(Vlastní) Sea Harrier Mk.1 - ROZTOKY 2010

Založil grohl, 15.02.2010, 21:06:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

grohl

Tenhle model jsem dokončil ještě před koncem roku,ale doteď jsem čekal na nějaké prkotiny z BL. K prezentaci samosebou ještě přibude video,ale momentálně bydlím na staveništi mezi krabicemi, takže se více věnuji štětce, štukování a podobně.
Sea Harrier dorostl do rozměrů 69x43x16,5 cm. Dva pneumatické písty obstarávají zatahování hlavních i postranních podvozků. K druhým zmiňovaným vedou osy přes dva kardany, takže při posouvání modelu po zemi dochází k jejich drobnému pohybu (původně převod přenášely kardany tři, ale o držení kolmé pozice se nedalo již vůbec hovořit). Pohybem rudého pozičního světla na trupu lze ovládat náklon všech čtyř trysek v úhlu 0-90 stupňů. Ve spodní části lze pomocí jednoduchého mechanizmu vysouvat a zasouvat brzdný štít. Pod křídly jsou podvěšeny dva kanóny umožňující střelbu na cca 3 metry. Mezi křídly se pod odklopnými panely nachází dva joysticky- první proporcionálně ovládá křidélka spolu s výškovkami stejně jako u reálného letounu a druhá páka pohybuje kormidlem pomocí flex kabelu. Původně jsem ještě zkonstruoval metač umělých návnad, jenže ten se kvůli rozměrům do modelu opravdu nemohl vejít. Nejtěžší částí bylo řešení podvozku a křídel. Lego opravdu nefandí věcem, které jsou ve dvou osách nepravoúhlé. 
http://www.youtube.com/watch?v=QJ0qtUSmllY

germik

:o :o no grohle, znovu jsi nezklamal, musím zatleskat :)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Hardegon

Pozór! Náš kostičkový čaroděj opět tahá z klobouku...

vasek

... ke Grohlovi já už prostě nemám komentáře .... ale bez komentáře jsem to nechat nemohl ... :D

Bery

No tak to je skvělé  jako tvé ostatní výtvory. ;)
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Shmade

Vypadá to super, těším se na video, kde mě zajíma hlavně ta funkce joysticků.

Doufám, že si to poslal do tý Lego soutěže, když už to máš postavený dýl, byla by to škoda.
Jestli ne, tak dneska máš poslední šanci, jdi do toho! Budu fandit. :)

http://technic.lego.com/en-us/competition/Default.aspx

grohl

Končilo to včera, proto jsem byl ještě narychlo udělat pár fotek. Primárně jsem tam ale hlásil Berkuta, tenhle model byl až jako druhý. Přece jen je funkčně vymakanější. Teď mi šlo hlavně o to sestrojit něco méně kroutícího liftarmy.

Shmade

Jsem to jen prolítnul, máš pravdu, že dneska se měly už nějaké modely vybírat porotou...

Každopádně dobře, žes to poslal, budu držet palce a jestli se bude někde pak hlasovat, nebo tak něco, tak hoď echo, pravidla jsem moc nestudoval...

Marťas

Opět nádhera... Prosim tě, jak postupuješ, než něco takovýho začneš stavět? To si to nejdříve nakreslíš, nebo to prostě zkoušíš? Vůbec si to neumim představit...

grohl

Základem je nápad. Pak stahuju kvalitní fotky, pokud stavím podle reálné předlohy. U letadel vždy začínám kabinou a přídí. Tyhle části se totiž, v poměru na to, kolik dílů spotřebujou, dělají nejhůř a tvoří "xicht" celého letadla.  Teď jsem si ještě k Vánocům nadělil knihu, která byla ve výprodeji a kde jsou zachycena nejznámější trysková letadla a vždy z podhledu. Takové snímky se shání velmi obtížně. Do budoucna mám ještě hodně nápadů ale třeba bych rád zkusil POGO

Plutoone

Pan stavitel se zas vytáhnul :D Fakt dobrý. Osobně si myslím, že postavit dobře vypadající stíhačku je 100x těžší, než jakékoliv kolové přibližovadlo. Proto máš mů obdiv. Stavíš věci, do kterých se tady nikdo jinej nepouští. (alespoň si to já myslím)

Jonas

Grohl je Technic Master Builder - o tom není pochyb. Obě jeho stíhačky jsou perfektní.

Musím ale říct, že jsem náhodou našel ještě jeden model letadla (tedy spíše létacího stroje ala Leonardo Vinci), který je přihlášený do stejné soutěže. Ten model je z mého pohledu ještě úžasnější a je k vidění zde
http://www.youtube.com/watch?v=-g6U0bWXjto
Jonas - Můj Brickshelf

grohl

Robbed

Páni, nemůžu se dočkat na video :D. Hezké využití hose trubiček, hlavně na ocasu a kokpitu :). Jako malý jsem měl doma jednu knížku o letadlech (Top Gun) a také jsem podle toho občas stavěl a kreslil.

btw: ta helikoptéra z Avatara je skvělá a ten model da Vinciho stroje mě úplně dorazil. Myslím, že by si zasloužili svoje téma, alespoň ten létací stroj.

Měch

http://www.youtube.com/watch?v=JzYXJ1g4_QE

další avatarovská helikoptéra, už méně povedená, zato motorizovaná
ten létací stroj mě už tak nenadchl jako ten první vrtulník, ten je fakt nejlepší...až po Harrieru ;D
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Jarmila

Tak tu tak koukám, co je nového a narazila jsem na tuhle nádheru. Zavolala jsem si k tomu synka, ať se také pokochá. Slintá mi tu na rameno. CHCE NÁVOD!  :D Bude návod?
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

eNTy

Nedokážu se rozhodnout, jestli se mi líbí víc Berkut nebo Harrier. Berkut mi přišel víc nabušenej funkcema, ale nakonec i tady toho bude dost. Harrier mi přijde lépe trefený, tvé "sochařské" umění se vylepšuje. Těším se na video.

Martys08

Grohle jak to děláš že všechny tvé výtvory jsou tak hezký.Ta avatarská helikoptéra vypadá skvěle.

grohl

Trvá mi to totiž desetkrát déle než ostatním. Až na výjimky-Kudlanka i Beast dvě odpoledne. Tady jsem měl za dvě odpoledne kabinu a předek.  ;D
Jarmilo, návod 100%ně nebude, ale můžu ti udělat třeba dvěstě fotek až budu po Roztokách rozebírat.

grohl

Objevilo se tam prvních deset modelů. http://technic.lego.com/en-us/competition/voting.aspx Hlas si však schovám na něco více vypečeného.

Shmade

nevim no, buď to vybírá někdo bez vkusu a rozumu, nebo je soutěž primárně pro děti a na první pohled afolské modely byly vyřazeny...  každopádně mě to asi odradilo od účasti v budoucích kolech nad kterou jsem lehce uvažoval. Škoda no, viděl jsem asi 4 věci, které tam lidi posílali a všechny byly lepší než to co je tam teď na výběr...

peki

Citace od: grohl kdy 16.02.2010, 21:35:48
Jarmilo, návod 100%ně nebude, ale můžu ti udělat třeba dvěstě fotek až budu po Roztokách rozebírat.

Já bych potřeboval jen pár fotek pár ve "velkém " rozlišení asi nad 1 MG

Shmade

grohl

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=420794 Pokud nestačí odsud, řekni si rozlišení a máš je hned odpoledne.

eNTy

Citace od: grohl kdy 17.02.2010, 09:13:39
Hlas si však schovám na něco více vypečeného.

Myslím, že "You can only vote once" se vztahuje na dané kolo, ne na celý ročník. Každopádně výběrem leteckých modelů pro mne soutěž končí, stejně jak řekl Shmade, očividně je kvalitní práce nezajímá. Takže ani nemá smysl hlasovat, soutěž zjevně není pro AFOLy.

Marťas

Grohle neblázni, přece takový parádní věci nebudeš rozebírat... To přece nejde :-[

Daniel

Citace od: Marťas kdy 17.02.2010, 10:19:22
Grohle neblázni, přece takový parádní věci nebudeš rozebírat... To přece nejde :-[
Jenže to je prostě věčnej koloběh Lega - postavit, rozebrat, postavit, roz...  ;D

grohl

Citace od: xtepn01 kdy 17.02.2010, 10:16:41
Citace od: grohl kdy 17.02.2010, 09:13:39
Hlas si však schovám na něco více vypečeného.

Myslím, že "You can only vote once" se vztahuje na dané kolo, ne na celý ročník. Každopádně výběrem leteckých modelů pro mne soutěž končí, stejně jak řekl Shmade, očividně je kvalitní práce nezajímá. Takže ani nemá smysl hlasovat, soutěž zjevně není pro AFOLy.
Zcela jsem zapomněl, že vybírají jen deset modelů. Takže se příště raději nebudu obtěžovat a nebo přihlásím dvanáctiletou sestru a pošlu svůj model. >:D

vasek

Ach jo, to je bída, to je bída. A já se těšil co uvidím za krásný výtvory. Nevím, pravidla jsem nečetl, ale jestli to mělo být pro děti tak to měli někam napsat.

grohl