|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aki
furťák

Pohlaví: 
Zaměření: Stavitel
|
 |
« Odpověď #18 kdy: 28.06.2010, 08:37:25 » |
|
Je to moc pěkně rozjeté dílko. Přesto bych měl několik připomínek. Paláce se obvykle stavěly na nejchráněnějším místě - obvykle v zadní části, tedy nejdál od brány. Být tebou tak bych ho tam také umístil, nehledě na existenci toho prvního. Tedy mohl by navázat na tu oblou baštu. Toto umístění by ti umožnilo pohrát si více s gotickými prvky hradu. Dalším je střecha hranolové věže. Být tebou tak ji ještě vytáhnu a použiji jenom vysoké a 45° střechy (slope). Ty 33° se tam dle mého moc nehodí. Zvlášť když tam máš to opticky prodlužující bednění ochozu, ala Mockrenštejn nebo Chadziho Falconkeep (který měl evidentně stejnou inspiraci.  Kuchyně vypadá sice docela hezky, ale komín je moc malý a hlavně nezačíná na střeše. Vlastní kuchyně by měla být umístěná pod kuželem komína a určitě tedy nebude zakopaná v zemi. Taky by komín měl být podstatně vyšší, tak aby jiskry, které z něho odlétají, nemohly zapálit šindelové střechy na okolních budovách. Posledním ke kuchyni je umístění. Pokud je až za palácem, tak by její provoz obtěžoval urozené obyvatele hradu. Obvykle se kuchyně umísťovaly buď do předhradí, nebo do těsné blízkosti brány. Prevét je moc pěkný ale obyvatelům by se asi nelíbilo kálet si přímo na přístupovou cestu k paláci. Obvykle byl logicky prévét byl umístěný na vnější stranu hradu. Toliko k logice díla které má dle mého názoru aspiraci vycházet ze skutečných hradů. Držím palce k dalšímu stavění. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ryxe
furťák

Pohlaví: 
Zaměření: Stavitel

|
 |
« Odpověď #19 kdy: 28.06.2010, 20:38:43 » |
|
Děkuji všem za komentáře, opravdu potěšily  jak budeš řešit ty kulaté střechy? Nebo bude jen s ochozem?
celokamenné bašty budou mít s největší pravděpodobností jen ochozy, ale ta prostřední střechu mít bude, i když to bude takový malý oříšek, jelikož hrázděnné patro, které je na jejím vrcholu je dost nepravidelné, ale snad to nějak vymyslím  . Aki, moc děkuji za výborné rady. Kuchyň určitě přestavím, udělám pořádný komín a celkově si s ní ještě pohraji. Bohužel s tím přemístěním ale bude problém. Snažil jsem se totiž co nejvíce držet plánku a fotek hradu Poienari http://www.exploring...ri-fortress-plan.gifnebo spíše tedy toho, co z něj zbylo. Podle těchto materiálů jsem se snažil udělat základní půdorys a do něj pak nějak vměstnat nějaké budovy. Z plánku je patrný jen donjon a přední opevnění, zbytek jsem si nějak domyslel, Prevét určitě přehodím na opačnou stranu věže, toto jsem opravdu nedomyslel  . Momentálně již hrad stojí na konstrukci a začínám modelovat terén, tak až s tím trochu pohnu, pšlu další fotky.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|