Zapůjčení sbírky do Muzea Beskyd Frýdek-Místek

Založil k8k8na, 04.08.2014, 09:22:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hacislav

No moje nabídka stále platí, i pro případy, že by se výstava kryla s Lipnem. (jen se nesmí krýt stavěcí víkendy)
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Ivansliz

Citace od: Jukuruku-Kuba kdy 29.08.2014, 07:08:33

I já mam obavy, že když se pustím do příprav a domluvím se s některými kostakři na vystavování, nakonec stejně zvolí raději Lipno.


Já osobně bych do Lipna nejel ani za nic a beru jen Lanškroun a Beskydy (zejména!), jako to nejschůdnější řešení pro mě. Lipno je pro mě osobně dost z ruky. Takže účast na muzeu v Beskydech bych mohl předběžně slíbit. Pokud bych zvolil jinou možnost, tak maximálně "nevystavovat" a NÉ vystavovat jinde.

Nabízím hlavně diorama s tramvají, které ale prochází významným rozšiřovacím procesem a mnoha změnami - asi 2,5x větší, než je na starých fotkách zde: http://legomodely.blog.cz/1008/diorama-s-tramvaji ...(zde ale, vedle vlastních detailů, i vysoká koncentrace tovarních setů - MODULAR BUILDINGS)

Dále pak (snad v blízké době), i nějaké menší poličkové "modýlky" MOC, které jsem ještě nikde neprezentoval.
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Kuba

Ahoj

Vím, že už jsem některým psal v srpnu v SZ, že budeme muset domluvit jiný než letní termín 2015, aby se výstava nekryla s Lipnem. Přesto, přes neutichající zájem  a reakce některých kostkařů o Frýdek-Místek (ať už zde ve vlákně, nebo přes SZ), už skoro nevidím důvod, proč to v tom Frýdku-Místku nezkusit v létě 2015, přesný termín (od - do) by se dohodl s Muzeem. Prostory jsou na malinkou výstavu tak akorát, ale abychom to zaplnili opravdu celé, doufám že se ještě někdo přidá, nejlépe s nějakým MOC, nebo cennými/zajímavými sety. (šířka stávajících zabudovaných vitrín ve zdi  je max. 75cm (vitríny s touto šířkou jsou dlouhé 8m a 5,4m, pokud by tedy dodal někdo něco širšího než 75cm, musela by se řešit dodatečná vitrína, či stůl za ohradníkem ). Já osobně budu stavět dioráma castle (začnu menším  hradem v rohu a dále městskými hradbami s ulicí bych se pokusil navázat na Akiho současné město) a malé dioramko i na western, takže klidně se někdo může přidat i přímo do dioramat.

Prosím tedy ty, co už se nějakým způsobem vyjádřili dříve k výstavě (a pak jsem jim psal, že se asi bude výstava muset posunout na jindy), aby to zde, nebo přes SZ potvrdili, že s nimi lze stále počítat s výstavou ve F-M ,a hlavně ve stejném termínu jako Lipno 2015. Stavěcí víkend by se naorganizoval tak, aby se samozřejmě nekryly.
Taky žádám další kostkaře, které F-M zaujal, aby se ještě ozvali, pokud by byli na výstavu ochotní něco poskytnout. Mají možnost stát se vystavovatelem i nováčci z Moravy a ze západního Slovenska.

Co se týče přespolních, platí i možnost stanování na mé zahradě, i by se mohlo grilovat. Zjistím také levné, slušné možnosti ubytování ve FM, to pro případ, že by bylo škaredé počasí.


Chairudo

YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Apollo

Pokud nebudu muset řešit dopravu modelu z Prahy, tak se mnou počítej.
Peace was a lie.

http://www.hiddenmanga.com

ManDay


Wiki

Počítej s vláčkodráhou na frýdeckomístecký motiv.

Kuba

Citace od: Apollo kdy 15.09.2014, 12:01:02
Pokud nebudu muset řešit dopravu modelu z Prahy, tak se mnou počítej.

JJ, dnes potvrzeno muzeem, že by pro to do Prahy zajeli. Pokud bys vystavoval v Lanškrouně, mohli bychom se domluvit snad i na odvozu od tama.


Kuba

zatím informativně:

Stavěcí den. Pa. 12.6.2015 nebo sobota 13.6.2015, vernisáž pak (dopoledne) den po stavěcím dnu.
Sice by to znamenalo pro některé vzít si dovolenou, či omluvenku ze školy, ale asi by byl lepší pátek, aby vernisáž vyšla na sobotu?

Bourání: víkend 19-20.9.2015?

peki

Citace od: Jukuruku-Kuba kdy 19.09.2014, 07:14:00
zatím informativně:

Stavěcí den. Pa. 12.6.2015 nebo sobota 13.6.2015,

Domluvte si stavění určitě na na víkend (pátek i sobota), při nejhorším týden před akcí. Pokud něco neklapne (jak na straně muzea nebo kostkařů) je pořád nějaká rezerva.  Jeden den je opravdu málo zbytečně se budete sami dostávat pod tlak, ne každý si bude brát dovolenou. Muzeum by mělo počítat se stavbou přes noc - resp jak bude potřeba.

Důležité je stavění chce to čas a klid,vernisáž je nepodstatná. Kdo bude moct (kostkaři z okolí) tak si na vernisáž cestu najdou.

Kdy bude muzeum stavět vitriny? Ideálně ve čtvrtek a dodělávka v pátek dopoledne. Potom by to měl někdo (KDO) bude hlavní organizátor zkontrolovat (vždy je něco jinak) aby se to vyřešilo než začnou přijíždět lidi na instalaci.

Ještě jedna technická jsem předběžně domluvený ještě na jednom LP, s tím že bychom pomohli zorganizovat nějaký mezinárodní sraz AFOLů (ve spolupráci s Janem). Na Lugbulk je potřeba  (zatím) 4 akcí ročně 2015 je tedy OK. Na 2016 zatím nic není v plánu.  Říkám to proto, protože je třeba akce plánovat i s ohledem na to co bude další rok. Dělat souběžně 2 akce je podle mého názoru nešťastné, protože se to logicky odrazí na kvalitě.

Taky můžu LP a Janovi říci že další LP nebude, protože máme (mluvím za kostky) domluvenou akci v Muzeu Frýdek-Místek. Jak jsem psal dříve nebudu nikomu zakazovat pořádání akcí, naopak budu jenom rád když se zde najdou nový organizátoři. Na druhou stranu ale opravdu nehodlám příští rok řešit (jako organizátor) že je už někdo domluvený jako vystavovatel na jiné akci kostek. Není vůbec podstatné kdo z vystavovatelů by se té či oné akce zúčastnil nebo nezúčastnil, ale že se dokážeme v rámci kostek dohodnout na koordinaci.


Kuba

Podíval se už někdy někdo vůbec na tu mapku výstavní plochy? Peki podívej se prosím na ni. Bude to sice dlouhodobější výstava, ale tak malinká, že vůbec nerozumím tomu, proč by to Lipno mělo jakýmkoliv způsobem ohrozit.
Na Lipně vystavuje, tipuji 50 vystavovatelů, ne li více, a když se mizivé procento rozhodne, že by něco rádi ukázali i jinde než po třetí na Lipně, nemůže to snad ničemu ublížit.
Ostatní co se přidají a slíbili účast, jsou buď to nováčci, nebo vystavovatelé, kteří se ani dříve Lipna nezúčastnili. Nebo vystavovatelé, kteří se Lipna účastní, a pouze půjčují velké nebo speciální sety, případně jiný MOC, než který dají na Lipno.
Vůbec nemám zájem o to, aby kvůli mně, nebo komukoliv jinému co k výstavě přislíbili účast, bylo příští Lipno zrušeno. Dyť to je hloupost. A s prominutím mi to přijde jako výhružka, aby se za každou cenu jiná, byť i malinká výstava prostě a jednoduše nekonala. Dyť ani ty skvošové kurty na Lipně nejsou nafukovací a Frýdek-Místek, jak už jsem napsal je malinký a tolik se toho tam taky zase nevleze. Tak o co sakra jde? Prakticky všichni co projevili zájem pro FM a už to i potvrdili jsou z Moravskoslezského či Olomouckého kraje, (pouze tři z Čech za což jim veliké díky). Projevuje se zde nejspíš už strašná vzdálenost na Lipno, což opravdu je! Z Ostravy 500km. Slováci co napíší ve vláknu LB2015, že v ČR vystavovat nebudou, že mají vše daleko, od tebe dostanou radu ( http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=45418.msg208346#msg208346 ), že si mohou udělat vlastní výstavu. Proč to nemůže Severní Morava, která to má na Lipno dokonce dál než např. jižní Slovensko, když se tu naskytla příležitost? Za sebe: Neříkám, že bych příští rok něco na Lipno zase nepřivezl kdyby byl zájem (zaujala mě ta mezinárodní účast), ale 4m diorama už ne. Čím větší, tím větší problém na tu vzdálenost něco dostat, ještě k tomu na vlastní pěst. Proto jsem rád, že je něco možné spáchat konečně i u nás v kraji a Lego co mám doma nějak využít. Hodně to tu však nadchlo několik dosud nevystavovatelů.
A aby nedošlo k problémům s koordinací a s vystavovateli, kdo bude vystavovat na jedné či druhé, či obou výstavách, ale na každé něco jiného. Tak proto zjišťuji konkrétní jména prakticky rok předem, což je z vlákna patrné, a taktéž je zde upozorňováno, a to opakovaně, že je to souběžně s příštím Lipnem!!! A jestli ti to pomůže, napíšu ti i v dostatečném předstihu seznam, co kdo chce konkrétně vystavovat, včetně nováčků, aby nemohlo dojít k nedorozumění.
To k Lipnu


Zpět k výstavě

Organizaci za Kostky bych si případně vzal ve FM na starost já, pokud proti tomu nebudou mít nic ostatní. Pošlu ti Peki návrh plakátu až dáme s muzeem něco dohromady.

Vitríny se stavět nebudou, ty jsou pevně zabudovány do zdi. Jsou prosklené. Pouze doprostřed přijde jedna vitrína či ohrazený stůl na hrad, který se do vitrín nevejde. Tudíž žádné stavění vitrín muzeum nečeká, pouze pokud to bude nutné, přemaluje se zadní stěna vitríny, klidně dle našeho přání.

Stavěcí dny jsou zatím návrh, dnes jsem to tu napsal, aby si tu ostatní co chtěli něco vystavit, mohli napsat názor. Stavěcího dne v pátek bych se nebál. Tento model funguje přece na Lipně. Pokud budou ostatní proti pátku, může se stavět i v sobotu a muzeum si udělá vernisáž v neděli, či pondělí. Nejvíce času zabere asi kolejiště. Ale to chtějí stavět kluci z Ostravy (minimální dojíždění), pokud by bylo nutné, muzeum je určitě pustí začít dříve než v pátek.

Proč víkend 13-14.6?
Protože dříve to prostě nejde, nebo jde, ale víkend před tím, by se to míjelo jen ob týden s jinou výstavou.
A protože končí školní rok a bude tedy probíhat posledních 14 dní v měsíci hodně školních výletů, což by mohlo hodně dobře podpořit červnovou návštěvnost při startu výstavy.

Omlouvám se, že je to tak dlouhé, ale chtěl jsem to nějak vysvětlit. Snad je to srozumitelné... Nemam na takové věci talent, a už vůbec ne je říct ve skratce...  ;)

MÍLA

Westernové městečko nebo jeho část tam vystavovat budeš ?

Kuba

Citace od: MÍLA (em4cz) kdy 20.09.2014, 12:58:35
Westernové městečko nebo jeho část tam vystavovat budeš ?

Western bude, ale hodně omezený. Současnou indiánskou vesnici a Pevnost rozeberu.  Domky z městečka nechám nebo předělám, a spolu s AKIM uděláme zase malé westernové městečko. Až budu mít hotové své castle stavby/u, a uvidím co zbylo za kostky, tak se bude řešit jestli přibudou i nějací indiáni či nikoliv.

Marťan

Jak bude zajištěno lego proti krádeži návštěvníků, bude to pojištěné, bude vše pod sklem?

Mohu nabídnout sety uvedené na mých stránkách:
http://www.lego.ic.cz/galerie.html

plus můj hrad a armádu:
http://www.royal-castle.ic.cz/stratholme.html
http://www.royal-castle.ic.cz/sbirka.html

do společného dioramatu nejdu, nemám na to čas a nechci plést mé kostky mezi ostatní.

Kuba

Citace od: Marťan kdy 23.09.2014, 21:46:55
Jak bude zajištěno lego proti krádeži návštěvníků, bude to pojištěné, bude vše pod sklem?

Mohu nabídnout sety uvedené na mých stránkách:
http://www.lego.ic.cz/galerie.html

plus můj hrad a armádu:
http://www.royal-castle.ic.cz/stratholme.html
http://www.royal-castle.ic.cz/sbirka.html

do společného dioramatu nejdu, nemám na to čas a nechci plést mé kostky mezi ostatní.


Ok díky za nabídku. O hrad i armádu by byl zájem určitě. Pokud mě zrak neklamal, je tvůj hrad široký 64 studů? Je to tak? Vešel by se i do užší vitríny, která má jenom 55cm, což je super.

Prakticky všechny exponáty budou za sklem (to řeší i neklidné ručičky případných zlodějíčku) a pojištění výstavy a exponátů má muzeum v rámci všech svých expozic dohromady.
Zde odkaz na výstavní místnosti: http://www.muzeumbeskyd.com/fotogalerie/fotogalerie-vystavy-leta-letani/#lightbox[69]/2/

Co se týče dioramat, není to tak, že mícháme kostky. Zpravidla si každý postaví svůj blok a ty bloky na výstavě umístíme dle domluveného pořadí vedle sebe. Samozřejmě, aby to navazovalo, je předem domluvené také to, na kterém studu začíná cesta, řeka, most, či kopeček... je také předem domluvena výšková úroveň.
Ale rozumím, přemlouvat tedy nebudeme   ;)

Začíná se rýsovat, že bude na výstavě celkem dost MOC, proto sety budou plnit spíše roli doplnění výstavy. Pro sety a případně malé MOCY jsou vhodné ty úzké 1x0,5m vitríny. Viz. mapka která se objevila v dřívějších příspěvcích. V průběhu přípravy bych dal ještě vědět, které sety by se hodily.

Kuba

Tak Malá výstava ve FM je s muzeem domluvená. Dohodli jsme se nakonec takto:

12.6 a 13.6 stavěcí dny. 14.6 otevření výstavy.
25.9 konec výstavy.  26.9 rozebírani.

Předpokládána/přislíbená účast, která i skoro zaplní momentálně nabízené prostory:

Jukuruku-Kuba: MOC Hrad, MOC Western městečko, dle času MOC Western Indiáni (Krmelín)
AKI: MOC středověké Město, hradby, MOC Western městečko (čechy Ustí)
Apolo: MOC středověká vesnice (čechy Praha)
Danyboy: MOC velký kostel, (Ostrava-Polanka)
Marťan: MOC Hrad, armáda Royal, sety Castle, technik (Návsí u Jablunkova)
Wiki a Honziček22: MOC Vláčkodráha (Ostrava)
Mr. Cube: MOC Pán prstenů + dioráma ze setů Pán prstenů a Hobbit (Havířov)
Keai: MOC Kamiony (Olomouc)
Ivansliz: Town město, MOC i modulární domy (Olomouc)
Chairudo: Větší sety (Olomouc)
Tomaslambo: MOC technik, Sety technik (Ostrava)
Hacislav: MOC a sety (čechy Praha)
Neřád: Duplo MOC, možná sety technik (Brno)
Hana 129: MOCy pohádky, nádraží, domy (Opava) – řeší se i případné umístění Kobeřic
Jerzzek: sety (Ostrava)

Sháním někoho, kdo by mohl poskytnout všechny řady minifigurek, nebo alespoň  jejich většinu? Rád bych udělal na výstavě jejich výstavku. Vitrína by byla.

Pokud by ještě byl zájem především o vystavení MOC, ozvěte se mi, abych mohl řešit s muzeem případné vitríny nebo police ve vitrínách.

Prosím o info (všech co přislíbili účast) přes SZ, kolik předpokládáte, že by Vás stála doprava/přeprava Moců tam a zpět? Muzeum mi nabídlo alternativní řešení proplacení dopravy. A to že mi dají určitou částku, kterou rozdělím mezi vystavující. A mám jim říct kolik by to cca bylo. Je to logičtější, protože nemusí sepisovat dohodu s každým zvlášť. Pražákům přijede do Prahy dodávka pro modely v týdnu před zahájením výstavy. Pak by mohli dorazit na stavěcí den vlakem, pokud by se jim chtělo. Regiojet má velice příznivé ceny 190kč Praha-Ostrava 3,5h cesta (rychleji jak autem). A servis výborný. (mnohokrát osobně vyzkoušeno). (V Ostravě bych už vyzvedl autem, nebo bych někoho poslal). Jestli někdo něco vystaví i v Lanškrouně a pak by to chtěl směřovat do Frýdku-Místku, mohl bych pro to zajet po skončení Lanškrouna. 
Pokud je více lidí z jednoho města, bylo by super, kdyby se domluvili na společné přepravě MOCU i osob, jelikož čím více ušetříme na dopravě, tím více si pak můžeme přebytek z přiděleného rozpočtu rozdělit mezi sebe...


S muzeem jsem se předběžně dohodl, že by byli schopní na zeď ve vitríně namalovat logo kostky.org.  Dále zeď namalují dle našeho přání. Viděl bych to na zelený spodek a do výšky přechod do modré, jako obloha, co vy na to?

samy405

Ahoj,

taky můžu poskytnout nějaký Technic ... pokud je zájem ...
o co když tak z technicu je zájem ?


Kuba

#47
Citace od: samy405 kdy 17.12.2014, 17:57:27
Ahoj,

taky můžu poskytnout nějaký Technic ... pokud je zájem ...
o co když tak z technicu je zájem ?

Pokud možno jen větší zajimavé technik sety ale to neznamená, že na malé nevýjde místo.  ;)  Max. rozměr vitriny kde dáme technik je 1 x 0,5m po několika patrech. Takže nějaký nakládač, auto do terénu a podobně. Hoď když tak nějaký obrázek přes Soukromou zprávu, nebo seznam, co by jsi byl schopen půjčit. V techniku se moc nevyznám, tak neznám reálne rozměry modelů a nemam ani představu kolik by se vždy do jednotlivých pater ve vitrínce vešlo. prosím tedy i rozměry.  ;)

Coudak12

Dobry den můžu poskytnout na výstavu lego  STAR WARS   cca 110 setu když bude zajem

Kuba

Citace od: Coudak12 kdy 15.02.2015, 19:49:31
Dobry den můžu poskytnout na výstavu lego  STAR WARS   cca 110 setu když bude zajem

Fíha, no sál nemáme nafukovací  ;D . Je poměrně malý a už skoro zaplněný. Snažím se sehnat především MOCy, ale přesto něco málo se bude sety doplňovat. Budou tam nějaké staré hrady, některé exkluzivní sety, a něco z town ve vláčkodráze. Ze star Wars by se bodly určitě některé z těch velkých.

Je tam šest vitrín 1x0,5m (půdorys) do těch příjdou malé MOC nebo právě sety. 2 využijeme na Filmové vitríny http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=46156.msg211807#msg211807 do jedné hrady, jedna na minifigurky, jedna do zálohy na sety či malé moc. No a tu poslední bych ti mohl nabídnout k zaplnění některými sety ze Star wars.

Patra nainstaluje muzeum dle potřeby.


Coudak12

Citace od: Jukuruku-Kuba kdy 15.02.2015, 20:41:49
Citace od: Coudak12 kdy 15.02.2015, 19:49:31
Dobry den můžu poskytnout na výstavu lego  STAR WARS   cca 110 setu když bude zajem

Fíha, no sál nemáme nafukovací  ;D . Je poměrně malý a už skoro zaplněný. Snažím se sehnat především MOCy, ale přesto něco málo se bude sety doplňovat. Budou tam nějaké staré hrady, některé exkluzivní sety, a něco z town ve vláčkodráze. Ze star Wars by se bodly určitě některé z těch velkých.

Je tam šest vitrín 1x0,5m (půdorys) do těch příjdou malé MOC nebo právě sety. 2 využijeme na Filmové vitríny http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=46156.msg211807#msg211807 do jedné hrady, jedna na minifigurky, jedna do zálohy na sety či malé moc. No a tu poslední bych ti mohl nabídnout k zaplnění některými sety ze Star wars.

Patra nainstaluje muzeum dle potřeby.

Tak ja urcite prijedu. Mam i velke sety v tom nevidim problem jako  Death Star, Imper.star destroyer, Sandcrawler, Tantive 4, Millennum Falcom, Ewok Willage, AT-ATčka, letky Xwingu atd., proste je toho dost. Takze vezmu toho vic na miste uvidime. Pocitam s velkymi modely, at se to libi a pro doplneni figurky a mensi zbrane pro atmosferu. Muzeme to tak udelat?

Coudak12

 Mam i velke sety v tom nevidim problem jako  Death Star, Imper.star destroyer, Sandcrawler, Tantive 4, Millennum Falcom, Ewok Willage, AT-ATčka, letky Xwingu atd., proste je toho dost. Takze vezmu toho vic na miste uvidime. Pocitam s velkymi modely, at se to libi a pro doplneni figurky a mensi zbrane pro atmosferu. Muzeme to tak udelat?

Kuba


ManDay

Chtěl jsem se zeptat, zda některý z vystavujících ve FM má k dispozici kola a lžíci ze setu 42030 (Volvo nakladač) a byl by ochoten mi je zapůjčit a to po celou dobu výstavy. Tyto prvky bych chtěl použít jako dekoraci k tahačům s přívěsy.

danyboy

Citace od: Lego town kdy 03.05.2015, 17:33:17
Citace od: Lego town kdy 23.04.2015, 20:22:54
  Pozor Prosim venujte mi pozornost!!
     Potrebujem -   Vela roznych classic town ciest hlavne classic siva. Samozrejme beriem aj zelene.
Potrebujem aj vyhybku vid. Foto taku istu inu nie!!

Kto mi nieco zapozicia na Vystavu?? Po skonceny vistavy vsetko vratim.

Lego Town
Nikto?? ??? Surne to potrebujem vediet do 15.5!!-;)

Výhybku ti mohu půjčit.

Lego town

Ahojte vsetci!!
Nepotrebujete castle figurky a set 6039?? Figurky su dobrom stave cca 10ks+vyzbroj.
Mam aj city auticka aj hasicke sety kopec aj hasicku stanicu mam nepotrebujete??

Coudak12

Zdravim vas v sobotu přijedu do F.R. dopoledne cestu ma cca 300km.Počitam že se nic nezměnilo tak že dorazim jak to pojde. ;D

Kuba

Citace od: Coudak12 kdy 11.06.2015, 22:34:21
Zdravim vas v sobotu přijedu do F.R. dopoledne cestu ma cca 300km.Počitam že se nic nezměnilo tak že dorazim jak to pojde. ;D

jej, před měsícem jsem ve vláknu výstavy všechny žádal, ať minapíšou zda co je uvedeno v seznamech platí, kdo kdy přijede a pod. http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=46011.msg218912#msg218912 Od tebe se mi nedostávalo žádne odpovědi a aktivitu na foru jsi měl naposledy v unoru, tak jsem myslel, že tedy nepřijedeš. Sál mam plnej. Pokud se přesto rozhodneš přijet, muzeum by mohlo na rychlo udělat jednu - dvě poličky. široke ale jen 40 nebo max 50cm a douhe do metru až dvou.
To bych musel zjistit dnes podle množství lega co vlastně bude (jestli i jiní nepřivezou něco na víc) a podle materiálu co může muzeum nabídnout. Dále už nemohu zaručit, že bych ti dokázal proplatit celou dopravu, spíš jen nějaký příspěvek. Peníze už jsem si předběžně rozděloval a mám tak, abych pokryl všechny nahlášene, ti co stavěli složitější věci i něco za půjčovné.

Coudak12

Dobry den, je to moje chyba, měl jsem se podívat na obecné forum a ne jen na zapůjčení sbírky F.M. - tam žádná aktivita není. Nebudeme to komplikovat. Přeji hezky den a někdy příšte na shledanou.