ľuďom pomôcť, tak prečo proste nevyznačia priamo na obale, o akú figúrku ide? Čo tým sledujú?

TLC patrně potřebuje zajistit, aby v každé krabici byl ± vyvážený počet druhů figurek. Obchodnímu modelu by moc neprospělo, pokud bys koupil např. 10 sáčků a vypadlo na tebe 6 mumií. Čárové kódy a nyní nově výstupky jsou pro jejich kontrolu, ne pro snadnější identifikaci sběrateli. Mrk
Zaznamenáno

Anatyt
furťák
Slovakia

Zaměření: Sběratel
Počet hodnocení: 15

« Odpověď #31 kdy: 20.11.2010, 16:15:41 »

A potom, čo zistili, že čiarové kódy sú dešifrované, tak prišli s nenápadnejším označovaním. Asi ich porazí, keď zistia, že figúrky ešte ani nie sú poriadne na trhu a už je kód rozlúsknutý. Škleb S čím prídu v sérii 4? Mrk
Zaznamenáno
sam.no
mazák

Pohlaví: Ženské
Zaměření: Sběratel i stavitel
Počet hodnocení: 6

« Odpověď #32 kdy: 20.11.2010, 17:14:33 »

Nějak jsem nepochopila o co jim vlastně jde. 90% kupujících to kupuje jako překvapení, protože o nějaké identifikaci nic neví a těch pár procent šílenců jako jsme my stejně koupí většinu figů alespoň 2x, tak chce mít jistotu, že má to o co má zájem a né to co nepotřebuje. A kdyby to nedej bože nešlo identifikovat, tak to stejně jde pak nakoupit jednotlivě na BL. Tak nevím proč s tím dělaj takový tajnosti.  Kuliočko Mají s tím akorát zbytečnou práci, divím se, že se na to nevykašlou. Mrk
« Poslední změna: 20.11.2010, 17:18:02 od sam.no » Zaznamenáno
Lukino
bažant
**

Lukino

« Odpověď #33 kdy: 20.11.2010, 22:55:49 »

Zde jsou méně kvalitní fotky sáčku a krabice od třetí série http://www.thebrick-...p;filter=MINIFIG%203

* 8803-1_19112010102148.jpg (13.47 KB, 400x280 - prohlédnuto 144 krát.)

* 8803_19112010102303.jpg (10.6 KB, 400x290 - prohlédnuto 161 krát.)
Zaznamenáno
Ondrej
suprák
Czech Republic

Lego roste se mnou...

« Odpověď #34 kdy: 28.12.2010, 23:13:49 »

Na Eurobricks se objevila recenze na třetí řadu minifigů.
http://www.eurobrick....php?showtopic=50063
Zaznamenáno

Thrawn
Vae victus
furťák

Počet hodnocení: 30

« Odpověď #35 kdy: 28.12.2010, 23:20:55 »

Toho znaku blacktron jsem si já všiml až teď na těch lepších fotkách. Nechtěl jsem to tedy nadhazovat, aby mě neukamenovali, že jsem slepej  Škleb Je to asi tím, že jsem ho tam předtím nehledal. Jsem za něj moc rád, i když je to spíš borg Smajl

Borg nebo ne, já už z nich správné Blactrony udělám.  Zlej

Nějaký identifikátor tam bude. Musí ty sáčky přeci správně "namíchat".  Mrk Každopádně jsou ty minifigy všechny tak pěkné, že se rád nechám překvapit.  Smajl
« Poslední změna: 28.12.2010, 23:23:57 od Thrawn » Zaznamenáno

History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.
Anatyt
furťák
Slovakia

« Odpověď #36 kdy: 28.12.2010, 23:25:25 »

Mne to pripadá, že niekto v TLC bol tiež fandom Blacktronov a chcel ho nejak vzkriesiť. Mrk No a svojho času slávnych Blacktronov vrátil v podobe posledného Blacktrona - veterána - ktorý prežil poslednú bitku s Futuronmi. Je z neho doráňaný invalid... je to posledný Blacktron.
Zaznamenáno
Darthstrider
bažant
**

Atlantis

« Odpověď #37 kdy: 10.01.2011, 00:28:13 »

Nějak jsem nepochopila o co jim vlastně jde. 90% kupujících to kupuje jako překvapení, protože o nějaké identifikaci nic neví a těch pár procent šílenců jako jsme my stejně koupí většinu figů alespoň 2x, tak chce mít jistotu, že má to o co má zájem a né to co nepotřebuje. A kdyby to nedej bože nešlo identifikovat, tak to stejně jde pak nakoupit jednotlivě na BL. Tak nevím proč s tím dělaj takový tajnosti.  Kuliočko Mají s tím akorát zbytečnou práci, divím se, že se na to nevykašlou. Mrk
Je několik možností:
A) Chtějí aby to šlo určit, ale jakoby hrajou před zákazníky komedii. "Tajemno" na trhu funguje a zvyšuje atraktivnost výrobku.
B) Chtějí, aby se udaly všechny figurky a tak se opravdu snaží obsah utajit, aby na pultech obchodů nezůstaly ležáky.
C) Odpovědný manažer v TLC to nedomyslel, a teď nechce přiznat chybu, aby ho v této nelehké době nepropustili a tak pokračuje v té šaškárne dál.
V každém případě se dá figurka určit i pohmatem, podle nějakého jedinečného dílku. Jen to zabere víc času (třeba šášula šel určit podle afra a trubky).
Zaznamenáno
Thrawn
Vae victus
furťák

« Odpověď #38 kdy: 10.01.2011, 17:34:53 »

Jako milovník a sběratel zejména minifigů mohu odpovědné osobě v TLC za tento nápad pouze děkovat.

A to vzkříšení Blacktronů beru jako dárek k Vánocům.
Zaznamenáno

History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.
Thrawn
Vae victus
furťák

« Odpověď #39 kdy: 10.01.2011, 17:37:08 »

Mne to pripadá, že niekto v TLC bol tiež fandom Blacktronov a chcel ho nejak vzkriesiť. Mrk No a svojho času slávnych Blacktronov vrátil v podobe posledného Blacktrona - veterána - ktorý prežil poslednú bitku s Futuronmi. Je z neho doráňaný invalid... je to posledný Blacktron.

To je zajímavý námět na příběh.

Nevím, jestli se mám na vzkříšení Blacktronů těšit nebo obávat. Bylo by to pěkné, ale když vidím některé série poslední dobou a i tuto figurku, tak se podobného nápadu spíš bojím  Nevim
« Poslední změna: 10.01.2011, 17:42:48 od Thrawn » Zaznamenáno

xjankox
bažant
**
Slovakia

Počet hodnocení: 9

« Odpověď #40 kdy: 10.01.2011, 18:30:03 »

Mne sa ten minifig páči, vyzerá fajn, logo BT 2, vizor á lafarby lodí BT1 . Dočkať sa nejakého BT3 by vôbec nemuselo byť zlé. Ak by to bola séria so základňou, jedným poriadnym bojovým krížnikom,  nejakými tými ľahšími lietajúcimi a pozemnými premiestňovadlami, všetko s peknými názvami, pohodička. No nateraz budeme musieť pretrpieť Alien Conquest Nakrklej
Zaznamenáno

Ďakujem
Mtron
Mtron 300 figů
furťák
Czech Republic

Zaměření: Stavitel
Počet hodnocení: 14

VIVAT MTRON

« Odpověď #41 kdy: 10.01.2011, 20:55:06 »

To je zajímavý námět na příběh.
Nevím, jestli se mám na vzkříšení Blacktronů těšit nebo obávat. Bylo by to pěkné, ale když vidím některé série poslední dobou a i tuto figurku, tak se podobného nápadu spíš bojím  Nevim

Houby zajímavý námět na příběh, značka B znamená BLBÝ toť vše  Škleb Škleb Škleb... Každopádně oživit starou dobrou klasiku hehe, to už bychom chtěli po legu moc  Škleb Stačilo by, kdyby vydali kolekci starých figů... A uplně bomba by byla vydání všech námětů space té doby kompletně se všemi stavbami. Třeba knižně.

Blaktronský psi prostě M:TRON NEPŘEMŮŽOU.
« Poslední změna: 10.01.2011, 21:27:14 od otaznik » Zaznamenáno

HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz       games THE SOLDIERS  http://s1.thesoldier...amp;pozvan_od=s1-150
SpCasPi000
suprák

Počet hodnocení: 13

« Odpověď #42 kdy: 10.01.2011, 21:24:35 »

TLC prepáslo veľkú šancu, spolu s SP3 mali vydať BT3 radšej.
A MT2 tiež.  Škleb
Zaznamenáno
Darthstrider
bažant
**

Atlantis

« Odpověď #43 kdy: 10.01.2011, 22:27:39 »

Jako milovník a sběratel zejména minifigů mohu odpovědné osobě v TLC za tento nápad pouze děkovat.

A to vzkříšení Blacktronů beru jako dárek k Vánocům.
To jednoznačně. Ale nevím, jestli jsem tak vděčný za to šaškování s čárovými kódy, puntíky a kdoví co ještě kreativní TLC vymyslí. Na pytlík patří průhledné okýnko - pro spotřebitele by to mělo tu výhodu, že nekupuje zajíce v pytli a pro TLC marketing zase to, že by mohlo nenáročným způsobem zjišťovat, které figurky víc letí a podle toho přizpůsobovat strategii velkých stavebnic. Ale oni si do toho kecat stejně nedají. Takže Howgh!
Zaznamenáno
Hardegon
furťák
Czech Republic

Počet hodnocení: 22

« Odpověď #44 kdy: 10.01.2011, 22:32:22 »

To jednoznačně. Ale nevím, jestli jsem tak vděčný za to šaškování s čárovými kódy, puntíky a kdoví co ještě kreativní TLC vymyslí. Na pytlík patří průhledné okýnko - pro spotřebitele by to mělo tu výhodu, že nekupuje zajíce v pytli a pro TLC marketing zase to, že by mohlo nenáročným způsobem zjišťovat, které figurky víc letí a podle toho přizpůsobovat strategii velkých stavebnic. Ale oni si do toho kecat stejně nedají. Takže Howgh!

No nevím jaká je skutečnost, protože jsem ještě 3 sérii neměl v ruce, ale zdá se, že zrušili krom kódů i puntíky. Z fotek na netu jsem si jich nikde nevšiml a některé obchody musí pytlíky i nastříhávat. Takže TLC o svůj záměr "zajíců v pytli" asi hodně stojí.
Zaznamenáno

winring
suprák
Czech Republic

Počet hodnocení: 1

« Odpověď #45 kdy: 10.01.2011, 22:42:17 »

Sběratelství uzavřených věcí = spousta přehmatů = větší prodej  Cool Kdo sbíral např hokejové karty, ví...
Zaznamenáno
Darth
furťák

Počet hodnocení: 28

« Odpověď #46 kdy: 10.01.2011, 23:13:23 »

No nevím jaká je skutečnost, protože jsem ještě 3 sérii neměl v ruce, ale zdá se, že zrušili krom kódů i puntíky. Z fotek na netu jsem si jich nikde nevšiml a některé obchody musí pytlíky i nastříhávat. Takže TLC o svůj záměr "zajíců v pytli" asi hodně stojí.

Já jsem to pochopil tak, že v některých místech švu je jen materiál trochu zesílený, ty puntíky na obrázcích na netu tam byly přidány fixou, aby se ukázalo, kde je ten materiál zesílený. Proto se psalo, že je potřeba ty sáčky prohlížet pod hodně silným světlem, protože hmatem to moc dobře nejde rozeznat.

Teď jsem vytáhnul sáčky z koše, rozlišovací body jdou rozeznat, ale chce to prohlížet pod světlem, odlesk světla je umožní rozeznat. Hmatem to také jde, ale je to horší. Jsou na spodním okraji sáčku, z přední strany nejdou okem rozeznat (je tam text), okem se lépe rozeznávají na zadní straně, ale zdá se mi, že hmatem jsou lépe rozeznatelné právě na přední straně.

Ovšem dosáhli svého, hledat tímto způsobem figurky v obchodě nebude dost dobře možné a je velké riziko přehmatu.
« Poslední změna: 10.01.2011, 23:16:47 od Darth » Zaznamenáno
Thrawn
Vae victus
furťák

« Odpověď #47 kdy: 12.01.2011, 10:11:30 »

Já jsem to pochopil tak, že v některých místech švu je jen materiál trochu zesílený, ty puntíky na obrázcích na netu tam byly přidány fixou, aby se ukázalo, kde je ten materiál zesílený. Proto se psalo, že je potřeba ty sáčky prohlížet pod hodně silným světlem, protože hmatem to moc dobře nejde rozeznat.

Teď jsem vytáhnul sáčky z koše, rozlišovací body jdou rozeznat, ale chce to prohlížet pod světlem, odlesk světla je umožní rozeznat. Hmatem to také jde, ale je to horší. Jsou na spodním okraji sáčku, z přední strany nejdou okem rozeznat (je tam text), okem se lépe rozeznávají na zadní straně, ale zdá se mi, že hmatem jsou lépe rozeznatelné právě na přední straně.

Ovšem dosáhli svého, hledat tímto způsobem figurky v obchodě nebude dost dobře možné a je velké riziko přehmatu.

No to s tím bude tedy práce. Dneska jdu najít toho ztraceného Blacktrona, tak doufám, že si nepřinesu domů zombie nebo snowborďáka Vypláz
Zaznamenáno

Miketuk
mazák
Czech Republic

Počet hodnocení: 26

« Odpověď #48 kdy: 12.01.2011, 10:18:24 »

Kde už jsou minifigové k dispozici?
Zaznamenáno

Darth
furťák

Počet hodnocení: 28

« Odpověď #49 kdy: 12.01.2011, 10:26:51 »

Zelenou krabici jsem už viděl u pokladny v Bambuli v Avionu Brno, ale nezkoumal jsem obsah (jestli to mají v jedné Bambuli, tak pravděpodobně budou i v jiných a snad i jiných obchodech). V Tescu zatím nebylo.
« Poslední změna: 12.01.2011, 10:31:41 od Darth » Zaznamenáno
Ravenhorn
mazák

Počet hodnocení: 25

May the force be with you!

« Odpověď #50 kdy: 12.01.2011, 11:52:20 »

Já si taky už koupil 3 ks u nás na Zélandu. A dokonce se mi povedlo trefit Elfa, kterého jsem tolik chtěl. Ale že jsem to prohmatával a není to lehké najít co je co. Teda pár figurek se dá, ale zbytek je někdy těžké rozeznat.
Zaznamenáno

Castle, Pirates a Star Wars.
Johny650
suprák

Počet hodnocení: 17

« Odpověď #51 kdy: 12.01.2011, 12:07:10 »

Kdo chce všechny figy tak doporučuji koupit v leganii. Když poštovné 69Kč rozpočítám na 16figů tak to vyjde stejně jak v obchodech 49Kč/ks a nemusíte nic prohmatávat Smajl
Zaznamenáno

Rhox
furťák

« Odpověď #52 kdy: 12.01.2011, 12:51:51 »

Je to děs, poznat se to podle puntíku nedá, dneska sem si koupil jeden úplně náhodnej a zrovna sem tam měl figurku, co jsem chtěl ze všech nejmíň:(
Zaznamenáno

Ethan
mazák

Počet hodnocení: 3

« Odpověď #53 kdy: 12.01.2011, 13:39:43 »

Kdo chce všechny figy tak doporučuji koupit v leganii. Když poštovné 69Kč rozpočítám na 16figů tak to vyjde stejně jak v obchodech 49Kč/ks a nemusíte nic prohmatávat Smajl

Dal jsem na tvou radu a objednal jsem jich rovnou 23 Smajl Některé chci víckrát já, něco dostane přítelkyně.
Zaznamenáno

Johny650
suprák

« Odpověď #54 kdy: 12.01.2011, 13:50:10 »

ja to dnes udělal také Smajl
ale objednal jen 21.
Zaznamenáno

Thrawn
Vae victus
furťák

« Odpověď #55 kdy: 12.01.2011, 14:28:49 »

Mám opačné zkušenosti. Dneska jsem byl u nás v Bambuli a s ochotnou paní prodavačkou jsme tam identifikovali jednotlivé sety a šlo to dobře. Já si tam byl pro Blacktrona a tady je výsledek :-)

Mimochodem, vůbec se mi nelíbí, nejcennější na něm je to torzo.

* Blacktron new_small.JPG (206.48 KB, 1136x852 - prohlédnuto 171 krát.)
Zaznamenáno

Johny650
suprák

« Odpověď #56 kdy: 12.01.2011, 14:53:12 »

Mám opačné zkušenosti. Dneska jsem byl u nás v Bambuli a s ochotnou paní prodavačkou jsme tam identifikovali jednotlivé sety a šlo to dobře. Já si tam byl pro Blacktrona a tady je výsledek :-)

Jo, ale když jich chceš cca 20ks  tak to dá zabrat Smajl
Zaznamenáno

Miketuk
mazák
Czech Republic

Počet hodnocení: 26

« Odpověď #57 kdy: 12.01.2011, 18:39:15 »

To by bylo skvělé, ale bohužel má limit 3 elfy/nákup.
Zaznamenáno

Mtron
Mtron 300 figů
furťák
Czech Republic

VIVAT MTRON

« Odpověď #58 kdy: 12.01.2011, 18:46:17 »

No a nebo si zajeďte do Kaufparku v Dražďanech  Škleb Škleb Škleb jako já a JardaL a můžete se tam rochat v regálech.  Zajal jsem Blacktronského psa a teď ho zkoumáme  Škleb Škleb Ovšem ty tečky jsou ošemetné. Špatně ustřižený pytlík od stroje a máte hned něco jiného Sýýýr
Zaznamenáno

HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz       games THE SOLDIERS  http://s1.thesoldier...amp;pozvan_od=s1-150
Hardegon
furťák
Czech Republic

Počet hodnocení: 22

« Odpověď #59 kdy: 12.01.2011, 19:10:57 »

Taky jsem si dneska pořídil dva kousky minifigů - náhodně v mořilega - a doma jsem zkoušel rozluštit, co v nich je. A tentokrát má TLC navrch. Poznat to je těžké. Ale mám radost i ze sumo zápasníka a exotické tanečnice. Smajl
Zaznamenáno

Stran: 1 [2] 3 4 5 Nahoru Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
Stránka vytvořena za 0.08 sekund, 51 dotazů.