4525 - Road N' Rail Repair

Založil Vlada, 12.09.2009, 14:55:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vlada

CHARAKTERISTIKA SETU 4525

Kategorie: Lego SYSTEM - Trains
Rok vydání: 1994
Počet dílů: 81
Minifig: 1

OBSAH BALENÍ

V setu se nacházejí dva sáčky s díly, z nichž větší sáček obsahuje velké dílky a malý sáček obsahuje drobné dílky. Dále je v setu volně obsažen magnet v plastovém pouzdře, samolepkový aršík a barevný sešitový návod.

DOJMY PŘED KOUPÍ

Ač už jeden tento set vlastním, ale je mnou předělaný na železniční rypadlo reálněji vypadající, tak když se na Kostkách v Matného nabídce tento set ve stavu MIB objevil, tak jsem ho zakoupil s tím úmyslem, že tento setík ponechám v originální podobě a po zrecenzování ho začlením do mé železniční sbírky...

SAMOTNÁ STAVBA

Stavba je jednoduchá a nezabere více jak 20 minut stavění. Stavba je započata figem - pracovníkem železnice, který obsluhuje tuto mechanizaci. Pokračuje se stavbou podvozkové části, na které se nacházejí dvě odpružené nápravy s klasickými silničnímy koly, dvě výklopné nápravy s koly opatřenými nákolky pro jízdu na kolejích a čtyři stabilizační vzpěry. Jěště nutno podotknout, že dvě nápravy se silničnímy koly jsou odpružené. K zadní části podvozku je připevněn ze spodu magnet pro případné odtažení či přitažení na místo určení lokomotivou...

Následuje stavba kabinové a motorové části. Motorová část ze zadního pohledu je celkem povedená, avšak nelíbí se mi mezera mezi zadní části s větracími mřížkami a zadní stěnou kabiny v šířce jednoho studu. Jedna plate 1x4 žluté barvy by tento vizuální defekt určitě vyřešila. Kabina obsahuje dvě černé páčky pro obsluhu celého rypadla, malou anténu a žlutý majáček. V přední části se nacházejí dva světlomety. Sedadlo v kabině chybí. Dvě ramena jsou dostatečná, šíře lžíce je vzhledem k celkové koncepci tohoto stroje adekvátní. Ramena si drží svojí výchozí polohu a netřeba se ze začátku, než se spojení používáním uvolní, obávat toho, že by ramena samovolně měnila svojí výchozí pozici.

HRATELNOST

Hratelnost tohoto setu je celkem výborná. Jak již bylo zmíněno, toto železniční rypadlo disponuje koly pro pohyb jak na vozovce, tak i na kolejích. Celá strojovna je otočitelná o celých 360 stupňů. Je to výborný set na hraní, poněvadž rypadlo najde uplatňení skoro všude, kde je potřeba něco vyhloubit, zvednout případně nějaké i břemeno atd..

CO LZE ŘÍCI NA KONEC...

Tento set určitě ocení sběratelé v tématu Trains. Rypadlo je opravdu jednoduchého vzhledu, pro případné přiblížení k realitě potřebuje doznat mnohých změn, ale je to jen otázkou názoru každého z nás. Jeho pořízení mohu jen doporučit, poněvadž po sestavení tento set bude vhodným doplňkem ve vašem kolejišti. Na samotný konec ještě dodám, že samolepkový aršík dodávaný k tomuto setu obsahuje celkem čtyři samolepky se znakem železnice. Dvě samolepky mají menší velikost a ostatní dvě jsou větší velikosti. Já jsem zvolil pro polep ty menší a dvě velké mi zbyly. Nevím, zda je to účel, že si stavitel může vybrat, jak velké samolepky si pro polep určí, či zda je to dělané záměrně, aby se využila plocha samolepkového aršíku, protože i s těmi čtyřmi samolepkami je aršík hodně malý...  ;)

otaznik

Citace od: Vlada kdy 12.09.2009, 14:55:59
Na samotný konec ještě dodám, že samolepkový aršík dodávaný k tomuto setu obsahuje celkem čtyři samolepky se znakem železnice. Dvě samolepky mají menší velikost a ostatní dvě jsou větší velikosti. Já jsem zvolil pro polep ty menší a dvě velké mi zbyly. Nevím, zda je to účel, že si stavitel může vybrat, jak velké samolepky si pro polep určí, či zda je to dělané záměrně, aby se využila plocha samolepkového aršíku, protože i s těmi čtyřmi samolepkami je aršík hodně malý...  ;)
V době, kdy se tento set vyráběl, tak byly ve výrobě i další Train sety, které používaly stejné samolepky. TLC tedy vyrobilo jednotný aršík pro několik setů, někde se použily všechny samolepky, někde jen jedna velikost.