VLASTNÍ - Rozšíření a upravení koncepce Delta Class DX-9

Založil Marty713, 27.04.2008, 18:24:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Marty713

WOW

Nevím proč, ale až teď mě napadlo najít čes. LEGO FORUM. Za velkou část svých schopností vdečím legu, protože díky němu jsem je mohl tak bohatě po celé dětství rozvíjet. Pravda, na čas jsem lego šoupnul do krabice a o té doby jako by pomalu končilo dětsví a začinala dospělost, možná jsem ho někdy vybalil, ale po chvíli mě vždy omrzelo a s nechutí jsem jej vracel zpátky na nejvyšší stupně poliček...

Dětství je nenávratně fuč a s tím i bezstarostné hry s legem které trvaly celé hodiny, dny... týdny. Stavěl sem jako malý i velké věci, vesmírné koráby, města, celé bitvy a kolekce, i když možnosti byly někdy více než omezené. LEGO je dnes pro mě věc cti, hrdosti a symbolem mého krásného dětství. Jsem rád, že jsem našel tohle forum (tohle budiž můj první příspěvek) a touto cestou bych se s vámi chtěl podělit o to málo co se mi povedlo alespon trochu dokumentovat, pokud zde bude zájem.

Chtěl bych začít od konce a to mojí TEČKOU. Jsem fanda lega, možná trochu znalec, sběratel, ale dnes vím, že Lego už nikdy v životě nebude pro mě hrát tak důležitou roli jako kdysi (leda, že by se mi splnil sen a vzali mě do LEGO company jako designéra :-D ). Většina lidí si hraje s legem a pro většinu lidí to končí několika krabicemi na půdě, i já to tak dlouho měl, než jsem se rozhodnul pro můj závěrečný projekt. Když se rozloučit s LEGEM tak se ctí a se vší parádou.

I kdžy se dnes moje zájmy ubírají jiným směrem, pořád zůstávám i fandou STAR WARS a proto volba tématu byla jednoznačná. Kdysi jsem postavil trochu upravenou (podle mě k lepšímu) verzi transportru Delta Class DX-9, na tuto koncepci jsem navázal v mém závěrečném projektu, který i když bez konkrétního stal se pro mě důležitý.

Přišlo mi, že zrovna Delta Class DX-9 je široké věřejnosti méně známý a vůbec málo probádaný, proto nebyl problém popustit uzdu fantazii a trochu si konstrukčně vyhrát.

P.S. Je mi jasné, že ani můj poslední a největší projekt se nemůže rovnat vašim, pro vás třeba běžným stavbám, ale doufám že i přes tu všednost se vám to bude líbit.

Následuje obrazová příloha:

Delta Class DX-9: http://images.wikia.com/starwars/images/7/75/XWA-DX9-3d-new.jpg

Prapůvodní plány + schéma koncepce transportní lodi:

Nede23


Marty713

Tak já už to mám postavený cca měsíc. Je mi jasný, že nejvíc reakcí bude až na fotky, ale tak jsem si řikal nebudu to tam dávat hned všechno, třeba se rozpoutá diskuze na nějaký z nakouslejch témat nebo na téma předlohy, plánků, koncepce a fotky pak budou jen třešničkou na dortu.  ::)

Koukám, že ne, tak tady první fotka  :-X :

P.S. já to sem fakt nechci dát všechno najednou  ;D ;D ::)

Shmade

Jako vypadá to zajímavě, ale dej sem prosím aspoň nějakou fotku, ze které je vidět víc než jen fig, z tohodle mě začaly bolet oči když jsem se snažil si to aspoň trochu prohlédnout a domyslet detaily... :)

buf91

Nechápu tvé tajnuskářství jestli jsi čekl diskuzi...počkej...není ::). Tak teď přišel čas na třešinku. >:D
Můj blog... http://buf91.blog.cz

Marty713

Ooukey... tak já to nějak spatlám k sobě a hodim to pak sem. Zlatý modelforum...  :)

Darth

Nechci tě odradit, ale většina výrobků, které Impérium používalo, mělo ostré a čisté linie. Co se dalo z toho obrázku rozlišit je velká rozmanitost struktury trupu, která by seděla na pirátskou loď, ale ne na imperiální transport - zkus tu členitost zakrýt nějakým plating.

Marty713

#7
No to jo, máš pravdu... přesně takovej byl původní projekt transportéru (viz příloha). I z lega jsem ho postavi, ale vešly se do něj jen dva speedry na závěsný lyžině. Byl malej, takovej taktickej, bez výzbroje, jó pro potřeby průzkumu a hlídkování skvělej, pobral dva oddíly Stormů. Ale já jsem chtěl postavit něco o třídu vejš, takže tohle je trochu kulatější, ale dvakrát tak velký (dva blasterový dvojkanony po stranách a jedna těžká věž na střeše), ber to jako, že se Impérium v pozdějších dobách vrací ke starýmu designu Kuat Drives Yards... pár oblejch tvarů jim jenom prospěje.

Marty713

...

tomasus

no nevím - díky barevné kombinaci (což samozřejmě díky nedostatku kostek jinak nejde) moc nechápu ty tvary a zdá se to poněkud komplikované, což jak už bylo zmíněno na empire moc nesedí. Nelíbí se mi také moc velké plochy - dalo by se to udělat nějakétrubky, a poklopy na šasi , ovšem na úkor robustnosti.
Celkově bych transport stavěl spíš z plates než bricks.

Podle mě je to až moc velký projekt a mě osobně by se víc libí ten "původní projekt"


V životě mi chybí jen jedna věc - IGNORE LIST !
SW sety/figy  3/7 :) (doufám že na to neni licence)

Rewolt

It's a trap!

buf91

Mě se loď celkově líbí...dojem jen ruší valká barevná rozmanitost...škoda :-[
Můj blog... http://buf91.blog.cz

Marty713

#12
Jo, kdybych stavěl Delta Class DX-9  tak by to tak asi vypadat mělo... ale já na to jen volně navazoval  :-\

Plates, bricks? Já tomu řikám placky a kostičky, a taky řikám čtyřka žlutá tlustá vysoká a motůrek a hlavně řikám čudlíky a ne studs nebo co... anglicky umim dobře, ale tohle mi přijde nepřirozený.

No, když jsem byl malej dostal jsem k vánocům Snowspeeder, byl to ten z 99, nádherná stavebnice, jenže sem měl takový to období jak ze všeho strháváte samolepky a celý to přetíráte černou lihovkou. Takže všechny díly, který nebyly světle šedý jsem nahradil z vlastních zdrojů, výsledkem byl hnusnej šedej Snowspeeder co se ani mě nelíbil... vona ta rozmanitost má něco do sebe. Já neřikám, že je to takhle všechno schválně, kdybych si mohl vybírat barvu kostky, kterou bych chtěl použít, vypadalo by to asi jinak, ale přesto barvy jako modrá, žlutá atd. jsou jen vevnitř a nejsou skoro vidět. A ta rozmanitost na povrchu (šedá, tmavá a světla, černá, bíla a hnědá, písková) není podle mě nic, co by to nějak kazilo, přijatelný barvy v rozumnym množství. ???

Opravdu vás chápu, ale já nemám miliony kostek a moje motto to myslim vystihuje, ze všeho se dá postavit všechno, jednou jsem ze závodního traktůrku musel postavit Nabboo N1 a taky to šlo, a chromovanej čumák to fakt nemělo to soráč  :-\ ??? ::)

tomasus

#13
Mottu rozumím, už sem to i psal, ale myslim že začínat takhle velký projekt bez materiálu je i přez tvoje motto sebekill  ;)

OT : samozřejmě že ze všehoj de  vše postavit (v mezích), ale někdy je to i otázkou výsledné kvality a stavět N1 z traktůrku si nedovedu představit  ;D

A když jsi u těch kostek - věř mi že sou tu i tací,kteří toho mají mnohem míň než ty (já). Například "stříšek" mám asi 40, každou jinak zkosenou a koukám že ty máš min. 20 od jedné barvy takže za chudinku jsem tu já !
V životě mi chybí jen jedna věc - IGNORE LIST !
SW sety/figy  3/7 :) (doufám že na to neni licence)

Darth

Nečerti se - chtěls rozpoutat diskusi, a o čem by se diskutovalo, když ne o tom co je good a co ne???  ;D

Jinak přesně jak říkals ty kostky identifikuju i já - červená kostka čtverka tlustá, čudle mi tam taky víc sedí než study. Ale tady na fór jsem se pokazil a už začínám studovatět  :P

EDIT: já bych rád někdy postavil AT-AT carrier (výsadkovou loď, co na bojiště z ISD snáší AT-AT (tuším, že uvnitř je místo ještě na několik speederů a dva AT-ST) v takovém měřítku, aby opravdu unesl AT-AT. Tak jak byl předveden v úvodním videu Force Commandera. (bohužel nevím typ)
http://www.youtube.com/watch?v=_YXXQ3I2fxQ

MwK

No,ehm mne sa to páči!!! :D :)
Teda aby som upresnil,páči sa mi to ako tým že to má v celku fajn tvary a vlastne je to dosť gigantické,veľkostami podobné gunshipu,ale zase sa mi nepáči to že je to loď podľa predlohy,respektíve ako spomenul Darth pre pirátov je to ideálne a bral by som to všetkými desiatimi,lebo je to ešte aj tak "farebne pozlátané"...takže ak by som sa na to díval ako na nejakú neznámu(teda vlastne loď bezmena)alebo len upravenú na pirátske účely dal by som tomu 10 z 10 ale ak by to mala byť fakt spomínaná Delta Class DX-9 tak len 2 z 10 a to iba kôli veľkosti a fakticky zretelnej snahe teda námahe pri stavbe...
Ale ešte raz podotýkam je to super ako len nejaká loď... ;)

EDIT na Darthov edit:
Som fakt tolerantný a SW milujem,ale netuším ako by s prepáčením také hovädo mohlo letieť a uniesť AT-AT,veď kde to nehalo aerodynamické tvary a ako to tak rýchlo mohlo vysadiť AT-AT a to si len tak zdvihlo nožičky?... :o
Priznávam,prvýkrát som videl toto video a som s neho trošku paff... :o
A ešte priznávam,v tomto vozidle som mal medzeru... :-X
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Marty713

Díky všem. Tak takhle, aby dál nedocházelo k podobným nedorozuměním:

Delta Class DX-9 jsem jednou někde viděl a tak se mi ten tvar vryl do paměti. Pamět je mrcha a když jsem se to pokusil z hlavy postavit vzniklo z toho přesně to co jsem namaloval: http://www.kostky.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=17377.0;attach=43889;image - tohle jsem měl opravdu postavený z lega, byly to vesměs samý "plates", asi by se vám to líbilo, díly sem na to měl, bylo to menší.

Po asi dvou letech jsem to našel v krabici a dostal ten skvělej nápad pokračovat v koncepci imperiálního transportéru, která je popsáná v barevnym schématu v prvnim příspěvku. Začal pracovat na designu, kterej se mi libil a to s využitím půl talířových bočních krytů, v jejichž středu budou boční blastery... No a od toho se to dál celé odvíjelo, takže jak jste správně všichni poznali, s Delta Class DX-9 to ve výsledku nemá NIC společnýho.

Takže ti, kteří mají stejně fantazie jako já, připustí že to je stroj Impéria, pro ostatní je to pirátská loď.  ;D ;D

P.S. (já ty počítačový hry nehraju, a popravdě musim říct, že 6 epizod je pro mě z hlediska techniky základ a ty ostatní stroje z EU a počítačovejch her neakceptuju - kromě ESD, ten je nádhernej)

A hodim sem jednu fotku pro rozptýlení:

Darth

Mno, Delta Class DX-9 je Expanded Universe jak poleno, objevil se prvně ve hře X-Wing. O dost přicházíš, EU má spoustu skvělých konceptů, namátkou Jade Sabre, Lady Luck, Space Stations počínaje a Sun Crusherem, Moldy Crow a Dark Trooperem konče. Třeba takový transportér tuším YT-2400 Otana je skvělý design a to už nemluvím o Outrideru, který je i jako alternativní model ISD (taky expanded universe, založený napřed na knížce, pak na komiksu a nakonec na hře). Pokud máš rád SW, tak EU je docela povinnost, jenom komiksů vyšlo kolem 950 komiksů (docela mi dalo zabrat je všechny pročíst) a každých 14 dní vycházejí 2-3 další. K tomu Clone Wars animáky a hromady knížek.

Například, kdybys postavil Coral Skipper, tak jsi u mě Lego God.

Darth

Citace od: MwK kdy 28.04.2008, 20:41:04
EDIT na Darthov edit:
Som fakt tolerantný a SW milujem,ale netuším ako by s prepáčením také hovädo mohlo letieť a uniesť AT-AT,veď kde to nehalo aerodynamické tvary a ako to tak rýchlo mohlo vysadiť AT-AT a to si len tak zdvihlo nožičky?... :o
Priznávam,prvýkrát som videl toto video a som s neho trošku paff... :o
A ešte priznávam,v tomto vozidle som mal medzeru... :-X

Trochu outtopic, ale pro vysvětlenou - už od Lukova landspeederu je jasné, že nic ve SW nelétá vzhůru hlavně tahem motorů (to by se nevznesl ani Falcon, Imperial Shuttle, a Tie stíhačky, Y-wingy by padaly z nebe jako hrušky) - lodě v SW universe jsou založené na antigravitaci, takže můžou levitovat nad zemí, nebo slabým tahem motorů stoupat k nebi jako pírko. Mno, zkus ovládat ve vzduchu něco, co nic neváží a není přitahováno dolů. Zkus ubrat trochu šťávy do antigravu a už klesáš hezky pomalu. Zkus zapnout antigrav naplno a přidej směrové trysky a už stoupáš. Nevím, jestli je to ofiko stanovisko, ale tak to chápu já. Nekritizujte že je to blbost, že tak to ve skutečnosti nemůže fungovat - SW je hlavně sci-fi a naše fyzikální zákony jsou tam pokořeny technologií.

Jak jinak mohly na konci EII stoupat křižníky na nebe Coruscantu?? kdyby to bylo tahem motorů, musely by stát kolmo k zemi a ne stoupat ladně nahoru. Která stíhačka v SW má aerodynamické tvary a křídla, aby se udržela ve vzduchu? Snad jen X-Wing a ARC 170, ale ty je také mají spíš jako nosiče zbraní.

Edit na příspěvek Martyho: Jasně, malý Yoda do každé stíhačky místo motoru. A kousek Yody do každého cvičného cíle. A desetimetrový Yoda do každého ISD. To budou mít klonovači na Caminu žně  ;D

Marty713

#19
Jo,když si to neumíš logicky vysvětlit můžou za to repulsory.. nebo Yoda  ;) ;D

Tak teda EDIT no, se nedivim, že máte všichni tak málo příspěvků  ;D
Hod mi sem fotku toho Coral Skipperu, nemuzu nic najit, dik.

MwK

Citace od: Marty713 kdy 28.04.2008, 21:17:27
Jo,když si to neumíš logicky vysvětlit můžou za to repulsory.. nebo Yoda  ;) ;D

Tak teda EDIT no, se nedivim, že máte všichni tak málo příspěvků  ;D
Hod mi sem fotku toho Coral Skipperu, nemuzu nic najit, dik.
Yoda... ;D Mám dosť... ;D
Citace od: Marty713 kdy 28.04.2008, 21:17:27
Tak teda EDIT no, se nedivim, že máte všichni tak málo příspěvků  ;D
Je to lepšie,a myslím že viac čitatelnejšie... ;)

A inak tu máš ten,ehm kus kamena,teda horniny... :P
http://starwars.wikia.com/wiki/Coral_skipper

For Darth:
Veď mne je to jasné,ale porovnaj si ladné tvary hocičoho(trebars Delty 7 :)) a toho obludného nosiča AT-AT... :P
A ako som povedal,až doteraz som všetko toleroval,ale toto je už moc divné... ::)
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Darth

A do čeho bys je chtěl zabalit pro transport na povrch? Něčeho co se ježí křídly a anténami? Nebo do něčeho, co se dá na palubě ISD natěsnat vedle sebe a šetří tak místo? Nebo pověsit AT-AT jako oběšence pod Imperial Landing Craft? Mě se právě tenhle koncept, jednoduchý a účelný, zamlouvá. Trochu mi připomíná prefabrikovanou garrison, která je vidět v pozadí videa.

Mimochodem, trochu mi připomíná MTT Obchodní Federace. Co mě spíš vadí, jsou ty rebelská vozidla. Vznášedla ještě beru, ale ty pásové hrůzy. Je to holt šité horkou jehlou a faktem, že ve filmu rebel scum žádná pozemní útočná vozidla neměli.

Ještě ke Coral Skipperu - původně jsem měl na mysli Koros-strohna Worldship v UCS ISD měřítku - ale pak jsem snížil požadavky na Lego verzi, a přešel na Coral Skipper  ;D

MasterWindu

#22
For Darth: ... tu máš jedno spracovanie Coral Skipperu .... je na tejto MOC Page Autorom je Steve http://www.mocpages.com/folder.php/5407

Myslím, že tvoja požiadavka na Koros bola trochu prehnaná, bol by to veľmi nezaujímavý model a dal by sa myslím jednoduchšie spraviť v normálnom merítku a nie UCS ISD  :-X

Dark ages forever ...

Marty713

#23
Nějak jsem si vzpomněl na toto téma a uvědomil si, že až teď mi došlo, že jsem chtěl tímto modelem skončit s legem, na které jsem před tím asi 4 roky nesáhl. No, koukám, že to mělo naprosto opačný efekt. Po prezentaci na fóru jsem začal znovu stavět. LEGO mě opět okouzlilo, snad víc než kdykoliv před tím.

Takže díky za motivaci a doufám v spolupráci v budoucnu - zdá se mi, že je tu nějak mrtvo poslední dobou  :-X

eNTy

Citace od: Marty713 kdy 23.06.2008, 17:43:50
Takže díky a doufám v spolupráci v budoucnu - zdá se mi, že je tu nějak mrtvo poslední dobou  :-X

Tak jako asi všude, máme silná i pomalejší období. Počítám, že proběhnuvší výstava a nadcházející prázdniny si vybraly svou daň. Však se to zase rozjede, neboj  ;)
Minimálně kolem LTTT teď nějaký pohyb v téhle tůňce určitě zaznamenáš, pokud je to tedy něco, co tě zajímá...