(vlastní) Lego v zimě

Založil johnik007, 18.11.2010, 18:47:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

johnik007

Jelikož jsem ve vesnici známý Lego šílenec, dostal jsem možnost se angažovat na zdejší malé vánoční výstavce, kde budou děti ze školní družiny předvádět své výrobky a samozřejmě se bode i prodávat nějaké to vánoční zboží... Dostal jsem přidělenou plochu 80 x 80 cm a měl jsem se držet letošního tématu - ZÁŘIVÉ VÁNOCE. No, něco dle zadaných parametrů jsem vytvořil... Nyní bych od Vás potřeboval poradit, jakou "akci" vytvořit do popředí a vychytat mouchy... Chodníčky ještě určitě zapadají sněhem, hned jak nějaký dorazí  ;) Ještě plánuji nasvítit lampu u hračkářství a vláček, kam se chystám vložit i již zakoupený parní generátor... Prosím, poraďte mi tedy čím celou stavbu oživit. Díky moc

germik

Vypadá to luxusně, ještě by tam byl pěknej, někdo zasypanej sněhem ze střechy  ;D
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

bartas

#2
Kluziště, chybí tam pořádné vánoční kluziště s Chuckem Norrisem  ;D  8)


http://www.youtube.com/watch?v=J1E_-lVujMg


Jinak to celé vypadá MEGA. Asi se kouknu na BL, kde seženu nejvýhodněji bílé plates....když budou ty vánoce.

P.S.  Třeba i T-mobile přispěje na kostky :)

Anatyt

Ja bych tam pouzil tieto stromy.

coro18

 :o Paráda paráda a ešte raz paráda! Takéto niečo by som rád chcel mať aj ja! Neviem čo si zač ani odkiaľ si, ale ľúbi sa mi tvoj štýl! Základom je mať obrovskú miestnosť ktorá je vyhradená len a len pre lego. Ten základ už máš a teraz si stále rozširovať zbierku. Ja mám problém s tým, že si lego nemám kam dávať no proste nemám takú suprovú miestnosť ako ty kam by som si to mohol všetko rozložiť ;D Mám asi tretinovú miestnosť a tam mám aj nábytok takže mi sem vojde asi jeden okruh vláčikom a hotovo. Mam tiež zbierku z vláčikov cca 1000€ a skladajú sa z prevažne nových setov. Len nedávno som sa tomu začal venovať. Ahojky s pozdravom Miroslav.

peki

Jenom technická (diorámatko je pěkné, dýchá z toho vánoční atmosféra) mám takový dojem, že tato stavba přímo nesouvisí s tématem vesnické kolejiště. Není potřeba všechno za každou cenu vkládat do jednoho tématu  ;)

Ptáš se na oživení místo kluziště bych udělal na náměstí takové ty vánoční trhy v dřevěných stáncích + prodej kaprů a prodej vánočních stromků.

johnik007

1. Děkuji všem za kladné ohlasy, jsem rád, že se líbí.
2. Příspěvek jsem vložil do tohoto tématu, protože jsem chtěl, abyste si můj výtvor spojili i s mým kolejištěm.
3. Poslech jsem Vaše rady ( a dobře jsem udělal  ;) ) a zlepšil jsem náměstíčko Vašimi poznatky. Člověk zasypaný sněhem, kluziště ( bohužel bez Chucka ), vánoční stánek s prodejcem stromků - to vše jsem přidal.
4. Požil jsem Mirkovy samolepky s motem Policie, vytiskl jsem ale pouze na papír a přilepil izolepou ( ještě nejsem tak dokonalý jako Mirek  :) ) - také doufám, že mu použití jeho práce nebude vadit.
5. Ještě nejsem u konce práce, až dotvořím, detailně nafotím...
6. Snad se bude líbit a případné podměty k zlepšení si moc rád přečtu.


Hardegon

Úžasné.  :o Na Vánoce budete mít doma krásnou výzdobu.

winring

Teď už je to opravdu super :)

mirek

Jsem potěšen, vůbec mi nevadí použití nápadu, naopak mně těší, že se najde další Kostkař, který můj nápad použije a ještě do tak nádherné vánoční scény.

hobby

Mně se to také líbí, především to, co je nové, tedy město pod sněhem, s bílými střechami. V tomhle rozsahu je to novinka a proto zajímavá, včetně osvětlení. Vánoční nálada tam je. Zasluhuješ pochvalu.
Je ovšem pravda, že název tématu nevystihuje podstatu, obsah. Spíše bys to měl nazvat např. 'zasněžené město' ap. Ty koleje jsou tam jaksi navíc. Ale jak to nazveš je samozřejmě tvoje věc, jen si myslím, že se připravuješ zbytečně o diváky (někoho vlaky vůbec nezajímají).

peki

Citace od: hobby kdy 24.11.2010, 15:24:39
Mně se to také líbí, především to, co je nové, tedy město pod sněhem, s bílými střechami. V tomhle rozsahu je to novinka a proto zajímavá, včetně osvětlení. Vánoční nálada tam je. Zasluhuješ pochvalu.


Téma jsem rozdělil a přesunul  ;) Domnívám se, že to opravdu stojí za to  ;D  Vánoční atmosféra opravdu super. Ještě bych trochu rozmístil ty figy - větší ruch na ulice i náměstí 

bartas

Paráda.....jen ten Chuck Norris......

Hlavně pořádně ukotvit vánoční strom, ať nezramuje zase nějakýho anglána  >:D

Čím se svítí ve svítilnách? Předpokládám, že směrové diody to nejsou.

johnik007

Včera to konečně všechno začalo... V pondělí vše zhodnotím a také, jak už dlouho slibuji nafotím...
Byly mi také zapůjčeny dva modely český autíček - České pošty a policie. Mirku ještě jednou děkuji!
Figy jsem na doporučení také ještě rozsvítil
Stromeček jsem zvedl ještě o jedno patro, takže chtěl opravdu pořádně ukotvit. Co se týče osvětlení, jsou požity vysoce svítivé LED diody, které jsem sehnal v malém obchodě v Rokycanech a stály asi 9 Kč/kus.
Samozřejmě také děkuji za kladné hodnocení...

mirek

Také mám jeden dotaz. Klasické stojací svítilny, které máš nasvíceny před domy nejsou uvnitř provrtané. Jak se ti to povedlo provrtat ?
Kudy jsi vedl drátky ?

votrelec

potom sprav tuto istu dioramu aj v lete :)

johnik007

Tak jsem se k tomu konečně dnes dostal...

Zhodnocení výstavy:
Jednoznačně z toho mám dobrý pocit, protože u mého modelu nezůstávali jenom malé kluci a holky, ale dlouhý čas u mě strávili i muži středního i staršího věku. Ze všech stran jsem slyšel samé kladné ohlasy, takže pokud vše dobře dopadne, pokusím se sklidit podobný úspěch i příští rok. Také bych chtěl veřejně poděkovat Mirkovi, který mi na výstavu zapůjčil modely autíček České pošty a POLICIE - Mirku díky!

Pár novinek v diorámátku:
Instaloval jsem vyvíječ páry, který je opravdu SUPER, a také na výstavě byl patřičně oceněn, jen to dýchat celý den nebylo úplně optimální ...  ;D
Také jsem si hodně pohrál se svítícím krbem, který ovšem není skoro poznat, že svítí (přízemí kavárny)

Co se týče starších ohlasů v tomto fóru:

Mirku - lampy jsem provrtal a doufám, že mi za to uživatelé kostek neukamenují, protože abych docílil takového estetického vzhledu nebylo jiné zbytí... Vrtání mi dalo opravdu zabrat a při pohledu zblízka jsou různě lehce v nejužším místě prohnuté, proto jsem radši nedávám detailní fotky  ;)

Odpověď vortelcovi - když mi přispěješ na kostičky tak klidně  :D


A na závěr přidávám pár foteček...

Berndthardt

Skutečně překrásná práce.
A 24. rozsvítit i STROMEČEK!
8)  :o  8)

johnik007

Rok se s rokem sešel a vánoce se zase blíží... Městečko se nám trošku rozrostlo a už je zase pod sněhem... Na Vaše minulé doporučení jsem kluziště zachoval, polozapadaného člobrďku taky, dokonce zdvojnásobil, trhy též stojí a koledy se zpívají... Nicméně Vás zase prosím o nějaké rady, čím to vše ještě vylepšit, aby se to od víkendu v KŽ líbilo  8)  Dokončeny ještě nejsou trhy, plánuji jiné stánky a v okolí CF přibude ještě určitě nějaká hromada sněhu...
Předem díky za tipy ;)

FilipS

Ale noták... Diorama je hezké, ale 5. října konstatovat, že vánoce se blíží mi pije krev.  ;D

johnik007

díky, ale tak aspoň zimu by si mi toleroval? o víkendu na horách možné sněhové přeháňky  8) , tedy aspoň si za tím stojí naši meteorologové...

germik

Jsem rád za pokračování, zkus trochu znepravidelnit kluziště ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

mesje

Možno je tam toho snehu priveľa, najma na domoch, v reáli by sa najmä na tých šikmých častiach neudržal (horné poschodia, markízy, atd). Tak možno tam by som ubral tých bielych dielikov...

Kiko97

A čo keď čerstvo napadalo? Mne sa to veľmi páčilo až mi to pripomenulo Vianoce.  :D

Justin

#24
Veľmi pekné, vianočná atmosféra ako vyšitá.
Tie kopy snehu sú skvelé, aj lego ihličnaté stromčeky u predajcu. Budú aj kapre?

Čo robí ten červený diletant na streche?

J.


PS ;D  inak správne načasovanie, dnes som mal vianočný meeting  ;D

edit: kapre tam tuším už sú :)

SpCasPi000

Štvrtok je posledný pekný tohtoročný deň podľa našich ...lógov, ak to vyjde tak koooooonečne po polroku sa budem mocť pozrieť z okna, stratiť chuť vyjsť von a radšej sa pokúšať spojiť nejaké diely do aspoň trochu zmyselného celku. A čím horšie vonku bude, tým viac ma to bude baviť.
Takže si vôbec nemyslím, že na zimné kreácie je príliš skoro, veď za 10 týždňov tu máme predvianočné obdobie a to je strašne málo času, dúfam stihnem dovtedy objednať pár kíl bielych dielov aby som držal krok s ročnými obdobiami  ;D

P4tr1cius

Paráda. Naozaj to má krásnu Vianočnú (zimnú) atmosféru. Jedine by si ešte mohol porozhadzovať figov trošku po trhu, nech sa to tam rozhýbe, prípadne nejaké ďalšie scénky. Inak je to naozaj veľmi pekné. Potešilo by viac foto.

Ivansliz

Toto nádherné dílko je už tady docela dlouho a já se ještě nevyjádřil. Musím říct, že se mi ta vánoční scénka líbí. Hned mám pocit, jako by měl štědrý den za pár dní přijít a s tím i film "Rolničky kam se podíváš" s Arnoldem Schwarzeneggerem, ale to jsem odbočil.  ;D >:D >:D Kdy, že tam tohle dílko dovezeš? Už tuhle sobotu?  ;)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

yanice

nadhera, uz aby napadl snih ;D, co takhle kdyby konik tahl sane a ne povoz? Mozna jeste nejaky pubertaky s hokejkama.  Nic jineho mne nenapada, je to dokonaly.....

johnik007

germik Díky, kluziště "znepravidelněno" a hned to vypadá líp...

mesje Řekněme že sněží, sněžilo a sněžit bude opravdu hodně  ;D Jinak byl jsem na šikminách k tomuto řešení především kvůli nedostatku dílků (př. Green Grocer, šikminy vytvořeny z bricků)

Kiko97 Díky...

Justin Díky moc, červený diletent je tam proto, protože se Lego Ježíšek ještě nedostal do prodeje  ;D Kapři byli, ale jenom v jedné nádobě, dnes výrazně přibili...

SpCasPi000 Podzim a zima je moje nejoblíbenější období ze všech, ze stejných důvodů jako u tebe - je čas na Lego! Jinak bílých kostek doporučuji objednat hoooodně moc, mě už tady zbyly jenom 4 bílé kostky a to dva páry ručiček  ;D to zase přeháním, ale spolklo toho nad moje očekávání...

P4tr1cius Fotky budou, až bude kompletní, tj. zítra?? - snad... Jinak figové rozmístěni a přidáni... dokonce umístěno i jedno prasátko  ;) Jinak díky...

Ivansliz díky moc, ano už tuhle sobotu někdy ráno, takže bychom se tam mohli potkat při stavění? Nebo ty dorazíš až v neděli?

yanice Dokonalé to nebude nikdy, vždycky je co zlepšovat... Hokejky bohužel nemám, tak jsem tam dal aspoň dvě děcka soukající se do dresů NHL... Sáně, no ještě něco zkusím vymyslet, ale určitě by do zimní krajiny zapadly více...

Ještě jednou všem děkuji a přikládám fotku s dnešním stavem po úpravách...

PS.: Ještě je tam prostor a to konkrétně hned dole veprostřed, poraďte co umístit tam?  ??? dík...