10017 - Hopper Wagon

Založil Vlada, 12.09.2009, 14:50:55

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vlada

CHARAKTERISTIKA SETU 10017

Kategorie: Lego Trains
Rok vydání: 2001
Počet dílů: 228
Minifig: 0

OBSAH BALENÍ

Set obsahuje celkem tři zatavené sáčky s díly, volně loženou Train, Base 6x24, dva magnety a barevný sešitový návod.

DOJMY PŘED KOUPÍ

Je nesporným faktem to, že každý vláčkař musí mít ke své oblíbené nákladní lokomotivě alespoň několik nákladních vagonů. U mně je tomu nejinak. Tento vagon ze setu 10017 již jeden vlastním a asi tak před rokem jsem si pořídil ještě druhý.

SAMOTNÁ STAVBA

Stavba je jednoduchá a zabere nejvýše 30 minut pohodového stavění. Začíná se zkompletováním spodní části výsypkového vagonu, načež se pokračuje stavěním čtveřice mříží, které za použití Technic dílů jsou lehce při namontování do konstrukce vagonu, ovladatelné. Jednoduchou stavbou se dle barevného, graficky přehledně zpracovaného návodu, pokračuje až do finálního zkompletování vagonu.

HRATELNOST

Hratelnost tohoto setu je poměrně omezená. Tento vagon disponuje dvěma držáky na koště a lopatu. Jeho jedinou funkcí je možnost pomocí Technic černého Axle Connectoru vyklopění směrem ven a tím pádem je umožněn výsyp přepravovaného materiálu. Výsypky jsou celkem čtyři, na každé straně dvě. Toť asi vše...

CO LZE ŘÍCI NA KONEC...

Je to pěkný doplňkový set pro ty, kteří chtějí mít za lokomotivou celkem slušně a reálně vypadající vagony. Trošku je pro mně zklamáním ten fakt, že bricky v béžové barvě jsou prokládány bricky modré barvy. Ale už je to prostě tak. Každopádně tento model železničního výsypkového vagonu lze brát tak trošku s nadhledem, poněvadž pokud by se v reálu mělo nasypat do vagonu uhlí, tak díky poměrně velkým mezerám mezi Technic, Liftarm 1x4 by většina uhlí či jiného přepravovaného materiálu, propadla na zem.

Na konec lze říci asi toto, že tento vagon mohu vláčkařům vřele doporučit. Několik takovýchto vagonů, zapřažených za lokomotivou vypadá naprosto úžasně. Tento set se dá v zahraničí ještě poměrně dost dobře sehnat a to i za přijatelnou cenu...   ;)