4993 Cool Convertible - kvalita (spíše její nedostatek)

Založil eNTy, 21.01.2009, 10:44:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

eNTy

Včera jsem si tohle auto postavil. Je to opravdu moc pěkný set, skládací střecha je geniální. Mám ale dva problémy:

1) Přední kola nejsou zatáčecí. Místa je pod motorem dost a tak se pokusím tento nedostatek napravit. Zatáčení bude vyvedeno na volant, jiné místo mne nenapadlo.

2) Kvalita dílků. Musím říct, že takhle nekvalitní díly jsem dlouho neviděl. Zejména bílé jsou otřesné. Polovina z nich je nepříjemně zažloutlá a u ostatních se také bílý odstín kus od kusu liší. Některé bílé díly mají dokonce šedé šmouhy (nejdou umýt, jsou to IMHO nečistoty ve formě). Spousta dílků je nekvalitně lisovaná, např. nápis LEGO na studech je často nečitelný, chybí materiál. Dříve nepatrné zabroušené tečky po kanálcích jsou nyní nepěkně velké s otřepenými hranami, co připomínají lacinou čínskou produkci.

Vy ostatní, co tento set máte, zaznemenali jste podobné problémy s kvalitou?

Hamec

taky tak, liší se odstín bílých bricků od bílých slope brick curved. Zvlášť postavené to nevypadá nijak pěkně.

Co se týká zatáčení a případné motorizace, tak mě taky napadla, a to kompletní (zatáčení, pohon, zavírání střechy).
Modifikované přísloví: LEGO za LEGO, stud za stud.

JimB

Souhlasím, že největším neduhem jsou různé odstíny bílé. Díly staršího data výroby jsou mnohem bělejší a nově vyrobené bílé díly jsou zažloutlé (s tímhle jsem se setkal už vícekrát). Problém mám i s tmavě červenou. Všechny tmavě červené díly z tohohle setu mají tmavý odstín, který je dost vidět ve srovnání s jinými díly stejné barvy.

K problému lisování dílů: Osobně jsem měl v setu jednu černou plate 1x6 s nedolisovaným studem na kraji. To, že je nápis na studech nečitelný bych přičetl spíše rozdílu mezi staršími a novými formami a ne jejich kvalitě. Nejlepším příkladem z tohohle setu je bílá plate 4x8, ta má nápis vylisovaný nejlépe, a naproti ní třeba nové plates 1x12 jsou na tom o poznání hůře.
Taky už jsem se smířil s tím, že Lego dělá oblouky 1x5x4 s užšími vnitřními stěnami v nichž nedrží stud jiné kostky.

Někde na kostkách jsem četl, že má být ustálena hrubost slopes. Něco na tom bude, úplně hladké jsou nyní nahrazeny jakýmsi nehladkým nehrubým povrchem. Ten sice není lepší než starý hrubý povrch, ale je imho lepší než hladké díly. Tuhle změnu jsem zatím viděl jen u slope 45 inverted 2x2 a u slope 45 2x4.
Moje BS galerie k prohlédnutí zde

Tharqa

Citace od: xtepn01 kdy 21.01.2009, 10:44:24
Včera jsem si tohle auto postavil. Je to opravdu moc pěkný set, skládací střecha je geniální. Mám ale dva problémy:

1) Přední kola nejsou zatáčecí. Místa je pod motorem dost a tak se pokusím tento nedostatek napravit. Zatáčení bude vyvedeno na volant, jiné místo mne nenapadlo.

2) Kvalita dílků. Musím říct, že takhle nekvalitní díly jsem dlouho neviděl. Zejména bílé jsou otřesné. Polovina z nich je nepříjemně zažloutlá a u ostatních se také bílý odstín kus od kusu liší. Některé bílé díly mají dokonce šedé šmouhy (nejdou umýt, jsou to IMHO nečistoty ve formě). Spousta dílků je nekvalitně lisovaná, např. nápis LEGO na studech je často nečitelný, chybí materiál. Dříve nepatrné zabroušené tečky po kanálcích jsou nyní nepěkně velké s otřepenými hranami, co připomínají lacinou čínskou produkci.

Vy ostatní, co tento set máte, zaznemenali jste podobné problémy s kvalitou?

Nemám tento set, ale když jsem na vánoce vybalil Gunship, tak se mi některé díly zdály zašpiněné, to samé pak Imperial Landing Craft. Stopy po odlití jsou zase ve SW patrny na drobných dílcích použitých výbavě komandérů Codyho a Rexe u Gunshipu a AT-TE ( jedná se o klony s barevnými doplňky, nejsou jen bíločerní ;)) , a to i na jejich pistolích, které už jsou dost velké.
Kapitolou samo o sobě jsou samolepky, jejichž rožky se mi odlepují. I když tady uznávám, že je chyba i na mé straně, protože některé nalepím napoprvé šikmo, a musím je předělávat. Protože to mám pro sběratelské účely, nevíte o lepidle, které by fungovalo a nerozleptalo dílek? Díky.
Vím že se zde samolepek už řešily, ale tam bylo jediné řešení koupit nové.