LEGO KOLEČKA

Založil nop, 14.01.2007, 12:39:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

nop

Dobrý den,

Chystám se postavit vozítko řízené přes wifi,nebude to celé z lega jen hledám vhodná kolečka po kterých by to jezdilo tak mě napadlo použít nějaká z lega,potřeboval bych nějaký větší průměr alespoň 7cm a vozítko by mohlo vážit kolem 4kg tak aby to unesly.Máte nějaký tip,případně kde to koupit?

TomG

Tak velkych kol moc neni a hlavne samotne se na BL pohybuji celkem draho. Pocitej i 10$ za jedno kolo (disk a pneumatika).
Only the best can survive.

Dejv

já bych použil kola vyskytující se např. v 8868  http://guide.lugnet.com/set/?q=8868_1&v=z   
bohužel mi nejede peeron, tak jsem nemohl dohledat číslo

TomG

Citace od: sparkz kdy 14.01.2007, 12:58:24
já bych použil kola vyskytující se např. v 8868  http://guide.lugnet.com/set/?q=8868_1&v=z   
bohužel mi nejede peeron, tak jsem nemohl dohledat číslo
To jsou presne ty co sem myslel. Tyhle muzou stat i 10$ kus, pokud je nahodou nesezenes o neco levneji (je nutne pripocitat i postovne).
Pak jsou dost velka kola u Dune Buggy 8284 ty zadni, pak jsou jeste u jednoho novejsiho setu 4 ks. Ale taky to vyjde cenove podobne.

Dejv

moc se v cenách nevyznám, ale myslim si, že levněji vyjde celej set než dát 40 babek jen za kola  ;)

TomG

Citace od: sparkz kdy 14.01.2007, 13:08:08
moc se v cenách nevyznám, ale myslim si, že levněji vyjde celej set než dát 40 babek jen za kola  ;)
Presne :)

MildaPajda

ja bych zkusil tyhle kola ze setu 8466.
Jsou velka a maji pomerne velkou nosnost.
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

TomG

Citace od: MildaPajda kdy 14.01.2007, 20:34:06
ja bych zkusil tyhle kola ze setu 8466.
Jsou velka a maji pomerne velkou nosnost.
Jo to je ten set, kde jsou ty zminena zadni kola z 8284. Nikde jinde nejsou 4.

Mellory

OMYL, zadní kola z 8284 jsou menší, než ta z 8466.
Nothing is true. Everything is permitted.

TomG

Citace od: Mellory kdy 14.01.2007, 21:12:25
OMYL, zadní kola z 8284 jsou menší, než ta z 8466.
Mas ty kola doma(+dodej fotku) nebo to tvrdis podle peeronu?
Podle BL mas pravdu. Zadni disky u 8284 by mely mit prumer 56 mm a u 8466 by to melo byt 62 mm. Mas oba sety? Zajimala by me fotka obou kol na nejake baseplate.
Zvlastni je, ze u toho 8466 jsou gumy co nikde jinde nebyly. Disky byly pouzite jeste 4x.

expertik

Mellory má pravdu. Ja osobne mám doma zase aj 8466 a 8248. Kolesá z 8248 (zadné) sú o niečo menšie ako z 8466. Sú ale druhé najväčšie a majú jednu obrovskú výhodu, ich váha je tretinová oproti tým z 8466.
Keď budem menej lenivý, vyleziem k legu a odfotím ich obe vedľa seba na baseplate...

P.S.: 8868 je síce zaujímavý set, ale jeho 20x30 kolesá nepatria ani zďaleka medzi tie najvačšie...

Edit: Dodávam názorné porovnanie:

Jindroush

Ale největší 'náklaďákový', jsou snad ty z 8860 nebo 5571, ni? Všechny ty balónový by na auťácích imo vypadaly divně...
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

expertik

Citace od: Jindroush kdy 14.01.2007, 23:09:12
Ale největší 'náklaďákový', jsou snad ty z 8860 nebo 5571, ni? Všechny ty balónový by na auťácích imo vypadaly divně...

V setoch 8860,8865 a pod. sú 24x43 kolesá a tie sú asi 5. v poradí čo sa veľkosti týka, možno až 6.
V 5571 a 8285 a pod...sú ešte menšie kolesá....balónové, nebalónové použiteľné sú....

Jindroush

Citace od: expertik kdy 14.01.2007, 23:18:26
balónové, nebalónové použiteľné sú....

Asi přijde na to, kdo chce co stavět. Prakticky na všech kloudně vypadajících náklaďácích jsou použity ty kola, co jsem zmiňoval. Balóny by vypadaly komicky.

(5571 a 8285 mají jiná kola, i když si je lidi často pletou. 5571 má větší).

expertik

Citace od: Jindroush kdy 14.01.2007, 23:24:12

(5571 a 8285 mají jiná kola, i když si je lidi často pletou. 5571 má větší).

Áno v tomto máš pravdu...škoda, že sa už nepoužívajú v nových setoch...

otaznik

Citace od: Jindroush kdy 14.01.2007, 23:24:12
Asi přijde na to, kdo chce co stavět. Prakticky na všech kloudně vypadajících náklaďácích jsou použity ty kola, co jsem zmiňoval. Balóny by vypadaly komicky.

Záleží, jaké auto stavíš, na autech pro Truck Trial vypadají naopak komicky pneumatiky, které zmiňuješ. Na takovém autě je potřeba mít pořádný terénní gumy.  ;)

Rob

jo, nicméně kola z 8466 jsou tak velká a těžká (a tím mají tak obrovský moment setrvačnosti), že jsou pro truck trial prakticky nepoužitelná. Právě jsem si kvůli nim urval dva kardany. Napíšu o tom samostatný příspěvek
Rob

otaznik

Citace od: Rob kdy 28.01.2007, 09:50:08
jo, nicméně kola z 8466 jsou tak velká a těžká (a tím mají tak obrovský moment setrvačnosti), že jsou pro truck trial prakticky nepoužitelná. Právě jsem si kvůli nim urval dva kardany. Napíšu o tom samostatný příspěvek
Snad ani nikdo nechtěl tyhle kola na KTT použít, to by byla truck trialová sebevražda.  ;)

Rob

Ani se nedivím, Jenže mají nepřekonatelný poloměr, což je první podmínka průchodivosti. Pokud máš klasický auto, nedostaneš se (teoreticky) přes kolmý stupeň o výšce poloviny průměru kola :-(

Pro vyšší stupně jedině Rocker-bogie, nebo podobný systém.

Dělám na redukční převodovce 1:3 v náboji toho kola, ale LEGO nějak nedělá díly co bych chtěl. Asi ještě pár dní budu přemýšlet a pak vezmu skalpel a nějaké si vyrobím :-]
Rob

otaznik

Citace od: Rob kdy 28.01.2007, 11:13:51
Ani se nedivím, Jenže mají nepřekonatelný poloměr, což je první podmínka průchodivosti. Pokud máš klasický auto, nedostaneš se (teoreticky) přes kolmý stupeň o výšce poloviny průměru kola :-(
Ani to nevynahradí zápory tohoto kola při použití v KTT.

Aki

Citace od: otaznik kdy 28.01.2007, 11:40:37
Citace od: Rob kdy 28.01.2007, 11:13:51
Ani to nevynahradí zápory tohoto kola při použití v KTT.
A které to jsou, kromě komického vzhledu?  ???

otaznik

Citace od: Aki kdy 28.01.2007, 11:45:50

A které to jsou, kromě komického vzhledu?  ???
Už to tu několikrát padlo - brutální váha a velká šířka. A vzhled je IMHO super.

expertik

Odpoveď na Vaše poznámky k použitiu /nepoužitiu kolies z 8466 je mnou tu už spomínaný planétový náboj...IMHO
Mne tie 8-zubé kolieska držia a nelámu sa a vyvíjam na ne pomerne dosť veľký ťah (krútiaci moment)
(http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=9756.0)

Jamesek

Omluva za otevírání starých témat, ale asi to patří sem. ;)

Potřeboval bych poradit, jak zjistit velikost technic kol. Číselné označení se mi nepovedlo dekódovat, některé kola jej ani nemají. Phil i google o velikosti kol přede mnou mlčí... ;/

Potřeboval bych kola cca 11 bricků vysoká (11br*9,8=cca 11cm), z toho by 6 bricků měl být disk kola. Široká by měla být cca 3 study (25mm), takže žádné balóny. Vzorek může být skoro hladký ;) Sám taková nevlastním a chtěl jsem se podívat, zda vůbec podobná kola existují. Díky za rady.

Jindroush

Mno, LEGO tuším používá vnější rozměry gumy v mm. Tvoje žádost je tudíž 110 x 25 a tak velký není vůbec nic. Motorkový kolo jako jedno z největších v průměru má 81.6.

Jamesek

Citace od: Jindroush kdy 22.01.2008, 07:29:29
Mno, LEGO tuším používá vnější rozměry gumy v mm. Tvoje žádost je tudíž 110 x 25 a tak velký není vůbec nic. Motorkový kolo jako jedno z největších v průměru má 81.6.
Díky za vysvětlení, aspoň už budu vědět. Nj, tak ty kola budou muset být menší no .. ;( vyrábět je nebudu ...

peter

Citace od: Jamesek kdy 22.01.2008, 01:34:19
jak zjistit velikost technic kol. Číselné označení se mi nepovedlo dekódovat, některé kola jej ani nemají. Phil i google o velikosti kol přede mnou mlčí... ;/

Nějaké srovnání velikostí kol, disků apod. najdeš na stránce Visual Lego Wheel Helper.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.