(vlastní) Bílý hrad

Založil Tadeas, 18.02.2007, 12:13:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tadeas

Hmmm
Tak jsem něco postavil. Je to strážní a vězeňský hrad Bílý. Patří chudému rytíři Petru Vlkovi zvanému "Borůvka". Tak trochu trápí nedostatek kostek, takže to moc velké není.
PS: Kritiku pište a omluvte prosím kvalitu fotek.

Marťan

? No, mě to připadá dost slabé  >:( , více barev už jsi asi použít nemohl co?  >:D a taky celková stavba je poněkud otřesná...  :-X

Tadeas

Vím, ta žlutá to taky kazí....Nechci se vymlouvat, ale dlouho jsem nestavěl..

Marťan

Citace od: Tadeas kdy 18.02.2007, 12:24:01
Vím, ta žlutá to taky kazí....Nechci se vymlouvat, ale dlouho jsem nestavěl..

njn, možná by to chtělo postavit něco menšího a trošku více sladit barvu kostek a celkově promyslet vzhled stavby ..  ;)

Tadeas

Tady je Petr borůvka ;)

Tadeas

Minikaple na kopečku...

otaznik

Ta garáž na koně mě dostala.  ;D

Ke stavbě se nebudu vyjadřovat.

TIE

Nic proti tvé stavbě ale vypadá to jak zřícenina . Borůvka to asi zdědila a neměla peníze na opravu nebo to našla  >:D >:D.

Marťan

Citace od: Tadeas kdy 18.02.2007, 12:13:05
Hmmm
Tak jsem něco postavil.

Slovo  "něco"  přesně vystihuje tvoji stavbu, ale určitě do označení hrad to má ještě hodně daleko  ::)

Aki

Frco

daj nejake fotky interieru  ;D  ;D  ;D nic v zlom ;)

nukum

Tohle je důvod, proč své vlastní výtvory radši nefotím...

Tadeas

Citace od: Frco kdy 18.02.2007, 14:15:26
daj nejake fotky interieru  ;D  ;D  ;D nic v zlom ;)
Tady jsou, ale ne moc dobré.

Dejv

Přesně jsi naplnil výraz "padací dveře"  ;D 

myth

Nemám rád nekonštruktívnu ktritiku, ale na toto sa dá povedať jediné - nič moc.
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

petras81

ahojky... nevim kolik ti je a kolik mas na sklade kosticek, ale urcite svedes neco lepsiho... verim ti... z vlastni zkusenosti vim, ze je lepsi zacit radsi 10x znovu, nez se pokouset zachranit vylepsovanim neco nepovedeneho ;) neves hlavu a pust se do neceho noveho 8)

Raistlin M

Stavitelský zázrak to není. Problém je ale hlavně ve velikosti kostek. Tedy poměr dílků různých barev oproti velikosti celkové. Pokud by ta barevná kombinace byla řešená plates 1 x 2, byl by to příjemný světlý vzorek.  Jak už bylo řečeno, problém dostatku dílků. Autor by s větší paletou dílků uměl mnohem víc.
Interiér je skromný, ale adekvátní chudému rytíři.  Ten se mi vcelku líbí:)

Celkově: Než budeš znova něco podobného zkoušet, nestačí na to jen Orient Expedition dílky  ;)
Na druhou stranu .... není to zlé.

Colonel32

to chce jedno kw do kazde rodiny, at se lidi nevymlouvaji na nedostatek kostek... pac tohle je fakt tragedie  :-\

garaz na kone je ujeta...

J0hny54

Citace od: Colonel32 kdy 18.02.2007, 22:00:41
to chce jedno kw do kazde rodiny, at se lidi nevymlouvaji na nedostatek kostek... pac tohle je fakt tragedie  :-\

garaz na kone je ujeta...

Ale na druhou stranu na ne aspon neprsi ;D

Ten ,,hrad" je nic moc... Nejlepsi je z toho ta kaplicka

Tadeas

Jo,jo, je mi jasné že nejsem tak dobrý stavitel aby se moje něco stavba mohla rovnat jiným tady na fóru,
ale když se ohlédnu, je to druhá moje nejlepší castle stavba. Kdybyste se podívali na mé předchozí stavby.......hrůza :-X

Samík

Také mi to nepřipadá jako nějaká "extra líbivá" stavba.. Být to celé z oldgray dílků, tak by se na to možná dalo i trochu koukat ale takhle flekaté to vypadá opravdu divně  :P
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost! Tím prvním si ovšem nejsem tak jist!
--Moje Brickshelf galerie--

Jožka7

Co se mi líbí, že jsi postavil zhruba to, co by si chudý rytíř mohl dovolit. Ale je to jen torzo.
Teď máš malou obytnou stavbu a přístřešek pro koně. Koně však musíš lépe chránit, pro rytíře je to jedna z nejcennějších součástí majetku. Takhle by ho Borůvkovi hned někdo ukradl. V další fázi je tedy nezbytné promyslet ohrazení alespoň do "2 m" (tedy zeď asi 1,3x vyšší než fig), využij přitom stojící stavby jako součást ohrazení, ušetříš materiál. Je potřeba ohradit větší plochu před objekty, aby vznikl dvůr a ve stěně udělat vstup s rozměry pro pohodlný vjezd povozu, samozřejmě uzavíratelný, nejlépe vraty. Pak budeš mít základní verzi dvorce "Bílý", což je (moderní řečí) vzhledem k možnostem investora a stavebníka ideální sídlo pro každého nemajetného rytíře. 
Styl obytné budovy je zajímavý, absence oken a využitá plochá střecha připomíná Středomoří, podobné stavby se tam stavěly už v neolitu. V našem mírném pásmu by Ti taková stavba nepřečkala první zimu.
Pokud máš málo kostek, tak při stavbě umísťuj kostky jedné barvy k sobě, ať to nevypadá tak strakatě. Výsledek sice rovněž nebude ideální, ale o dost lepší, než je teď.
Non nobis, Domine, non nobis, sed Nomini Tuo da Gloriam.

Tadeas

Díky za rady, možná se do toho ohrazení a úprav ještě pustím. Nebo můžu totálně překopat celou stavbu, uvidím. Mimochodem, okna tam jsou, ale ze strany a zezadu  ;)

Jožka7

Hmm, pokud budeš dělat ohrazení, tak by to chtělo okna do dvora.
Non nobis, Domine, non nobis, sed Nomini Tuo da Gloriam.