Komerční projekt! Vydělejte si koníčkem!

Založil Shmade, 15.04.2009, 00:58:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Shmade

Zdravím,
  přes kamaráda, který mi pomáhal s organizaci obou LTIR závodů jsem se dostak sprostředkovaně k nabídce, kterou by bylo podle mě škoda nevyužít, ale na mě samotného je to asi moc velké sousto, proto se obracím na na Vás AFOL kolegy.

Jedná se o projekt vybudování lákadla pro děti do "vestibulu" obchodního centra
Vše samozřejmě z Lega. Plocha k dispozici je: šířka max 4m, délka až 6m, výška víceméně neomezena.

Bohužel informace mám zatím jen strohé (s klientem to řešil zatím jen ten kamarád s opravdu lehkou konzultací se mnou a ještě k tomu přes nějakou ženskou...), ale detaily by se dořešily, vše co zatím vím napíšu. Během zítřka se budu snažit vyzjistit různé detaily, které zajímají mě samotného, případně i položené dotazy zde.

Vhodné téma pro instalaci by bylo dle klienta Star Wars a nějacý roboti. (neupřesněno, mindstorms, nebo asi spíš klidně i nějaký statický nejlépe s hodně hejblátkama...)

Projekt by měl být vystaven v září (dobu trvání nevím, zjistím - měsíc, dva tři...). Byl by pojištěn a případné ztráty, či rozbité věci by byly uhrazny, byl by i pod dohledem kamer...

Finance by se musely ještě domluvit, ale rozpočet na tenhle projekt by měl být minimálně tak 100 000 CZK, ale spíš víc.

Takže co? :)

Co vlastně chci:

Aby se mi ozvali vážní zájemci z řad těch co by se chtěli podílet a to ve věcech:

- zapůjčení originál Star Wars setů, případně ještě lépe stavitelé monstrózních SW MOCů (lodě, scenérie...)
- stavitelé schopni postavit nějakého toho robota, respektive podílet se na stavbě... (myslím, že mají představu něco fakt velkýho (dvoumetrovej humanoid, nebo i dva, nebo něco takovýho)

Co je nabízeno:
- odměna za pronájem MOCů, setů
- financování nákladů na nové MOCy "na zakázku" (díly + práce)

Vím, informací je to jen pár, ale zítra budu zjišťovat.

Důležité:

Bohužel je tady deadline, do čtvrtka musím sdělit, zda se tohoto projektu ujmeme, takže pokud možno prosím reagujte rychle a pouze vážní a zodpovědní zájemci.

Prostě potřebuju sehnat pár lidí, kteří řeknou jo, jdu s tebou do toho, zbytek se dořeší.

Díky za pozornost. Sebastian               

Shmade

Doplnění informací:

Zatím jen to, že "dílo" by mělo být vystaveno měsíc.

Shmade

Jako instalace možno nejspíš asi i hrady, vlaky (city)...

Byl bych pro to poostavit tři vitríny a to SW, Vlaky a hrady...

Nevím, jaké budou náklady okolo, ale podle mě by na každou vitrínu mohlo být příděleno 25000 - 30000 Kč, které by se rozdělili mezi jednotlivé přispěvovatele, případně se za to nakoupily motorky pro vlaky a pod....   To je podle mě dobrá odměna za to, že na měsíc půjčíte originální set, nebo postavite a zapůjčíte nějaký MOC. Jak by se to rozpočítalo mezi jednotlivé přispěvovatele by se dořešilo, aby to bylo spravedlivé.

Robbed

V jakém městě to bude ? Byl by případně svoz exponátů ?

Vasyk

MOC bude volně přístupný nebo za sklem jako v Brně v muzeu ?

otaznik

Citace od: Vasyk kdy 15.04.2009, 18:40:15
MOC bude volně přístupný nebo za sklem jako v Brně v muzeu ?
Velmi důležitý dotaz! Přesně tohle mě také zajímá.

Colonel32

aby lego nebylo za sklem si dokážu představit tak možná za podmínky, že ho bude hlídat 10 ozbrojenců s nabitými samopaly...

linhi

Škoda že jen SW - já bych do toho šel.....

Shmade

- exponáty budou za sklem, mělo by to být v obchodním centru Zlaté Jablko ve Zlíně http://www.zlatejablko.cz/
- svoz i odvoz by byl zajištěn

Zítra dopoledne jdu s tím kamarádem doladit detaily nabídky a pak se uvidí, zda nám tento projekt bude přiklepnut. Jedná se o zakázku pro reklamní agenturu, která zajišťuje pro ten obchodní dům všelijaké promo akce...

Shmade

Za tu malou chvilku, které byla k dispozici, se mi ozvalo dost lidí, abych usoudil, že by tenhle projekt byl zvládnutelný s tím, že se případně ještě další přidají.

Dnes jsme tedy předaly nabídku té reklamce a oni si teď vyberou, jestli to budeme dělat my, nebo někdo jiný, kdo se o to mohl ucházet.  Petr (ten kamarád) udělal rozpočet, který jsem mu schválil a přišlo mi reálné to za tu cenu udělat. Já jsem udělal takovej nástin jak by expozice mohla vypadat, uvedl jsem tři oddělené expozice a to hrady, SW a vlaky (city).

Teď se musí počkat a pak se to buď rozjede se všemi detaily, nebo ne.

Zatím děkuji všem co se doposud ozvali s nabídkou pomoci.

Díky Sebastian

Shmade

No tak přišla reakce na nabídku a podle toho, co napsali si představujou něco "megalomanskýho" co jsem já navrhoval ty tři vitríny 4x1,5m tak nějak podle původního požadavku, tak těch by chtěli šest a do toho ještě "hlavní" dílo na ploše 6x4m, což i kdyby byl adekvátně navýšen rozpočet i třeba na půl mega nebo víc mi přijde jako nerealizovatelné jak z pohledu dostatku lidských zdrojů, respektive přispěvovatelů, tak z pohledu termínu a i mého osobního požadavku na celkovou kvalitu projektu. Z toho by vznikl tak leda nějakej bastl. To co jsem navrhoval mi přišlo, že by se dalo zrealizovat, tohle už mi reálné moc nepřijde.

Jestli si někdo myslí něco jiného, nebo má pocit, že by to zvládl zorganizovat, tak ať se mi ozve a já mu tu možnost můžu přenechat.

Ještě se to teda bude řešit, ale já se do ničeho většího než jsem navrhoval pouštět nechci, hlavně s ohledem na to kolik lidí se mi ozvalo...  Je možné, že se třeba ještě dohodneme na tom, že by se udělal ten můj návrh, a doplnil se díly od nějakého dalšího dodavatele... 

Nejsem si teď tedy moc jist, ale nedělaj se na Kladně náhodou taky stavby do Legolandů? Jestli ano, tak leda ještě zkusit oslovit je... Ale to už je stejně podle mě trochu moc, sice mám pocit, že nějaké organizační schopnosti mám, ale zas se nechci bezhlavě vrhnout do něčeho co bych nezvládnul, což tenhle případ trochu začíná zavánět. 

Zatím díky za pozornost, případně si rád vyslechnu vaše názory na věc.

Sebastian

otaznik

Shmade

Dohromady chtěj v podstatě 60m2, prostě unreal a to maj představu že by ten hlavní šel i do výšky, mě ani nenapadá co by se tam dalo postavit. Slon?   Tak leda vykrást Legoland.

Šejmus

Nebo můžeme uplácat slona z hlíny a nalepit na něj kostky aby to nepoznali
;D ;D ;D
Fool of a Took!

Robbed

To už teda trochu přehání. Tohle nikdo není schopen zaplnit. Nehledě na to, že v té době se už bude spousta lidí připravovat na Roztoky.
Pokud se ale nehodlají uskromnit, tak jim asi nezbude nic jiného, než se obrátit přímo na TLC.

Šejmus

Tak oni si hlavně neuvědomují, co to je. Prostě s legem nemají zkušenosti. Viděli nějaký obrázky z legolandu a myslí si, že to dalo dohromady pět lidí za jedno odpoledne.
Fool of a Took!

vasek

Citace od: Šejmus kdy 17.04.2009, 22:10:39
Tak oni si hlavně neuvědomují co to je. Prostě s legem nemají zkušenosti. Viděli nějaký obrázky z legolandu a myslí si, že to dalo dohromady pět lidí za jedno odpoledne.
Přesně to si o té agentuře myslím také.

Ondra

Z lega komplet to asi nedají, reálná by byla kombinace nelego povrchu a několika lego staveb viz. katalogy z 90. let např. http://www.peeron.com/catalogs/1996/medium/25/

A když tam chtějí takové kvantum lega, tak proč se neobrátí na lego trading?Myslím si, že by jim nějaké ty slepené potvory zapůjčily a nebo vybudovali(100 tisíc je velká částka).

Frco

6x4 metrov, to by sa ani hrad nedal postavit, ked to chcu aj do vysky...Nedala by sa skor nejaka Star Wars diorama? SW ma dost velke sety/lode.

davda54

Jo to SW dioráma by mohlo jít. Za ty jejich peníze se nakoupí 10195 a 10178 + nějaké menší sety, které by pobývali na zemi. A 10188 a 10179 + nějaké menší  sety (lodě) se zavěsí za provaz ke stropu. Když by to někdo šikovnej naaranžoval může to vypadat hezky. :) Ale co dát do ostatních to tedy nevím...  :-\

Colonel32

Schmade:

Zkus jim vysvětlit, že to buď může být velké, a nebo kvalitní. Jestli to má být velké, může se nakoupit spousta originálních setů a vystavit, to není takový problém.

Jonas

Zde je možná inspirace (velikost cca 3 x 5 m). Obchodní centrum Hamburg 2008. Náklady na materiál a na stavební čas jistě pořádné.

Jonas - Můj Brickshelf

Shmade

Inspirace dobrá, myslím že něco takového by i třeba vzali, ale na tohle prostě nestačí několik lidí z kostek, kteří by to dělali ve volném čase z materiálu, který mají převážně doma. Tím nechci podceňovat ničí schopnosti, ani zásoby Lega, ale na tohle by bylo potřeba zpracovat nejdříve projekt v cadu a podle toho nakoupit    konkrétní díly a pak mít lidi, kteří se prostě budou věnovat pouze tomuhle a nebudou muset chodit do práce/školy...   

Dokážete někdo odhadnout cenu materiálu použitého na této stavbě?

Colonel32

Tato stavba je ideální příklad toho, co bychom sice zvládli, ale na první pohled je vidět, jak je to odfláknuté...

Darkyen

Mno tak mě napadlo..
Je to asi blbost ale možná že by to šlo...
Velké město (tzn. mrakodrapy) v minifigovém měřítku samozřejmě, ve kterém by byla válka typu SW takže by tam lítaly nějaký lodě a dole by běhali roboti nebo tak něco..
Je jen jedna věc která je lepší než lego.Více lega!

Ondra

Citace od: Darkyen kdy 18.04.2009, 16:23:46
Mno tak mě napadlo..
Je to asi blbost ale možná že by to šlo...
Velké město (tzn. mrakodrapy) v minifigovém měřítku samozřejmě, ve kterém by byla válka typu SW takže by tam lítaly nějaký lodě a dole by běhali roboti nebo tak něco..
Nápad dobrý, ale má to být lákadlo pro děti  :-X .

Add. k ceně-Nakupovat to z bricklinku, nebo PAB apod. tak by to určitě stálo 2x tolik.Tohle je práce lega, která to udělala pro reklamní účely pouze za cenu materiálu.

Shmade

Citace od: Colonel32 kdy 18.04.2009, 16:14:59
Tato stavba je ideální příklad toho, co bychom sice zvládli, ale na první pohled je vidět, jak je to odfláknuté...

Souhlas, ale noromální smrtelník tu odfláknutost nepozná a dílo pro něj má úplně stejný efekt jako kdyby se tam člověk piplal se všelijakými detaily.

Proto pokud by se přecijen ještě projek měl uskutečnit, tak bych byl pro co největší "jednoduchost", nevim prostě ja se říká, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Tohle je prostě asi o něčem jiném než výstava, kde se každý snaží ukázat to nejlepší co umí.

Jinak nápad od Darkyen mi přijde dobrej... od kdy děti nelákaj válčící roboti a vesmírný lodě? :)

Shmade

Jo ještě vlastně jedna celkem podstatná věc, chtěj aby se tam co nejvíce věcí nějak hýbalo, což jsem se snažil vymluvit, ale chtěj to. Což by vyžadovalo nelego motory a z toho plynoucí i nelego konstrukce... 
Podle jejich požadavkTo je prostě fakt zakázka tak leda pro Lego jako společnost než pro nás. Z takovou rozsáhlostí by do toho by mělo smysl jít prostě jen s rozpočtem, kterej by zaplatil veškerej materiál (kterej by nám pak zůstal  >:D) a podle mě tak minimálně 30 lidí na plnej úvazek na několik měsíců.

Ale prostě v tak krátké době jaká je na nějaké řešení nabídky nejsem ani schopen dát dohromady ten rozpočet. Případné návrhy odhady klidně pište, aspoň co se odhadu ceny toho materiálu týká to je pro mě tak nejtěžší určit... půl milionu, dva, pět, fak nevim

Ondra

Citace od: Shmade kdy 18.04.2009, 17:12:39
Jo ještě vlastně jedna celkem podstatná věc, chtěj aby se tam co nejvíce věcí nějak hýbalo, což jsem se snažil vymluvit, ale chtěj to. Což by vyžadovalo nelego motory a z toho plynoucí i nelego konstrukce... 
Podle jejich požadavkTo je prostě fakt zakázka tak leda pro Lego jako společnost než pro nás. Z takovou rozsáhlostí by do toho by mělo smysl jít prostě jen s rozpočtem, kterej by zaplatil veškerej materiál (kterej by nám pak zůstal  >:D) a podle mě tak minimálně 30 lidí na plnej úvazek na několik měsíců.

Ale prostě v tak krátké době jaká je na nějaké řešení nabídky nejsem ani schopen dát dohromady ten rozpočet. Případné návrhy odhady klidně pište, aspoň co se odhadu ceny toho materiálu týká to je pro mě tak nejtěžší určit... půl milionu, dva, pět, fak nevim
Nechi být rýpal, ale tohle je v normálních podmínkách nerealizovatelné.

Já bych jim řekl, jaká je situace a že nemůžou mít všechno.A jestli to chtějí, ať se obrátí na lego.

Shmade

Citace od: Ondra kdy 18.04.2009, 17:16:23
Nechi být rýpal...

V pohodě, to že je to nerealizovatelné je mi celkem jasné, spíš už tady jen tak polemizuju a v podstatě čekám až mi to někdo potvrdí tak jak jsi to udělal ty teď.

Ještě jsem si jen tak pro zajímavost zkusil vypočítat kolik by stál jeden "mrakodrap" (kvádr z bricků 2x4 - 0,5x0,5x2m)  a na PaB mi to hodilo přes 70000,- :)