(Vlastní) SPACE CITY

Založil Marty713, 20.07.2009, 21:06:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Marty713

Vítejte u dnešních večerních zpráv.

V časných ranních hodinách došlo k dalšímu záhadnému zmizení. Tento týden je to již sedmý pohřešovaný rytíř Jedi. Ke všem zmizením došlo ve vozech metra a to vždy beze svědků. Stejně jako v předchozích šesti případech i tentokrát zůstal na sedačce ležet plášť a světelný meč. Úřad vesmírné policie stále odmítá připustit, že by se mohlo jednat o únos. Odmítá dokonce uvést jména zmizelých Jediů.

"Já jsem tady šéf!" nechal se slyšet bývalý senátor, v současnosti předseda a zakládající člen Celogalaktického sdružení gunganských podnikatelů Jar-Jar Binks na zasedání představitelů největších průmyslových koncernů Naboo. Jar-Jar Binks byl již několikrát stíhán a souzen pro podezření z trestného činu korupce. Vždy byla obžaloba stažena státním zástupcem několik dnů po zahájení soudního řízení.

Zaměstnancům meziplanetární cestovní kanceláře Poni Púr hrozí další propouštění, potvrdil dnes mluvčí společnosti. Cestovka vešla ve známost hlavně tím, že po skončení mnohaletých hvězdných válek zaměstnala 90% pilotů bývalé Povstalecké aliance, kterým hrozilo, že skončí na dlažbě. Bohužel na dlažbě se již ocitlo 463 zaměstnanců, kteří se začínají sdružovat do polovojenských útvarů a hrozí pomstou. Odbor sociálního úřadu pro správu čistoty ulic a občanského soužití odmítá případ řešit.

Přesto byl na piloty, kteří už porušili zákon, vydán zatykač. Jeho kopie spolu s fotografiemi stíhaných osob a informacemi o odměně za "splnění občanské povinnosti" visí v ulicích města.

Kdysi vyhlášená pizzerie Galactic pizza je stále uzavřena z důvodu nebezpečného nálezu. Nejvyšší hygienický úřad potvrdil, že výzkum vzorku stále probíhá, zároveň ale podotknul, že se vědci stále nemohou shodnout na tom, co se v restauraci vlastně našlo.

"Já ho najdu! Už jsem blízko!" prohlásil dnes známý bavič a imitátor C-3PO, který již čtvrtým rokem prohledává ulice a pátrá po zmizelém příteli R2-D2. R2-D2 byl prohlášen za pohřešovaného den poté, co vyhrál v roce 200/91 diváckou cenu nejoblíbenějšího seriálového herce za roli v seriálu "Sága rodu Skywalkerů".
"Astrodroida unesli a zakopali lidé najatí panem Spockem, který tehdy skončil v anketě druhý." tvrdí C-3PO, který pomocí svého spektrometru stále hledá místo posledního odpočinku svého kolegy. Samozřejmě přejeme hodně štěstí.

A nakonec aktualita ze sportu. Z vítězného turnaje Freestyle superball 200/94 se dnes v noci vrací tým Imperial Madrid v čele se svým kapitánem Jeffem Vaderem. Jeff se bohužel proslavil hlavně svými potyčkami s veterány z hvězdných válek, kteří odmítají připustit, že podoba s Darth Vaderem je čistě náhodná.
Ještě doplňující informace: Transportní loď dosedá na terminál č. 21 v 02:15 am.

To je pro dnešek vše. Děkujeme za vaši pozornost a přejeme příjemný večer.

Márty ;) >:D

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

Marty713

Dovoluji si podotknout, že tato viněta získala 2. místo v soutěži o SPACE POLICE sety.

Soutěž: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=24083.0

+ dalších několik fotografií.

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

TomB

Ačkoli se k vignettám, a ke space tématu vůbec nevijadřuji, tak toto je bomba.
Vtipně napsáno, zpracováno taky za 1. :)
Víc takových modelů!!! ;) :)
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

MwK

Takže začnem tým že aj ja som ti dal hlas... >:D
Vlastne hlasoval som za 7, 9 a 4... ;)

Ale späť k dielu.
Veľmi sa mi páčilo, aj keď bez príbehu príliš nedávali zmysel niektoré detajly, no po prečítaní dávajú a stalo so dokonalým. ;)
Vážne, umňa vyhralo pretože stelesnuje dokonalý výrezok (space) mesta!

Čo viac dodať, len to že ty by si si mal nájsť viac času, nebrať si z mojej zanepráznenosti príklad a stavať a stavať... ;D
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Robbed

Souhlas, tohle naprosto nemá chybu :D.
Jinak gratuluji k stříbrné medaili, rozhodně sis to zasloužil.

Věšák

Rovněž gratuluji...dílko vážně nemá chybu....
A vyřiď prosím C-3PO, že mu držim palce :)

gearcs

Být tam slovní doprovod, byl bys soutěž vyhrál. Ale i když jsi nevyhrál, viněta je to víc než výborná, mě osobně se líbí nejvíc :)

S.t.a.l.k.e.r.

Citace od: gearcs kdy 20.07.2009, 22:38:16
Být tam slovní doprovod, byl bys soutěž vyhrál.
Tiež to tak vidím, bez textu som pri hlasovaní ale nakoniec uprednostnil model, ktorý sa nakoniec ukázal ako víťazný...
Je to veľmi podarené a vtipné dielo, dúfam, že nebude posledné.

Shmade

Mě na tomhle díle zaujalo nejvíc to říznutý metro, fakt se mi to líbí. Víc rozřezanejch modelů! Třeba jen 3/4 nějaký rakety, nebo tak něco. :)

Icewalker

Stavba má spoustu zajímavých detailů. Nejvíce se mi líbí právě již zmiňované metro. V soutěži jsem pro tento model nehlasoval, neb byl na můj vkus příliš zahlcen "hvězdnoválečnými" obyvateli, což mi k linii Space Police prostě nesedí. Ale když pominu toto, je to opravdu vydařené dílo ;)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Togaran

 ;D perfektní, ten komentář tomu fakt dodal šťávu.
Těším se na další stavby s příběhem z tvojí dílny :)
A taky se přimlouvám za pokračování WWIII  ;)
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

peter

#11
Bohužel já se zařadím na opačnou stranu, jelikož se mi tento model nelíbí. Pro Vignette mi přijde už moc veliký (vysoký) a tím pro mě velmi chaotický a vlastně i přeplácaný. Při sledování MOCu jsem postupoval od nějnižších pater k vyšším abych se pokusil rozluštit myšlenku - marně. Jediné co mne postupem napadlo, že autor chtěl svoji myšlenku ukázat již v prvním patře, tam se mu to však nepovedlo a tak přidělal patro další, ale opět bez úspěchu a tak to pokračovalo dál až do konečné výšky, čímž pro mě vznikl jen chaos různých situací.

Při hlasování v soutěži jsem proto ani já tomuto modelu žádný hlas nepřidělil. Důvod pro mé rozhodnutí byla již zmíněná chaotičnost, jelikož jsem se nedokázal zaměřit na konkrétní věc co má ona vignette představovat. Dalším důvodem pro neudělení hlasu byla výše uvedená až moc velká náklonost ke SW - viz. citace:

Citace od: Icewalker kdy 22.07.2009, 11:14:40V soutěži jsem pro tento model nehlasoval, neb byl na můj vkus příliš zahlcen "hvězdnoválečnými" obyvateli, což mi k linii Space Police prostě nesedí.

Z celkového umístění jsem byl tudíž velmi překvapen.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Marty713

#12
Já bych rád velmi poděkoval všem, kterým se moje viněta líbí. Vaše komentáře jsou mi motivací, díky. :D ;)

Ale stejně tak mě potěšily komentáře od Petra a Icewalkera. :) Dovolte mi reagovat na ně. Doufám, že se dočkám odpovědi. :)

Samozřejmě, že mě při přemýšlení nad tématem SPACE POLICE napadly vykradené banky, honičky na vznášedlech a přepadení. Koho ne? A z toho jsem trochu vycházel... to tam bude mít každý. Postupně se mi zalíbil nápad ztvárnit průřez obyčejného vesmírného města někdy v daleké budoucnosti s obyvateli, kteří jsou stejní jako my a každý den vidí v televizi stejné zločiny a události jako my - žádné "hvězdnoválečné" střílečky a policejní komanda. A to, že v celé vinětě není ani jeden policista, jen dokládá situaci, ve které se zločiny dějí, ale neřeší (a že tedy ten set s policistou potřebuji vyhrát ;D).

Hned na začátku jsem si řekl, že tam chci mít výřez z podzemní dráhy, z bytového bloku (levné byty se v budoucnosti budou stavět pod úrovní ulic - viz SW), z běžné ulice, které jsou stavěny o něco výše kvůli znečištění povrchu a průřez přistávacím terminálem - co jiného do nejvyšších pater, že? A taky jsem si říkal, že když nebudu nejlepší, aspoň budu nejvyšší. ;D

Ale celá tato koncepce vznikla až na základě několika příběhů (televizních zpráv), které jsem si před tím vymyslel. A jsem si vědom, že tím tato viněta utrpěla, protože nejprve byl příběh a pak MOC. Soutěž ale nedovolovala slovní doprovod, co jsem měl tedy dělat?

Další věc: samozřejmě, že disponuji nějakými space figy (stejně si myslím, že jich je tam originálních dost), ale ty nemají žádný charakter, žádnou minulost. Přišel by vám MTron nebo Spyrius v saku vtipný? Někomu možná ano, mně se ale daleko více zamlouvala představa zkorumpovaného Jar-Jara Binkse. To samé u Dartha Vadera, C-3PO, Jedie atd. Přiznávám ale, že se jedná o takový malý dárek SW fandům. ;)

Nakonec chci říct, že každý máme svůj styl. Co se někomu zdá bezchybné, jinému přijde chaotické a tak to má být, za to jsem rád. Kdyby mi tu všichni psali, jak je to skvělý, asi bych z toho neměl takovou radost, jako když se to i někomu nelíbí, díky.

P.S. I já si myslím, že stavbě chybí jednotící prvky a že tu a tam je to chaotické, ale takový je život ve městě, ne? Jiná patra, jiní lidé, jiné osudy. :)

Jonas

Jak se jinak s Peterem v mnohém shoduji, tak zde mám úplně opačný názor.

Vzal jsem tento model jako jakousi průřezovou sondu (podobnou jako dělávají třeba geologové). Vidím v tom život kdesi na nějaké planetě: od horních pater, kde to žije, přes vrstvu, kde už jsou jen pohřbeny relikty minulých generací, až po úžasně naznačenou podzemní dráhu.

Kdybych byl býval hlasoval (což jsem nějak v záplavě jiných povinností a jiných příspěvků opomněl), určitě by to u mě zvítězilo.  Pozdě bycha honit.
Jonas - Můj Brickshelf

Icewalker

Citace od: Márty kdy 22.07.2009, 13:20:50
Další věc: samozřejmě, že disponuji nějakými space figy (stejně si myslím, že jich je tam originálních dost), ale ty nemají žádný charakter, žádnou minulost. Přišel by vám MTron nebo Spyrius v saku vtipný? Někomu možná ano, mně se ale daleko více zamlouvala představa zkorumpovaného Jar-Jara Binkse. To samé u Dartha Vadera, C-3PO, Jedie atd. Přiznávám ale, že se jedná o takový malý dárek SW fandům. ;)
Do Space Police Jar Jara beru, 3PO taky (přece jen v Legu není tak velký výběr humanoidních robotů), ale Vader se stormákem jsou příliš křiklavými ikonami SW. Nicméně každý má svůj styl, a to je dobře. Hezky to bylo vidět právě na těch několika soutěžních modelech. A příběh je fajn, zkorumpovaný Jar Jar... kdo by si to byl pomyslel?
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr