Společný projek towm (modulární domy) pro Lipno 2013

Založil peki, 20.09.2012, 22:38:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

Najdou se stavitelé města, pro akci na Lipně 2013? Případně nějaký koordinátor projektu. Moje představa na úvod je, že zkusíme postavit město, modul bude base plate 32 x32.

Moduly jsou:
- modulární dům
- park,les
- silnice
- drobné stavby, mající nějaký urbanistický smysl (např. autobusová zastávka s trafikou), atd.

Ethan

Do toho jdu. Jednak můžu zapůčit dvojité Grand Emporium (jedno celé a z dalšího dvě prostřední patra), Pet Shop, jeden vlastní 16x32 (viz místní sekce Town), který sice ještě nemá interiéry, ale to na výstavu asi není potřeba, a rozdělaný mám další modulární dům, který je rohový 32x32, ale zatím netuším, jak dopadne, tak ho nechci slibovat.

Vím, že ten jeden není 32x32, ale třeba někdo má další takový a tím dají dohromady 32x32 rozměr. Navíc jsem zjistil, že dobře vypadá právě mezi dvěma domy z Pet Shop setu.

peki

Citace od: Ethan kdy 21.09.2012, 13:25:12
Vím, že ten jeden není 32x32, ale třeba někdo má další takový a tím dají dohromady 32x32 rozměr. Navíc jsem zjistil, že dobře vypadá právě mezi dvěma domy z Pet Shop setu.

U modulárů je povolen i "poloviční" modul 16x32. Tovární moduláry mám všechny, budou i v Invalisově uličce s tramvají, která může a nemusí být částí společného města. Takže je potřeba se soustředit na:
- vlastní tvorbu
- modifikaci továrních modulárů
- vymyslet i části mezi domy, tedy parky, zastávky, drobné stavby atd.

Ethan

Taky mě mohlo napadnout, že originální sety bude mít kde kdo a na výstavě určitě budou :)

Nejsem zase tak dobrý stavitel a poslední pokus o postavení stěn v jiném než pravém úhlu dopadl katastrofálně, takže myslím, že zůstanu u domů a do parků a podobně se nebudu pouštět. Kdyby však přesto ano, tak opět vtěsnat do 32x32 a zařídit, aby to mělo úchyty na okolní domy podle standardu modulárních domů?

peki

Citace od: Ethan kdy 21.09.2012, 14:41:44
..... do parků a podobně se nebudu pouštět. Kdyby však přesto ano, tak opět vtěsnat do 32x32 a zařídit, aby to mělo úchyty na okolní domy podle standardu modulárních domů?

U parků/silnic atd netřeba "úchytu" pomocí technik brick, protože ty spojíme pomocí plates/tiles pokud bude potřeba. Je to hlavně o té rozteči = baseplate, aby to šlo kombinovat/ rozšiřovat

tomas.

Kdyby byl zájem, tak bych taky mohl přispět "svou troškou do mlýna". Časem se chystám postavit fotbalový hřiště a k tomu nějaký zázemí, menší tribunu, stánek s pivkem a párky apod. 
Žádná první liga, s mým počtem dílků bych to viděl na okresní přebor.  ;D
Kolem toho bych podle potřeby mohl udělat menší kopec, silnici a tak...
Co vy na to?

Ethan

Máš už nějakou konkrétní představu o rozsahu, případně toho, jestli radši rohové nebo řadové domy? Nejsem zrovna nejaktivnější stavitel, ale tohle vidím jako asi jedinou šanci, jak přispět k nějaké výstavě, protože hrad (ačkoliv je mi to téma nejmilejší) nepřipadá v úvahu, vlaky nemám a modulární domy se mi hodně zalíbily.

Ethan

Pokud by to bylo zajímavé, koupil jsem si Maersk vlak a mám tedy dva vagony, které mohu zapůjčit. Předpokládám, že o lokomotivu, notabene nemotorizovanou, nebude zájem, ale vagóny navíc se hodit mohou. Píšu to sem, protože bych čekal, že domy a vlaky budou spolu. Jinak rohový dům nijak extra nepokročil, ale zato jiný má už skoro hotové přízemí. Pokud všechno půjde dobře, tak by ten hotový a ty dva rozdělané domy mohly být do výstavy hotové. Interiéry neřeším, domy tam nikdo rozebírat nebude.

Ethan

Lego se v lednu u mě dostalo do slušného útlumu, takže mám pořád jen ten jeden menší dům, ale pokud by se na výstavu hodil třeba do kolejiště nebo tam někam, tak dej vědět. Ten další mám v plánu stavět dál, ale termín asi nestihnu. Nejdřív je třeba rozebrat všechno z Vánoc, aby vůbec bylo kde stavět, protože to zabírá celý stůl. A to rozebírám už týden a ještě to není.

peki

O modulární domy je zájem určitě, půjdou do kolejiště. Plocha se ještě upřesňuje, respektive je jasná šířka. Bohužel to bude "nudle" široká 150 cm. 

peki

Jsou tedy nějaké MOC modulárních domů na Lipno?

Ethan

Nedostal jsem se ke stavění, takže bohužel jen ten jeden 13x32, co jsem tu už ukazoval. Interiér jsem zatím neřešil, ale aspoň nějaký se tam udělat dá. Měl jsem mnohem větší plány, ale letos jsem na Lego zatím téměř nesáhl, přednost dostaly jiné koníčky.

MiHo

Citace od: peki kdy 05.05.2013, 15:09:09
Jsou tedy nějaké MOC modulárních domů na Lipno?

Mohu nabídnout tento, který byl letos na výstavách v Boskovicích a Brně.