Reklamácia nákupu cez eBay.

Založil 5o, 14.10.2008, 09:38:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

5o

Nechcem zapĺnať tému Českej pošty, tak zakladám novú tému. A zaujímalo by ma či sa dá skontrolovať, či predajca na eBay skutočne odoslal zásielku, alebo iba zobral peiaze. Neviem či to je iba časovým posunom 9 hodín s USA, trvalo mu totiž tri dni kým mi odpovedal kedy posielal balík. Zamozrejme každý máme svoj život, problémy a čas, ale keď má Feedback 98.9989 % pozitívne, 18265 obchodov, tak predpokladám korektné jednanie. Z mojich 72 obchodov na eBay, ako som už písal, doteraz všetko prišlo max. do dvoch týždňov. Minimum bol týždeň, ale niekde som čítal, že balíky z USA nakladajú do lietadla v utorok.Tak som to stihol. Zdržanie na colnici nepredpokladám, balík má kilo + baliaci materiál a hodnotou nepresiahol 45 EURO, teda nepresahuje nutné preclenie z tretích krajín(mimo EU). Na to som si dal pozor, veď načo zbytočne platiť viac ako treba. Asi som sa rozkecal po rannej káve, ale hádam pomôžem aj ostatným a o tom sú tieto stránky.
Preto lebo Lego...

Vasyk

Citace od: 5o kdy 14.10.2008, 09:38:52
Zdržanie na colnici nepredpokladám, balík má kilo + baliaci materiál a hodnotou nepresiahol 45 EURO, teda nepresahuje nutné preclenie z tretích krajín(mimo EU). Na to som si dal pozor, veď načo zbytočne platiť viac ako treba. Asi som sa rozkecal po rannej káve, ale hádam pomôžem aj ostatným a o tom sú tieto stránky.

Já tam měl obálku za cca 15 usd a drželi ji tam 14 dní. Takže na ceně až tak nezáleží.

eNTy

Citace od: 5o kdy 14.10.2008, 09:38:52
Zdržanie na colnici nepredpokladám, balík má kilo + baliaci materiál a hodnotou nepresiahol 45 EURO, teda nepresahuje nutné preclenie z tretích krajín(mimo EU).

Jen pro ujasnění, hodnota balíku nemá vliv na zdržení na celnici
- někdo to musí přečíst
- když se mu to nezdá, otevřou to a prozkoumají
- případně tě požádají a popis zásilky

Za druhé, bezcelní (a tím pádem i bez DPH) dovoz z třetích zemí má limit 22 Euro (VČETNĚ POŠTOVNÉHO!!!!!) po celé EU, ne 45.
Dobrá zpráva je, že se tento limit od 1. prosince zvedá na 150 Euro. Špatná je, že v ČR stále nebyla příslušná novela schválena a tak se tento termín možná posouvá. Můžete si stěžovat, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat. Pokud se to nestihne, tak zas dostane ČR od EU malou pokutu, toť vše.

Oldo

Dlhšiu dobu som tu nebol, tak som hľadal iba čo ma zaujíma a toto je dobrá téma. Zatiaľ sa mi podarilo nájsť reklamáciu nákupu cez BL a neviem kde sa toho dosť popísalo o eBay. Najlahšie je napísať, že sa to už riešilo. No keď to bolo napr. pred dvomi rokmi tak to možem hľadať aj pár hodín.
Pri neobdržaní zásielky je tu služba s podobným názvom, tá ťa síce hodí na Paypal, ale aj to sa dá obísť. A ak si dostal sledovacie číslo, to sa dá vysledovať iba v USA, či to odišlo no ak predajca použije číslo z inej zásielky, tak ťa oberie aj tak. A máš niečo nové s tým tvojím balíkom?

5o

Už sa ma pýtalo viac ľudí(nie len odtiaľto), či mi už prišiel balík, tak odpovedám nie. A dokonca som spustil spor s dodaním, resp. nedodaním, cez ebay. Pravdepodobne po upozornení Paypal-u ho to trochu naštartovalo a konečne poskytol sledovacie číslo, ktoré mi je na dve veci. Podľa známeho na colnici je nezmyselné a nič také tu nie je. A podľa USPS bola zásielka prijatá a je ktovie kde, pretože detaily nezobrazujú. Potom som zase napísal predajcovi aby začal s reklamáciu a zase som čakal pár dní a neodpovedal. Asi po týždni som mu poslal ďaľší mail, kde som sa pýtal čo je nové s reklamáciu a teraz odpísal, že nič pokiaľ vie a údajne nemám veľa možností so stratenou zásielkou. No a tak som mu odpísal, že prečo veď bola poistená a teraz čakám na odpoveď 2 deň. Takto si dopisujeme ako tatári. A k tým technickým: Zaplatené 23.9. údajne odoslané 25.9. Ak posiela súkromná osoba súkromnej osobe je limit na colnici 45 Euro.
Preto lebo Lego...

eNTy

Citace od: 5o kdy 04.11.2008, 18:52:24
Ak posiela súkromná osoba súkromnej osobe je limit na colnici 45 Euro.

To ti řekl kdo? Je to v celé EU stejné, 22 Euro včetně poštovného. Od 1.12.2008 se zvedá na 150 Euro.

5o

Slovenská pošta a jej pravidlá pre dovoz z tretích krajín:
Zásielky z krajín EÚ nepodliehajú colnému dohľadu a pošta ich zasiela priamo adresátovi.
Slovenská pošta, a. s., je povinná predložiť na colnú kontrolu všetky zásielky z tretích krajín (krajiny mimo EÚ) okrem zásielok:
a) listové zásieky, ktoré obsahujú len osobné oznámenia
b) zásielky s tovarom neobchodného charakteru, ktorý nepodlieha dovoznej platbe, zákazom a obmedzeniam, a ktorého úhrnná hodnota nepresahuje:
    - 45 EUR v každej zásielke, ak odosilateľom aj adrsátom je fyzická osoba (len fyzická osoba fyzickej osobe),
    - 22 EUR na jednu zásielku (pravnická osoba fyzickej osobe, fyzická osoba právnickej osobe, právnická osoba právnickej osobe) bez ohľadu na odosielateľa a adresáta s výnimkou alkoholických nápojov, parfumov, toaletných vôd, tabaku a tabakových výrobkov,
c) zásielky s tovarom obchodného charakteru, ktorý nepodlieha dovoznej platbe a zákazom a obmedzeniam, a ktorého úhrnná hodnota nepresahuje 22 EUR na jednu zásielku, s výnimkou alkoholických nápojov, toaletných vôd, tabaku a tabakových výrobkov.
Preto lebo Lego...

eNTy

Citace od: 5o kdy 04.11.2008, 19:23:30
c) zásielky s tovarom obchodného charakteru, ktorý nepodlieha dovoznej platbe a zákazom a obmedzeniam, a ktorého úhrnná hodnota nepresahuje 22 EUR na jednu zásielku, s výnimkou alkoholických nápojov, toaletných vôd, tabaku a tabakových výrobkov.

Ano, tohle se už mnohokrát řešilo a bohužel pod c) spadá cokoliv co objednáš po internetu (koupíš na eBay apod.)
Navíc, znovu opakuji, že deklarovaná celní hodnota nemá absolutně žádný vliv na dobu strávenou na celnici. Celníci ji totiž nevěří (právem :-) a kolikrát mi už volali, že mají rozbalený balík před sebou a ať jim přesně popíšu jaké je to zboží a jak jsem k němu přišel. I u balíků s deklarací 10USD.

5o

Z pohľadu colníka by som si možno vybral z možnosti C, ale z pohľadu zákazníka je to B. Ale záleží aj od uhla pohľadu a ako sa na to zodpovedný pozrú. Ty s tým máš asi viac skúseností, tak to skončime a nehádajme sa, lebo to mi moju zásielku aj tak nanájde. A pokiaľ by bola na colnici, tak by sa hádam už konečne niekto našiel, aby mi to dal vedieť (po piatich týždňoch). Alebo to poslali loďou? A tá sa asi potopila.
Preto lebo Lego...

5o

Tak som sa po 8-mych týždňoch nas*al, a dal svoj prvý negatívny feedback. A možno sa niekto preberie, alebo si aspoň ostatný dajú pozor. Zvláštny pocit...
Preto lebo Lego...