obsah kol v 8285

Založil MeNadruhou, 19.01.2009, 12:16:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

MeNadruhou

Mám otázku, koupil jsem ve sparkys set 8285, a podle peeronu je tam 6 kol "barva MetallicSilver"   (rozměr Wheel 62.4 x 20 S) a 4 v barvě md stone( v návodu je pod číslem 4496707), a dál pak 8 spojek   "75535   MetallicSilver   Technic Pin Joiner Round"  a dvě v barvě md stone ( v návodu je pod číslem 4212355),- já však v krabici našel vše v barvě md stone. mám chuť to reklamovat,  na krabici na fotkách se střídají, a  v návodu je uvedeno 10 kol stejné barvy, ale na jeho obálce jsou zase stříbrná. pak je tam ještě hřídelová spojka 6538b   Technic Axle Joiner Offset jež je vroubkovatá (i v návodu)( v návodu je pod číslem 4211543) ale v krabici byli všecky mírně větší a bez vroubků ( všechny barvy).
Jaký je na toto váš názor, a jaké balení máte vy? 
fotky přidám později
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

jakpet

to je zvláštní zjištění, 8285 nemam, ale ještě se mi nikdy nic podobného nestalo, být tebou bych to reklamoval

grohl

Ostatní věci si nepamatuju, ale kola jsou skutečně 6x stříbrná a 4x šedá.

MeNadruhou

Mě právě že také ne, tohle je myslím "poprvé" co mě něco zaráží. poraďte mi, jak na reklamaci:
- jít do sparkys kde mi řeknou že kola tam byla a tudíž to není na reklamaci, nebo si to vezmou, ze zákona je 30 dní na vyřízení,
-přes lego .com a v tom zákaznickém servise vybrat možnost broken a napsat tam co a jak (protože lost bych je musel platit-moje chyba, a missing jakožto chybějící je 6 kol a 8 spojek a příp 40těch druhých spojek budou brát jako pokus o ošizení)...
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

eNTy

Můj názor je tento:
- Co je napsané na peeronu, je úplně jedno, s TLC nemají nic společného a jejich informace mají pro reklamační řízení nulovou hodnotu.
- Neexistuje žádný "zaručený" seznam dílků, maximálně seznam odvozený z návodu
- Fotky na krabici jsou vždy ilustrativní, díly mají alternativy a libovolná se může v setu objevit
- Odlišná barva u pinů nebo provedení axle joineru je absolutně nepodstatné
- Jediným skutečným problémem - reklamovatelným, řešitelným - může být jiná barva těch kol. Podle mne však řešitelným pouze přímo u Lega, u Sparkys těžko. Je třeba mít na paměti, že kupuješ hračku, ne model a tak je trochu jiná barva dílku velmi slabý (až směšný) argument.

peter

Citace od: xtepn01 kdy 19.01.2009, 14:07:45
Můj názor je tento:
- Co je napsané na peeronu, je úplně jedno, s TLC nemají nic společného a jejich informace mají pro reklamační řízení nulovou hodnotu.
- Neexistuje žádný "zaručený" seznam dílků, maximálně seznam odvozený z návodu
- Fotky na krabici jsou vždy ilustrativní, díly mají alternativy a libovolná se může v setu objevit
- Odlišná barva u pinů nebo provedení axle joineru je absolutně nepodstatné
- Jediným skutečným problémem - reklamovatelným, řešitelným - může být jiná barva těch kol. Podle mne však řešitelným pouze přímo u Lega, u Sparkys těžko. Je třeba mít na paměti, že kupuješ hračku, ne model a tak je trochu jiná barva dílku velmi slabý (až směšný) argument.

Přesně tak. Záměna barev pinů či záměna jiných spojek je způsobena "vývojem" společnosti. TLC totiž přestalo dodávat staré vroubkované spojky hřídelí všude, kde to vroubkování není potřeba a místo nich je díl nový - tj. dnes se s vroubkovanou spojkou hřídelí setkáme jen u převodovek a to v Tan barvě. Podobný osud postihl i dlouhé piny, které se dnes místo černých dělají jen modré. Tyto změny jsou následkem vyrobení setu, který vznikl (nabalen) až loni. Tento nešvar, kdy jsou původní známé díly nahrazeny díly novými postihl daleko více setů - viz. např. pekiho expres (nová spřáhla) nebo moje City míchačka, kde jsem měl zase šedé válečky již s prostřední drážkou.

Proto pokud chceš něco reklamovat, tak jen odlišnou barvu disků kol, jak radí Xtepn01 výše ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

MeNadruhou

ty osové spojky mi téměř nevadí ( za vroubkované bych byl radši, jsou podle mě snazší na rozebírání, ale to je věcí názoru), ale ty kola mi vadí přeci jenom dost.
počkám si na více názorů a pak se rozhodnu zda tu reklamaci zkusím.

otaznik

"Řekni" si na lego.com pouze o ty kola (resp. disky), ostatní díly, jak už tu padlo, jsou věcí vývoje a jsou v pořádku.

Je možné, že do této novější verze setu dávají pouze MdStone kola (viz. analogie s dílky), ale i tak bych se na ty disky zkusil zeptat. Přinejhorším ti odpoví, že je to v pořádku.

dorfl

Již jsem viděl postavené dva tyto sety bez stříbrných disků, tipnul bych, že prostě v novější verzi jsou všechny stejné, ostatních dílů jsem si nevšiml. Kol proto, že jsem na kostkách četl o stříbrných v recenzi setu, tak mne to zarazilo.

JardaL

Citace od: dorfl kdy 19.01.2009, 21:46:29
Již jsem viděl postavené dva tyto sety bez stříbrných disků, tipnul bych, že prostě v novější verzi jsou všechny stejné, ostatních dílů jsem si nevšiml. Kol proto, že jsem na kostkách četl o stříbrných v recenzi setu, tak mne to zarazilo.
Také si myslím, že ten set už je tu zkrátka nějaký pátek, můžeme to nazvat výběhovým modelem, který se ale stále docela slušně prodává, zdá se, ale lego se ho už spíš snaží dovyrábět s nižšími výrobními náklady.

Osobně by mi vyhovovala spíš ta všechna kola v jedné barvě. Stříbrný disky se jako moc v jiných MOCech neuplatní.
To byl ostatně i jeden z důvodů, proč jsem si kdysi ten set nekoupil. Líbilo se mi, že je tam 10 kol (uživil bych je hned), ale stříbrný disky mi neimponovali.

Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

AdamS

Já jsem na konci roku taky koupil set 8285 a taky obsahoval 10 šedých disků a novější axle joiner (stejný obsah jako má Menadruhou). Taky si myslim, že Lego už tenhle set dělá z výroby dostupných dílů, možná už přestali dělat ty starší axle joinery. Ty kola mě ani tak nevadí. Naopak, myslím, že je lepší mít 10 disků stejné barvy. Ale ten nový typ axle joineru mě docela štve, moc se mi nelíbí. Působí na mě jako odfláknutý výstřik. Starší je lepší.

otaznik

Citace od: AdamS kdy 20.01.2009, 19:40:37
Starší je lepší.
Starší typ je bezesporu lepší, ale je dražší (složitější) na výrobu a ne všude potřeba, tím pádem pro TLC jasná volba - straší typ pouze tam, kde je potřeba, jinak nový jednodušší typ.

MeNadruhou

Přeci jenom jsem tu reklamaci nakonec napsal, a na těch jejich stránkách jsem napsal jak se věci mají při vybrané možnosti broken ( ty hřídelové spojky jsem vynechal), napsal jsem tam i o samolepkách že byli lehce poškozené a jedna byla nalepená na pytlíku, ale vzhledem k tomu že je nelepím, tak jsem to tady neřešil. stížnost jsem posílal 20.1. a odpověď resp kostky mi přišli dnes v pátek30 .1. večer to vyfotím a pošlu fotky. s nálepkami jsem spokojen, ale ty pin spojky a kola mi poslali opět šedé. dál už to s TLC řešit nebudu, nechci si je proti sobě popudit( kdyby přeci jenom byla trochu pravda o tom že si vedou záznamy o tom kam kolik a čeho reklamací posílají) , přeci jenom se může zase někdy něco vyskytnout.

ALE: Rád bych kola s někým vyměnil (nebude to tak barbarský vůči legu jako stříkání) - zájemce z Brna upřednostňuji- osobní předání. Takže kdo má kola stříbrná a chtěl by radši 10 kol jedné barvy ( šedé) nechť se mi ozve.

NEBO: Například já bych ty stříbrné nikdy nedal z ruk takže pokud se nenajde nikdo, kdo by chtěl měnit, tak se uchýlím k variantě změny barvy - pokusím se je nastříkat chromovým sprejem. pokud s tím má někdo zkušenosti, podělte se prosím...

Přiložil jsem foto průvodního dopisu, balení musím pochválit podložení samolepek kartonem  a balíčku.

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

supermachina

Inac aj mam taky isty problem....tiez tam mam len sive kolesa a ziadne metalicke...a tak isto je to aj s vyfukmi....tak ma tesi aspon to, ze nie som sam, kto ma ten problem;-) ???

supermachina

Ahojte, mam problem s tymi kolesami. Chcel som predat sest "chromovych" kolies z modelu 8285. Problem je, ze kvalita kolies je taka nizka, ze si kupujuci myslel, ze som ich farbil ja doma. Mate tiez problem s kvalitou farby na tychto kolesach?

MeNadruhou

Já mám problém ten, že žádný metalický stříbrný z toho setu nemám :D, ale nemají být dokonale lesklá hladká, mají být taková jakoby stříbřenkou stříkaná, matná . dle mého.

Měch

Barva kol má kvalitu jako všechny dílky Lega v téhle barvě: http://www.bricklink.com/catalogList.asp?pg=1&catLike=W&colorPart=67&sortBy=N&sortAsc=A&sz=50&catType=P např. Technic panely nebo disky z Williamse F1
Já měl v tomhle setu všech 10 kol stříbrných.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Kiko97

Ide o to ktoré diely vlastne TLC chrómuje, ak nejaké chrómuje.

Legas

Já ten set koupil a všechna kola byla šedá.  >:(
Největší sběratelská vášeň už opadla, ale stále rád stavím.

supermachina

podla mojich znalosti sa na zaciatko vyrabal ten model so siestimi striebornymi kolesami a potom presli na vsetkych desiatich kolesach na sedu farbu...mozno sa ani im nepacil vysledok farbenia  >:D