Vystavovatelé

Založil Kuba, 19.11.2014, 09:26:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Kuba

Seznam vystavovatelů a vystavených věcí

Jukuruku-Kuba: MOC Hrad a podhradí, MOC Western městečko 2/3, filmová vitrinka
AKI: MOC středověké Město, MOC Western městečko 1/3
Apolo: MOC středověká vesnice a tvrz
Danyboy: MOC velký kostel, MOC dům, Minifigurky, exkluzivní sety, filmová vitrínka
Marťan: MOC Hrad, armáda Royal,
Honziček22 a Wiki: Sety vláčků, diorama Friends
Mr. Cube: MOCy Pán prstenů 2x do filmové vitrínky
Keai: MOC Kamiony 2x
Ivansliz: Town město = MOC i modulární domy, tramvaje, MOC Vagon, Filmová vitrínka
Chairudo: MOC Mlýn, MOC Ferris Wheel, Labutě
Tomaslambo: MOC technik 5x, Sety technik
Hacislav: MOC technik
Hana 129: MOCy pohádky, MOC domy , MOC sochy, Technik sety
Izabella08: filmová vitrínka indiana jones a spongebob
Šipka: MOC  turisté u brány Al-Kaba
Jerzzek: MOC Hradby
Lego Town: diorama sety (Slovensko, Čadca) ??
JimB: Model MOC Škoda, ale až po skončení KidsFestu. + sety letadel
mates007: důl

Kuba

Pokud cokoliv z výše uvedeného neplatí/ nebo už neplatí, prosím o info. a předělám. Dále prosím o (pokud možno přesné) rozměry vašich MOC. Chci začít pomalu rozdělovat vitríny, abych měl přesnou představu, kolik zbývá volného místa. Kdo chce poskytnout sety, prosím o přesný seznam (může být i přes SZ), co by bylo možné zapůjčit. Nevím, jestli se dostane na všechny sety, ale určitě budou mít přednost ty vzácnější a klasiky z 90 let. (to by se řešilo, až bude jistota, kolik bude MOC)

Znovu upozorňuji, že jsme omezeni šířkou vitríny 75cm (cca 13m délky, z toho cca 5 bude vláčkodráha). A vitrínami šířky 55cm (5m délky) a 50cm (6x1m délky) s tím že do některých vitrín dostaneme dle potřeby patra. Pokud někdo bude mít větší šířku MOC, dejte mi prosím ihned vědět, aby se s muzeem dala řešit extra vitrína, kde se požadovaná šířka vleze. Zatím vím o Apolovi, který staví do vitríny cca 1,2x1,2m. A Danyboyovi, který staví do vitríny 1,4x1,4m. 

Je zde někdo, kdo by mohl poskytnout všechny řady minifigurek, nebo alespoň  jejich většinu? Rádi bychom udělali na výstavě jejich výstavku?

Kuba

Tvořím Castle diorama, část Hrad už je na 85% hotový. Společně se mnou bude mít blok v dioramatu AKI (středověké město). K jeho městu ale potřebujeme nutně postavit blok s hradbou aby mohlo diorama vzniknout. Aki musel od hradeb z osobních důvodu upustit. Mi na to už zase nevyjdou šedé kostky. Nemá někdo, kdo to nemá do FM úplně nejdál, zájem tento blok vytvořit? Případně Muzeum bude vyzvedávat v Praze u Apola jiný MOC, tak je možnost předat blok s hradbou i tam. Nebo i mi v Lanškrouně na rozebíracím víkendu.

Hloubka jenom 80 studů. jinak to necham čistě na zájemci jak dlouhý blok přistaví. Klidně i s domečky tak ať plynule naváže na Akiho město. Z druhé strany musí zase navázat na pole s farmou nebo hospodou, které začnu v zápětí stavět.

jerzeeg

#3
Ciste tu hradbu bych snad mohl udelat ja, nevim, jestli se zmuzu i na neco k tomu..
Ale jako uplna staveci lama budu potrebovat trochu poradit, trochu na to dohlidnout.. :)

Napr. hned ty rozmery - 80 studu (tj 64cm, jestli se nepletu) hloubka je mysleno do sirky te vitriny, ktera je 75cm ? Tozn. je tam 11cm rezerva ?
Jaka by asi mela byt delka a vyska ?
Predpokladam brana s vezi, kdyz tam ma byt cesta ?
Mate prosim nejakou predstavu, voditko, obrazek ?

Kuba

#4
V tomto případě Šířka vitríny = hloubka vitríny. Hodně napoví mapka. Já i Aki máme své bloky široké(hluboké) 80 studů cca 64cm délka je na tobě. Vitrína je celkem dlouhá (8metrů), společně s castle diorama bude ve vitríně Town diorama. Jedno jak druhé bude mít délku cca 3m, takže je zatím rezerva. Ale co nejdříve si musím rozměry na pevno upřesnit. Abych věděl zda do vitríny nedáme ještě nějaký moc.

Něco pro inspiraci od kolegů zde na kostkách:
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=9491.msg54417#msg54417
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=29613.msg132135#msg132135
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=23476.msg103225#msg103225

Pokud do toho půjdeš, dej mi co nejdříve vědět přes SZ, abychom jsme se přesně domluvili. Ale prosím jen pokud do toho jdeš na 100%.

Z jedné strany musí hradby navázat výškově na AKIHo město
http://emilovic.rajce.idnes.cz/Lanskroun_2015#IMG_2761.jpg
Město je na fotce natočeno tak, že se na něj díváš přímo z hradby...
...vzniká tam ještě takové eLko (nevyplněný kousek), to bude třeba vyrovnat. Pak musí být nějaká mezera mezi tím krajním domem (který je zarovnaný přímo s okrajem) a samotnou hradbou. Nejlíp, kdyby tam vznikly podél hradby ještě nějaké domečky, domeček (ale není podmínkou). Z druhé strany musí hradby navázat na má pole a cestu. Přesně study upřesním přes SZ. A výškově to vidím ze strany pole na 2 až 4 bricky. Jestli hradby budou na menší skalce, či uděláš vodní příkop, nebo navážeš přímo na travnatou plochu, nechám na tobě. Výška hradeb pak taková, aby to +- pasovalo měřítkově k AKimu městu. a ANO i se vstupní branou.

Celkově je to poměrně malý kousek. S trochou snahy a s dostatkem šedých dílku, je hradba za víkend či dva hotová. Bohužel já nemám ty dílky, vše mi sežral hrad... Tak potřebuji pomoci..

Chairudo

Za pár dní budu hotov s novým Ferris Wheel, tak s tím můžeš na výstavu počítat.
Rozměry hloubka 40 šířka 210 výška 235cm

Dále Větrný mlýn - přistavěný
rozměr: hloubka 40 šířka 80 výška 75cm

a pak mám k dispozici sety:
10030 Imperial Star Destroyer - UCS 55x105x45
10174 Imperial AT-ST - UCS 25x25x45
7190 Millennium Falcon 35x40x17
10181 Eiffel Tower 1:300 Scale 51x51x120
10237 The Tower of Orthanc 20x20x75

Poprosím pak napsat o co bude zájem.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Kuba

Na výstavě si pomůžeme taky s texty, které budou umístěny na volných plochách na zdech.

Už jsem kluky, co loni dělali texty na téma Afol, viněty, Truck-trial, alternativní modely,... požádal o souhlas, který mi byl autory udělen.

Je zde ale někdo z účastníku výstavy, kdo by se chtěl pokusit o text na témata:

"MOC versus SET" (popsat vlastní tvorbu Afolů, a čím se liší od tovární produkce)
"Lego Kladno" ( tedy upozornit na to, že Lego se kompletuje v Kladně, popsat vlastně co se v kladně děje, vývoj továrny atd... )
Termín, tak první půlka května. (stačí text, graficky by to dali dohromady v Muzeu)

Martins

Ahoj, zaujalo mě téma "MOC versus SET", tak zkusím něco nahodit...

Kuba

Ok díky. těším se.

Troufne si někdo na text ke Kladnu?  ;)


Martins

#9
Prosím o revizi, doplnění, nápady a také korekturu...

SET versus MOC
LEGO vyrábí kostky a ty tradičně prodává ve formě SETů neboli sad, které si můžete vybrat a koupit v obchodě. SET má krabici, návod a pytlíky s kostkami. LEGO sety vyrábí v mnoha řadách, které se liší tématy, ale také obtížností stavění. Jsou tedy sety pro malé stavitele i pro teenagery, kteří již musí projevit určitou zkušenost a hlavně trpělivost při stavění. Označení doporučené věkové hranice je také součástí setu a je uvedeno na krabici.

Asi jste si všimli, že LEGO nevyrábí sety kategorie 18+. Nás, dospělé fanoušky - AFOLy (Adult Fan of LEGO) to někdy trochu mrzí, nicméně asi chápeme, že LEGO je primárně hračka a její hlavní cílovka jsou děti. Čelíme tomu tím, že z kostek stavíme tzv. MOCy. MOC je zkratka My Own Creation a znamená vlastní tvorbu, vlastní fantazii. MOC může být malá stavba z několika kostek, ale také technologicky vymakané precizní monstrum čítající statisíce kousků, které dát dohromady zabere měsíce i roky.

MOC tedy zahrnuje vše, co někdo postavil čistě pro to, aby to měl a co se dost pravděpodobně nikdy setem nestane. Není to v žádné krabici, není k tomu žádný návod. Naše výstava představuje v drtivé většině MOCy, které postavili fanoušci kostek LEGO z celé ČR i Slovenska.
A co stavíte vy? Pochlubte se!

LEGO Ideas
Existuje cesta, jak se z amatérské stavby může stát originální SET. LEGO pro tuto příležitost provozuje projekt LEGO Ideas, který najdete na internetu. Můžete do něj svojí stavbu zaregistrovat a ucházet se o hlasy ostatních fanoušků. Pokud vaše stavba získá potřebných 10.000 hlasů, dostane se do schvalovacího procesu a může být vybrána k výrobě ve formě originálního SETu. Takto vznikly sety ,,Krotitelé duchů", ,,Minecraft", ,,Návrat do budoucnosti" a další.

Je také jasné, že z úspěšných stavitelů se stávají profesionální designeři společnosti LEGO, jeden takový vzešel i z československé komunity stavitelů sdružených na fóru www.kostky.org.

Kuba

Super text  ;)

Předpokládám, že některé hovorové výrazy jako vymakaný a podobně, muzeum asi vymění za spisovnější výraz. Ale popravdě, já osobně bych to takto nechal.  ;D fakt super a za tak krátkou chvíli. Obsahuje to myslím všechny důležité informace, takže už mě ani nenapadá, čím to ještě doplnit ;)

Martins

Citace od: Jukuruku-Kuba kdy 20.04.2015, 12:19:29
Super text  ;)

Předpokládám, že některé hovorové výrazy jako vymakaný a podobně, muzeum asi vymění za spisovnější výraz. Ale popravdě, já osobně bych to takto nechal.  ;D fakt super a za tak krátkou chvíli. Obsahuje to myslím všechny důležité informace, takže už mě ani nenapadá, čím to ještě doplnit ;)


:D víš co, já jsem pražák jako poleno a já to tak necítím. Pokud tě tam něco tahá z uši, rád to upravím. Píšu pro lidi, pro AFOLy, ne jako článek do novin...

peter

Citace od: Jukuruku-Kuba kdy 20.04.2015, 11:58:04
Ok díky. těším se.

Troufne si někdo na text ke Kladnu?  ;)

Myslím, že o továrně je toho kolem napsáno až až. Nestačilo by tedy jen z těchto článků složit nějaký pro tvoji akci, něco jako ...?

CitaceDánská firma Lego má v Kladně od roku 2000 svůj neméně významný výrobní závod, která zásobuje stavebnicemi všechny trhy v Evropě a Asii. Firma v Česku sice pestrobarevné kostičky přímo nedělá, zato zde zaměstnanci dokončují figurky, balí stavebnice a vyrábějí obrovské třírozměrné reklamní modely.

Firma Lego v nové průmyslové zóně Kladno - Jih k dnešnímu dni má areál o ploše dvaadvaceti fotbalových hřišť a pracuje zde již přes dva tisíce lidí. V závodě se nachází stovky třídicích strojů na kostky, které sem připutují jako jednotlivé barevné dílky a následně se skládají dohromady. Kladenská továrna je jednou ze čtveřice výrobních závodů na světě, další jsou ještě v Dánsku, Maďarsku a Mexiku.

"Továrna v Kladně představuje základní stavební kostku v naší strategii budování stabilní výrobní základny po celém světě," řekl viceprezident Lega zodpovědný za výrobu Bali Padda.

Celá stavebnice Lega se nejčastěji vymýšlí v dánském Billundu. Kostičky jako takové se vyrábějí v Mexiku, odkud putují do Česka. Tady se následně kompletují a odtud jde stavebnice už hotová dál do celého světa.

Z Kladna zároveň do celého světa odchází na zakázku vyrobené obrovské reklamní poutače, tzv. 3D modely, které míří například do zábavních parků, Legolandů.

zdroj ČT24
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Kuba

Citace od: Martins (xtitus) kdy 20.04.2015, 12:23:46
:D víš co, já jsem pražák jako poleno a já to tak necítím. Pokud tě tam něco tahá z uši, rád to upravím. Píšu pro lidi, pro AFOLy, ne jako článek do novin...

Ne, necháme to tam :) Mi to nevadí. Má to takto ten správný efekt, že to psal Lego fanoušek.
Uvidíme, třeba to nebude vadit ani muzeu, ale mluvit za ně nechci  :)

Ještě jednou díky za text.

Kuba

Peter: Děkuji
mezitím jsem taky něco hledal: http://www.lego.com/cs-cz/aboutus/news-room/2015/april/lego-kladno-factory-expansion
jsou v tom podobné informace.

Určitě z tvého a mého odkazu dám něco dohromady.



Hynas

Nazdar lidi,
nevím, jestli by byl zájem, ale vlastním přes 30 kusů raket ze SW včetně diorámatu 105 figurek stejné tématiky.
Uplatnil bych se na výstavě? :o)

Kuba

Je zde někdo kdo má rozbaleného Minicoopera a byl by ho ochoten vzít na výstavu? Mám toho wolksvagna, tak by se obě auta mohla vystavit dohromady? Po skončení kidsfestu snad přibude do party ještě MOC škody od JimB.

Citace od: Hynas kdy 11.05.2015, 15:40:42
Nazdar lidi,
nevím, jestli by byl zájem, ale vlastním přes 30 kusů raket ze SW včetně diorámatu 105 figurek stejné tématiky.
Uplatnil bych se na výstavě? :o)

Info už jsem před nějakou dobou dával přes soukromou zprávu. Něco by se možná ještě vešlo.

danyboy


Kuba

Citace od: danyboy kdy 25.05.2015, 09:27:28
Coopera vezmu.

OK díky. Ty a Hana 129 budete mít na výstavě asi největší účast, co se týče půjčeného materiálů, MOCů, setů  ;D

Kuba

Prozatimní rozdělení vitrín.

Jsme prakticky plní, z toho co je nahlášeno, jsem se to snažil nějak rozdělit. Zůstavají cca 3 volné poličky na případné sety, když někdo přiveze něco na víc. (pojmenováno jako rezerva). 

Mrkněte na to, zda jsem na nic nezapomněl? Ty poličky do pater budou teprve do délky nařezávat, takže by šly případně ještě trochu prodloužit, pokud řekneme v čas. Ale zase bych se chtěl vyhnout tomu, aby byly po celé délce těch dlouhých vitrín. Ten prostor není velký, tak nechci ať to působí ponorkovitě, nebo přeplácaně.

danyboy

Našlo by se místo pro orthanc?
--
Jů, příspěvek č. 1000

tomaslambo

Citace od: danyboy kdy 27.05.2015, 15:46:01
Jů, příspěvek č. 1000

Taky by ses nemusel ke všemu vyjadřovat :D :D ;D

Kuba

Citace od: danyboy kdy 27.05.2015, 15:46:01
Našlo by se místo pro orthanc?
--
Jů, příspěvek č. 1000

Orthanc jsem uvažoval do filmové vitrínky. Pokud nebude stačit výška, u westernu nakonec zůstane asi 50cm rezerva. tak bychom to dali tam. To vyřešíme operativně na místě.

Jak je Orthanc vysoký?

Mr. Cube

Měl by mít 73 cm.


mates007

Ahoj, konečně jsem se zaregistroval.
Přivezl jsem s Chairudem na výstavu menší model strašidelného dolu tak prosím o přidaní do seznamu vystavovatelú.Děkuji ;)