|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mates
stavitel
furťák

Pohlaví: 
Zaměření: Sběratel i stavitel

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 21.11.2005, 11:29:38 » |
|
Áno, to ovládanie je riadna komplikácia. A ešte neviem, či nebude mať problémy aj s elektrinou (vodivé plôšky) v tej križovatke.  Já si myslím, že kdyby už dopředu počítal s tím, že bude mít nějaký problém, tak by do toho asi nešel. Myslím, že brzy bude mít i tento problém vyřešen...  A já jen zírám  , co s těmi kolejemi dělá, škoda, že to samé nenapadlo někoho v Legu 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Cavelon
furťák

Pohlaví: 
Zaměření: Sběratel i stavitel

Lego & Trains Maniac
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 21.11.2005, 20:33:05 » |
|
Já si myslím, že kdyby už dopředu počítal s tím, že bude mít nějaký problém, tak by do toho asi nešel. Myslím, že brzy bude mít i tento problém vyřešen...  Kiež by si mal pravdu. Avšak s tými výhybkami to nie je až také jednoduché ako by sa mohlo na prvý pohľad javiť. Ja som narazil napríklad na nasledovný nezmysel. Zapojil som za sebou dve výhybky (1.obrázok), ale pri prechode rušňa zo zaoblenej časti jednej výhybky na zaoblenú časť druhej výhybky to nechcelo ani pánovi chodiť. Napájané boli samozrejme zaoblené časti oboch výhybiek. Tak som to skúmal a zistil som, že odizolované plôšky výhybiek (na 2. obrázku vyznačené žltými šípkami) sú od seba vzdialené tak debilne, že motorček výjde na ne naraz presne s obidvomi nápravami (obr. 3) a potom ani cez jednu nedostáva šťavu. To samozrejme platí pri jazde normálnou rýchlosťou, nie na maxime. Toto v Legu nejako nedotiahli.  Tých nezmyslov je samozrejme viac, ale to je na dlhšiu debatu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|