10196 - Grand Carousel

Založil Hana129, 29.12.2009, 11:12:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hana129

Rok vydání: 2009
Počet dílů: 3263 + 9 figů

Krabice je obří a byla celkem těžká. Návod je tvořen dvěma sešity.  Počet sáčku nevím bylo jich dost. Set jsem rozbalila už dávno, ale ke stavění se dostala až teď.
Třídění dílů mi zabralo u tohoto setu opravdu dost času, uvítala bych kdyby byly např. všechny tan tile 1*2 jen v jednom sáčku, případně smíchané ještě s dalšími barvami stejného tipu.

Stavba není moc komplikovaná a určitě jej zvládnou i trpěliví začátečníci. Některé části jsou takovým stavitelským tréninkem, většinou se totiž staví stejné části a to některé i 16 x!.
Běžné moduly byly ok a některé pospolu fakt vypadají krásně. Co mě nebavilo, byly moduly z technik dílů, hlavně když jsem začala uvažovat nad tím, že je zas  budu muset rozebírat.  ::)

Otáčení kolotoče je řešeno batery boxem+malým motorem, který roztáčí kolo s pneumatikou a to pak roztáčí spodní část – plošinu kolotoče. Během pohybu se pomocí tohoto dílů http://www.peeron.com/inv/parts/6575 spouští zvuková kostka, která přehrává celkem přijatelnou melodii. Koníci a gondoly se během pohybu navíc ještě pohybují nahoru a dolů – tento nápad se mi líbí ze všeho nejvíc.

Kolotoč je opravdu krásně vyzdobený, hlavně vrchní část, překvapila mě i jeho velikost.  Naše trosky řetízkového kolotoče k němu vypadaly opravdu jak z toho nejchudšího kraje.
Trošku jsem však zklamaná "pevností" některých částí. Kolotoč určitě nevydrží dlouhodobou zátěž, např. častější spuštění na výstavě a asi ani velké dětské hraní.
Gondoly a koníci jsou zavěšeny třeba jen na jednom studu, takže častým pohybem nahoru a dolů se sem tam uvolní. Ani nedokážu odhadnout trvanlivost posuvu.

Kolotoč se mi líbí, je to rozhodně skvělý nápad, mohl být ještě ale aspoň částečně osvětlen.


Je to taková minirecenze, pokud by Vás něco ještě zajímalo tak se ptejte.


Tady je ještě víc nedokonalých fotek a pokus o zachycení pohybu a zvuku kolotoče ...http://picasaweb.google.com/skolakoberice2006/10196Kolotoc?authkey=Gv1sRgCNC4ptmE1vmqUQ#

grohl

Až na ten řev od motoru to vypadá naprosto skvěle.

otaznik

No, měřítko stavby není úplně OK. Pěkný námět, ale zpracování mě nezaujalo.  :(