Legoland Německo - 2010

Založil Igorus, 27.05.2010, 20:15:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Igorus

Před časem jsem se rozhodl zrealizovat si můj sen a to vypravit se do Legolandu. Jelikož dánský je přeci jen drobet z ruky, rozhodnutí padlo na ten německý. A protože jsem před nedávnem narouboval do Lega i kamaráda (Loskuták) vyrazili jsme společně i s našimi drahými polovičkami. I když se na Kostkách již vyskytuje několik poznámek a postřehů z Legolandu, rozhodl jsem se o našem putování napsat pár řádků, které by mohli být k užitku dalším návštěvníkům.

Igorus

#1
Před cestou
Moudře jsme se s dalšími účastníky zájezdu rozhodli na vícedenní výlet. Jeden den na cestu a návštěvu Mnichova. Návštěvu Bavorské metropole doporučuji zvláště, pokud s vámi pojede manželka či přítelkyně. Zde na hlavní třídě je dostatek obchodů s módním zbožím, a tím si alespoň částečně předplatíte následující dny, kdy s vámi nebude řeč ;D.
Rozhodně je lepší strávit v Legolandu dva dny. Absolvovat jej za jeden den je pak počin rovný masochizmu, protože se to prostě nedá:) Upozorňuji pak na skutečnost, že roční vstupné je jen o 3€ dražší než dvoudenní.

Cesta
Jelikož jsem nyní pražská naplavenina, trasa byla jasná – Praha – Rozvadov – Regensburg, a pak zastávka v Mnichově. Nebudu se rozepisovat kde je jaká budova, ale protože se jednalo o výlet s jasným tématem – LEGO –, tak něco málo zmíním k možnostem. Mezi nádražím a historickým centrem se nachází obchodní dům Karstadt. V tomto řetězci (pobočka je mj. i v Drážďanech) je možné nabrat si z velmi omezeného množství dílků do dvou typů sáčků. Menší za 4,99 € větší za 7,99 €. Nepohrdl jsem zelenými plates 2x4 a do volných místeček ještě zasunul pár květin. Obrázek zde.
Dále bylo v nabídce něco málo ze základních kostek, různé části pro auta (kola, volanty atd.).
Po nutném občerstvení v restauraci augustiner-restaurant.com‎, kterou mohu jen doporučit, a návratu do auta následovala cesta na ubikace přímo v městečku Günzburg, což je coby kostkou dohodit od Legolandu.

O pár dní později pak následovala cesta domů. Málem nás musely manželky tahat jako malé děti do auta, jinak bychom asi neodjeli.
Zpátky nás navigace poslala ne přes Norimberk, ale po místních cestách přes Schrobenhausen. Překvapivě byla tato varianta bez problémů a poměrně rychlá. Co se týká kvality silnic, mají se české silnice co učit.

Nyní ale postupně k jednotlivým částem mého pojednání (který si asi, co do obsahu, nezadá s Vojnou a mír ;D )

Igorus

V parku se nachází (překvapivě ;D) velké množství obchodů. Hned u vchodu je obchod s oblečením (hlavně dětské) v různých Lego stylech, dále obchod s s menšími artikly (přívěsky, doplňky, pohlednice atd.) a hlavně velký Lego shops plným sortimentem. Ceny jsou podobné S@H, ovšem některé sety jsou v akci za výhodnou cenu. Pochopitelně je možnost vybrat si z nepřeberného množství z doplňků. Za poznámku stojí popsání situace, jak u krabice s Minifig collection stálo několik osob se seznamem s čárovými kódy a zuřivě hledali.

Další obchod nese název Lego Fabrik. Zde je možné vybrat si na váhu z omezené nabídky dílů. Cena za 100 g je 8 € a díly se dávají do igelitových tašek s uzavíratelným hořejškem. Nabídka obsahuje hlavně bricky, plate. Menší výběr byl u tiles, kde bohužel v nabídce nebyly šedé na dlažbu, ale zato bylo možné koupit 1x8 v dark red, 2x2 v dark blue. Další zajímavý artikl byly zelené plant nebo stromky. Vedle samotných dílů je možné poskládat si vlastního figa, a to rovnou 6 za cenu 7 €. Dále je v sortimentu základní výběr doplňků.

Další obchody jsou pak rozmístěny vždy v rámci jednotlivých tématických sekcí s tématickým sortimentem. Tedy v Castle byly v nabídce nové sety, battlepacky, meče (papundeklové) u Pirates vlajková loď, kasička atd. Překvapivě lze v těchto ,,speciálkách" koupit i non-lego hračky (hlavně plyšáky, žádné Cobi ;D).

Posledním, ale možná nejzajímavějším obchodem, je výprodejový stan vedle 4D kina. Vedle doplňků, několika málo starších setů (rok, dva starých) byla možnost ponořit se do jedné ze čtyř beden s díly a naplnit si malý kyblíček za 8 €. V hromadě není pochopitelně veškerý sortiment, ale je možné najít zajímavé věci: např. bricky ve staré tmavě či světle šedé. Nicméně člověk by sebou musel mít hejno holubů, aby vybral větší množství kýžených dílků.

Igorus

Bionicle power builder
I když nejsem příznivcem tohoto tématu, tato atrakce byla prostě perfektní. Jedná se o adrenalinovou záležitost – na rameni je umístěna sedačka pro dvě osoby, která se pohybuje různými směry. Na začátek dostane dvojice kartu, kterou strčí následně do čtečky. Na monitoru si vybere ,,program" který chce absolvovat – zvolí level (1-5) a následně jednotlivé akce. Nu a pak už si jen užívá a nebo protrpí absolvované házení sem a tam;)

Lego Fabrik
Spíše poučná záležitost. Na začátku pomocí videa, kde je průvodcem minifig – dělník, se návštěvník seznámí zábavnou formou s výrobou lega. Následuje prohlídka toho, co viděl na videu, v reálu. Jako odměnu pak každý účastník obdrží pamětní kostku. Po konci prohlídky se pak plynule přejde do obchodu Lego Fabrik (viz výše).

Fire Dragon
Horská dráha, kterou určitě zvládnou i slabší povahy (včetně mojí manželky ;D ). Po usazení se projede hradními komnatami, kde jsou v různých aktivitách postaveny figury, vybavení atd. z Lega. Vše je doplněno hudbou a komentáři v němčině. A pak už první sjezd a klasická horská dráha.

Dragon hunt
Menší horská dráha. Zato absolvujete hned tři jízdy. Nejadrelinovější záležitost je asi první sešup, dále je pak jen projížďka ;D.


Pedal-A-Centre
Na začátek poznamenám, že tato atrakce je určena spíš pro děti. Pokud jste dospělý zájezd, raději si ještě jednou dejte Dragona. Šlapáním se reguluje rychlost vozítka, ale jede to i bez šlapání. Navíc není možné narazit do předchozího vozu, tedy žádný adrenalin či Carmagedon ;D Trasa vede nad částí parku s tématem Imagination.

Jungle X-pedition
Atrakce především pro slunné dny. Cesta lodí je doplněna různými scénkami v tématu Adventures. Během cesty jsou dva ,,sešupy" z toho první po zádech a druhý, velký, na závěr.

Pirate school
Houpání sem a tam. Žádný extra adrenalin, ale pro děti jako přípravka pro náročnější atrakce dostačující.


Captain's Nick Splash Battle
Opět záležitost pro slunné dny. Po vstoupení na loď je možné pomocí kliky pumpovat vodu a stříkat jí do dálky. Pokud je obsazeno více lodí, dostane tato atrakce jiný rozměr, my jsme jen stříkali do věder a na zeď a nějak jsem si vzpomínal na hlášku ,,Seděl jsem sám v přeplněném kupé". Je možné stříkat vodu i z pevniny jakožto divák.

Atlantis by Sea Life
Další z poučných atrakcí. Na začátku shlédnete film o Atlantidě (v Lego stylu) a pak následuje procházka akváriem, kde jsou pod vodou rozmístěny figury, stroje, rozvaliny budov atd. z Lega, kterými proplouvají živé ryby.

Project-X
Další horská dráha. Na začátek svižný výjezd, následně velmi rychlý sjezd, a pak už jen kochání se krajinou:)

Techno Tea Cups
Otáčející se sedačky v různých směrech. Dá se absolvovat s větším děckem (manželka odmítla :) )


Safari Tour
Po usazení do malého vozítka (vejdou se i dvě dospělé osoby) následuje poměrně rychlá projížďka safari se z kostek postavenými zvířaty.

Nevyzkoušené atrakce (z důvodu časového presu, nezájmu nebo limitu ze strany provozovatele)
Airport – na způsob labutí
Hyundai Driving school – dopravní hřiště, za příplatek
Harbour Cruise – motorem poháněné a vlastními silami řízené lodičky
Canoe X-Pedition – maximální výška 150 cm
Aquazone Wave Racers – zábavné z pozice diváka – je možné spustit podmořskou vzduchovou bublinu, která pokropí okolí
Royal Joust – projížďka na koníkovi středověkem, maximální výška 150 cm
Gold Paining – rýžování zlata, za příplatek
Build and test center – možnost vytvořit si vlastní vozítko z připravené krabičky (není možné odnést;)) a pak otestovat jeho rychlost.
Caterpillar race – tuším, že se tomu u nás říká centrifuga
Duplo playground – pro nejmenší návštěvníky prolézačky atd.
Lego academy – možnost vyzkoušet Mindstorm
Lego Studios – 4D kino s třemi Lego filmy v nabídce, hraje se každou hodinu.


Malé doplnění k atrakcím
Na většině atrakcí jsou umístěny fotografy, které vás zachytí v lepší či horší póze. U každé takto vybavené atrakce je pak stánek, kde si můžete fotku (je tržní ekonomika) koupit v různé podobě. Možné je koupit si i Flashdisk za nekřesťanský peníz, zato v elegantním žlulém pásku s nápisem Legoland, a fotky si z jednotlivých atrakcí nechat nahrát.

Igorus

Miniland, jak název napovídá, jsou zmenšeniny skutečných lokalit. Tato část je rozdělena následovně Švábský venkov, Zámek Neuschwanstein, letiště Mnichov, přístav Hamburg, Porýní, Švýrarsko, Holandsko, Berlín, Benátky.

Díky různým hejblátkům a technickým vymoženostem není Miniland jen statickou záležitostí. Auta jezdí, lodě plavou, ve městech se točí kolotoče, stříkají fontány a takto bych mohl pokračovat do aleluja. Pro děti (a nejen pro ně ;D) je pak možnost aktivně rozpohybovat nebo rozezvučet některé vybrané části (roztočit tanečníky, spustit požární sirénu, rozezvučet farmu atd.). Tvůrci si opravdu s tématy pohráli a je pak jen na divákovi, jestli nalezne všechny detaily, které jsou rozmístěné v minikrajince.

Fotky pak naleznete v Brickshelf galerii

Igorus

Po celém areálu jsou strategicky rozmístěny různé typy občerstvovacích zařízení. Od malých stánků s popcornem až po samoobslužné restaurace. Pohlreich by z nabízeného jídla určitě nadšený nebyl, na druhou stranu pokud člověk neočekává košér stravu, kimis nebo podobné lahůdky tak si určitě vybere. Jen pozor na jednu věc, každý kiosek má svojí nabídku jídel (Pasta expres, Schnitzel Depot, Chicken land atd.). Ceny jsou od 5 € výše. Z jedné atrakce jsem viděl i prostor pro piknik, leč vzhledem k horšímu počasí byl zavřený.

Igorus

Resoumé
Výlet byl dle slov všech účastníků super, žůžo, bombica. Výhodou nakonec bylo horší počasí, protože v parku nebylo příliš lidí. Během prázdnin to pak musí být absolutně šílené a většinu času pravděpodobně návštěvník stráví ve frontách na atrakce.

Největší problém výletu ovšem nastal v okamžiku nákupů. Nabídka Lego sortimentu je obrovská a člověk si musí nechat zajít chuť na všechno co by chtěl nebo si přál. Naštěstí mi hned na začátku přestala fungovat platební karta a tak jsem ocenil spoluúčast manželky na této cestě :), která navíc hlídala objem nákupů.

Závěrem lze říci následující:
Legoland je povinnost pro každého milovníka těchto kousků plastu. Rozhodně se vám nebude snadno odjíždět domů a možná si všimnete zářezů na turniketu, jak jsem se držel, když mě tahali do auta.

A protože se jedná v podstatě o recenzi – dávám 10/10

Rhox

Díky za skvělou recenzi:)
Jen by mě zajímalo-ten sáček, do kterýho se ti povedlo narvat tolik green platů, byl ten menší nebo větší?

Igorus

Citace od: Rhox kdy 27.05.2010, 21:12:30
Díky za skvělou recenzi:)
Jen by mě zajímalo-ten sáček, do kterýho se ti povedlo narvat tolik green platů, byl ten menší nebo větší?

Díky  ;D

Byl to ten menší, léta hraní Tetrisu se vyplatila!  >:D

Rhox

Tak v tom případě to byl výbornej kup:)

Hardegon

Pěkná recenze. Byl jsem loni a letos mi to asi nevyjde.

Osobně jsem za nejlepší atrakci asi považoval Bionicle. Je to skutečně skvěle vymyšleno a přítelkyni jsem skvěle vytrestal. A potom u Captain's Nick Splash Battle pomocí kormidla a tlačítka na břehu trestat vodní sprchou lidi pomocí lodě na dálkové ovládání.  >:D

Jinak mě zaujalo, že ses nestavil na trase Praha – Rozvadov – Regensburg v Plzni....... Pivovary a mořelega přece jen tak přeskočit nejde.  ;D

Rewolt

Zajímalo by mě jak je to s cenama na atrakcích a kolik tě ta sranda stála jaksi dohromady .
It's a trap!

Igorus

Citace od: Hardegon kdy 27.05.2010, 21:34:05
Pěkná recenze. Byl jsem loni a letos mi to asi nevyjde.
Díky, já bych tam mohl být každý víkend...

Citace od: Hardegon kdy 27.05.2010, 21:34:05
Osobně jsem za nejlepší atrakci asi považoval Bionicle. Je to skutečně skvěle vymyšleno a přítelkyni jsem skvěle vytrestal. A potom u Captain's Nick Splash Battle pomocí kormidla a tlačítka na břehu trestat vodní sprchou lidi pomocí lodě na dálkové ovládání.  >:D

Souhlasím s tebou. Bionicle byl nejlepší. První kolo jsem si moc nevychutnal, protože manželka byla s Loskutákem na jiném rameni a měl jsem nerv,  co to s ní udělá. Naštěstí měli Program č. 1  ;D

Citace od: Hardegon kdy 27.05.2010, 21:34:05
Jinak mě zaujalo, že ses nestavil na trase Praha – Rozvadov – Regensburg v Plzni....... Pivovary a mořelega přece jen tak přeskočit nejde.  ;D
V té době bylo všechno zavřeno. Navíc jsem z 1/4 Plzeňák a tak jsem tam celkem často  ;D

Igorus

Citace od: Rewolt kdy 27.05.2010, 21:40:41
Zajímalo by mě jak je to s cenama na atrakcích a kolik tě ta sranda stála jaksi dohromady .

Kromě Dopravního hřiště a Rýžování zlata jsou všechny atrakce v ceně vstupného.

A kolik to stálo celkem... Radši nechtěj vědět  ;) Ale dobrá, ubytování + doprava + vstupné + jídlo + nákupy cca 12 tis. na tři dny pro dvě osoby. Pravda je, že velkou část tvořily právě nákupy. Na druhou stranu nás letos už žádná další pořádná dovolená nečeká, takže jsme si to pěkně užili  ;D

Igorus

Jelikož jsem se rozhodl zrealizovat dovolenku v jižní části Německa, zastávka v Legolandu
byla skoro povinností. Díky tomu jsem získal pár dalších postřehů, se kterými bych se s vámi rád podělil:

Legoland 2010 - Ubytování
Tentokráte jsme využili možnost ubytovat se ve Feriendorfu. Zde je možnost umístit karavan, obytné auto či stan a nebo se ubytovat v jedné z prostých (ale designově zajímavých) chatek či ještě prostších "hradních" stanů. My využili možnost místa pro karavan. Cena byla 24 EUR za místo na jednu noc. Neřeší se velikost auta, či karavanu a ani se neřeší počet osob. V rámci ubytování v kempu se může využít různých nabídek či slev (ubytování + vstupné za výhodnou cenu atd.).

Výhodou ubytování v kempu je i fakt, že při požádání v recepci je možné získat zdarma parkovací lístek (tedy další úspora). Nicméně z kempu se lze dostat k zadnímu vchodu do parku (pozor, tam není pokladna a je nutné mít lístek už koupení např. přes internet) příjemnou desetiminutovou procházkou lesem.

V kempu je pak k dispozici malý obchod s velmi omezeným sortimentem, samoobslužná restaurace, rybníček na koupání a hlavně pirátský minigolf (za poplatek).

Igorus

Pokud návštěvník nechce absolvovat v parku celý den a chce jen nakupit, je možné v pokladně koupit tzv. Shopping ticket - Vstupenku pro nákup. Ta stojí plnou cenu (36EUR), ale pokud se člověk vrátí do 45 minut, plný obnos je mu vrácen. Místy jsem si připadal jako ve filmu Lola běží o život, ale dá se to  ;D

A na závěr malé varování - bavil jsem se s místním pracovníkem a v létě o víkendech je normální čekací doba na atrakci 45 minut, takže si výlet v tomto období dobře rozmyslete  ;D

poltrc

Já tam byl tento rok 2010 taky a je to paráda.

bartas

Citace od: Igorus kdy 27.05.2010, 20:16:45

Cesta
Mezi nádražím a historickým centrem se nachází obchodní dům Karlstadt.
Řetězec obchodních německých domů Karstadt (ne Karlstadt) - viz úvod diskuse.

Igorus

Citace od: bartas kdy 06.08.2010, 09:55:29
Řetězec obchodních německých domů Karstadt (ne Karlstadt) - viz úvod diskuse.

Opraveno  ;D

muzzo

Jo když to čtu, hned bych jel zase.

Igorus

Tak uspořádat nějaký hromadný zájezd Kostkařů. Zájemců by bylo určitě hodně  ;D

Gibur

Ještě bych si dovolil doplnit jedentyp.
Ve stanuse slevami měli krabice asi 4x4metry plné lega a kyblíčky za 7.58euro,do kterých jste si mohli nabrat součástky.Ve míchanici měli součástky ve straré šedé a packy plates ve stejné barvě.
Nevíte někdo jak se jim to tam dostalo,nevím když už jí nevyrábí 6 let?
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

Miketuk

Prostě zbytky ze skladu. Já když jsem tam byl minulý rok, tak taky měli light gray v těch bednách.

Frco

Oplati sa tam hrabat a hladat old gray a "nacvakavat" to na seba? Alebo kym zaplnim jeden kyblik zabere mi to tri hodiny... Koncom augusta planujem ist.

Miketuk

Podle mě se to nevyplatí. Když jsem tam byl, tak jsem tam našel víceméně jen delší LG kostky a těch se do toho kyblíčku moc nevešlo. On je docela malej a kulatej, takže tam ty 1x6 a větší jdou špatně poskládat.

Gibur

No záleží kdy tam jsi,prostě měnej obsah krabic.
Jak jsem tam byl já tak měli LG 1x2 ale v opravdu malém množství,takže by jsi nad tím musel strávit hodinu a víc když by jsi si jich chtěl nabrat aspoň dvě krabičky.
Ale u malých součástek by se tito vyplatilo.
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

Frco

Nj, prave nad malymi plates v oldgray som uvazoval...uvidim asi podla nalady, nechce sa mi tam stravit 2 hodiny a usetrit mozno 5 eur oproti tomu keby som si to zobral z BL. Proste ked uz tam budem tak radsej pochodim a pofotim :)

peter

Já byl v parku teď o víkendu a ze slevového stanu mám špátné zprávy. V bednách pro nahrabání dílů, bylo ve všech čtyřech vždy stejné složení. Díly mizerné, sám jsem měl obrovský problém si tu mou pixličku vůbec něčím užitečným naplnit - strávil jsem tam cca 3,5 hodiny. Co jsem se snažil všimnout, tak pár dílů tam v OldGray bylo, zejména plates 1x3 a 1x4 a sem tam brick 1x1 a 1x2, ale vše ve velmi malém množství.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Frco

Neboli tam nejake minulorocne Castle sety v zaujimavych zlavach? -50% napr. a podobne?

peter

Citace od: Frco kdy 23.08.2010, 12:17:28Neboli tam nejake minulorocne Castle sety v zaujimavych zlavach? -50% napr. a podobne?

žádné slevy, žádné staré sety
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.