(Vlastní) Motorizace setu 7636 - Kombajn

Založil peter, 05.07.2009, 16:40:33

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peter

K narozeninám jsem si pořídil mimo jiné i set 7636 - Kombajn. Již od prvních informací o tomto setu jsem uvažoval, že by bylo pěkné jej zmotorizovat. Jakmile byl na SH k dispozici návod, začal jsem nad touto myšlenkou uvažovat ještě více. Ohromný vnitřní prostor k nějakým úpravám přímo vybízí a tak jsem se již tohoto setu nemohl dočkat.

Prodloužený víkend byl k tomuto většímu zásahu ideální a tak jsem se pustil do práce. Vnitřní prostor byl zbaven všech příček a dalších ne příliš důležitých dílků. Jakmile byla díra hotová, vnikla mi myšlenka, že prostor je opravdu veliký a tak by možná šel set kompletně vybavit PF a ovládat jej přes IR. Jako první jsem prostor připravil pro umístění PF Bboxu a hned poté umístil minimotor pro pohon přední nápravy kombajnu. Jakmile bylo vše hotové, došlo na přestavbu zadní části. Ta byla vybavena PF IR přijímačem a především mikromotorem vč. upravené zadní, zatáčecí nápravy. Závěrem jsem ještě našel poslední místečko a zprovoznil i oba hlavní výstražné majáky umístěné na kabině řidiče.

Myslím, že výsledek se celkem zdařil. Kombajn je nyní plně ovladatelný pomocí PF prvků a vzhled byl narušen jen minimálně, Však posuďte sami ...
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Jonas

Petře,

je to moc hezké a inspirativní. Zrovna dnes jsem s malými synovci zkoušel zmotorizovat nějaké modely a musím říct, že se nám to zrovna nedařilo. Možná i proto, že jsme měli k dispozici pouze PF motory, které - bohužel - moc dobře do klasických  modelů nepasují. Jak vidím, tak ses v tomto modelu vrátil ke starým dobrým 9V-System motorům. Speciálně mikromotor je k nezaplacení. A dobře že se prodávají redukční kabely. 
Jonas - Můj Brickshelf

Janek


MeNadruhou

#3
Dobře provedená motorizace. Škoda, že nemám old eletric mikromotor. Mrkni se na moje vylepšení tohoto setu o pár témat výše, sice je ten podvozek studless, ale myslím, že se povedl...
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou