(vlastní) EM 475.1 / 451 aneb Pantograf, Žabí tlama

Založil betakaroten, 22.02.2015, 16:56:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

betakaroten

Zdravím po delší době, ano, žiju, občas i stavím. A koukám, že v téhle sekci to bude první MOC roku 2015. :o

Nejprve předloha - veteráni příměstských tratí Prahy a kraje Středočeského, kteří třikrát překročili plánovanou životnost a letos prý už opravdu skončí.



Původní variantě laku by nejlíp odpovídal odstín Maersk, ale z důvodu dostupnosti dílů jsem se rozhodl pro obyčejnou modř.
Jestli vám fotek připadá příliš, je to tím, že jsem testoval "nový" objektiv a trochu jsem se nechal unést ;D







S pojezdem a motorizací moc spokojený nejsem. Kvůli výšce je nutno použít starší typ kol. Řešení motorové sekce a sousedního podvozku se mi nelíbí ani vzhledově, ani technicky, ale nic lepšího mě zatím nenapadlo.





VocucBat

Pěkné docela povedené :)... K pojezdu... co pojezdem nahradit úplně první dvě nápravy?

Igorus

No a co ten pojezd dát mezi jednotlivé vagony? Ano, nebude to přímo odpovídat originálu, ale mohlo (praxe ukáže jestli to není blbost) by to být použitelnější.

Každopádně podoba s Žabotlamou tam je. Pěkné!

holub

Tohle je bomba ,vážně myslím že by to ještě sneslo trochu dopilovat ty podvozky,ale víceméně si tuto klasiku zpracoval nádherně.

Je to škoda ,že jim bude už konec  :'(,právě jsem si vzpoměl na mé cestování do školy.Tohle už k Praze patří,stejně jako klasické škodovácké tramvaje které také pomalu končí.

smart400

máš to pěkný já bych jen upravil to, že žabotlam není pantograf pantograf je řada 460

kryst.off

Citace od: smart400 kdy 21.03.2015, 11:05:05
máš to pěkný já bych jen upravil to, že žabotlam není pantograf pantograf je řada 460

Oficiálně není "Pantograf" nic, lidově se tak říká elektrickým jednotkám, tedy především žabákům, 460 a 560, dokonce i 470 a zaslechl jsem tak mluvit i o RegioPanterech. Nicméně prvními "panťáky" byly stopro právě žabí tlamy, začalo se jim tak říkat podle pantografové konstrukce sběrače.  ;)
kryst.off

Vočko

prosim nemate nekdo foto jak je udelane predni okno. dekuju

martinlx

SNOT. Když si přiblížíš ty fotky, tak je to docela vidět. Jenom si nejsem jistý upevněním, možná je tam okno jen vložené? Btw přijde mi že ta černá plate mezi má na některých fotkách study doleva a na jiných zase doprava  ;)

germik

Ono je to totiž tak že to jsou dvě černé plate 1xněco (3 nebo 4), každá otočená na jinou stranu ne? Na té čelní fotce je to vidět asi nejlíp... ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

martinlx

Máš pravdu, pro oči nevidím. Tj. je to i připevněné k té stěně za kabinou. Na tu fotku jsem koukal, ale není na ní vidět spára mezi plates, na jiných fotkách vidět je.